Nie wiem, czy nie jest to typowe lostowe szukanie dziury w całym. Trudno żeby pokazali prawdziwe prawo jazdy H.G. skoro w rzeczywistości taka osoba nie istnieje. Poza tym nie było intencją scenariusza, żebyśmy oglądali to prawo jazdy, bo zostało ono pokazane przez chwilkę. Przychodzi mi do głowy analogia z numerami telefonów w filmach, zawsze zaczyną się na 555. Więcej takich "klisz" można znaleźć tu.
Tez myślę, że to takie szukanie dziury w całym, ale na tyle ciekawe, że warto było wspomnieć choćby żeby pokazać czego to się widzowie nie przyczepią. Pewnie za jakiś czas twórcy powiedzą, że to zwykłe niedopatrzenie z ich strony i temat się skończy.
Akurat to z 555 to nie do końca klisza w pełnym tego słowa znaczeniu. Zdarzały się przypadki, że widzowie dzwonili pod numery podawane w filmach (pewnie Ci sami, którzy teraz szukają sensu w układzie liści na drzewie na wyspie "Losta"
A stronę znam. Tłumaczyłem ją na nasze jakieś cztery lata temu.
zaprzecza to filmik instruktarzowy w ktorym mowiono ze jest 2 gosci w bunkrze i na zmiane wpisuja kod i zmienszyc ryzyko przerwania ekperymentu np. ktos zachoruje czy cos mu sie stanie
To fakt. Choć w zasadzie mógłbym się upierać, że po pierwsze to rzeczywiście mogło ich być dwóch, ale drugi miał całkiem inaczej na imię, a nie Calvin
Ale się nie będę upierał
Użytkownik Quentin edytował ten post 31.03.2006 - |14:15|

Logowanie »