Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial nie wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#201 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 29.05.2008 - |16:30|

A w ogóle to co za dyskusje? Nie ma mnie przez rok na forum, a tu kłótnie ;) O gustach sie nie dyskutuje ;P Jedni lubią się pośmiać, inni popłakać, a inni fantastykę, lub coś psychologicznego itd. Każdy oglądający ma swoje preferencje.
Dla mnie nie wiele seriali polskich jest warta uwagi. W ogóle polskie kino dla mnie jest nędzne. Ostatnio jak zauważyłem w jednej telenoweli co chce mi sie jeszcze oglądać to wprowadzenie elementów reklamowych w fabułę. Patrząc na seriale zagraniczne napewno jest lepiej, bo większy wybór. Każdy gatunek ma coś co warto zobaczyć, a ma też co oddala od siebie. Ogólnie seriale mają to do siebie, że przeważnie robi się je pod publike i na tym zarabiać. Ma to swoje plusy finansowe dla stacji, ale mogą być minusy dla najbardziej wchłoniętych w serial fanów - co w skórcie można powiedzieć o przedłużaniu na siłe, wymyslanie niewiadomo czego, czy pachnące nudą. Często też spotyka się zapychacze sezonu w postacji powtórek/wspomnień z poprzednich odcinków wplątanych w fabułę (mam nadzięję, że wiadomo o co lata). Ale to seriale mają na celu wypełnianie luk w programie TV. Przygarnąć widza do danej stacji na dłuższą mete i zwiększać zyski z reklam. Grupa docelowa też odgrywa rolę. Jak już wspomniano wyżej, to młodym cięzko wejść w jakiś starszy serial jak ma do dyspozycji najnowsze pozycje. W zasadzie sam lubię Star Treka, ale jakoś tylko Voyagera i TNG jak pamiętam, bo jakoś te starsze z lat 60 czy nowszy DS9 mi nie podchodzi. Na minusie u mnie jest też B5, może dlatego, że jest za dużo przebierańców ;) Andromeda też jakaś dziwna, choć ma poczęści powiązane ze StarTrekiem (autora książki? - Gene Rosenbery? czy jak sie to pisze), to jakoś pewien aktor nie przypadł do gustu. Przyjaciele, Gotowe na wszystko, czy 90210, Rome też ma minus, można tak długo podawać. W ogóle to cięzko zobaczyć tyle seriali jakie są dostępne, choć postarać się można zobaczyć parę pierwszych odcinków niewidzianych seriali.
Zniechęcić do jakiegoś serialu można się na wiele sposobów, tak jak wyżej pisałem - aktor/zy, preferencje i gusta, początkowa fabuła zniechęcająca do dalszego oglądania, co czasem może być trochę mylące, bo niektóre seriale muszą się rozkręcić.
Sorry za długość wpisu...
  • 0

#202 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 13.03.2009 - |21:09|

Jakie seriale mi się nie podobają ? no więc...

*@ Fringe - Nawet w połowie nie jest tak dobre jak Z Archiwum X. Obsada całkowicie do bani.

*@ Lie To Me - Słaba kalka Mentalisty.

*@ Medium - Początek dobry, ale im dalej tym gorzej.

*@ The Unit - Jedyny jak do tej pory serial militarny, który nie spełnia moich oczekiwań. Może zbyt pochopnie go oceniam zwłaszcza, że obejrzałem tylko 7 epów pierwszego sezonu.... najgorszy to może taki nie jest i nie wykluczam powrotu w przyszłości do kontynuacji tego serialu.

*@ Dollhouse - Słaba kopia MOWE nawet Eliza Dushku temu serialowi nie pomoże. Stawiam, że przetrwa tylko jeden sezon, potem dostanie cancela.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 13.03.2009 - |21:10|

• 0

#203 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.03.2009 - |22:05|

Nie mam najgorszych seriali, ale wymienię te, które nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia. Zastanawiam się jeszcze nad niektórymi.
- Lost - obejrzałem 4 sezony i uważam, że zmarnowałem tylko czas.
- Heroes - podziękowałem po drugim sezonie.
- Fringe - nie dotrwałem do końca pilota.
- Swingtown - przetłumaczyłem dwa odcinki, a obejrzałem chyba z pięć i zrezygnowałem.
- Supernatural - nie skończyłem oglądać pierwszego odcinka (SSJ - nie czytaj tego :))
- Kyle XY - odrzucił mnie sam początek.
- TTSCC - obejrzałem tylko pilota, ale dam mu jeszcze szansę.
- Flashpoint - początek dobry, ale jak dla mnie to wszystko na jedno kopyto.
- Legend of the Seeker - obejrzałem może z 7 odcinków i tyle. Nie wiem, jaka jest książka, ale serial tragiczny.
- Crusoe - bez komentarza.
- Life - znakomity serial, ale drugi sezon nie wciągnął mnie tak bardzo jak pierwszy, więc dałem sobie spokój.
- True Blood - jak dla mnie jedna wielka pomyłka.
- Demons - odpadłem po drugim odcinku.
- Apparitions - dłużył mi się pierwszy odcinek.
- The Dresden Files - nie przypadł mi do gustu.
- Brotherhood - znudził mi się.
- Burn Notice - obejrzałem 1 odcinek, a na kolejny nie miałem już ochoty.
- Starhunter - nie wytrzymałem do końca pierwszego odcinka.
- Hidden Palms - nie podobało mi się nic, oprócz dziewczyny grającej główną rolę.

Seriale, które obejrzałbym do końca, ale dostały cancela:
- Bionic Woman
- Moonlight
- Knight Rider 2008

Seriale, które zamierzam obejrzeć albo dać im drugą szansę:
- Battlestar Galactica
- TTSCC
- Supernatural
- Castle
- House M.D.
  • 0

#204 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.03.2009 - |22:22|

- Supernatural - nie skończyłem oglądać pierwszego odcinka (SSJ - nie czytaj tego :))

Trza było to w nazwie tematu umieścić, za późno :D. Mnie SN oczarował od samego początku, ale są ludzie, którzy są fanami rozbudowanej fabuły, której SN daje przedsmak w finale S1, a piekło się rozpętuje (hmm... to określenie aż za dobre :D) w S2, ale zapewniam cię - warto czekać :D.

Najgorszy serial wg mnie? Fringe. Może nie najgorszy w ogóle, ale najgorszy z nowych seriali, naprawdę nie mogłem zdzierżyć Pilota...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#205 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.04.2009 - |11:08|

Supernatural - nie skończyłem oglądać pierwszego odcinka (SSJ - nie czytaj tego

Nie zgodzę się Supernatural to naprawdę dobry, ciekawy serial. Faktycznie 1 sezon jest najsłabszy ze wszystkich, ale z każdym kolejnym jest coraz lepiej. Napewno nie można go zaliczyć do najgorszych.
Do najgorszych to można zaliczyć Prison Break od połowy 2 sezonu i cały 3, Kyle XY i całą serię polskich koszmarów.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#206 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 23.04.2009 - |21:26|

Klony CSI są dla mnie nie trafione, żadnego nie umiem obejrzeć do końca, LV zawsze pozostaną tą jedyną
Bones - nie wciągnęło mnie
Painkiller Jane - nie pasuje mi aktorka do głównej roli, poza tym ileż można robić seriali o zmutowanych ludziach
Robin Hood - już tyle było wersji tej legendy

W tym i 17 poprzednich postach widzę, że panuje zasada: to co widziałem pierwsze jest lepsze"

A co do CSI - uważam, że zagadki NY są znacznie bardziej wyrafinowane niż gdzie indziej. W Las Vegas czy Miami przeważnie dźgają się nożami albio strzelają bez opamiętania, a te wiochy wokól Las Vegas to tragedia, istna "Arizona", - odcinek o włochatych dzieciakach to syf jakich mało. A ta kobieta po siedmiu sezonach mogłaby sobie wreszcie wkońcu wydepilować brwi, gdzie ona się wychowała, w dżungli!!!
Co innego w NY - praktycznie każda zbrodnia jest inna, wątek z mścicielem koszulkowym - majstersztyk, gościnny udział Nelly Furtado - cudowny a finał III serii - rewelacja. Dla mnie CSI NY to, owszem, serial nieco drastyczny i na pewno nie dla każdego - ale jeden z najlepszych seriali kryminalnych jakie w życiu widziałam

Widziałaś wszystkie odcinki Las Vegas, New York i Miami ? bo co do twojej opini na temat Las Vegas to przesadzasz. Obecnie skończyłem oglądać 5 sezon CSI LV i poprostu finał (Grave Danger) z zapuszkowanym Nickiem pod ziemią był wyśmienity, nie wiem jak jest dalej, ale Las Vegas jak narazie ogląda się bardzo przyjemnie. Zaznaczam nie widziałem ani NY czy też Miami, ale ze względu na Garego Sinise napewo też obejrze NY :-)
  • 0

#207 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.04.2009 - |22:07|

Już to kiedyś pisałem ale co mi tam.

Temat powinien nazywać się największy serialowy zawód, czyli coś na co liczyliśmy a co okazało się chłamem lub też przereklamowane badziewie i staczające się produkcję.

Bezkonkurencyjne we wszystkich kategoriach są duże stacje gdyż one produkcje badziewia mają wypisane na sztandarach.

W obecnym sezonie przestałem oglądać:

Heroes choć powinienem darować sobie w poprzednim sezonie
Prison Break jw

Smallville oglądam tylko przez wrodzony sadomasochizm i miłość do SciFi

Natomiast z nowości zawiodły mnie:
Fringe
Legend of the Seeker
Merlin
i kilka innych o których już zapomniałem.

Najbardziej jednak wkurzają człowieka CANCELe bardzo dobrych seriali
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#208 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.04.2009 - |22:13|

Widziałaś wszystkie odcinki Las Vegas, New York i Miami ?

Pozwolę sobie odpowiedzieć w imieniu medusy choć sama pewnie to też zrobi jak znajdzie czas, uwierz mi, że widziała. :)

bo co do twojej opini na temat Las Vegas to przesadzasz.

Mimo, że dla mnie CSI:LV pozostaną nazwijmy to oryginalnymi to jednak w pewnym momencie widać zmęczenie materiału. I zgadzam się z medusą, że przy zbrodniach w NY scenarzyści bardziej się wysilają. Najgorszy czytaj najsłabszy jest Miami takie mnóstwo kolorowych obrazków z ładnymi ludźmi.

Obecnie skończyłem oglądać 5 sezon CSI LV i poprostu finał (Grave Danger) z zapuszkowanym Nickiem pod ziemią był wyśmienity, nie wiem jak jest dalej, ale Las Vegas jak narazie ogląda się bardzo przyjemnie.

Ten odcinek z zakopanym Nickiem to jest akurat specyficzny bo dostał się on Tarantino do wyreżyserowania jako wielbicielowi serii CSI więc odcinek sam w sobie wymiata.

Zaznaczam nie widziałem ani NY czy też Miami, ale ze względu na Garego Sinise napewo też obejrze NY :-)

No to o czym my tu piszemy. :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#209 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.04.2009 - |01:04|

[

Najbardziej jednak wkurzają człowieka CANCELe bardzo dobrych seriali

Dobrze gada, vodki mu polac :D

Doszlem do wniosku, ze dyskusja na temat gustow nie ma sensu. Jednemu podoba sie to, komu innemu co innego. Np przez wszystkich mozna powiedziec, czczony serial Firefly dla mnie jest totalna klapa, i nie trafia w moje gusta. Nie dotrawalem do konca pilota. Moze dlatego ze nie cierpie wrecz tematyki dzikiego zachodu (poza back to the future III :P ), a mieszanie to z wysoce rozwinietym SF jest wrecz nie na miejscu. To tak jak odprawiac czarna msze w kosciele.
Takie jest moje zdanie. I dyskutowanie tutaj na temat gustow doprowadzi tylko do nieprzejmnych dyskusji.
  • 0

#210 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.04.2009 - |05:05|

Doszlem do wniosku, ze dyskusja na temat gustow nie ma sensu. Jednemu podoba sie to, komu innemu co innego.
Takie jest moje zdanie. I dyskutowanie tutaj na temat gustow doprowadzi tylko do nieprzejmnych dyskusji.

Ma sens bo każdy opisuje tutaj swoje subiektywne wrażenia [i to powinno być dla każdego jasne] i stara się [przynajmniej powinien] uzasadnić dlaczego coś mu się nie podoba.
I nie prowadzi to do żadnych nieprzyjemnych dyskusji o ile druga strona potrafi uszanować czyjeś zdanie, że się nie podoba i zrozumieć właśnie to co pisałeś, że różnym ludziom różne rzeczy się podobają.
Dlatego też np nie jadę po Tobie ;) ,że Ci Firefly się nie podobał , mogę się tylko z tym nie zgodzić, czy z Twoimi argumentami ale to nie znaczy, że wtedy Ty jesteś dureń a ci co im się podoba są fajni. Bo mi np nie podpasywał serial TBBT mimo, że jest przez wielu chwalony. Raz się wypowiedziałem w tamtym temacie ,że jest IMO do kitu i tyle nie wchodzę do tamtego tematu i co chwila nie jęczę ale dno, kaszana, plastik bo i po co.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#211 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.08.2009 - |10:02|

Chcialbym zmienić swoje typy w kategorii najgorszy serial, pisałem wcześniej że Prison Break od połowy sezonu i dalej. Biorąc jednak po uwagę znakomity 1 sezon i parę dobrych odcinków w drugim nie jest najgorzej.
Raczej tej kategorii "wyrózniłbym" serial, który widziałem ostatnio: "Tajemnica twierdzy szyfrów", pomijam juz tutaj kiepsko odegrane sceny walk, bo w tym względzie nigdy nie dorównamy Amerykanom, ale całość jest po prostu skopana. Książka była świetna, ale próba jej sfilmowania wypadła bardzo blado.
Z polskiego podworka dorzuciłbym jescze "Twarzą w twarz" i "Determinatora" (tak oglądałem całość!), wydawało by się że Vega i Gronowski to nazwiska gwarantujace jakis poziom, ale nie tym razem. Kiepsko dobrana obsada, beznadziejne budowanie zawiłej, niezrozumiałej akcji i mnóstwo scen rodem z Mcgyvera (z całym szacunkiem serialu sprzed 20 lat). Oglądając "Determinatora" lapałem się na tym że w sumie to nie bardzo wiem o co w tym serialiku chodzi.
Z zagranicznych produkcji "wyróżniłbym" 2 pozycje (choć napewno znajdą się obrońcy tych seriali):
1) Heroes, obejrzałem cały 1 sezon, już końcowe odcinki były totalnie głupie, ale 2 sezon to już kaszana na maksa, totalny chaos, scenarzyści pogubili się zupełnie, nie wiem jak można bylo nakręcić kolejne sezony??? - zmieniło się coś później???
2) Eleventh hour - całkowicie nie polubiłem głównego aktora (przypomina mi Mikę Kojonkosiego) jakiś taki dziwny typ jak i pani agent, bez wyrazu, mozliwe że serial się rozkręci, ale kilkanaście pierwszych odcinków było dla mnie po prostu nuuudne.

Oczywiście jako że nie lubię tego typu seriali dodałbym do najgorszych całą serię CSI (przyznaję jednak że widzialem tylko bodajże 3 odcinki z Caruso, może to i ma w sobie coś, ja tego nie znalazłem) i Numb3rs (zbyt duże przywiązanie do matematyki, wszystko oparte na liczbach, w porządku, tylko powinno to być podane w jakiś lżejszy sposób, a tak się robi za bardzo naukowo)

Użytkownik Macmax edytował ten post 19.08.2009 - |10:25|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#212 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.09.2009 - |07:14|

A dam to tutaj bo serial nie ma swojego tematu a żeby ktoś nie zaczynał oglądać bo po co marnować czas.
Choć po prawdzie zmarnowałby go tylko na 2 odcinki.
Chodzi o serial The Beautiful Life który opowiadał o jakże "pasjonującym i barwnym" życiu modelek w NY.
No i okazał się tak pasjonujący, że stał się pierwszą ofiarą tego sezonu serialowego i po 2 odcinkach zaliczył cancela.

To chyba rekord by po 2 odcinkach serial został skasowany z anteny więc na pewno jak ulał pasuje do tematu z najgorszymi serialami ---> http://news-briefs.e...beautiful-life/

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#213 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.09.2009 - |10:33|

Miałem okazję zobaczyć pilota i aktorstwo było bardziej drętwe niz w Melrose Place. A myślałem, że już nic MP w tej kwestii nie przebije. Mam wrażenie, że CW może być jednym z największych przegranych tego sezonu. Póki co trafiona jedna premiera na trzy (Wampirki). Tym bardziej dziwi fakt, że stacja zamówiła dodatkowe epy Melrose Place. Wcale sie nie zdziwie, jak w przyszłym tygodniu oglądalność 1x04 będzie zblizona do 1x02 TBL (1.09 mln).

P.S. Pod pojęciem "trafiona" rozumiem - w gusta młodzieży. W ten sposób jest niezła oglądalność i jest pełny sezon. TBL niestety od początku (podobnie jak MP) przez wielu krytyków było skazywane na porażkę.
  • 0

#214 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.09.2009 - |11:01|

biku, gdzieś czytałem na stronach, że były seriale, które dostawały cancele po jednym odcinku, a nawet był przypadek, że serial dostał cancela w trakcie trwania pierwszego odcinka (LOL :D).

sephia, widziałem dwa odcinki The Beautiful Life, ale mnie jednak drętwość w Melrose Place jeszcze bardziej dobiła :D. Ale jedno trzeba przyznać rację, Mischa Barton ma u mnie plakietkę nr 1 najbardziej drażniąca mnie młoda aktorka, nie mogę jej z cierpieć, a jej postać to jest kopia Marrisy Cooper, z któregoś sezonu The OC. A na dodatek moim zdaniem nie jest ani piękna, więc nie wiem co ona robiła w tym serialu, może jako wabik na widza, ale coś im nie wyszło. Ogólnie, to serial chyba chciał ukazać prawdziwe problemy modelek sposobem znanym nam z seriali CW. TOTALNE PUDŁO! Najchętniej to bym chciał, aby wszystkie seriale z CW, oprócz Supernaturala i Smallville dostały cancela i ktoś wreszcie usunął panią Dawn Ostroff z kierowania tym kanałem. Powinni robić takie seriale jak kiedyś kanał WB.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 26.09.2009 - |11:03|

• 0

#215 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 27.09.2009 - |06:31|

To chyba rekord by po 2 odcinkach serial został skasowany z anteny więc na pewno jak ulał pasuje do tematu z najgorszymi serialami ---> http://news-briefs.e...beautiful-life/

sa tez seriale jak Crusade ktore zostal skasowny zanim pierwszy odcinek polecial w tv

z nowych seriali najbardziej mnie zawiodlo The Vampire Diaries (The Beautiful Life i Melrose Place nawet nie rusze) mysalem ze moze bedzie cos w stylu supernatural a tu niestety dostalismy kolejny serial "mlodziezowy" od CW ale co zrobic jesli nastawini sa dla mlodych widzow i tak bardzo im dziekuje za supernaturala
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#216 so original

so original

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08.10.2009 - |18:53|

Prison Break - powinni skończyć na 1 sezonie,
Lost - oglądałam 1,2,3 sezon i straciłam tylko czas: nienawidziłam głównego bohatera - straszna gnida - później było tylko gorzej zrezygnowałam gdy okazało się że ten przychlast wydostał się z wyspy,
Heroes - w drugim sezonie strasznie się pogubili,
Grey's Anatomy - opera mydlana o lekarzach,
Chuck - sztuczny i w ogóle mnie nie śmieszył, jestem w głębokim szoku że nadal jest krecony,
Desperate Housewives - nigdy nie zrozumie dlaczego wszyscy przestępcy trafiają na ich przedmieście,
SG Atlantis - koleś z dredami, sztuczność lająca się z każdej strony to mi wystarczyło,
Sex and the city - pseudo intelektualny gniot,
I jeszcze kilka :Alias, Jericho,Dead Like Me, Kyle XY
  • -1

#217 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.10.2009 - |18:56|

Jericho

A ten dlaczego, jeśli mozna spytać?

Użytkownik Toudi edytował ten post 08.10.2009 - |18:57|

#218 so original

so original

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08.10.2009 - |19:11|

Straszny gniot. Na początku byłam podekscytowana ale rzeczywistość okazała się inna niż sobie wyobrażałam. Bomby wybuchają a oni jak gdyby nigdy nic siedzą w barze, przeprowadzają wybory, główny bohater nigdy się nie myli. Mieli dobry pomysł a wyszło bardzo chaotycznie i sztucznie, nudno. Uważam że pomysły wypaliły się bardzo szybko bo w połowie 1 sezonu przysypiałam. Obiecujący pilot ale nie potrafili dalej sprawnie poprowadzić akcji i wyszło jak wyszło - rzadka kaka.
  • 0

#219 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 08.10.2009 - |20:37|

Bomby wybuchają a oni jak gdyby nigdy nic siedzą w barze, przeprowadzają wybory,

A co ty byś robił? Wziął pistolet i ruszył na tereny skażone promieniowaniem?

główny bohater nigdy się nie myli.

A kimże jest ten główny bohater?

Tak przy okazji, to stwierdzę, że najgłupszym serialem jaki przyszło mi oglądać był:
Legend of the Seeker - nie polecam... albo tak - polecam kilka odcinków, aby się przekonać jak można coś naprawdę zepsuć.
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#220 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.10.2009 - |20:44|

Ojj tam. Ja bronię Jericho. Ludzie jak usłyszeli że film z bombami atomowymi od razu pomyśleli że będzie mocne post apokaliptyczne kino a w założeniu to był dramat i jako taki był całkiem niezły. Drugi sezon tak na prędce wyjaśniający o co chodziło trochę zawiódł ale jako całość wypada całkiem nieźle.

Bomby wybuchają a oni jak gdyby nigdy nic siedzą w barze, przeprowadzają wybory

Tego też nie rozumiem. A co niby mieli robić. Pochlastać się z rozpaczy albo siedzieć w domu i zawodzić w fotelu? Co by się nie stało to jednak życie toczy się dalej.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych