Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eureka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#201 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.07.2007 - |05:21|

nooo ta scenka z Henrym - swietna :)
bardzo dobry poczatek drugiego sezonu, w koncu przestana narzekac na serialowa letnia susze. jest co ogladac !
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#202 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 17.07.2007 - |08:21|

Tak bardzo dobry odcinek ale jak na początek sezonu spodziewałem się lepszego....
Mnie najbardziej ciekawi ta roślina z końca... rozwiążą ją w następnym odcinku czy trafi do głównego wątku hmmm..... Moim zdaniem wchłoneła troche egzotycznych cząsteczek from the Artefact i teraz zacznie myśleć :D
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#203 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 17.07.2007 - |17:28|

Obejrzałem pierwszy odcinek drugiego sezonu... Sam odcinek mi się podobał, ale jestem zawiedziony... Zwłaszcza Henry'm, który upiekł szeryfa, a sam sobie wspomnienia zostawił, myślałem, że jeśli już to zrobi, to zachowa się jak przez poprzedni sezon i sobie też pamięć wymaże, a tu lipa :( trochę źle, że to zrobił... a i biedny Kevin... Boję się o niego, że nie będzie miał szczęśliwego dzieciństwa, że to teraz on będzie Artefaktem :(
  • 0

Dołączona grafika

#204 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 17.07.2007 - |23:31|

Henry staję się czarnym charakterem - ciekawe jak to się rozwinie :)
  • 0

#205 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.07.2007 - |00:00|

henry zrobi wehikuł czasu i za 4(?) lata przeniesie sie w przeszłość, by powstrzymać śmierć ukochanej...
Szeryf będzie miał szczęśliwe 4 lata życia a potem się cofnie, by powstrzymać Henry'ego...
ale może ynteligentny szefyf za którymś razem nie pozwoli sobie pstryknąć tym gizmo...

#206 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 18.07.2007 - |10:34|

Jeśli wierzyć Henry'em-u to teraz już nic nie będzie takie samo jak było... więc raczej za 4 lata się nie przeniesie... A i jeszcze jedno... Już wie jak przenieść się w czasie, więc nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby już to zrobił...
  • 0

Dołączona grafika

#207 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 18.07.2007 - |21:00|

odcinek dobry

nawet bardzo dobry Henry? hmmm interesujaca postac i bardzo ciekawa. no i pani psycholog. i wreszcie bedzie co w lato ogladac:)
serial latwy mily i przyjemny
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#208 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.07.2007 - |22:31|

202
dobry odcinek:
- henry ma jakies domysly na temat pani psycholog
- nowy image allison
- wrescie jakas powazna konkurencja dla Szeryfa do serca allison, szkoda tylko ze dopiero w polowie sezonu szeryf odwazy sie cos z tym zrobic

szkoda ze nie bylo nic o artefakcie.

Ps. jak poprosszono starka by wpisal haslo do komputera pomyslalem ze to bedzie "Allison" ... i tak bylo "255466" :D ale mnie to ubawilo :D, takie proste master haslo :D.

Ocena 6,5/10.
  • 0

#209 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.07.2007 - |23:22|

Ps. jak poprosszono starka by wpisal haslo do komputera pomyslalem ze to bedzie "Allison" ... i tak bylo "255466" :D ale mnie to ubawilo :D, takie proste master haslo :D.

ALLISON
2554766
Nie pamiętam co tam wstukiwali.. ale Allison sie tak pisze: 2554766...

Henry idzie swoja linią czasową, mówię wam... ona jest tym czym pamięta, z tą różnicą, że teraz szuka winnego śmierci ukochanej, a nie próbuje tego zatrzymać...
Natomiast wcześniej robił wszystko by sie cofnąć....

Ps, biedny Fargo... zabili go...
A szeryf coś kiepsko ma tą pamięć wyczyszczoną, podejrzewam, że częściowo pamieć odzyska....

#210 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.07.2007 - |22:06|

Toudi: wpisal tak jak napisales ja popelnilem literowke (cyfrowke? :P ).

Henry idzie swoja linią czasową, mówię wam... ona jest tym czym pamięta

Henry nie idzie swoja pierwotna linia czasowa (w tej w ktorej ukochana umarla i on sie cofnal kilka lat pozniej) poniewz jest to PO tej lini czasowej. Ten Henry ktory teraz jest to jest ten sam ktory pamieta smierc ukochanej i 4 lata badan zeby cofnac sie w przeszlosc.
Teraz to jest calkiem "nowa terazniejszosc" i w niej sie Henry NIE COFNIE w czasie. (bo ma 100% pewnosci ze doprowadzi to do kolizji 2 linii czasowych - powracajacy w3 czasie carter mu to powiedzial)
  • 0

#211 Savajam

Savajam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 30.07.2007 - |23:00|

teraz mnie uderzyła jedna rzecz, w poprzedniej linii czasowej kiedy allison i carter byli razem, henry pracował w GD, może on faktycznie podąża znaną już tylko sobie linią czasowa?
  • 0
"Komputer to logiczne ogniwo w rozwoju człowieka: inteligencja bez moralności."
(John Osborne)

#212 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.07.2007 - |23:21|

teraz mnie uderzyła jedna rzecz, w poprzedniej linii czasowej kiedy allison i carter byli razem, henry pracował w GD, może on faktycznie podąża znaną już tylko sobie linią czasowa?

Zle ... linia czasowa z ktorej wrocil Carter jest to 2 linia, nieznana obecnemu Henremu (bo ten pochodzi z lini czasowej w ktorej jego ukochana byla martwa).
  • 0

#213 Savajam

Savajam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 30.07.2007 - |23:37|

a faktycznie, czyli tylko Carter znał poprzednią linie czasową, czy tak?

Użytkownik Savajam edytował ten post 30.07.2007 - |23:38|

• 0
(John Osborne)

#214 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.07.2007 - |23:49|

Nie, nie i nie :P

1 linia: Kim ginie, Henry poswieca x lat na wynalezienie machiny do podrozy w czasie, po czym cofa sie by uratowac Kim.
2 linia: Henry sie cofnal i uratowal Kim, Alison i Carter sa razem, nastapuje zdrzenie sie linii czasowych i Carter wraca by powstrzymac Henrego.

Aktualna linia: Carter powstrzuje Henrego wskotek czego Kim ginie. Powstaja dalesze odcinki serialu :P.

NIe ma "poprzedniej linii czasowej" bo uzycie slowa "poprzednia" insynuuje ze teraz ta ktora mamy jest "nastepna" a ona nie jest nastepna tylko jest zamiast niej (poprzednia-nastepna nastapuja po sobie a one nasteuja NA sobie).

Ps. To dlaczego linie czasowe sie nie zderza po powrocie Cartera jest ... celowym zabiegiem by nie komplikowac spraw (bo teroetycznie powinny sie takze zderzyc poniewaz akcje Henrego motywowane sa takze wiedza z alternatywnej lini czasowej takze ta aktualna linia czasowa jest nowa 3ecia linia a nie 1-wsza linia).

Czyli
1 linie zna tylko Henry.
2 linie tylko Carter (ale jego pamiec zostala wymazana).

Użytkownik Modes edytował ten post 30.07.2007 - |23:50|

• 0

#215 Savajam

Savajam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 31.07.2007 - |08:39|

jest to czasem za bardzo zawiłe jak na mój mały umysł :P

Użytkownik Savajam edytował ten post 31.07.2007 - |08:39|

• 0
(John Osborne)

#216 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.08.2007 - |12:12|

204

Bardzo fajny odcinek ... jak sie nie ogladalo zwiastunow (ja ogladalem bo byly w poprzednim odcinku ale zapomnialem o nich :D na szczescie). Przez caly serial myslalem ze to ten eksperyment na poczatku odcinka ktory "odpowiada" za znikanie ludzi a tu taki prosty szczegol mi umknal.
A to znikanie ludzi to pewnie po to by szeryf wrescie zainteresowal sie corka i by ja "oddal".

Rozmowa Cartera z Henrym po wyzdrowieniu sugeruje ze Carter albo odzyskal wyczyszczona pamiec albo ja odzyska. Tak czy siak mamy juz akceptowalny pretekst do przywrocenia Carterowi wspomnien.

Ocena: 8,5/10.
  • 0

#217 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.08.2007 - |21:42|

po trzecim odcinku drugiego sezonu

stwierdzam, ze coraz bardziej lubie ten serial.

niby taki lekki, latwy i przyjemny, niemalze familijny, fantastyki w nim malo, wlasciwie takie krypto-science fiction, ale...
no kurcze, sympatyczne takie to jest, dla grzecznych dziewczynek, a jednoczesnie jakis watek sensacyjny i to minimum napiecia, ktore przywiazuje widza, posiada.
  • 0

#218 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 05.08.2007 - |10:30|

Może i sympatyczne łatwe i przyjemne ale coś w sobie ma.

4 odcinek naprawde świetny - ja się dopiero gdzieś połowie zorientowałem, że to jednak nie ten eksperyment tylko właśnie te okulary.

Henry dorwał w swoje rączki zabawki pani Psycho - ciekawe co będzie w następnym odcinku
  • 0

#219 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.08.2007 - |13:07|

206

Dosc slabo im wyszlo. A i cale miasto wie napewno ze Carter jest zaduzony w Alison ;).
Ciekawe kiedy bedzie odcinek w tkroym Carter bedzie w skotek jakiegos wypadku super geniuszem bo taki musi byc a jak nie bedzie to bede sie czul zawiedziony ;)

Ocena: 5,5/10
  • 0

#220 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 15.08.2007 - |13:31|

no, w koncu Carter powinien z Alisson cos wiecej, nie... ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych