@Jonasz
Z opowieści Danielle nie wynikało, że Montand i reszta kompanii poleźli do "Black Rock" po dynamit.
Możesz mieć rację ale nie jestem o tym przekonana tak na 100%.
Bo nie daje mi spokoju jedna rzecz - skoro Dharma do komunikacji używała stacji "Flame" [teraz Othersi korzystają z "Flame"], to po co jest maszt radiowy na wyspie??? I po co zagłuszać sygnał przez niego nadawany?
Buda, z której obsługiwany był masz nie ma oznaczeń Dharmy, choć jest urządzona w tym samym stylu...
Na jednym z podcastów twórcy powiedzieli, że choć kosmitów nie zobaczymy w serialu, to komiks Walta może coś sugerować. Do tego wywody chłopaków n/t zdolności Flasha, jak szli szukać Naomi.
Pytanie Bei n/t umiejętności Walta - czy potrafi być w 2 miejscach jednocześnie...
Do tego zakaz używania komputera do innych celów, niż klepanie cyferek...
Alergiczna reakcja Othersów na "Carrie" - czyli historię dziewczyny, co zna się an telekinezie...
Czyżby chodziło o kogoś, co - dzięki wyspie - ma takie zdolności? I korzystając właśnie z masztu, potrafi przedostać się na wyspę z dowolnego miejsca na Ziemi??? A Othersi myślą, że być może to Locke...
Efekt prac nad parapsychologią na wyspie i "nadzwyczajnych" dzieci?
Jacob usiłuje znaleźć ludzi, co potrafią kontrolować wyspę? Najpierw Ben, teraz Locke? Isaac z Uluru?
Hmm, w TLE było coś takiego - twarz na tle masztu radiowego [choć niekoniecznie chyba na "naszej" serialowej wyspie] - to, co wkleiłam, to wybrany fragment większego zdjęcia:
Choć jak doczytałam czyją rzekomo twarz przedstawia ten obrazek, to musiałam się porządnie trzymać krzesła, żeby nie spaść z wrażenia.
Ale - gdyby się to miało okazać prawdą, to byłaby naprawdę "bomba"!!! Mega zwrot akcji, jakiego nikt się nie spodziewa...
Hanso/Jacob to mega-ciemniak, szuka od lat gościa, który potrafi kontrolować wyspę [tak jak Isaac rzekomo potrafi kontrolować energię Uluru], a nie zajarzył, że ma go koło siebie od lat
A znawcom TLE radziłabym dokładnie przeanalizować pod tym kątem finał zabawy z 2006 roku - czy do wysadzenia budynku Hanso Foundation na pewno został użyty dynamit PS - w serialu obowiązkowo Jeff Fahey do tej roli, właśnie za występ w "Kosiarzu"
EDIT:
Na DarkUfo jest więcej fotek tajemniczej kobiety na balkonie psychiatryka - muszę przyznać, że dość ładna
Bo mam już dość mdłych blondi w "Lost".
EDIT - świeże:
Wywiad z Nestorem Carbonellem:
http://spoilerslost....l-inteview.html"When Ben was a kid I tapped him to be the head of the Others- the Golden Child. I was indigenous to the island, and had the responsibility of finding the messiah."
Jasne o co chodzi Othersom [Jacobowi]? Znalezienie "cudownego dziecka", które będzie przywódcą Othersów - nowym Mesjaszem - Jacob rzuca wyzwanie Bogu i ludzkości.
Richie rdzennym mieszkańcem wyspy - niezła ściema, rdzenni mieszkańcy wysp Pacyfiku są biali, gadają piękną angielszczyzną z amerykańskim akcentem - buahahahaha
But stranger things have happened. I shot the Cane pilot before I heard from the LOST producers, they said they wanted me in the last five episodes [of season three]."
Był już nagrywany "Pilot" do serialu "Cane", zanim twórcy "Losta" sobie zażyczyli, że Carbonell jest potrzebny w ostatnich 5 odcinkach [3 sezonu]? Ciekawe, ciekawe...
I haven't been contacted by the producers yet; haven't heard anything from them, actually, so I don't know,
Coś mi się wydaje, że producenci "Lost" mają pomysł, jak wytłumaczyć wiecznie młodego Richiego
Nestor Carbonell wcale do tego nie będzie potrzebny
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 03.10.2007 - |06:37|