Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2221 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.07.2009 - |10:12|

Gdyby nie ten znaczek Universal na grzbiecie 3 sezonu to można by powiedzieć, że boki robią w miarę konsekwentnie takie same.
A tych mocowań i umieszczania płyt połówkami na sobie też nie lubię.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2222 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.07.2009 - |11:41|

Czy ktoś z Was widział może w sprzedaży pierwszy sezon "Deadwood" i "Dead Zone"? Na Allegro znalazłem aukcje na których pokazane są polskie okładki, więc chyba wyjść to już musiało, ale u mnie w Empiku patrzą na człowieka jak na idiotę kiedy się o te seriale pytam; w MM i Saturnie w Poznaniu też nie widziałem. No i sprzeczne informacje też dostajemy, bo raz pisze, że lektor jest a raz że nie; no i brak dodatków w opisach też mamy, ale mam cichą nadzieję, że to błąd jest, no chyba że Imperial znowu przygotował badziew w stylu "Buffy": <_<

http://allegro.pl/it...taniej_dvd.html
http://allegro.pl/it...zon_2_4dvd.html
  • 0

#2223 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.07.2009 - |11:47|

"Dead Zone" z tego co pamiętam to 2 pierwsze sezony miały pl napisy więc jeśli w Polsce wydano to badziewnie to swego czasu bardzo tanio wychodziło zamówienie tych 2 sezonów z amazona nie wiem jak jest teraz.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2224 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.07.2009 - |13:17|

Czy ktoś z Was widział może w sprzedaży pierwszy sezon "Deadwood" ?

Też nie widziałem ale nie ma co się dziwić. Deadwood to cholernie niszowy serial i aż dziw bierze że doczekał się reedycji.
Mój sezon 1 to import z Niemiec i powiem ci że brak jakichkolwiek dodatków. Nie spodziewałbym się ich w reedycji.
Mam wielką nadzieję na wydanie sezonu 3.
  • 0

#2225 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.07.2009 - |19:48|

[
Też nie widziałem ale nie ma co się dziwić. Deadwood to cholernie niszowy serial i aż dziw bierze że doczekał się reedycji.
Mój sezon 1 to import z Niemiec i powiem ci że brak jakichkolwiek dodatków. Nie spodziewałbym się ich w reedycji.
Mam wielką nadzieję na wydanie sezonu 3.

Poszperałem trochę po necie i wygląda na to, że pierwszy sezon "Deadwood" w Europie nie ma dodatków, ani w Niemczech, UK, czy też Szwecji. Mam tylko nadzieję, że Imperial nie zdecydował się tylko na przepakowanie pierwszych dwóch sezonów i że sezon trzeci też wydadzą. To samo z "Dead Zone"; liczę na wszystkie serie i na kontynuację "4400". Swoją drogą wydaje mi się, że Imperial zacznie wydawać więcej seriali z wytwórni Fox i Paramount, bo przecież stracili licencję na Disney/Buena Vista, a była to spora część ich katalogu. Tak więc jeżeli będą się chcieli jakoś utrzymać muszą sięgnąć do tego, czego nie chcieli do tej pory wydawać (np. "Star Trek") ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.07.2009 - |19:49|

• 0

#2226 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 26.07.2009 - |20:22|

co do pierwszego sezonu Dead Zone to widzialem polskie wydanie na polce w wyporzyczalni beverly hills w poznnaiu kilka lat temu polskie napisy byly napewno czy lektor nie pamietam
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2227 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 27.07.2009 - |00:26|

Pierwsze dwa sezony Deadwood są w ofercie punkt44, ale z zakupem chyba lepiej poczekać, aż wydadzą sezon 3 (o ile go wydadzą).

Dead Zone Sezon 1 (4DVD)

#2228 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 28.07.2009 - |11:12|

Dowiedziałem się ostatnio ciekawych wieści: Jakoś na jesień Tim Film Studio Przejmie od Galapagos dystrybucję Warnera Natomiast straci możliwość dystrybuowania Uniwersala, który ponoć dostanie sie w łapy IMPERIAL-cinepix. Jest to nieoficjalna i nie potwierdzona wiadomość
  • 0

#2229 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.07.2009 - |11:16|

No to o Supernatural w polsce można se już zapomnieć...

#2230 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 28.07.2009 - |15:20|

Dowiedziałem się ostatnio ciekawych wieści: Jakoś na jesień Tim Film Studio Przejmie od Galapagos dystrybucję Warnera Natomiast straci możliwość dystrybuowania Uniwersala, który ponoć dostanie sie w łapy IMPERIAL-cinepix. Jest to nieoficjalna i nie potwierdzona wiadomość

:o :blink: :mellow: :huh: Nieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! "House M.D" i "Battlestar Galactica" w rękach Imperial!!!!!!!!!!!!! :angry: :angry: . Żeby to nie była prawda, bo w takim razie o BSG i kolejnych sezonach pana doktora można zapomnieć, a nawet jak doktorka kontynuować będą, to znowu pudełka przepakują i całą koncepcję estetyczną szlak trafi :angry:

Co do "Supernatural" w Polsce, to moim zdaniem szanse właśnie by wzrosły i to dużo :lol: TiM Film Studio to przecież TVN, a TVN jest bardzo zadowolone z oglądalności serialu ;)

Jeszcze jedno; co w takim razie będzie wydawało Galapagos? Jaki katalog? Czyżby bankrut?

EDIT: Na stronie Galapagos zapowiedziano filmy/seriale HBO: "Dom Saddama", "Czysta krew", "Generation Kill: Czas wojny", "Gdzie pachną stokrotki?" (ile razy to zapowiadali) i "Mała Brytania w Ameryce". Wszystkie filmy mają się ukazać na przełomie jesień/zima. Jakoś bankrutem mi tutaj nie pachnie.

EDIT 2: Mamy zapowiedź drugiego sezonu "Dead Zone". Swoją drogą ciekawe, że w Empiku w przed premierze a po premierze żaden Empik serialem nie dysponuje ^_^

http://www.empik.com...,prod14280069,p

Użytkownik Inuki edytował ten post 28.07.2009 - |17:46|

• 0

#2231 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.07.2009 - |18:06|

Co do "Supernatural" w Polsce, to moim zdaniem szanse właśnie by wzrosły i to dużo :lol: TiM Film Studio to przecież TVN, a TVN jest bardzo zadowolone z oglądalności serialu ;)

ja zawsze odnosiłam wrażenie, że TVN robił wszystko, żeby tego serialu w całości nie wyemitować... najpierw kosmiczne godziny nocne, urwane w pół sezonu, potem znowu gdzieś wyrastało o kretyńskich porach... teraz znowu na TVN7... cud, że w końcu jakoś w bólach to wyemitowali w miarę w całości (nie wiem, 2 - 3 sezony? nie śledziłam tych bojów antenowych :D)
  • 0
Dołączona grafika

#2232 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.07.2009 - |18:15|

TVN dał całe 3 sezony Supernaturala. Więc co jak co ale tłumaczenie już jest do 3 sezonów zrobione.

EDIT: Na stronie Galapagos zapowiedziano filmy/seriale HBO: "Dom Saddama", "Czysta krew", "Generation Kill: Czas wojny", "Gdzie pachną stokrotki?" (ile razy to zapowiadali)

Cieszy mnie niezmiernie TB. Natomiast Stokrotki miały wyjść pierwotnie rok temu i od tego czasu są sukcesywnie przesuwane w terminarzu premier.

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.07.2009 - |18:16|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2233 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 28.07.2009 - |18:20|

TVN dał całe 3 sezony Supernaturala. Więc co jak co ale tłumaczenie już jest do 3 sezonów zrobione.

Wiem, że mają też wykupiony sezon 4, który być może jeszcze w tym roku zostanie wyemitowany, ale najpierw mają powtórzyć wszystkie 3 sezony na "zwykłym" TVN i po ich zakończeniu dać sezon 4; zobaczymy jak będzie ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 28.07.2009 - |18:20|

• 0

#2234 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 28.07.2009 - |23:09|

Zapowiedz Sezonu 1 "Trawki" na Blu-Ray od Imperial-CinePix: http://www.imperial-...ezon-1-BLU-RAY-
  • 0

#2235 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.07.2009 - |16:03|

No i chyba nici z wydania "Clone Wars" w Polsce :( Zauważyłem, że niektóre sklepy usunęły serial z zapowiedzi, ale najgorsze jest to, że nie ma go nawet w katalogu dystrybutora :( Może chcą wydać cały sezon i pojedyncze płyty sobie darowali? Kto ich tam wie? <_<
  • 0

#2236 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.07.2009 - |16:26|

No i chyba nici z wydania "Clone Wars" w Polsce :( Zauważyłem, że niektóre sklepy usunęły serial z zapowiedzi, ale najgorsze jest to, że nie ma go nawet w katalogu dystrybutora :( Może chcą wydać cały sezon i pojedyncze płyty sobie darowali? Kto ich tam wie? <_<

Że co? Mógłbym przysiąc, że widziałem CW w empiku w Krakowie ostatnio! I to 2 różne wydania - zwykłe i rozszerzone...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2237 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.07.2009 - |17:18|

Że co? Mógłbym przysiąc, że widziałem CW w empiku w Krakowie ostatnio! I to 2 różne wydania - zwykłe i rozszerzone...

To z pewnością widziałeś wersję kinową; ta jest w sprzedaży. Ja miałem na myśli serial; pod koniec sierpnia miała wyjść płyta z pierwszymi 5 odcinkami.
  • 0

#2238 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 29.07.2009 - |18:06|

Wierzyć się nie chce by zrezygnowali z takiego serialu. Chyba że wersja kinowa słabo się sprzedaje albo serial ma niską oglądalność na CN albo TVP1.
  • 0

#2239 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.07.2009 - |18:20|

Wierzyć się nie chce by zrezygnowali z takiego serialu. Chyba że wersja kinowa słabo się sprzedaje albo serial ma niską oglądalność na CN albo TVP1.

Mnie już nic nie zdziwi; "Appleseed: Ex Machina" wydają już od 2 lat, "Wonder Woman" też usunęli z katalogu, bo nie dostali materiałów do przygotowania polskiej wersji, z kilkoma innymi filmami też tak było, pomimo że okładka już była, zapowiedzi w sklepach i reklama w serwisach też (do dzisiaj nie dostali tych materiałów). Brak napisów w "Kompanii braci" ujawnili na 2 tygodnie przed premierą (w wersji Blu-ray). Gdyby przesunęli premierę "Clone Wars" to OK, ale oni wyrzucili ten tytuł ze swojego katalogu, czyli nie wiedzą kiedy i czy serial ten wydadzą. No chyba, że zrezygnowali z pojedynczych płyt i wydadzą od razu cały sezon? Szkoda słów na ten nasz polski rynek :(

No i przy okazji; najnowszy "Star Trek" na Blu ray ma być wydany (na 99%) w edycji 1 -płytowej :angry: Żeby tylko wersja UK miała polskie napisy, bo tym razem Imperial na mnie nie zarobi <_<

Skoro już jesteśmy przy Blu-ray, to jak myślicie? Dostaniemy taką edycję? :D

http://www.filmcity....emplatesDir=vhs

Użytkownik Inuki edytował ten post 29.07.2009 - |18:24|

• 0

#2240 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 29.07.2009 - |21:05|

Na Allegro Wojny Klonów dalej są dostępne. Premiera 26 października więc może dlatego część sklepów zrezygnowała z przedsprzedaży.
Zresztą w tej chwili bardziej mnie interesuje wydanie BSG s01. Trzymam kciuki by jednak coś z tego wyszło.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych