Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#201 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.11.2007 - |23:08|

Jakbyście nie zauważyli bo to inny dział to zacytuję i niestety potwierdziły się nasze obawy:
Jednym słowem tak jak pisaliśmy szkoda na to słów.
I to właściwie serial z ostatniego roku a nie z lat 80 :P

Dzięki bardzo @biku1 z info. Powiedzieć, że wydanie "Herosów" zostało spartolone, to chyba zdecydowanie za mało :( . TIM Film Studio od kilku miesięcy szczyciło się tym, że będzie dłuższy odcinek pilotowy, ścieżki dźwiękowe w DD 5.1, a tu taka kicha. Nawet "Magda M." ma DD 5.1! Pewnie dodatki też nie są przetłumaczone. Szkoda słów! Jakim cudem firma ta chce wydawać seriale na płytach HD-DVD skoro nawet normalnego wydania DVD zrobić nie potrafią! Cały czas czekam aż wreszcie wydadzą w naszym kraju "Battlestar Galactica", ale jeżeli mieliby wydać ten serial tak samo jak "Herosów" to niech lepiej sobie odpuszczą i sprzedadzą prawa komuś innemu. Lepiej w ogóle niech zwiną interes, bo jeszcze sobie długów narobią. Nie wiem, czy nasi dystrybutorzy naprawdę myślą, że takie szajsowate wydanie będzie sie sprzedawać, że Polak kupi wszystko co mu sie wciśnie? Naprawdę chciałem wspierać nasz polski rynek serialowy, ale teraz to się poważnie zastanawiam nad sprowadzaniem seriali z zagranicy, albo kupię sobie stacjonarną nagrywarkę DVD i będę nagrywać seriale z TV. W przypadku "Herosów" takie rozwiązanie będzie dużo tańsze, a efekt będzie identyczny. Chyba naprawdę Imperial jest w tej chwili najlepszym wydawcą w naszym kraju; w prawie każdym serialu jest lektor i nawet dodatki zaczęli tlumaczyć :blink: Dobrze, że chodziaż tam ktoś wreszcie zaczął myśleć.
  • 0

#202 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.11.2007 - |09:12|

trzeba napisać do gazety Metro, żeby zgłosili kandydaturę tego TIM Film Studio do ODJAZDU MIESIĄCA :D, mają wielką szanse wygrać bilet do Włoszczowej :D

A wracając do alternatywnych wydań Heroes dla niepocieszonych w związku z dziełem TIM Film Studio:

1. na ezydvd - razem z przesyłką ok 154 zł
2. na amazon.com - razem z przesyłką ok. 118 zł
3. na amazon.co.uk - cena jest 42 funty, już mi się nie chciało lecieć po kosztach wysyłki i VAT, strzelając, że to wyjdzie ok. 50 funtów, to cena wyniesie ok. 250 zł za sezon 1

Użytkownik SliderOh edytował ten post 13.11.2007 - |10:30|

• 0
Dołączona grafika

#203 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.11.2007 - |12:28|

trzeba napisać do gazety Metro, żeby zgłosili kandydaturę tego TIM Film Studio do ODJAZDU MIESIĄCA :D, mają wielką szanse wygrać bilet do Włoszczowej :D

Jeżeli "TFUJ Film Studio" będzie nadal wydawać seriale w takiej formie, to osobiście ich do tej Włoszczowej wywiozę ;) Nawet oblecę trasę kilka razy, byle tylko całą firmę tam dostarczyć :P . W takich sytuacjach trzeba mieć pewność, że dotrą na miejsce, a nie wysiądą na jakiejś innej stacji :lol:

Dzisiaj tez dostałem info ze sklepu "punkt44.pl" w sprawie "Herosów" i chyba ich tam też z nóg ścięło, jak zobaczyli to wydanie:

"Witam!
Przykro mi to pisać, ale nie ma oryginalnej ścieżki dźwiękowej :( - _i
ten opis teraz to nie jest pomyłka_.
Zmiany dokonałam osobiście gdy przyszła już do nas premiera i okazało
się że TiM wydał ten pakiet tylko z polskim lektorem w 2.0. - przyznam
że jak to zobaczyłam to byłam bardzo zaskoczona.
Jest to nowy dystrybutor - który nie wiadomo dlaczego wydaje w ten
sposób - niektóre z pozycji.
W chwili gdy dawałam opis o oryginalnej ścieżce dźwiękowej - miałam
takie informacje - jednak zostało wydane inaczej.

Na naszym rynku nie ma wersji z oryginalnym dźwiękiem. :(

Pozdrawiam

Maria Onderka
Konsultant ds. Obslugi Klienta"

Dowiedziałem się też trochę o serialu "Anioł Ciemności" ze sklepu "oceandvd.pl":

- wydanie posiada polskie napisy
- płyty są w pudełkach typu "slim" zapakowane w tekturowy BOX
- pierwszy sezon JEST aktualnie dostępny

Nie dowiedziałem się jednak niczego o dodatkach, ale skoro w wydaniu amerykańskim jest również 6 płyt, to pewnie jakieś "bonusy" są. Czekam jeszcze na odpowiedzi z innych sklepów, w których serial ten jest dostępny, no i oczywiście na info od Imperial-Cinepix.

PS. A może ktoś z Was zamówił już "Anioła"?
  • 0

#204 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.11.2007 - |16:07|

Dowiedziałem się też trochę o serialu "Anioł Ciemności" ze sklepu "oceandvd.pl":

- wydanie posiada polskie napisy
- płyty są w pudełkach typu "slim" zapakowane w tekturowy BOX
- pierwszy sezon JEST aktualnie dostępny

.............no i oczywiście na info od Imperial-Cinepix.

Odnośnie sprawy TIM to już się raczej nie będę wypowiadał. Szkoda słów .... :blink:

Dodam tylko,że to co SliderOh wspominała o ezydvd i tamtejszym wydaniu Herosów to niebawem będzie tam też JUŻ DRUGIE wydanie tego serialu.
Z czego jedno będzie tańsze o chyba 10$ australijskich.

No i w końcu jakaś dobra wiadomość odnośnie naszych wydań dvd - "Angel". :D
Skoro jest już na prawdę dostępny to trzeba będzie sobie zamówić.
Ostatnio Imperial postarał się z 2 sezonem Losta więc i tu liczę nie będzie źle.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#205 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 16.11.2007 - |16:14|

Od wczoraj w kioskach można kupić pierwszą płytę "Skazanego na śmierć". Pierwsza płyta dostępna jest w dwutygodniku "Viva!", a kolejne będą się ukazywać w nowym piśmie "Viva! Seriale". Na każdej płycie będą 2 odcinki, czyli w sumie będzie 11 płyt. Właśnie wybieram się do kiosku w poszukiwaniu tej gazetki, jak dostane to napiszę coś więcej.

http://www.kolekcjafilmowa.pl/skazany/
  • 0

#206 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.11.2007 - |01:12|

A ja mam pytanie. Jakiś czas temu spotkałem w TV reklamę kolekcji bodajże Kolombo(?) i Monka i jeszcze jeden detektywistyczni (chyba o szeloku )

Czy ktoś wie jak tam się sprawa ma?
  • 0

#207 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 17.11.2007 - |13:21|

Co do tej tego Prison Break'a w Vivie to jest to dźwięk angielski 5.1 polski 2.0 napisy polskie , rumuńskie i jeszcze jakieś tyle mi sie udało zapamiętać z tego co widziałem w sklepie a jak wygląda sprawa z tym normalnym wydaniem ktoś wie ?
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#208 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.11.2007 - |13:42|

Coś to forum dzisiaj numery robi, wszedłem na stronkę po jakichś 20 próbach i tylko "odpowiedź" działa. Nawet gdy chce edytować posta, to wyskakują błędy.

Więc tak:

@spex: Nie wiem jak dokładnie wygląda sprawa z "Monkiem" i "Sherlockiem", bo ja kupuję tylko "Columbo" i o tym wydaniu napiszę.
Aktualnie mam już 2 numery (w drugim były 2 płyty), każdy numer kosztuje 14.95zł (pierwszy 9,95zł). Kolekcja ma liczyć wszystkie 67 odcinków + pilot. Jeden odcinek na jednej płycie, ale filmy trwają jakieś 70-80 minut. Dźwięk jest w stereo (w pierwszym numerze jest TYLKO polski, czeski); są polskie napisy. Od drugiego numeru jest dostępna również oryginalna, angielska ścieżka dźwiękowa, ale nie ma jej w MENU (musimy z niego wybrać "napisy polskie" i wtedy automatycznie włącza się angielski + polskie napisy). Jakoś jest rewelacyjna (jak na serial z lat 70-tych), polski lektor bardzo przyjemny dla ucha. W trzecim numerze dostajemy jeszcze pudełko na wszystkie płyty. Jest to oficjalna kolekcja "Universal" i na inne wydanie w naszym kraju nie ma już chyba co liczyć. To wydanie naprawdę mogę polecić; i nie marudzić, że dźwięk jest w stereo, bo w większości krajów "Columbo" ukazał się w mono.

@zis279: Kupiłem wczoraj pierwszą płytkę "Skazanego" za 9,98zł. następne numery będą po 14,98zł. Polski lektor jest w DD 5.1 pomimo, że na okładce pisze DD 2.0. Na pierwszej płycie brak dodatków i chyba nie będzie ich wcale. Jakość dobra, chodziaż nie mogę jej porównywać z wydaniem sklepowym, bo jeszcze go nie widziałem. Ja osobiście na drugi numer się nie piszę, bo cała kolekcja wyjdzie jakieś 160zł, czyli tyle samo co BOX w sklepie.
  • 0

#209 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.11.2007 - |16:09|

Przeszedłem się dziś do Silesia Center, i o to co mi się rzuciło na oczy:
Empik:
Jednostka (The Unit) - 219 zł
Lost s02 - 169 zl

Saturn:
Jednostka (The Unit) - 109 zł
Lost s02 - 89 zł

Dodam, że sklepy są w jednym budynku...

#210 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 17.11.2007 - |18:55|

@zis279: Kupiłem wczoraj pierwszą płytkę "Skazanego" za 9,98zł. następne numery będą po 14,98zł. Polski lektor jest w DD 5.1 pomimo, że na okładce pisze DD 2.0. Na pierwszej płycie brak dodatków i chyba nie będzie ich wcale. Jakość dobra, chodziaż nie mogę jej porównywać z wydaniem sklepowym, bo jeszcze go nie widziałem. Ja osobiście na drugi numer się nie piszę, bo cała kolekcja wyjdzie jakieś 160zł, czyli tyle samo co BOX w sklepie.

Jeżeli byś kupował w sklepie/kiosku to tak jeżeli natomiast zamawiasz prenumeratę to wychodzi taniej:)

to od 1 do 11 wydania płacisz 121 zł (11 zł za płytę) lub od 2 do 11 wydania 110 zł za płytę ( też 11 zł)

moim zdaniem druga opcja jest najbardziej korzystna ponieważ pierwsze numer w sklepie kosztuje 9,99(chyba) .
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#211 widen

widen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.11.2007 - |19:02|

Toudi, w Saturnie jest promocja z okazji urodzin. Promocja trwa od 16.11.2007 do 20.11.2007 więc radzę się spieszyć jeśli ktoś chce się załapać. Ja chyba w poniedziałek pójdę po drugi sezon LOST :P
  • 0

#212 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.11.2007 - |20:01|

Empik:
Jednostka (The Unit) - 219 zł
Lost s02 - 169 zl

Saturn:
Jednostka (The Unit) - 109 zł
Lost s02 - 89 zł

Toudi, w Saturnie jest promocja z okazji urodzin. Promocja trwa od 16.11.2007 do 20.11.2007 więc radzę się spieszyć jeśli ktoś chce się załapać. Ja chyba w poniedziałek pójdę po drugi sezon LOST :P

Empik jak zwykle ceny ma wzięte z kosmosu albo kto to wie skąd. :blink:
Oni tam chyba płyty dvd traktują jako element dekoracyjny bo na sprzedaży na pewno im nie zależy. ;)

Poza tym to niewielka promocja choćby w wypadku Jednostki która zazwyczaj kosztuje w okolicach 110 - 120 zł.
Podobnie Lost 2 też kosztuje w okolicach 110 zł, jednak to już jest troszkę większa "promocja".

Co do PB w wydaniu gazetowy to oczywiście każdemu według potrzeb jednak sam osobiście wolę kupić normalnego boxa tym bardziej,że można sobie upolować cenową okazję.
Więc z gazety WCALE nie wyjdzie taniej i do tego po 2 odcinki na płycie. :(
Ciekawe czy płyty to dvd-5 czy dvd-9 ale raczej te pierwsze.

A i bym zapomniał o "Columbo".
Jak dla mnie to jedyne co mi się nie podoba to to,że jak sie nie mylę jest tylko po jednym odcinku na płytę, buuu........ :( :angry:
I czy ja dobrze rozumiem Inuki tam ma być 60 parę tych płyt po te 15 zł ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.11.2007 - |20:04|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#213 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 17.11.2007 - |20:18|

znalazlem dzisiaj stronke http://www.find-dvd.co.uk dzieki ktorej latwo mozna porownac ceny w angielskich sklepach internetowych
np sliders sezon 3 juz od 8 funtow fajna wyszukiwarka tylko teraz by sie kasa przydala tylko :D
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#214 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.11.2007 - |20:34|

A i bym zapomniał o "Columbo".
Jak dla mnie to jedyne co mi się nie podoba to to,że jak sie nie mylę jest tylko po jednym odcinku na płytę, buuu........ :( :angry:
I czy ja dobrze rozumiem Inuki tam ma być 60 parę tych płyt po te 15 zł ?

No, dobrze rozumiesz ;) . Też mi się to zbytnio nie uśmiecha, bo kasy na całość pójdzie całkiem sporo, ale na razie będę brać i zobaczę jak to będzie.
  • 0

#215 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.11.2007 - |10:35|

Oglądam sobie wczoraj u babci TVN24, chwila przerwy i puszczają reklamy. Patrzę a tam leci reklama Herocos s1 na DVD (6DVD). Czegoś takiego się nie spodziewałem :D
  • 0

#216 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.11.2007 - |11:37|

Oglądam sobie wczoraj u babci TVN24, chwila przerwy i puszczają reklamy. Patrzę a tam leci reklama Herocos s1 na DVD (6DVD). Czegoś takiego się nie spodziewałem :D

Może się kapnęli, że wypuścili gniota i teraz robią wszystko, żeby sprzedać jak największą ilość. Zresztą, w przypadku tego wydania to nawet reklama puszczana co 5 minut chyba nie pomoże. Bubel wydali i tyle :angry:
  • 0

#217 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 19.11.2007 - |11:54|

No właśnie jak jest z tymi Herosami...

Bo jak patrze na tą stronę www http://www.vivid.pl/...si sezon 1.html to , to wydanie wydaje mi sie całkiem fajne :

Liczba nośników:
6
Region:
2
Ścieżka dźwiękowa:
Dolby Digital 5.1 angielski
Napisy:
polskie
Dodatki:
Nigdy wcześniej nie prezentowany 73 minutowy pilot serialu; 50 usuniętych scen tylko na DVD; Jak powstali "Herosi"; efekty specjalne; Kaskaderzy

• 0

#218 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.11.2007 - |12:05|

No właśnie jak jest z tymi Herosami...

Bo jak patrze na tą stronę www http://www.vivid.pl/...si sezon 1.html to , to wydanie wydaje mi sie całkiem fajne :

W kilku sklepach internetowych są takie same dane, ale niestety są one fałszywe (komuś nie chciało się zmienić informacji). Przeczytaj sobie klika ostatnich postów; w jednym z nich zamieściłem informację, którą dostałem ze sklepu internetowego punkt44.pl i która potwierdza, że "Herosi" mają tylko polskiego lektora w DD 2.0. Zresztą @biku1 również zamieścił cytat jednego z użytkowników tego forum, który pisze to samo. No i dłuższego odcinka pilotowego też brak :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 19.11.2007 - |12:06|

• 0

#219 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.11.2007 - |15:52|

Zresztą @biku1 również zamieścił cytat jednego z użytkowników tego forum, który pisze to samo.

Dodam tylko, że ten użytkownik sam na sobie się przekonał jakie to jest wydanie ponieważ je kupił.

A odnośnie informacji w sklepach netowych to wcale im się nie dziwię,że nie zmieniają.
Bo jakby podali faktyczną specyfikację to podejrzewam ,że sprzedaż spadłaby im do jakiś 10% tej pozycji którą to kupowaliby tylko najwięksi desperaci. ;)

Jedno co mi się "podoba" w tej całej sytuacji to to,że widzę jak ludzie w necie wzajemnie się ostrzegają przed tym bublem.
A to mam nadzieję,że WPŁYNIE na sprzedaż tej pozycji.
I następnym razem firemka TIM zacznie używać mózgu i się zastanowi zanim zwyczajnie oleje nas - swoich klientów po tym jak my olejemy to ich marne wydanie.

Ja osobiście zastanawiam się nad kupieniem w przyszłości Heroes z sklepu Ezydvd bo tego naszego to brrrrrrrr nie ruszę.

A przy okazji zobaczcie co dodają do nowego czteropaka dvd z wszystkimi Szklanymi pułapkami w Ezydvd. :P
Mały bzdet a cieszy i tak właśnie się dba o klientów.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.11.2007 - |16:03|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#220 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.11.2007 - |16:10|

dodam, że wydanie kolekcjonerskie DH kosztuje mniej więcej tyle co u nas zwykłe (ponoć nawet bez 5.1) aż się zastanawiam, czy się na świeta nie skusić.. choć R4 trochę psuje wyobrażenie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych