Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 26.07.2009 - |10:12|
A tych mocowań i umieszczania płyt połówkami na sobie też nie lubię.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 26.07.2009 - |11:41|
http://allegro.pl/it...taniej_dvd.html
http://allegro.pl/it...zon_2_4dvd.html
Napisano 26.07.2009 - |11:47|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 26.07.2009 - |13:17|
Czy ktoś z Was widział może w sprzedaży pierwszy sezon "Deadwood" ?
Też nie widziałem ale nie ma co się dziwić. Deadwood to cholernie niszowy serial i aż dziw bierze że doczekał się reedycji.
Mój sezon 1 to import z Niemiec i powiem ci że brak jakichkolwiek dodatków. Nie spodziewałbym się ich w reedycji.
Mam wielką nadzieję na wydanie sezonu 3.
Napisano 26.07.2009 - |19:48|
[
Też nie widziałem ale nie ma co się dziwić. Deadwood to cholernie niszowy serial i aż dziw bierze że doczekał się reedycji.
Mój sezon 1 to import z Niemiec i powiem ci że brak jakichkolwiek dodatków. Nie spodziewałbym się ich w reedycji.
Mam wielką nadzieję na wydanie sezonu 3.
Poszperałem trochę po necie i wygląda na to, że pierwszy sezon "Deadwood" w Europie nie ma dodatków, ani w Niemczech, UK, czy też Szwecji. Mam tylko nadzieję, że Imperial nie zdecydował się tylko na przepakowanie pierwszych dwóch sezonów i że sezon trzeci też wydadzą. To samo z "Dead Zone"; liczę na wszystkie serie i na kontynuację "4400". Swoją drogą wydaje mi się, że Imperial zacznie wydawać więcej seriali z wytwórni Fox i Paramount, bo przecież stracili licencję na Disney/Buena Vista, a była to spora część ich katalogu. Tak więc jeżeli będą się chcieli jakoś utrzymać muszą sięgnąć do tego, czego nie chcieli do tej pory wydawać (np. "Star Trek")
Użytkownik Inuki edytował ten post 26.07.2009 - |19:49|
Napisano 26.07.2009 - |20:22|
Napisano 27.07.2009 - |00:26|
Dead Zone Sezon 1 (4DVD)
Napisano 28.07.2009 - |11:12|
Napisano 28.07.2009 - |11:16|
Napisano 28.07.2009 - |15:20|
Dowiedziałem się ostatnio ciekawych wieści: Jakoś na jesień Tim Film Studio Przejmie od Galapagos dystrybucję Warnera Natomiast straci możliwość dystrybuowania Uniwersala, który ponoć dostanie sie w łapy IMPERIAL-cinepix. Jest to nieoficjalna i nie potwierdzona wiadomość
Nieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! "House M.D" i "Battlestar Galactica" w rękach Imperial!!!!!!!!!!!!! . Żeby to nie była prawda, bo w takim razie o BSG i kolejnych sezonach pana doktora można zapomnieć, a nawet jak doktorka kontynuować będą, to znowu pudełka przepakują i całą koncepcję estetyczną szlak trafi
Co do "Supernatural" w Polsce, to moim zdaniem szanse właśnie by wzrosły i to dużo TiM Film Studio to przecież TVN, a TVN jest bardzo zadowolone z oglądalności serialu
Jeszcze jedno; co w takim razie będzie wydawało Galapagos? Jaki katalog? Czyżby bankrut?
EDIT: Na stronie Galapagos zapowiedziano filmy/seriale HBO: "Dom Saddama", "Czysta krew", "Generation Kill: Czas wojny", "Gdzie pachną stokrotki?" (ile razy to zapowiadali) i "Mała Brytania w Ameryce". Wszystkie filmy mają się ukazać na przełomie jesień/zima. Jakoś bankrutem mi tutaj nie pachnie.
EDIT 2: Mamy zapowiedź drugiego sezonu "Dead Zone". Swoją drogą ciekawe, że w Empiku w przed premierze a po premierze żaden Empik serialem nie dysponuje
http://www.empik.com...,prod14280069,p
Użytkownik Inuki edytował ten post 28.07.2009 - |17:46|
Napisano 28.07.2009 - |18:06|
Co do "Supernatural" w Polsce, to moim zdaniem szanse właśnie by wzrosły i to dużo TiM Film Studio to przecież TVN, a TVN jest bardzo zadowolone z oglądalności serialu
ja zawsze odnosiłam wrażenie, że TVN robił wszystko, żeby tego serialu w całości nie wyemitować... najpierw kosmiczne godziny nocne, urwane w pół sezonu, potem znowu gdzieś wyrastało o kretyńskich porach... teraz znowu na TVN7... cud, że w końcu jakoś w bólach to wyemitowali w miarę w całości (nie wiem, 2 - 3 sezony? nie śledziłam tych bojów antenowych )
Napisano 28.07.2009 - |18:15|
Cieszy mnie niezmiernie TB. Natomiast Stokrotki miały wyjść pierwotnie rok temu i od tego czasu są sukcesywnie przesuwane w terminarzu premier.EDIT: Na stronie Galapagos zapowiedziano filmy/seriale HBO: "Dom Saddama", "Czysta krew", "Generation Kill: Czas wojny", "Gdzie pachną stokrotki?" (ile razy to zapowiadali)
Użytkownik biku1 edytował ten post 28.07.2009 - |18:16|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 28.07.2009 - |18:20|
TVN dał całe 3 sezony Supernaturala. Więc co jak co ale tłumaczenie już jest do 3 sezonów zrobione.
Wiem, że mają też wykupiony sezon 4, który być może jeszcze w tym roku zostanie wyemitowany, ale najpierw mają powtórzyć wszystkie 3 sezony na "zwykłym" TVN i po ich zakończeniu dać sezon 4; zobaczymy jak będzie
Użytkownik Inuki edytował ten post 28.07.2009 - |18:20|
Napisano 28.07.2009 - |23:09|
Napisano 29.07.2009 - |16:03|
Napisano 29.07.2009 - |16:26|
Że co? Mógłbym przysiąc, że widziałem CW w empiku w Krakowie ostatnio! I to 2 różne wydania - zwykłe i rozszerzone...No i chyba nici z wydania "Clone Wars" w Polsce Zauważyłem, że niektóre sklepy usunęły serial z zapowiedzi, ale najgorsze jest to, że nie ma go nawet w katalogu dystrybutora Może chcą wydać cały sezon i pojedyncze płyty sobie darowali? Kto ich tam wie?
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 29.07.2009 - |17:18|
Że co? Mógłbym przysiąc, że widziałem CW w empiku w Krakowie ostatnio! I to 2 różne wydania - zwykłe i rozszerzone...No i chyba nici z wydania "Clone Wars" w Polsce Zauważyłem, że niektóre sklepy usunęły serial z zapowiedzi, ale najgorsze jest to, że nie ma go nawet w katalogu dystrybutora Może chcą wydać cały sezon i pojedyncze płyty sobie darowali? Kto ich tam wie?
To z pewnością widziałeś wersję kinową; ta jest w sprzedaży. Ja miałem na myśli serial; pod koniec sierpnia miała wyjść płyta z pierwszymi 5 odcinkami.
Napisano 29.07.2009 - |18:06|
Napisano 29.07.2009 - |18:20|
Wierzyć się nie chce by zrezygnowali z takiego serialu. Chyba że wersja kinowa słabo się sprzedaje albo serial ma niską oglądalność na CN albo TVP1.
Mnie już nic nie zdziwi; "Appleseed: Ex Machina" wydają już od 2 lat, "Wonder Woman" też usunęli z katalogu, bo nie dostali materiałów do przygotowania polskiej wersji, z kilkoma innymi filmami też tak było, pomimo że okładka już była, zapowiedzi w sklepach i reklama w serwisach też (do dzisiaj nie dostali tych materiałów). Brak napisów w "Kompanii braci" ujawnili na 2 tygodnie przed premierą (w wersji Blu-ray). Gdyby przesunęli premierę "Clone Wars" to OK, ale oni wyrzucili ten tytuł ze swojego katalogu, czyli nie wiedzą kiedy i czy serial ten wydadzą. No chyba, że zrezygnowali z pojedynczych płyt i wydadzą od razu cały sezon? Szkoda słów na ten nasz polski rynek
No i przy okazji; najnowszy "Star Trek" na Blu ray ma być wydany (na 99%) w edycji 1 -płytowej Żeby tylko wersja UK miała polskie napisy, bo tym razem Imperial na mnie nie zarobi
Skoro już jesteśmy przy Blu-ray, to jak myślicie? Dostaniemy taką edycję?
http://www.filmcity....emplatesDir=vhs
Użytkownik Inuki edytował ten post 29.07.2009 - |18:24|
Napisano 29.07.2009 - |21:05|
Zresztą w tej chwili bardziej mnie interesuje wydanie BSG s01. Trzymam kciuki by jednak coś z tego wyszło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych