Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 60 – S03E20 – First Strike

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
214 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 60 – S03E20 – First Strike (244 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (94 głosów [45.19%])

Procent z głosów: 45.19%

2. 9.5 (42 głosów [20.19%])

Procent z głosów: 20.19%

3. 9 (33 głosów [15.87%])

Procent z głosów: 15.87%

4. 8.5 (9 głosów [4.33%])

Procent z głosów: 4.33%

5. 8 (10 głosów [4.81%])

Procent z głosów: 4.81%

6. 7.5 (3 głosów [1.44%])

Procent z głosów: 1.44%

7. 7 (4 głosów [1.92%])

Procent z głosów: 1.92%

8. 6.5 (2 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

9. 6 (5 głosów [2.40%])

Procent z głosów: 2.40%

10. 5.5 (1 głosów [0.48%])

Procent z głosów: 0.48%

11. 5 (2 głosów [0.96%])

Procent z głosów: 0.96%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.48%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.48%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.48%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#201 Cynthia_83

Cynthia_83

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.03.2007 - |22:28|

... wkurzajace !!!

raczej trzymające w napięciu ;)
  • 0

#202 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 27.03.2007 - |11:12|

A kiedy rusza sezon 4 ? w sierpniu dopiero ? i myslicie ze wytrzymam z ciekawoscia co sie stalo z atlantis ? ^_^

Tak apropo jak obstawiacie kiedy zakoncza SGA ? =/

Użytkownik Dellirium edytował ten post 27.03.2007 - |11:16|

• 0

#203 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 04.04.2007 - |10:14|

7/10 bo coś się zaczęło dziać.

Dramatyczna obniżka oceny za brak logiki w ataku atomowym na replantów.

Uderzenie niby kosmetyczne, ale tylko denerwujące przeciwnika dużo silniejszego.
W takich sytuacjach albo się go zostawia w spokoju albo starylizuje całą planetę.
A tak mamy załogę Atlantis jak Japończyków po Pearl Harbour.
Atak udany, cel strategiczny nie osiągnięty, wróg z większym potencjałem przemysłowym wkurzony na maksa.

SIę niedobrze robi, że jakiś debil mógł zaplanować taką operację.
Japończykom nie wyszło, bo lotniskowce wcześniej wyszły z portu i nie uzyskali pełnej przewagi na morzu.
Tu mamy zniszczenie nowobudowanych statków a nie ruszono (o ile wiadomo ile ich jest) już latających.

Ładnie wszystko pokazane, ale logiki za grosz.
  • 0

#204 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.04.2007 - |12:23|

7/10 bo coś się zaczęło dziać.

Dramatyczna obniżka oceny za brak logiki w ataku atomowym na replantów.

Uderzenie niby kosmetyczne, ale tylko denerwujące przeciwnika dużo silniejszego.
W takich sytuacjach albo się go zostawia w spokoju albo starylizuje całą planetę.
A tak mamy załogę Atlantis jak Japończyków po Pearl Harbour.
Atak udany, cel strategiczny nie osiągnięty, wróg z większym potencjałem przemysłowym wkurzony na maksa.

SIę niedobrze robi, że jakiś debil mógł zaplanować taką operację.
Japończykom nie wyszło, bo lotniskowce wcześniej wyszły z portu i nie uzyskali pełnej przewagi na morzu.
Tu mamy zniszczenie nowobudowanych statków a nie ruszono (o ile wiadomo ile ich jest) już latających.

Tu się z tobą nie zgodzę, nie chodziło o atak i całkowite zniszczenie, tylko o zdławienie czegoś większego. Lepiej walczyc niż poczekać aż wróg się zbierze i zbuduje całą flotę. Do tego nie wiadomo czy te statki były szykowane na Atlantis czy na podróż na drogę mleczną, a tam przecież też trwa batalia z ORI i kolejny problem tam nie jest potrzebny.

Fakt uderzenie kosmetyczne. Zdawali sobie sprawę z tego co może być następstwem drażnienia silnieszego wroga, chciano go tylko powstrzymać do wymyślenia "planu awaryjnego".

Pozdrawiam
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#205 rahl

rahl

Kapral

• VIP
  • 162 postów

Napisano 10.05.2007 - |11:27|

Ale z tego co nam wiadomo Asuranie nie mają żadnych okrętów - gdyby mieli jakieś to już dawno Atlantis przeżywałoby drugie oblężenie.
  • 0

#206 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 29.06.2007 - |17:54|

Swietny odcinek w porownani do ostatnich "wyczynów". Daje 8,5 : nie jest az tak dobrze.
Milo ;) zobaczyc termojadrowki w akcji ;)
Jakos cliffhanger nie zrobil na mnie wrazenia - im bardziej beznadziejnie tym pewniejsze ze rozwiazanie bedzie banalne. Cliffhanger, ze czapki spadly to mial ostatni "Lost"
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#207 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 22.08.2007 - |11:48|

Jeden z gorszych cliffhangerów w SG. Odcinek sam w sobie średni, nie rozumiem zachwytów, choć rzeczywiście troszkę lepszy niż kilka poprzednich.

Nie trafia do mnie tłumaczenie Rodneya, że nie mogą wybrać adresu, bo nie wiedzą, gdzie są, przecież mogą określić swoją pozycję, na podstawie połozenia gwiazd, poza tym znają tor lotu, więc powinni wiedzieć, gdzie prawdopodobnie wyszli. Nie mieli problemu ze zbudowaniem mostu pomiędzy galaktykami, więc ja nie widzę problemu.

Zirytowała mnie również bezczynność po wyjściu satelity z nadprzestrzeni. Przecież oni spodziewali się ataku, powinni strzelać od razu, a po zobaczeniu, że są tam wrota, to już naprawdę nie było się nad czym zastanawiać.

Podsumowując sezon 3, to jestem mocno rozczarowany. Spodziewałem się wzrostu formy, a wynudziłem się jak na pierwszym seasonie.
  • 0

#208 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 22.08.2007 - |18:29|

Nie trafia do mnie tłumaczenie Rodneya, że nie mogą wybrać adresu, bo nie wiedzą, gdzie są, przecież mogą określić swoją pozycję, na podstawie połozenia gwiazd, poza tym znają tor lotu, więc powinni wiedzieć, gdzie prawdopodobnie wyszli. Nie mieli problemu ze zbudowaniem mostu pomiędzy galaktykami, więc ja nie widzę problemu.

Nie do konca jest to takie proste, bo nalezaloby najpierw wiedziec, gdize sie jest. Skoro Rodney nie rozpoznal miejsca, znaczy to, ze uklad gwiazd jest kompletnie inny. Znalezienie tych znanych ziemianom moze zajac im miesiace. Tym bardziej ze nie slyszalem o tym, by prowadzili obserwacje astronomiczne, a ich umiejetnosc poslugiwania sie baza dnaych Pradawnych i wogole calym miastem jest rowne zeru bezwzglednemu.

Nadto to byla pierwsza lepsza reakcja Rodneya. Kompletny paraliz i przerazenie-nie wiadomo co sie stalo, miasto powinno miec energii na tysiace lat, powinno leciec na kolejna planete, a tymczasem hipernaped sie wylaczyl, a ZPM pada...

Zirytowała mnie również bezczynność po wyjściu satelity z nadprzestrzeni. Przecież oni spodziewali się ataku, powinni strzelać od razu, a po zobaczeniu, że są tam wrota, to już naprawdę nie było się nad czym zastanawiać.

Dla nas to bylo oczywiste ;) Ale trzeba wziac poprawke na durnego dowodce Apolla, przekonanie ze Replikatory leza i kwicza oraz to, ze nie byli pewni, czy to na pewno wroga struktura.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#209 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 24.09.2007 - |00:38|

superodcinek-jak każdy kończący serie ;) świetne efekty, akcje: znów mamy replikatorów-a replikatorzy=dobry ep i dużo akcji, wybuchające atomówki, Apollo i płk Ellis, Atlantis pod wodą[McKay...] holowanie asteroidy przez F-302, wrota z "laserkiem" i "Fantastyczna 4" ;) Atlantis opuszcza planetę-w końcu widzimy latające miasto sterowane przez naszego hero-Shep... nie ma to jak ta adrenalinka przed pierwszym epem kolejnej seri :P
po świetnej [z małymi wyjątkami] 3 seri, zdecydowanie przebijającej 2 pierwsze...teraz czas na season 4!!!! :lol:
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#210 aminis

aminis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.09.2007 - |09:24|

Po raz drugi oglądnąłem ten odcinek w ramach przypomnienia sobie ciągłości przed premierą nowego sezonu. Spostrzeżenia ... hmm serial ten rozkręca się z odcinka na odcinek i mam nadzieję że nie zniknie a wręcz i pobije długość SG-1.
Mam nadzieje że zostanie rozwiązana kwestia ZPM. Może wynajdzie się jakieś alternatywne źródło mocy. Ponadto ciekawi mnie gdzie tym razem osiądzie Atlantyda ...
  • 0

#211 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 10.10.2007 - |18:14|

nadzieję że nie zniknie a wręcz i pobije długość SG-1.

na pewno nie dociągnie to 10 sezonu. moim zdaniem to kwestia 7, MOŻE 8 sezonu.

co do odcinka - debilny pomysł z tym "chirurgicznym" atakiem - jak już lecimy na planetę wroga którego technika wyprzedza nas o lata świetlne to zabieramy 60 a nie 6 atomówek i robimy z planety kulę gorącej plazmy, a nie rozwalamy kilka stateczków, cieszymy się z wielkiego sukcesu i jesteśmy CAŁKOWICIE zaskoczeni odwetem...
historia cały czas się miota - spekatakularny problem goni kolejny spektakularny problem, nie ma czasu by nacieszyć się świetnymi efektami.
po słowach Weir "chyba będę musiała zrezygnować" (w rozmowie z Teylą) od razu było wiadomo, że coś się musi z nią stać.
biedny Ronon i Teyla - postacie w końcu ważne dla serialu, a w przypadku technicznych odcinków faktycznie miotają się od jednej bezsensownej sceny do drugiej. także samokrytyka scenarzystów z ust Ronona (chyba muszę się pouczyć) na miejscu.
takze historia wymyślona od czapy, całość ratują tylko świetne efekty specjalne.
5/10
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#212 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.11.2008 - |14:19|

Świetny, dramatyczny i trzymający w napięciu odcinek. No i sporo efektów specjalnych. Do tego dobry cliffhanger. Czyli jak na season finale przystało :D.

Ocena: 10/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#213 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 25.11.2008 - |00:24|

Mnie ten odcinek wogole nie trzymal w napieciu - nudy na pudy.
Ratowanie miasta przy pomocy technobełkotu McCaya i Zalenki.
Jedyne co bylo godne uwagi to akcja militarna na planete.
Potem - walka z promieniem - dramaturgia zerowa.
A ze miasto odlecialo - to wszyscy pieja z zachwytu :D

Użytkownik DanielP edytował ten post 25.11.2008 - |00:25|

• 0

#214 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 02.11.2009 - |21:04|

Odcinek może być ale to latające w kosmosie miasto...poruszające się w hiperprzestrzeni...litości...
What a crap.
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#215 Malowanaa

Malowanaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.10.2010 - |14:07|

Mi za to odcinek bardzo się podobał. Tylko zastanawiam się, dlaczego trzeba czekać cały sezon, żeby wreszcie na końcu zobaczyć jakiś interesujący odcinek. <_< To już się robi nudne.
Co do samego odcinka. Pomimo tego, że za dużohumoru nie było, w ogóle mi to nie przeszkadzało. Efekty specjalne nadrobiły to wszystko. Wreszcie coś porządnego.
I "Fantastic Four" - miny Ronona i Teyli - bezcenne. I jeszcze to oburzenie - nie jestem niewidzialna! Cóż, w przypadku Teyli, musiało to drętwo wyjść. :rolleyes:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych