Obejrzałem jeszcze raz wszytkie cztery odcinki po koleii i mam pewnie wnioski:
1.Screen1 z rozbicia może sugerować ze faktycznie wyspy sa dwie a wioska znajduje sie na innej wyspie niż wypadek... ale w tym momencie tym bardziej zastanawiające jest w jaki sposób Goodwin miał dotrzeć do ogona w godzinę...
2. Karl... chłopak uciekający Innym do rozbitków, Karl jest Innym więc powinien wiedzieć (conajmniej w przybliżeniu) gdzie są Lostowicze... skoro są na innej wyspie jak chciał do nich dotrzeć? Więc mamy niekonsekwencję co do przemówienia Bena do Sawyera no i ewentulanego widoku z punktu pierwszego
3. Może teraz nagnę trochę rzeczywistość wybiegając w przód ale... Lock i Eko ogladając w Perle film instruktażowy dostają informację, że "Waszym obowiązkiem jest obserwowanie ludzi w
innych stacjach na wyspie" co by sugerowało, że Perła ma połaczenienie nie tylko z Łabędziem ale może i z Hydrą... Lock wróci więc do Perły zapewne z Saydem, który będzie dyszał żądzą zemsty za nieudaną zasadzkę, i zobaczą Hydre, co pomoże im zaplanować uwolnienie naszej ulubionej trójki
Ale jak mówię wybiegam w przód i to tylko moja teoria... może sie sprawdzi... a może nie
Teraz odcinek czwarty
Desmond cały czas ma swoje prorocze wizje, przewidział burze i piorun, który miał trafić w chatkę Claire i Aarona, więc zbudował piorunochron... ciekawe co będzie następne i czy komuś o tym powie.
W drugim odcinku Ben pokazał Jackowi jak Red Sox zdobywają Mistrzostwo, raczej na video bo to nie była relacja live, skoro już wiedział, że oni to Mistrzostwo zdobyli a teraz puszczają mu kreskówki? Chyba że po prostu włączyli mu TV, żeby się nie nudził
Jack przejmuje kontrolę... prawie dokładna kopia tego co Henry robił z nim i Lockiem w Łabędziu, podoba mi się ta psychologiczna zagrywka z Juliet
Wyjaśniło sie że Inni mają a dokładniej mieli
łączność ze światem zewnętrznym, którą w brutalny sposób przerwał im Des... kluczykiem
Interkom u Jacka, raz działa, raz nie... być może przyda się do nawiązania kontaktu z ekipą ratunkową (tu powrót do mojej teorii)
"Sub", gdybym wcześniej tego nie przeczytał pewnie nie zwróciłbym uwagi, ale hipotetyczna łódź podwodna wiele by wyjaśniała...
Wszczepienie rozrusznika, to bzdura ale pozwoliła na wkręcenie Sawyera, tyle że chyba z widzów mało kto w to wierzył, ja nie :]
Danny "Chinatown" Picket to swir i sadysta do tego bardzo nie lubi Sawyera, jezeli do tego dodać śmierć żony za którą słusznie obwinia rozbitków mamy mieszankę wybuchową... a "zrozrusznikowany" James nawet nie mógł się bronić bo bał się o pikawę...
Kaśka zachowuje sie co najmniej dziwnie :/ najpierw dziwi sie radości Sawyera kiedy ten mówi że "nasi ludzie zaczeli działać" co i ją powinno podnieść na duchu a potem kobinuje z wyjściem i powrotem do klatki :]
Przewidywalne było to że Jacka przyprowadzą do postrzelonej Collen ale chyba wszystkich zdziwiło że doc nie dał rady ocalić jej życia... dodatkowo coraz silniej emocjonalnie związuje się z nim Juliet, oj będzie miał z tą "parą" Ben problem, oj będzie :>
ech... ta druga wyspa to największy mój zgryz w tej serii, moze byc jak mówi Ben ale z drugiej strony zbyt wiele wskazuje na to że to przekręt jakiś co by Sawyerowi złamać chęć ucieczki ale... nie przekręcisz przekręta, sprawa zamknięta
A proszę bardzo, nawet ma ręce i nogi - o ile kształt tej wyspy jest prawdziwy
Pozwoliłem sobie zmodyfikować nieco Twoją mapę i dopasować ją do mojego punktu widzenia
BTW masz Mapę Rousseaus bez nałożonej mapki z blastdoor? gdybyś mógł przesłać... próbowałem ją sobie wyczyścić ale wychodziła zbyt niewyraźna żeby można ją było dalej obrabiać
screen 1
gdzieś za tym wzgórzem na które nakleiłem 4 jest 4
i mapka Robsona
Legenda
1 Wioska Innych
2 Grupa Ogonowa
3 Lostowicze
4 Miejsce z którego Ben pokazuje Sawyerowi Wyspę (jezeli wziąć pod uwagę że Alcatraz i Wioska znajdują sie na tej samej wyspie innej niż Lostowicze)
edit: rozpisałem sie nieco ale tak to jest jak po nocy dostaje się weny
Użytkownik maciej_KO edytował ten post 29.10.2006 - |06:37|