Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Unit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#201 Acan

Acan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 11.11.2007 - |21:43|

a ty o czym?

A o rozwiazaniu sprawy tego ze Hector widzial szefa w dosc niedwuznacznej sytuacji ;)
  • 0

#202 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 12.11.2007 - |11:54|

3x05

Tym razem odcinek bardzo dobry :) Znów pozwala wierzyć w The Unit.

PLUSY:

+ fantatyczna akcja w Marsylii. Biedny facet, męczony przez 2 organizacje, które na zmianę chcą wyjmowac i wsadzać czip do klatki piersiowej ;) Ale i tak najlepsze było wejście do wetrynarza i szybki rentgen ku zdziwieniu klienteli i szefa zakładu
+ tym razem pan Brown musiał odłożyć swoje zdolności bojowe i zostać kurką domową ;)

MINUSY:

- na tym lotnisku w Marsylii to policja i straż ochrony lotniska to sa chyba tylko od parady, skoro pozwalają na porachunki obcych służb specjalnych
- Tiffy mnie zaskoczyła, i to negatywnie kiedy weszła na podest i zaczęła tanczyć specjalnie po to, aby zrobić Mackowi na złość. Trzeba sie było zgodzić na propozycję męża i pojechać z nim do domu, może wtedy Mack wspomógł by Tiffy finansowo gdyby dowiedział się jak sprawy wyglądają. A tak to babka postanwia wkurzyć męża jeszcze bardziej
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#203 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.11.2007 - |01:07|

3x08

Ciężko skomentować ten odcinek. Właściwie to można tylko: ['].

#204 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 15.11.2007 - |09:03|

3x08

Ciężko skomentować ten odcinek. Właściwie to można tylko: ['].

Dokładnie.

Duże wrażenie na mnie zrobiła skrzyneczka "suvenirów" pułkownika... :huh:

Użytkownik psjodko edytował ten post 15.11.2007 - |09:21|

::. GRUPA TARDIS .::

#205 dzimbo

dzimbo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 15.11.2007 - |19:13|

3x08
Kto widział ten wie.
  • 0

#206 bandurr

bandurr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17.11.2007 - |11:54|

Witam na forum!

Szkoda tego Hectora bo było już tak blisko wyjazdu i musiało się coś przytrafić. Narazie czekam na napisy do 8 odcinka. Mam nadzieje, że będzie ciekawy.

Użytkownik psjodko edytował ten post 18.11.2007 - |16:02|

• 0

#207 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 18.11.2007 - |18:16|

3x06

Bardzo dobry odcinek, a szczególnie w odniesieniu do poprzedniego.

PLUSY:

+ cóż, dałem się zaskoczyć tą akcją na lotnisku. Przez cały odcinek myślałem, że ten M.P ktory ma córke, będzie próbował uwolnić więźnia, albo też przez przypadek doprowadzi do jego uwolnienia. Potem, kiedy pojawił się jego córka i chciała się spotkac z ojcem, było wiadome, że dojdzie do tragedii. A tutaj okazuje się, ze to właśnie Brown miał niedopuścić do wylotu więźnia do swego kraju.
+ wreszcie Hector znalazł sobie pannę, widać że to coś więcej niż tylko przelotny związek. Czas najwyższy na ustatkowanie się Hectora i Charlesa, tylko ci dwaj są nadal kawalerami
+ odcinek w którym wracamy do największego bagna na Ziemi, czyli Iraku. Cieszę się, że nie pokazano normalnej akcji zbrojnej, gdzie dzielni żołnierze US Army i Marines zabijają złowrogich Szyitów i Sunnitów niosąc na sztandarach wolność i demokrację ;) Odcinek gdzie widzimy rozkapryszoną śpiewaczkę przypadł mi do gustu, bo wybił się od schematu

MINUSY:

- ale wpadka pod koniec odcinka, i to wpadka Tiffany. Przecież niedawno dziewczyny namawiały tę ładną pannę na spotkanie z Hectorem, a wcześniej właśnie ta panna powiedziała, że randka skonczyła sie przed motelem, tak więc logiczne jest, że teraz będzie ciąg dalszy tej randki. Tiffany chyba o tym zapomniałą i zdecydowała się (znów!) spotkać z Tomem własnie w motelu. Głupia, oj głupia.
  • 0

#208 Acan

Acan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.11.2007 - |22:12|

Coz, Tiffy to za duzo IQ w calym serialu nie pokazala ;) czego by sie innego spodziewac ;)
  • 0

#209 Dany

Dany

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 23.11.2007 - |19:39|

3x08
Szkatułka... i nic więcej nie dodam [*]........
:(

Użytkownik Dany edytował ten post 23.11.2007 - |19:40|

• 0

#210 modoc

modoc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 24.11.2007 - |13:27|

3x08
[*][*][*][*][*][*][*]
:(
Szkoda.
  • 0

#211 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 25.11.2007 - |11:35|

Wielka szkoda ;(

//
Zna ktoś tytuł piosenki, która leci gdy się zaczyna odcinek w 3 sezonie?
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#212 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 25.11.2007 - |18:44|

3x07

Bardzo dobry odcinek, głównie z powodu akcji Piątki Braci, choć część poświęcona kobietom również fajna.

PLUSY:

+ ciągłe napięcie w trakcie misji w Libanie, wpierw zaskoczenie gdy widać zniszczony helikopter, potem postrzelenie Charlesa Grey'a, szulanie lokum, ukrywanie się, problem z nerwową rodzinką w mieszkaniu itd.
+ bardzo ciekawie w tym odcinku oszukano widza, tzn. przez cały odcinke widzimy walkę o życie Charlesa, i gdy na końcu widać, ze drużynie się udało, a Charles zapewne przeżyje to jeden strzał snajpera powoduje, że i tak ginie członek Jednostki, tylko że zamiast Charlesa jest to Hektor.
+ Tiffy potrzebuje pomocy i dobrze że ja dostała ze strony dziewczyn. Gdyby nie one, a Tiffy nadal by się upierała, że nie nie potrzebuje pomocy, to jak możnabyło zauważyć ten facet od holowania mógłby zrobić krzywdę Tiffy i Annie.

MINUSY:

- cała akcja w Libanie okazała się jedną wielką klapą. Z powodu chęci uratowania jednego tylko dziennikarza, który w dodatku nie chciał byc uratowany, ginie kilkadziesiąt ludzi, i to po wszystkich stronach.
- coś mi nie pasuje z chronologią, gdyż jak wiadomo konflikt Izrael kontra Hezbollah na terenie Libanu miał miejsce w lipcu 2006 roku, zaś wydarzenia w 3 sezonie dotyczą roku obecnego - 2007. No chyba że to nie była tamta sytuacja, tylko jakaś kompletnie fikcyjna operacja, co by było zgodne, gdyżpod koniec odcinka widać ciężarówkę z Marines w srodku Libanu :blink:
- strasznie szkoda, że zginął Hector :( Mimo iż nie był główną postacią, a jego życie w bazie nie było tak bardzo pokazywane jak Boba czy Macka, to faceta polubiłem.
  • 0

#213 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.11.2007 - |19:39|

- coś mi nie pasuje z chronologią, gdyż jak wiadomo konflikt Izrael kontra Hezbollah na terenie Libanu miał miejsce w lipcu 2006 roku, zaś wydarzenia w 3 sezonie dotyczą roku obecnego - 2007. No chyba że to nie była tamta sytuacja, tylko jakaś kompletnie fikcyjna operacja, co by było zgodne, gdyżpod koniec odcinka widać ciężarówkę z Marines w srodku Libanu :blink:

Masz złudzenia wprowadzane niestety przez nasze "środki masowego rażenia". :)
Ten konflikt trwa cały czas. Codziennie spadają na Izrael rakiety Hezbollahu.
Średnio jest ich ok 100 (!!!) dziennie.
W okresie o którym ty piszesz (tzw. kryzys izraelsko-libański) spadało 1500 rakiet dziennie.
Ten konflikt wraca na czołówki gazet tylko wtedy gdy nie ma innych tematów...

Użytkownik psjodko edytował ten post 25.11.2007 - |19:41|

#214 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.11.2007 - |10:52|

Masz złudzenia wprowadzane niestety przez nasze "środki masowego rażenia". :)
Ten konflikt trwa cały czas. Codziennie spadają na Izrael rakiety Hezbollahu.
Średnio jest ich ok 100 (!!!) dziennie.
W okresie o którym ty piszesz (tzw. kryzys izraelsko-libański) spadało 1500 rakiet dziennie.
Ten konflikt wraca na czołówki gazet tylko wtedy gdy nie ma innych tematów...

Słuchaj, ja dobrze wiem że w rejonie Izrael-Palestyna-Liban praktycznie dzien w dzien trwa konflikt, sprawy międzynarodowe nie są mi dalekie, z racji i wykształcenia i zainteresowań, tylko że w swojej wypowiedzi nie tknęłem tego, o czym ty piszesz.
Piszesz "Codziennie spadają na Izrael rakiety Hezbollahu." i to prawda, tylko ze w odcinku mieliśmy do czynienia z inną sytuacją. To znaczy armia izraelska przygotowywała się do ataku na Liban, a amerykanskie sily specjalne chiały zdążyć przed nim i wykonać misję odbicia dziennikarza amerykańskiego. I co mnie zdziwiło - to kiedy na końcu odcinka w atakowanym przez Izraelczyków Bejrucie pojawia się z nikad cieżarowka z żołnierzami US Marines :blink:
Dlatego wydaje mi się, że była to czysto fikcyjna sytuacja, bez jakiegoś dokładniejszego umiejscowienia w czasie.
  • 0

#215 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.11.2007 - |11:47|

I co mnie zdziwiło - to kiedy na końcu odcinka w atakowanym przez Izraelczyków Bejrucie pojawia się z nikad cieżarowka z żołnierzami US Marines :blink:
Dlatego wydaje mi się, że była to czysto fikcyjna sytuacja, bez jakiegoś dokładniejszego umiejscowienia w czasie.

Tego nie wiemy - nie mamy takich informacji.
Być może jakieś oddziały Marines - z ochrony ambasady USA w Bejrucie są.
I one zostały wysłane na odsiecz.

Jednak według mnie ta ciężarówka to bug scenarzystów.
Ale nie zmienia to mojej bardzo dobrej oceny tego odcinka.
Gorzej jest już z następnym... :(

#216 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.11.2007 - |16:09|

Gorzej jest już z następnym...

chyba z 3x09, bo z 3x08 problemów z oceną raczej nie mamy :P

#217 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 27.11.2007 - |09:20|

chyba z 3x09, bo z 3x08 problemów z oceną raczej nie mamy :P

Hmmm ;)

No nie powiesz mi że akcja w stylu Rambo to jest to co chcesz oglądać w tym serialu:
"Dzielny dowódca jednostki,wkur... śmiercią podwładnego, wbrew jasnym rozkazom
dowódcy w pojedynkę rozpier.... dwie kilkudziesięcioosobowe, rywalizujące ze sobą grupy terrorystyczne.
I do tego jest związany jak baleron."

A o 3x09 w porównaniu z dwoma poprzednimi odcinkami to raczej nie ma o czym mówić:)

#218 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.11.2007 - |11:05|

a nie dwie 4-5 osobowe grupy? :>
a jak się czepiamy, to karabin podczepił pod drzwiami, a wyjął z nadkola :P
I masz rację, tego tu oglądać nie chcę, ale jakoś to nie Rambo utkwił mi w pamięci po odcinku 3x08...

#219 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 01.12.2007 - |18:46|

3x08

Cóż, jest to odcinek specjalny, więc nie można go traktować jak wszystkie poprzednie. Gdyby nie rajd Blaine'a to by był świetny odcinek, ale tak wyszło jak wyszło.

PLUSY:

+ ostatnia scena odcinka, czyli pogrzeb podczas którego w wzruszający sposób pułkownik Ryan wywołuje po kolei członków drużyny The Unit, a Hektora niema :(
+ na plus ciekawosta rodem z Jednostki, czyli pudełko na kule w pokoju Ryana
+ śmierć może dzielić ludzi ale może też łączyć, tutaj stało się to drugie i Gerhardowie jakoś się pogodzili. Na razie nie wiem czy to tylko z powodu traumy po smieri Hectora, czy też może na dłużej
+ brawo dla Boba za przekabacenie dziennikarza, gdyby nie to, to by zapewne wybuchł międzynarodowy skandal. Choc według mnie w ogóle nie powinno być tej akcji w Bejrucie, no ale skoro już miała miejsce i spowodowała pełno szkód, to chociaż dobrze, że udało się ja schować przed światem

MINUSY:

- Blaine, co ty k...a wyprawiasz?! Bawisz się w Rambo? Nie cierpię takich ackji, kiedy żołnierz postanawia się zemścić bo zabili mu kumpla/żonę/przyjaciela/kogoś z rodziny, ukrywa się, nic nie mówi przełozonym i w pojedynkę posranawia wubić legiony złych facetów :(
  • 0

#220 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.12.2007 - |18:35|

3x09

Powrót do normalności, czyli akcja Jednostki plus problemy Gerhardow i Toma.

PLUSY:

+ coś nowego w sprawie misji jaką przeprowadziła drużyna, tym razem zamiast standardowej tajnej operacji w jakimś zakątku świata lub misji dyplomatycznej mamy akcję pod przykrywką zwykłych żołnierzy i to na amerykańskiej ziemi.
+ sympatyczne były muszę przyznać te spięcia między tą laską z CID a Jednostką ;)
+ pełna integracja Charlesa z człinkami gangu
+ kolejny rozdział w sadze "Gerhardowie, ich problemy oraz Tom stukający i kochający Tiffy" Po tym co się stało w ostatniej minucie, co widział Mack wygląda na to, że historia trójkąta miłosnego zaogni się jeszcze bardziej ;)

MINUSY:

- dziwiłem się czemu Tiffy z koleżanką od razu nie wyjechały z tego parkingu pod barem :blink: Nie kapuje dlaczego zamiast uciekać stamtąd, a zapowiadało się, że bedzie groźnie, to obie postanowiły popatrzeć sobie jak napaleni i pijani studencji będą obijać ochroniarza. A tak Tiffy będac na miejscu jeszcze bardziej prowokowała tych gówniarzy
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych