Odcinek 068 - S03E21 - Greatest Hits
Napisano 19.05.2007 - |11:38|
Napisano 19.05.2007 - |12:55|
babki z bronia rownie dobrze moga byc pod komendami bena, moga byc tez pracowniczkami dharmy i przezyly siedzac zamkniete w podwodnej stacji ... rownie dobrze moga to byc jakies amazonki z zupelnie innej bajki
...
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 19.05.2007 - |13:39|
Napisano 19.05.2007 - |13:57|
Ostatnio trzeba naprawdę uważać żeby nie przeczytać czegoś, czego się nie chce. Czytanie niektórych postów to jak bieg z przeszkodami.
Ludzie zrozumcie, wielu ludzi nie chce wiedzieć co ma nas czekać w następnym epizodzie, bo element zaskoczenia wpływa na jakość oglądanego serialu IMHO. Tutaj jest wątek aby podyskutować o 21 odcinku, a nie o tym co będzie w finale. Oczywiście można się zastanawiać co się wydarzy, ale bez spojlerowania
EOT
Co do odcinka.
Jak większośc odcinków z drugiej połowy sezonu - świetny. Ja tam Charliego lubię, choć jego retrosy nigdy nie były najlepsze, ale lubię go jako postać na wyspie. Przez cały odcinek było mi go naprawdę żal. A na końcu pojawiła się iskierka nadziei. Jeden z najbardziej wzruszających epizodów w Lost (nie przypuszaczałem, że coś takiego napiszę) :afro: Są IMO jednak spore szanse, że Charlie zginie. W końcu flashe Desmonda to tylko urywki przyszłości. Jak sam mówił w 17 odcinku to jest jak puzzle w których nie ma się wszystkich kawałków. We flashu widział Hugo dźwigającego kabel, ale pewnie nie widział już co dalej. Tylko pzebłyski tego co ma się zdarzyć. Sądze, że teraz też tak było i nie widział momentu z przyszłości kiedy weszły 2 uzbrojone kobitki i tego co się później zdarzyło, a tylko: Charliego wciskajacego przycisk, to jak tonął i helikopter z Claire. Na szczęście nie wiedzieliśmy tych flashy, więc jeszcze wszystko się może zdarzyć.
Fajnie nawet, że wrócili Rose i Bernard. Cały odcinek był bez jakichś niepotrzebnych dialogów. Konkretny i ukazujący przygotowania plażowiczów. Żadnej zbędnej sceny. Chociaż może rzeczywiście głupio pokazali moment z Danielle i pokazowym wysadzaniem.
Mamy 3 strzelców, mam nadzieję, że preżyją. Szczególnie Sayid. To moja ulubiona postać po Johnie )Widać, że myśli w porównaniu do Kate którą bym szybko ukatrupił (chociaż przez 2 sezony tak bardzo ją lubiłem) Strzelcy są jednak w sporym niebezpieczeństwie, bo Othersi na pewno będą dobrzez uzbrojeni i w przewadze liczebnej jak pokazywał fragment z obozu Bena. Swoją drogą świetna scena w obozie Othersów.
Ocena 8+/10 Świetny wstęp do wielkiego finału.
P.S. W moim poście opierałem się tylko i wyłącznie na własnych przemyśleniach, bez spojerów, ostatnio przypadkiem jakieś przeczytałem ponad 10 odcinków temu I prosiłbym o nie usuwanie mojego apelu. Może do niektórych przemówi.
Użytkownik Metalfish edytował ten post 19.05.2007 - |14:03|
Napisano 19.05.2007 - |15:44|
człowiek kurde robi wszystko żeby sobie spokojnie obejrzeć... nie czyta spoilerów, nie ogląda railerów nie słucha podcastów.
Ale nie bo zawsze się znajdzie ktoś kto ma to gdzieś i nie umieści w znacznikach...
Tak trudno jest chociaz napisać przed tym SPOILER .... !!!!
Użytkownik Kamuii edytował ten post 19.05.2007 - |15:48|
Napisano 19.05.2007 - |16:11|
Miał siąść i zacząć czytać? Nawet nie wiem jak skomentować ten pomysł. Własciwie to musiał bym gorzko zapłakać.W momencie kiedy nie wpisal kodu w finale od razu znalazl ksiazke i wyjal z niej kluczyk, ale ksiazki nie zaczal nawet czytac.
Thank you and Nestle!
Napisano 19.05.2007 - |16:27|
Żarty żartami, ale sytuacja Charliego jest teraz nie za ciekawa, lepiej żeby te babeczki (czy to laski Bena czy Dharmy) kojarzyły tą gwiazdę rocka, a najlepiej były jego fankami, wtedy Charlie tak nimi zakręci że mu pokarzą co gdzie i do czego jest w tej stacji
Napisano 19.05.2007 - |17:19|
Wlasciwie to powinienes przeczytaj moj post jeszcze raz, przemyslec to co napisales oraz nauczyc sie pisac poprawna polszczyzna, bo az oczy bola jak to sie czyta.Miał siąść i zacząć czytać? Nawet nie wiem jak skomentować ten pomysł. Własciwie to musiał bym gorzko zapłakać.
Napisano 19.05.2007 - |17:36|
Wlasciwie to powinienes przeczytaj moj post jeszcze raz, przemyslec to co napisales oraz nauczyc sie pisac poprawna polszczyzna, bo az oczy bola jak to sie czyta.
Sorry ale to ty masz problem z polszczyzną a koleś którego się czepiasz, ma racje i zbędna jest wcześniejsza analiza twojej wypowiedzi.
Napisano 19.05.2007 - |17:56|
Nie no Pebanka po prostu respect ... po prostu wielkie dzięki za popsucie oglądania i fajny spoiler... :] rewelacja.
człowiek kurde robi wszystko żeby sobie spokojnie obejrzeć... nie czyta spoilerów, nie ogląda railerów nie słucha podcastów.
Ale nie bo zawsze się znajdzie ktoś kto ma to gdzieś i nie umieści w znacznikach...
Tak trudno jest chociaz napisać przed tym SPOILER .... !!!!
TO NIE JEST SPOILER. On mowil o wycinku z trailera.
@ Pebanka
Wspominalem o tym fragmencie zapowiedzi wczesniej...
It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.
Napisano 19.05.2007 - |18:14|
Czy napisalem gdziekolwiek, ze Desmond mial siasc i czytac ksiazke? Nie. Napisalem, ze nawet nie zaczal, tj. nie przeczytal wstepu czy czegos w tym rodzaju. Zwazywszy fakt, ze tworcy Losta lubuja sie w takich detalach, moznaby sie spodziewac, ze Des by to zrobil. Co do twojej polszczyzny - 3krotnie zlamales kryterium spoleczne poprawnosci jezykowej oraz raz kryterium estetyczne poprawnosci jezykowej.Sorry ale to ty masz problem z polszczyzną a koleś którego się czepiasz, ma racje i zbędna jest wcześniejsza analiza twojej wypowiedzi.
Napisano 19.05.2007 - |18:19|
Czy napisalem gdziekolwiek, ze Desmond mial siasc i czytac ksiazke? Nie. Napisalem, ze nawet nie zaczal, tj. nie przeczytal wstepu czy czegos w tym rodzaju. Zwazywszy fakt, ze tworcy Losta lubuja sie w takich detalach, moznaby sie spodziewac, ze Des by to zrobil. Co do twojej polszczyzny - 3krotnie zlamales kryterium spoleczne poprawnosci jezykowej oraz raz kryterium estetyczne poprawnosci jezykowej.
Ale przynajmniej nie zdziwiłem się dlaczego Desmond w finale nie znalazł chwilki na literaturę.
Napisano 19.05.2007 - |18:50|
Spoiler czy nie efekt ten sam...
No nic, mam nadzieje ze to nie była jedyna niespodzianka jaką szykowali twórcy... a w sumie oby tak...
Napisano 19.05.2007 - |19:50|
TO NIE JEST SPOILER. On mowil o wycinku z trailera.
@ Pebanka
Wspominalem o tym fragmencie zapowiedzi wczesniej...
sorry jak komus zepsulem ogladanie ... ale nie wiem tak wlasciwie czym ? bo wpomnialem tylko o zapowiedzi ktora leciala na abc w napisach koncowych ost. odcinka ... tez mi spoiler
to ze napisalem to co napisalem ... (juz nie bede powtarzal zeby nie bylo) nie oznacza ze tak bedzie .... to tak jak teorie z laskami .... dzieki ze mi popsuliscie ogladanie bo powiedzieliscie ze pewnie sa od bena i nie bedzie niespodzianki :clap: haha
KAMUII - !!!No nic, mam nadzieje ze to nie była jedyna niespodzianka jaką szykowali twórcy!!!
a czy ja powiedzialem ze to jakas niespodzianka ?? ze szykuja tworcy ? w ogole skad mam to wiedziec wiem tyle co wy ... a tak sobie dogdybalem do teori o laskach przy okazji ...
przeciez sami dobrze wiecie ze w serialu moze sie zdarzyc wszystko (doslownie ) i to moje gadanie i tak nic nie jest warte heh
dobra koncze bo jeszcze warna dostane albo cus
Napisano 19.05.2007 - |20:12|
No i w sumie trailery też nie wszyscy oglądają, bo nie chcą sobie psuć zabawy, choć dla mnie trailer jest dla każdego, w końcu puszczany jest zaraz po odcinku, traktuje go jako kontynuacje epizodu, ale ludzie jednak mogli się oburzyć
Napisano 19.05.2007 - |20:53|
1. nowe forum
2. pierwszy post
3. znienawidzony przez uzytkownikow
:/
Napisano 19.05.2007 - |21:30|
Napisano 19.05.2007 - |21:52|
Napisano 19.05.2007 - |21:56|
Zastanawiam sie nad jedna sytuacja: Charlie spisuje na kartce swoje najwieksze hity (Liam dal mu sygnet...bla bla bla) i byl wsrod nich moment, kiedy "kobieta nazwala go bohaterem" (Nadia BTW daje sie). Nazwala go tak po tym, jak uratowal ja przed bandziorem. Chwile wczesniej Charlie spiewal tak, jak w retrospekcji Desa (wlasciwie to retrospekcja nie byla; to byla wizja zaraz po implozji bunkra, ze byl z Penny). Jak Charlie mogl wiec zapisac cos, czego wlasciwie nie bylo; co bylo tylko w glowie Desa?? Jak to wyjasnic?
Prawdopodobnie wizja Desa opierała się na rzeczywistym obrazie. W retrospekcji Charliego nie widzimy całkowitej wizji Desa tylko zdarzenie prawdziwe. W naturalny sposób samo sie dedukuje.
Napisano 19.05.2007 - |21:56|
Ponieważ to nie było w głowie Desa. To się działo naprawdę.
Ale gdyby dzialo sie naprawde, to Charlie pamietalby Desa, gdy ten do niego podszedl po rozmowie z ojcem Penny.
Napisano 19.05.2007 - |22:24|
"w końcu puszczany jest zaraz po odcinku, traktuje go jako kontynuacje epizodu, ale ludzie jednak mogli się oburzyć"
Hmm no to zależy skąd jest odcinek ja tam mam napisy końcowe LOST i po sprawie
Dobra tam koniec OT w końcu jeszcze mamy 3 serie przed sobą wiec nie ma potrzeby się podniecać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych