Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 069/070 - S03E22/23 - Through The Looking Glass (1 & 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
815 odpowiedzi w tym temacie

#201 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 25.05.2007 - |06:44|

BTW to transmisja satelitarna odbywa się w tak zwanych oknach częstotliwościowych. Okna te są na poziomie kilku GHz. A sygnał Danielle to raczej UKF. I to być może jakieś AM jeszcze. Bo to dość dawno temu bylo stawiane. To się nie mogło zagłuszać. MHz i GHz to jednak nie to samo. Więc ogólnie poziom bzdetności tego odcinka rośnie. Można by na to przymknąć oko, gdyby było ciekawe. Ale jak dla mnie nie było.

No i ten Jack wyskakujący z tym Kate I love you. Normlanie Kate powinna zaproponować im trójkącik. :) Dwie udane zagrywki Charliego to jedyne pozytywne momenty tego odcinka.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#202 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.05.2007 - |06:59|

Gdzieś wczoraj czytałem, że ktoś zamieścił jakąś TEORIĘ i się rzekomo po obejrzeniu finalu sprawdziła .. Gdzie znajdę tą TEORIE ? oczywiście w języku Polskim

Jellyeater ==> nigdy nie widziałem z twojej strony ciekawego postu. Ciągle piszesz tak samo ,, jaki to LOST jest słaby i kiepski , jaki ten odcinek jest beznadziejny .. a idz ty chłopie zajmij się czymś innym .. jeśli ci się lost nie podoba to spoko zacznij oglądać Klan lub złotopolskich .. ale proszę cię wydorośnij i nie wygłupia się .
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#203 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 25.05.2007 - |07:38|

Ktoś pisał, że teraz będziemy oglądać tylko ff. Moim zdaniem niekoniecznie. mamy poznać historię Russeau a to już raczej w fb.

Azazell o co chodzi z tą teorią???
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#204 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.05.2007 - |07:49|

Teoria spiskowa --> no właśnie szkoda, że nie zapisałem nazwy tej teorii.. wczoraj po prostu czytałem gdzieś tu czy chyba gdzieś indziej komentarze o finale sezonu .. i ktoś napisał że jest Teoria i podał linka i kurde nie zapisałem tego

może Teoria Looking Glass? tej stacji podwodnej ?
  • 0

#205 yoshimitsu

yoshimitsu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25.05.2007 - |07:51|

A może odpowiedzią na wszystkie pytania jest to, że Lostowiecze trafili na ATLANTYDĘ, do której dostęp broniony jest przez jej rodzimą cywilizację, która jest na dużo wyższym szczeblu ewolucji niż my. I chodzi mi o rozwój nie tylko techniczny, ale i możliwość uaktywnienia tak zwanego 6 zmysłu.

Użytkownik yoshimitsu edytował ten post 25.05.2007 - |07:51|

• 0

#206 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 25.05.2007 - |07:56|

Teoria spiskowa --> no właśnie szkoda, że nie zapisałem nazwy tej teorii.. wczoraj po prostu czytałem gdzieś tu czy chyba gdzieś indziej komentarze o finale sezonu .. i ktoś napisał że jest Teoria i podał linka i kurde nie zapisałem tego

może Teoria Looking Glass? tej stacji podwodnej ?

Chodzi o to że to co było na wyspie i we ff jest odbiciem lustrzanym, całkowitym przeciwieństwem???
  • 0

#207 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.05.2007 - |07:59|

Chodzi o to że to co było na wyspie i we ff jest odbiciem lustrzanym, całkowitym przeciwieństwem???

o właśnie chyba tak , gdzie można o tym więcej poczytać ?:)
  • 0

#208 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.05.2007 - |07:59|

Przesłuchałam kilkakrotnie rozmowę Jacka z gościem na statku: owszem jest duże podobieństwo do głosu Marvina Candle, ale facet przedstawia się nazwiskiem Minkowski :afro:
No to robi się kochani jeszcze ciekawiej:
http://pl.wikipedia....rmann_Minkowski
Wielki wjazd busa Dharmy [z Hugo jako kierowca] - czyżby symboliczny wręcz powrót na wyspę do badań nad liczbami? W jego przypadku liczby przestały być fatum ---> czy to nie wskazówka?

No i teraz nawiązanko do Valenzettiego - jak wiadomo Włoch:
- Naomi mówiła po włosku
- Michaił też gadał po włosku
- w instruktażu dla "Perły" w całym wywodzie jest wtrącone włoskie słowo "Presto" :afro:
- wg TLE Valenzetti upozorował własną śmierć w wypadku samolotu [!!!] w Apeninach i nie za bardzo miał ochotę spotkać się z Mittelwerkiem :P
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#209 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 25.05.2007 - |08:04|

o właśnie chyba tak , gdzie można o tym więcej poczytać ?:)

Nie wiem, sama na to wpadłam ^_^ . Pewnie na Darkufo jest???

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 25.05.2007 - |08:05|

• 0

#210 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.05.2007 - |08:16|

Nie wiem, sama na to wpadłam ^_^ . Pewnie na Darkufo jest???

acha :D a darkufo to polski site ? bo kurde ja z angielskiego nie najlepszy jestem :(
  • 0

#211 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 25.05.2007 - |08:24|

acha :D a darkufo to polski site ? bo kurde ja z angielskiego nie najlepszy jestem :(

Niestety nie :(
  • 0

#212 marius84

marius84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPOLAND

Napisano 25.05.2007 - |08:30|

A może odpowiedzią na wszystkie pytania jest to, że Lostowiecze trafili na ATLANTYDĘ, do której dostęp broniony jest przez jej rodzimą cywilizację, która jest na dużo wyższym szczeblu ewolucji niż my. I chodzi mi o rozwój nie tylko techniczny, ale i możliwość uaktywnienia tak zwanego 6 zmysłu.

Ale Atlantyda miała się rzekomo znajdować na Atlantyku jak sama nazwa wskazuje, a nasza wyspa znajduje się na Pacyfiku. Chodzi tu prawdopodobnie o jakis inny kontynent, gdzieś już kiedyś było o tym wspominane na forum.

Co do tej teorii Looking glass - brzmi zachęcająco, ciekawe jak w takim układzie będą wyglądać odbicia pozostałych bohaterów.

Hermann Minkowski - a to ciekawe, i te jego zainteresowania :)
  • 0

#213 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.05.2007 - |08:37|

Nazwa Atlantyda to tylko nazwa. Niektórzy twierdzą, że była na Moru Śródziemnym inni, że na Atlantyku a inni, ze na Pacyfiku. Niektórzy nawet szukają jej na Antarktydzie. A wszelkie mity z różnych części Świata najpewniej wywodzą się z tego samego źródła.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#214 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.05.2007 - |08:38|

@marius84
Nie Atlantyda tylko Mu :afro:

Zastanawiam się nad jednym - czemu większość nadal wierzy wyłupiastookiemu Benowi, że oni są "good guys", a Naomi to wysłanniczka "bad guys" :afro:
Bo dla mnie aluzja producentów na jednym z podcastów, że Jacob jest niczym Imperator w "Gwiezdnych Wojnach", ma dokładnie odwrotne znaczenie i stanowi podpowiedź [niczym "niemy" film Juliet] - Ben i jego ekipa to BAD guys :P

W TLE "Helgus Antonius" byłby odpowiednikiem... Gwiazdy Śmierci :P
Tak mi się dziś kojarzy, na 30 rocznicę "Star Wars" :afro:

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 25.05.2007 - |08:41|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#215 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.05.2007 - |08:38|

O cholera...konretny ten finał, nie powiem. O tyle o ile;).
Odpowiedzi na lostowe zagadki sa dozowane przez Twórców wyjatkowo bezliotsnie..ale mimo bólu nadal wszystko zmierza do zwrócenia uwagi na czas i przestrzen. Na rownoleglą rzeczywistosc i na rzeczywistosc Wyspy, która jak Jonasz na starcie wspomnial doprowadzila do pewnej korekty w "realu" ...

Sam pomysl na flashforward - jak dla mnie rewelacyjny zapowiada zabawe w "co by bylo gdyby" -Wyspa daje mozliwosc ogladania przyszlosci [nie wnikam na jakiej zasadzie] w odniesieniu do akcji jaka podejmuje Jack, oczywiscie wierzymy w dobre intencje Wyspy bo nadal nie wiemy czy nie jest to po prostu manipulacja, majaca na celu wymuszenie na rozbitkach konkretnych czynów...majacych doprowadzic do...no wlasnie..o tym wie juz tylko sama Wyspa ;)
Jakos ciezko mi wierzyc w psychoze Bena i mimo ze zrobil to co zrobil, ja cholera wierze ze oni NIE POWINNI OPUSZCZAC WYSPY. Ben jest bezwzgledny ale nie jest glupi.

Przesłuchałam kilkakrotnie rozmowę Jacka z gościem na statku: owszem jest duże podobieństwo do głosu Marvina Candle, ale facet przedstawia się nazwiskiem Minkowski :afro:
No to robi się kochani jeszcze ciekawiej:
http://pl.wikipedia....rmann_Minkowski
Wielki wjazd busa Dharmy [z Hugo jako kierowca] - czyżby symboliczny wręcz powrót na wyspę do badań nad liczbami? W jego przypadku liczby przestały być fatum ---> czy to nie wskazówka?

Jak dla mnie rewelacja. Liczby sa tu priorytetowe. Byc moze i Des o tym wie ale jeszcze nie zdaje sobie z tego sprawy. Byc moze liczby jako granica czasoprzestrzenna :blink: stanowia portal, klucz a ingerencja w równanie implikuje nieskonczenie wiele mozliwosci, w kazdej z nieskonczenie wielu rzeczywistosci... ;)
damn!
  • 0

#216 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.05.2007 - |09:06|

Nazwa Atlantyda to tylko nazwa. Niektórzy twierdzą, że była na Moru Śródziemnym inni, że na Atlantyku a inni, ze na Pacyfiku. Niektórzy nawet szukają jej na Antarktydzie. A wszelkie mity z różnych części Świata najpewniej wywodzą się z tego samego źródła.

Atlantyda - Ocean Atlantycki na tzw. Grzbiecie Atlantyckim (pozostałości jej wschodniej częsci to Wyspy Kanaryjskie)

Lemuria (inaczej kontynet Mu) - Ocean Indyjski jej pozostałości to min. Sri Lanka i Madagaskar

Każda z tych pre-starożytnych kultur miała jenak zasięg globalny więc nie widze przeszkód aby jej kolonisci dotarli na jakąś zagubioną wysepkę na Pacyfiku i założyli na niej kolonie.

Czy napewno kolejny LOST dopiero w Lutym? Czy może jest szansa ze bedzie wczesniej?

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 25.05.2007 - |09:07|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#217 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.05.2007 - |09:08|

To nie są fakty naukowe tylko najpopularniejsze przypuszczenia.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#218 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.05.2007 - |09:12|

Odcinki cóż. Oczekiwałem wiele wyjaśnień każdej zagadki jaka do tej pory była. A tu [beeep]. Nic się nie wyjaśniło to jest raz. Dwa. Jakim tzreba być idiotą, żeby popełnić samobójstwo mając mnóstwo czasu na ucieczke i uratowanie się. Jeszcze zostawił kochającą osobe Claire z dzieckiem. Mowa o Charlim. Poprostu to była najbardziej idiotyczna rzecz jaką w życiu widziałem w Loście. Zobaczył Ruska z granatem. Powinien dobrze zamknąc drzwi. wybuchło by zobaczył by że stacja się nie rozpadła. Otworzyć drzwi, wyjść i płynąc z desmondem do łódki po drodze może zabrać butle z tlenem Michaiła ewentualnie jakby im mało tlenu było. Myślałem, że na finał będzie coś łał. A jest stary odgrzewany kotlet tyle że z sosem. Lock pojawiający się znikąd i miał czas jeszcze żeby nożem tak dalego rzucić i niekt nie widział tego. Skąd wiedział że ma ją zabić Jackob mu powiedział? I co niezabił Jacka i odszedł sobie i usiadł. I to zakończenie.. Kate gada z Jackiem w jakiejś retrospekcji BTW co na wyspie sie nie pamiętają.. i jest że zakończenie "musimy wrócić.." Ciekawe gdzie?? Kąpletnie nie rozumiem zakończnia. Serial mnie zniesmaczył idiotyzmem twórców i wogóle mnie nie zachęca do oglądania 4 sezonu. Nie było tego cliff coś tam.
  • 0

#219 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 25.05.2007 - |09:20|

Charlie nie miał wyjścia i tak kiedyś by zginął. Może miał dosyć ucieczki przed śmiercią.
  • 0

#220 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 25.05.2007 - |09:38|

Sawyer ma u mnie spory minus w tym odcinku. Nie znosiłem "leśnego dziadka", ale nie tak postępuje się z tymi, którzy się poddali. Sądzę, że zabicie Coopera odblokowało jakąś mroczną część w duszy Jamesa (dlatego był taki małomówny i nieobecny, jak zauważyła Kate) i teraz każde kolejne zabójstwo będzie przychodzić mu z łatwością.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych