Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 045 - S02E21 - ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#201 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 13.05.2006 - |18:11|

S02E01, czy w 36:20 to nie jest jakaś kamera?

Mi się zdaje że załoga uciekła bo zobaczyła, że ci w Swan-ie nie wpisali liczb.

Mozliwe... Ale przez te dwa tygodnie aż taki syf by się tam nie zrobił...

Jezeli ten przycisk jest bez sensu, to co z tym polem magnetycznym?
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#202 mog

mog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 13.05.2006 - |18:15|

Ekran w "Perle" nie pokazuje jednego miejsca. Porównajcie to co widzi Lock gdy władcza ekran, z tym co na nim jest podczas oglądania przez lostowiczów kasety.
  • 0

#203 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 13.05.2006 - |18:15|

S02E01, czy w 36:20 to nie jest jakaś kamera?

Chyba raczej nie...
  • 0
The memory remains.

#204 Panda_FoX

Panda_FoX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 13.05.2006 - |18:24|

A moze w zadnym z bunkrow (oprocz medycznego) nigdy nikogo nie bylo? moze wszystko, caly ten eksperyment kreci sie w okol "naszych" rozbitkow? moze to oni są poddawani jakims badaniom? moze francuska tez jest "podrobiona" , brudna tak jak inni ktorzy tylko udają lachmaniarzy. jakis maja w tym cel, i to wlasnie taki zeby nasi rozbitkowie niczego sie nie domyslili, zeby to podzialalo jeszcze bardziej na ich psychike. Moze tą mape w bunkrze namalowali ludzie z projektu...zrobili lockdown zeby ktos to zobaczyl, zeby zaczal szukac "?" .moze wcale nigdy nie bylo zadnej awarii w wyniku ktorej zalogi opuscily bunkry?
  • 0

#205 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.05.2006 - |18:52|

A moze w zadnym z bunkrow (oprocz medycznego) nigdy nikogo nie bylo? moze wszystko, caly ten eksperyment kreci sie w okol "naszych" rozbitkow? moze to oni są poddawani jakims badaniom? moze francuska tez jest "podrobiona" , brudna tak jak inni ktorzy tylko udają lachmaniarzy. jakis maja w tym cel, i to wlasnie taki zeby nasi rozbitkowie niczego sie nie domyslili, zeby to podzialalo jeszcze bardziej na ich psychike. Moze tą mape w bunkrze namalowali ludzie z projektu...zrobili lockdown zeby ktos to zobaczyl, zeby zaczal szukac "?" .moze wcale nigdy nie bylo zadnej awarii w wyniku ktorej zalogi opuscily bunkry?

Oczywiście nie zdziwię sie jak to będzie prawda - nie można też i tego wykluczyć. Ale.... Myślisz, że dla takiego eksperymentu Dharma (czy ktokolwiek inny) dałby rade ściągnąć do samolotu tyle ludzi (chyba że są to ludzie przypadkowi co jest według mnie mało prawdopodobne) i potem jeszcze rozbić ten samolot na wyspie tak, żeby jak najwięcej ludzi przeżyło - to jest chyba bardziej naciągane nić Mission Impossible :D
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#206 Patryk-0077

Patryk-0077

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 13.05.2006 - |20:09|

Mam takie pytanie i niewiem czy to wina mojej wersji tego odcinka czy nie.

Czy Eko spadł z urwiska czy tylko Johnowi się tak śniło??
  • 0

#207 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 13.05.2006 - |20:13|

Może... to jest tak zrobione, żebyśmy mogli stworzyć 1 000 000 różnych "ciągów dalszych" :D Będziemy mieli niedługo "L jak Lost" :D Żartuję - mam nadzieję, że nie zrobią z tego tasiemca...

Czy Eko spadł z urwiska czy tylko Johnowi się tak śniło??

Śniło się Johnowi.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#208 Kanalia

Kanalia

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 13.05.2006 - |20:53|

Nie. Przecież w filmie instruktażowym Hanso powiedział, że tamci wpisują kod ponieważ tylko myślą, że to jest naprawdę ważne. Tak naprawdę ważniejszy jest Locke.
  • 0

#209 dacik

dacik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 13.05.2006 - |21:08|

Tak naprawde, ciekawe co jeszcze wie Desmond :) Wydaje mi sie ze on wszystkiego im nie powiedzial :D
  • 0

#210 Radykalny Ed

Radykalny Ed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.05.2006 - |21:16|

dla mnie odcink 8/10

Jak już ktos wspomniał, szkoda, że miejsce oznaczone "?" nie zostało na finał.

Moje zdanie jest takie, że ludzie z DRAHMY po prostu robią eksperyment na wszystkich, którzy sa na wyspie...
  • 0

#211 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2006 - |21:28|

Jak już ktos wspomniał, szkoda, że miejsce oznaczone "?" nie zostało na finał.

Moje zdanie jest takie, że ludzie z DRAHMY po prostu robią eksperyment na wszystkich, którzy sa na wyspie...

mi sie wydaje ze ta cala wyspa to jeden wielki experyment albo jakas wyimaginowana wyobraznia :)

PS zgadzam sie ze wejscie do perly powinno byc w finale :(
  • 0

#212 Radykalny Ed

Radykalny Ed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.05.2006 - |21:41|

podejrzewałem, że właśnie ze "?" emanuje to pole magnetyczne i ten zabetonowany tunel prowadzi do "głównego bunkra", a ty lipa...

niedługo finał a po nim zapewne wszyscy będziemy w szoku :)

Użytkownik Radykalny Ed edytował ten post 13.05.2006 - |21:45|

• 0

#213 Kanalia

Kanalia

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 13.05.2006 - |21:45|

Wlasnie pomyslalem ze "?" moze oznaczac cala wyspe. Chociaz wiele faktow przemawia przeciwko tej teorii to jednak ci co narysowali mape ukazana w lockdownie nie musieli sie dobrze orientowac co do wyspy jak rowniez wysp otaczajacych cale to obozowisko.

Użytkownik Kanalia edytował ten post 13.05.2006 - |21:49|

• 0

#214 tasiorek

tasiorek

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 13.05.2006 - |22:18|

Może ktoś jest w stanie zczaić co by wpisał Yemi gdyby na tej klawiaturze ze snu były normalne literki zamiast znaków zapytania? Na pewno nie byłyby to nasze ukochane liczby bo za mało ich wpisał. Chociaż może za dużo się doszukuję.

Ciekawe czego dowie się Eko z tych zeszytów, bo czegoś na pewno. Oby pomogły one jakoś zdemaskować Michaela.

Miałam dzisiaj kilka nietrafionych przypuszczeń podczas oglądania odcinka. ;) Przez chwilę (jak Eko zobaczył Anę we śnie) już myślałam że cała akcja z poprzedniego odcinka to tylko czyjś sen :hyhy: ale na szczęście nie było takiego przegięcia.
Oprócz tego jak Eko się wspinał myślałam, że się powtórzy podobna sytuacja jak z Boonem i Eko skończy w charakterze mokrej plamy na glebie.
No i jak tylko Jack odesłał Kate z bunkra to zaczęło mi się w chorym mózgu lęgnąć przypuszczenie, że Jack gdzieś na chwilę polezie a Michael wykorzysta okazję i nieco poddusi rzężącą Libby. A jak Locke z Eko odkryli kamerki to już byłam pewna, że oni tą akcję dobijania zobaczą i hura Michael zdemaskowany! A tu zonk. :bag:
  • 0

#215 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2006 - |23:35|

1) Ciekawe czego dowie się Eko z tych zeszytów, bo czegoś na pewno. Oby pomogły one jakoś zdemaskować Michaela.
2) No i jak tylko Jack odesłał Kate z bunkra to zaczęło mi się w chorym mózgu lęgnąć przypuszczenie, że Jack gdzieś na chwilę polezie a Michael wykorzysta okazję i nieco poddusi rzężącą Libby.

1) tez mam taka nadzieje, szkoda ze nie bylo nigdzie kaset z tym co mieli nagrane z tych obserwacji :(
2) tez tak myslalem :P
  • 0

#216 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 14.05.2006 - |07:17|

Ciekawe czego dowie się Eko z tych zeszytów, bo czegoś na pewno. Oby pomogły one jakoś zdemaskować Michaela.

Nie mam pojęcia jak mogą te zeszyty pomóc w zdemaskowaniu Michaela, one chyba nawet są puste i pochodzą z okresu kiedy byli tam jeszcze owi obserwatorzy co było niewątpliwie dawno temu.

Jak dla mnie odcinek 8/10. W końcu jakaś ciekawa i jednoicześnie jedna z lepszych retrospekcji. Jestem pewien że nasz jasnowidz okłamał Eko, on po prostu działa tak żeby sciągnąć odpowiednich ludzi na wyspę.
Kto wie może pojawi się on w innych retrospekcjach.

Najbardziej interesuje mnie motyw tych promów o których wspomina ten Koreańczyk z filmu. Z tego co pamiętam mówi coś o jakiejś przystani. Obecnie w owej przystani może znajdować się łódź spalinowa Othersów. Warto było by tam zajrzeć.

Według mnie John powinien sprawdzić jeszcze inne bunkry, aby mieć szersze pojęcie o całym projekcie Dharmy, ale pewnie tego nie zrobi. Oglądając te filmiki instruktażowe mam wrażenie że są one jednym wielkim żartem, ale to jest tylko moja intuicja.

Użytkownik ZUHH edytował ten post 14.05.2006 - |07:19|

• 0

#217 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 14.05.2006 - |08:07|

Najbardziej interesuje mnie motyw tych promów o których wspomina ten Koreańczyk z filmu. Z tego co pamiętam mówi coś o jakiejś przystani. Obecnie w owej przystani może znajdować się łódź spalinowa Othersów. Warto było by tam zajrzeć.

Pewnie, że wartoby :D, ale to nie takie łatwe... Lostowicze nie wiedzą, gdzie jest ta przystań... Zapewne gdzieś po 2 stronie wyspy, bo nikt nie widział, ani nie słyszał przepływającego statku...
  • 0
The memory remains.

#218 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 14.05.2006 - |08:40|

Pewnie, że wartoby :D, ale to nie takie łatwe... Lostowicze nie wiedzą, gdzie jest ta przystań... Zapewne gdzieś po 2 stronie wyspy, bo nikt nie widział, ani nie słyszał przepływającego statku...

Zycia nie starczy żeby tą wyspę odkryć , ciekawe bo z perspektywy naszych bohaterów nie jest tak duża ale w rzeczywistosci to jest ogrom.......... i w dodatku nikt nie moze jej znalezc :mellow:
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#219 Rakieta

Rakieta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoNarkotik City LJA

Napisano 14.05.2006 - |09:29|

hehe ciekawy odcinek =))tlyko wlasnie na 4 czy tam 5 stronie pisano gdzie eko wywalil ten zesztyt z notatka,ale mnie osobicie zastanawia sgdzie ci ludzie sie podziewaja ze stacji "perla" a takze pamitacie Clare? jak poszla z Kate tam gdzie ja Ethan trzymal i tam tez ludzi juz nie bylo takze na perle wiec mnie zastanaiwa to gdzie ci ludzie sie podziewaja=//
  • 0

#220 Kanalia

Kanalia

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 14.05.2006 - |09:49|

Slyszalem tez dosyc prawdopodobna teorie o tym ze walta i majkela inni porwali aby zdobyc ich nerki. Pomyslcie przeciez co sie dzialo z lockiem i jego nerka. Kolega na to wpadl i mysle ze moze miec racje jesli sie myle to .. ale raczej tak bedzie przekonamy sie juz w finale
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych