Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#201 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 02.11.2006 - |15:18|

No i teraz wiemy że Niki jest supersilna, a DL potrafi przechodzić przez ściany. Poza tym Niki nadal żyje. Zauważcie że DL miał w tym odcinku inny wisiorek.

Użytkownik Anaris edytował ten post 02.11.2006 - |16:17|

• 0

#202 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.11.2006 - |19:17|

Oglądnąłem 5 odcinek i zaczyna mi się dopiero serial podobać. Powie mi ktoś jak będzie z emisją tego serialu w najbliższych odcinkach? Kiedy będzie przerwa w emisji, na którym odcinku.....
  • 0

Dołączona grafika

#203 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 04.11.2006 - |23:30|

EP: S01E07 Showname: Heroes Description: Nothing to Lose Date: 2006-11-06 21:00:00
EP: S01E08 Showname: Heroes Description: Homecoming Date: 2006-11-13 21:00:00
EP: S01E09 Showname: Heroes Description: Seven Minutes to Midnight Date: 2006-11-20 21:00:00
EP: S01E10 Showname: Heroes Description: Six Months Ago Date: 2006-11-27 21:00:00

Użytkownik Modes edytował ten post 04.11.2006 - |23:30|

• 0

#204 zibek

zibek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoNSC

Napisano 05.11.2006 - |01:19|

A ja jakoś tak, od poczatku polubiłem ten serial. Oczywiście nie twierdzę, że jest on mistrzostwem w swojej kategorii , ale traktując z lekkim przymrużeniem oka całą historię, można się nieźle bawić.
Poza tym sami autorzy serialu podpowiadają nam niejako jego komiksowy pierwowzór.
Wciagnął mnie i czekam następnego odcinka..... :)
Pozdrawiam.

Użytkownik zibek edytował ten post 05.11.2006 - |01:21|

• 0

#205 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 06.11.2006 - |02:39|

Heroes jest strzałem w 10kę.
Umiejętnie łączy dobrą fabułę, wątki scifi i powagę z nastrojami parodiowymi, klimatami "W krzywym zwierciadle".
Udana mieszanka. Świetnie dobrane postaci, umiejętnie prowadzona intryga. Świetne familijne Scifi w pewien sposób formuła jest podobna do Kyle X, ale daleko lepsze i ciekawsze wykonanie.
Naprawdę dobra i miła robota.
  • 0

#206 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 07.11.2006 - |18:42|

No i teraz wiemy że Niki jest supersilna, a DL potrafi przechodzić przez ściany.

No własnie przechodzenie przez ściany, ale nadal nie wiem o co chodziło we wcześniejszych postach z tym fazowaniem, w serialopedii tez tak napisali, chyba drobna pomyłka.
  • 0

#207 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 07.11.2006 - |19:06|

Widać, że zielone światło dla serialu dane twórcom przez stację, rozbestwiło ich i serwują nam zapchaj dziurę sezonową, odcinek 7 całkowicie bez jaj, nie mamy nawet jakiegoś wątku przewodniego lub po prostu akcji, teraz to zrobiła się jakaś obyczajówka, jakie to kłopoty rodzinne trapią heresów, za dużo tego, rozumiem, że wszystkie te rozsypane fakty gdzieś tam się poskładają, ale to nie 'Lost', odcinek 7 słabiutki, plusy to człowiek-atomówka i poznanie trochę zdolności małego.
  • 0

#208 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.11.2006 - |19:30|

Mi się nie podoba motyw z innymi ludźmi mającymi różne zdolności, jeszcze trochę i będziemy mieli The 4400. Ten odcinek jak dla mnie najsłabszy (co nie znaczy, że całkiem zły), ale już widzę tendencję spadkową od 5 odcinka. Wolałbym żeby było 10 odcinków na poziomie tych pierwszych niż 20 takich jak ten. Drugi Lost mi nie jest potrzebny.
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#209 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.11.2006 - |20:21|

Odcinek 7 trzyma mocny poziom, jednak wyczuwa sie ze byl odcinkiem przygotowujacym podwaliny na nastepne odcinki:
- maly i jego "moce"
- maly i jego wiedza ze hiro umie zatrzymywac czas (ktora moze ojcu przekaze)
- Jenifer i jej przejecie nad Nikki
- coraz wieksze zaangazowane Nathana
- brat Clair wie o jej zdolnosciach, to kwestia czasu zanim wyjdzie to najaw.

Mi się nie podoba motyw z innymi ludźmi mającymi różne zdolności, jeszcze trochę i będziemy mieli The 4400.

Ty to naprawde jestes domyslny ... przeciez juz od 2 odcinka wiemy ze Syler tropi osoby majace zdolnosci i zabiera ich mozgi, to oczywiste ze jej ich wiecej.
Pozatym ta osoba to tylko jedno odcinkowy epizod.
  • 0

#210 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 07.11.2006 - |22:46|

Odcinek przyzwoity, trochę poszatkowany na wiele wątków, ale da się w tym połapać :D

Nurtują mnie dwa pytania:
1. Ddlaczego Nathan nie powiedział swojemu bratu, że Linderman odda mu ten obraz?
2. Dlaczego Isaac tak nagle się "wyprowadził"?
  • 0

#211 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.11.2006 - |22:52|

Coen:

1. Pewnie dlatego ze najpierw chce sam zobaczyc co na nim jest.
2. Pewnie dlatego ze w odcinku 106 pojawila sie u Isaaka wspolpracownbica ojca Clair ktora miala go "zgarnac" ;)
  • 0

#212 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 07.11.2006 - |23:54|

Coen:

1. Pewnie dlatego ze najpierw chce sam zobaczyc co na nim jest.
2. Pewnie dlatego ze w odcinku 106 pojawila sie u Isaaka wspolpracownbica ojca Clair ktora miala go "zgarnac" ;)

ad1. mogliby razem obejrzeć: co dwie głowy to nie jedna ;)
ad2. no tak, "fanka" jego twórczości się u niego pojawiła, no i bardzo możliwe, że go "zgarnęła", fakt :D
  • 0

#213 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.11.2006 - |03:26|

Heroes powoli, powoli do przodu.
Zbytnio to nie dziwi bo serial ma taką oglądalność że dostał cały s1 i teraz twórcom nie spieszno.

Byle tylko akcja przyspieszała a nie robił się z tego Lost 2
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#214 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 08.11.2006 - |12:25|

najnowszy odcinek to slabizna do kwadratu. Przy tym to LOST pedzi do przodu jak szalony i wprost ocieka trescia ;-)

Użytkownik borderline edytował ten post 08.11.2006 - |12:26|

• 0

#215 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 08.11.2006 - |13:20|

Kocham osoby, ktore mysla, ze wszystkie tajemnice sie wyjasnia w pierwszych 10 odcinkach. Gdyby tak bylo to Lost i inne zeriale trwaly by tylko jeden sezon bo tworca skonczyly by sie pomysly.

Nie wiem czy ciezko wam to zrozumiec, ale nie kazdy odcine bedzie super.. Tendencja spadkowa mnie rozsmiesza. Ten serial z odcinku na odcinek robi sie coraz CIEKAWSZY i o to wlasnie chodzi w Heroes. Nie zaprzeczam, 7 nie byla taka fajna jak 4 czy 5, ale nie byl to odcinek zly. Powiem wiecej byl naprawde dobry bo dowiadujemy sie wiele i to jest najwazniejsze. Te odcinki tylko buduja fundamenty do przyszlych odcinkow.
  • 0

#216 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.11.2006 - |14:13|

1x07 bardzo dobry odcinek. Sporo wątków zostało w nim poruszonych, a tutaj jeszcze niektórym brak akcji :huh: . Mnie historia, którą przedstawia serial z odcinka na odcinek coraz bardziej wciąga i oby tak dalej. Kto wie czy Heroes nie zostanie z nami na dłużej niż sezon czy dwa. Serial ma spory potencjał.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#217 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 08.11.2006 - |16:52|

Teraz wiemy że mały może kontrolować urządzenia elektroniczne. Możliwe ze Nathan nie oddał obrazu bo chce sam uratować świat. Jeśli chodzi o przechodzenie przez ściany i fazowanie to zapewne edytuje umysł wkładając dłoń w głowę ofiary. Może (a raczej na pewno) wybuch atomowy ma ścisły związek z naszym radioaktywnym kolesiem. Pojawiła się też nowa zagadka: znamię na karku herosów.

EDIT:
Właśnie doszedłem do wniosku że znamię to może być ślad po badaniu lub po usunięciu wspomnień.

Użytkownik Anaris edytował ten post 08.11.2006 - |17:39|

• 0

#218 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 08.11.2006 - |19:16|

Witam ;)

1x07 był dobrym odcinkiem, nie rewelacyjnym jak niektóre, które ukazały się do tej pory, ale nie nudziłem się oglądając go.

+ Hiro razem z ojcem Micaha ratują kobietę, która siedzi w samochodze

+ Znamy zdolność "małego geniusza"

+ Jessica wkur ... zona ;) Pewnie będzie walka ona konra D.L.

- Troche nie nudniej, ale inaczej ... Ogólnie minusów nie ma

Pozdrawiam i czekam na następny odcinek

Sawyer 815
  • 0

#219 Georgi

Georgi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14.11.2006 - |14:00|

a dzis nowy odcinek czekam tylko napisy i zabieram sie za ogladanie :) powstalo forum dla fanow Heroes polecam jak ktos chce wiedziec PM me ... bo pewnie linka nie mozna podac :)
pozdro dla JediAdam !!
  • 0

#220 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.11.2006 - |19:14|

no rozkreca sie z odcinka na odcinek ale przez to ze Hiro ma ta zdolnosc jaka ma moza by teraz zastanowic sie nad konsekwencjami dla scenariusza tego serialu :P

a zeby znalezc forum heroes to google.pl nie wiem czy o to ci chodzilo ale tu jest jakies -> heroes.tvseries.pl/board/ na filmwebie tez jest jedno
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych