Odcinek 069/070 - S03E22/23 - Through The Looking Glass (1 & 2)
Napisano 25.05.2007 - |06:44|
No i ten Jack wyskakujący z tym Kate I love you. Normlanie Kate powinna zaproponować im trójkącik. Dwie udane zagrywki Charliego to jedyne pozytywne momenty tego odcinka.
Thank you and Nestle!
Napisano 25.05.2007 - |06:59|
Jellyeater ==> nigdy nie widziałem z twojej strony ciekawego postu. Ciągle piszesz tak samo ,, jaki to LOST jest słaby i kiepski , jaki ten odcinek jest beznadziejny .. a idz ty chłopie zajmij się czymś innym .. jeśli ci się lost nie podoba to spoko zacznij oglądać Klan lub złotopolskich .. ale proszę cię wydorośnij i nie wygłupia się .
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 25.05.2007 - |07:38|
Azazell o co chodzi z tą teorią???
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 25.05.2007 - |07:49|
może Teoria Looking Glass? tej stacji podwodnej ?
Napisano 25.05.2007 - |07:51|
Użytkownik yoshimitsu edytował ten post 25.05.2007 - |07:51|
Napisano 25.05.2007 - |07:56|
Teoria spiskowa --> no właśnie szkoda, że nie zapisałem nazwy tej teorii.. wczoraj po prostu czytałem gdzieś tu czy chyba gdzieś indziej komentarze o finale sezonu .. i ktoś napisał że jest Teoria i podał linka i kurde nie zapisałem tego
może Teoria Looking Glass? tej stacji podwodnej ?
Chodzi o to że to co było na wyspie i we ff jest odbiciem lustrzanym, całkowitym przeciwieństwem???
Napisano 25.05.2007 - |07:59|
Chodzi o to że to co było na wyspie i we ff jest odbiciem lustrzanym, całkowitym przeciwieństwem???
o właśnie chyba tak , gdzie można o tym więcej poczytać ?
Napisano 25.05.2007 - |07:59|
No to robi się kochani jeszcze ciekawiej:
http://pl.wikipedia....rmann_Minkowski
Wielki wjazd busa Dharmy [z Hugo jako kierowca] - czyżby symboliczny wręcz powrót na wyspę do badań nad liczbami? W jego przypadku liczby przestały być fatum ---> czy to nie wskazówka?
No i teraz nawiązanko do Valenzettiego - jak wiadomo Włoch:
- Naomi mówiła po włosku
- Michaił też gadał po włosku
- w instruktażu dla "Perły" w całym wywodzie jest wtrącone włoskie słowo "Presto" :afro:
- wg TLE Valenzetti upozorował własną śmierć w wypadku samolotu [!!!] w Apeninach i nie za bardzo miał ochotę spotkać się z Mittelwerkiem
Napisano 25.05.2007 - |08:04|
o właśnie chyba tak , gdzie można o tym więcej poczytać ?
Nie wiem, sama na to wpadłam . Pewnie na Darkufo jest???
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 25.05.2007 - |08:05|
Napisano 25.05.2007 - |08:16|
Nie wiem, sama na to wpadłam . Pewnie na Darkufo jest???
acha a darkufo to polski site ? bo kurde ja z angielskiego nie najlepszy jestem
Napisano 25.05.2007 - |08:24|
acha a darkufo to polski site ? bo kurde ja z angielskiego nie najlepszy jestem
Niestety nie
Napisano 25.05.2007 - |08:30|
A może odpowiedzią na wszystkie pytania jest to, że Lostowiecze trafili na ATLANTYDĘ, do której dostęp broniony jest przez jej rodzimą cywilizację, która jest na dużo wyższym szczeblu ewolucji niż my. I chodzi mi o rozwój nie tylko techniczny, ale i możliwość uaktywnienia tak zwanego 6 zmysłu.
Ale Atlantyda miała się rzekomo znajdować na Atlantyku jak sama nazwa wskazuje, a nasza wyspa znajduje się na Pacyfiku. Chodzi tu prawdopodobnie o jakis inny kontynent, gdzieś już kiedyś było o tym wspominane na forum.
Co do tej teorii Looking glass - brzmi zachęcająco, ciekawe jak w takim układzie będą wyglądać odbicia pozostałych bohaterów.
Hermann Minkowski - a to ciekawe, i te jego zainteresowania
Napisano 25.05.2007 - |08:37|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 25.05.2007 - |08:38|
Nie Atlantyda tylko Mu :afro:
Zastanawiam się nad jednym - czemu większość nadal wierzy wyłupiastookiemu Benowi, że oni są "good guys", a Naomi to wysłanniczka "bad guys" :afro:
Bo dla mnie aluzja producentów na jednym z podcastów, że Jacob jest niczym Imperator w "Gwiezdnych Wojnach", ma dokładnie odwrotne znaczenie i stanowi podpowiedź [niczym "niemy" film Juliet] - Ben i jego ekipa to BAD guys
W TLE "Helgus Antonius" byłby odpowiednikiem... Gwiazdy Śmierci
Tak mi się dziś kojarzy, na 30 rocznicę "Star Wars" :afro:
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 25.05.2007 - |08:41|
Napisano 25.05.2007 - |08:38|
Odpowiedzi na lostowe zagadki sa dozowane przez Twórców wyjatkowo bezliotsnie..ale mimo bólu nadal wszystko zmierza do zwrócenia uwagi na czas i przestrzen. Na rownoleglą rzeczywistosc i na rzeczywistosc Wyspy, która jak Jonasz na starcie wspomnial doprowadzila do pewnej korekty w "realu" ...
Sam pomysl na flashforward - jak dla mnie rewelacyjny zapowiada zabawe w "co by bylo gdyby" -Wyspa daje mozliwosc ogladania przyszlosci [nie wnikam na jakiej zasadzie] w odniesieniu do akcji jaka podejmuje Jack, oczywiscie wierzymy w dobre intencje Wyspy bo nadal nie wiemy czy nie jest to po prostu manipulacja, majaca na celu wymuszenie na rozbitkach konkretnych czynów...majacych doprowadzic do...no wlasnie..o tym wie juz tylko sama Wyspa
Jakos ciezko mi wierzyc w psychoze Bena i mimo ze zrobil to co zrobil, ja cholera wierze ze oni NIE POWINNI OPUSZCZAC WYSPY. Ben jest bezwzgledny ale nie jest glupi.
Przesłuchałam kilkakrotnie rozmowę Jacka z gościem na statku: owszem jest duże podobieństwo do głosu Marvina Candle, ale facet przedstawia się nazwiskiem Minkowski :afro:
No to robi się kochani jeszcze ciekawiej:
http://pl.wikipedia....rmann_Minkowski
Wielki wjazd busa Dharmy [z Hugo jako kierowca] - czyżby symboliczny wręcz powrót na wyspę do badań nad liczbami? W jego przypadku liczby przestały być fatum ---> czy to nie wskazówka?
Jak dla mnie rewelacja. Liczby sa tu priorytetowe. Byc moze i Des o tym wie ale jeszcze nie zdaje sobie z tego sprawy. Byc moze liczby jako granica czasoprzestrzenna stanowia portal, klucz a ingerencja w równanie implikuje nieskonczenie wiele mozliwosci, w kazdej z nieskonczenie wielu rzeczywistosci...
damn!
Napisano 25.05.2007 - |09:06|
Nazwa Atlantyda to tylko nazwa. Niektórzy twierdzą, że była na Moru Śródziemnym inni, że na Atlantyku a inni, ze na Pacyfiku. Niektórzy nawet szukają jej na Antarktydzie. A wszelkie mity z różnych części Świata najpewniej wywodzą się z tego samego źródła.
Atlantyda - Ocean Atlantycki na tzw. Grzbiecie Atlantyckim (pozostałości jej wschodniej częsci to Wyspy Kanaryjskie)
Lemuria (inaczej kontynet Mu) - Ocean Indyjski jej pozostałości to min. Sri Lanka i Madagaskar
Każda z tych pre-starożytnych kultur miała jenak zasięg globalny więc nie widze przeszkód aby jej kolonisci dotarli na jakąś zagubioną wysepkę na Pacyfiku i założyli na niej kolonie.
Czy napewno kolejny LOST dopiero w Lutym? Czy może jest szansa ze bedzie wczesniej?
Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 25.05.2007 - |09:07|
Napisano 25.05.2007 - |09:08|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 25.05.2007 - |09:12|
Napisano 25.05.2007 - |09:20|
Napisano 25.05.2007 - |09:38|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych