Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S02E14 - One of Them

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

#201 Martyn :D

Martyn :D

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:17|

Ja bym powiedzial ze bardzo blisko mu do serialu paradokumentalnego - to ze sa w miare czysci ma wytlumaczenie w tym, ze maja np. pralke i jako tako dbaja o higiene. Zwroc uwage ze np. Zeke wyglada jak typowy zul spod monopolowego :P

BTW czy ktos sie przygladal temu agentowi, ktory namowil Sayida do torturowania dowodcy? Jest moze podobny do Zeke?

Nie możemy każdeg do niego upodabniać :)
  • 0

#202 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:17|

BTW czy ktos sie przygladal temu agentowi, ktory namowil Sayida do torturowania dowodcy? Jest moze podobny do Zeke?

Ktoś tu wklejał foty i według niektórych jest podobny, a według niektórych nie. Jak dla mnie to jest bardziej podobny niż niepodobny :)
  • 0

#203 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:33|

Oczywiście ta hipoteza jest bez sensu przecież Charlie był w samolocie ;)

A skąd pewność, że jeśli ktoś był w samolocie to już nie może być kimś innym? :)

Przecież tak naprawdę nic nie wiemy o powodach katastrofy samolotu, ani o tym
dlaczego tak zboczył z kursu. Być może katastrofa tego właśnie samolotu nie była
przypadkowa? W końcu jak to kiedyś mówili producenci serialu, bohaterowie nie
znaleźli się tam przypadkowo, co sugerowałoby, że sama katastrofa nie była
przypadkowa. Może na pokładzie samologu był ktoś związany wcześniej z wyspą,
niekoniecznie może z The Others, ale może z Dharmy albo jeszcze inaczej
związany z wyspą?

Akurat powyższe nie dotyczy Charliego, ja również uważam, że on nie jest
z tych innych, ale byłbym ostrożny w dowodzeniu, że jeśli ktoś był w samolocie
to na pewno nie był wcześniej w żaden sposób związany z wyspą.
  • 0

#204 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:35|

Brodacza gra M.C. Gainey. Na IMDb widnieje w obsadzie LOSTa tylko w Exodusie i Hunting Party. Może i jest trochę podobny do wojskowego, ale to na pewno nie on. Głos nie ten i w ogóle. Poza tym gdyby to była ta sama postać, wydaje mi się że twórcy by nam to w jakiś wyraźny sposób zasygnalizowali, a tak... Nie, to nie on.

Przecież tak naprawdę nic nie wiemy o powodach katastrofy samolotu, ani o tym dlaczego tak zboczył z kursu. Być może katastrofa tego właśnie samolotu nie była przypadkowa?

Czy jest w ogóle jakiś fan LOSTa, który nie podejrzewa że katastrofa została, hm, specjalnie spowodowana, właśnie nad TĄ wyspą?

Trailery do przyszłych odcinków są tutaj.

Użytkownik Eko edytował ten post 19.02.2006 - |20:40|

• 0

#205 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 19.02.2006 - |20:36|

Nie jest podobny. Ma zupelnie rozna budowe ciala, twarz oraz glos.
Swoja droga jest to znany aktor serialowy, chociazby z Earth2 ;-)
A i w Entku w 2. sezonie bodajze wystapiel w odcinku na pustyni.
Imo porzadny aktor.

Poza tym niektorzy tutuaj mocno nadinterpretuja wydarzenia z serialu...
Sayid sugerujacy ze Charlie to Inny? Chyba komus zbytnia ekscytacja troche namieszala.

EDIT:
@sahrk: czepiasz sie niepotrzebnie z tymi piesciami.

Użytkownik Drow edytował ten post 20.02.2006 - |14:34|

• 0

#206 khat

khat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:45|

Witam wszystkich, chcialbym nawiazac do watku powyzej :)
The Others to szerokie pojecie. Widzielismy innych z dziecmi, bez butów, ganiajacych po dzunglii, i widzielismy tez innych ze strzelbami, kutrem rybackim ubranych i w butach. Czy sa razem, czy osobno, nie wiem, sklaniam sie raczej do "teorii ostatecznej" gdzie Inni sa jednak podzielieni.

Hieroglify na zegarze ze znanych publikacji slowo "GIŃ". Ktos powie ze przeciez nie ma jednego znaku. Nie jest to takie wazne, inne slowo o tym samy ciagu nie wystepuje wsrod tych slow. Wazna sprawa to z ktorej dynastii pochodzily owe znaki. Kazy faraon wprowadzal reforme pisma, i pewne detale moga sie zmieniac. Ale z tego co mi wiadomo, slowo to faktycznie oznacza "GIŃ" w tym przekladzie.

Charlie nie moze byc Innym, ROTFL roku :)

Czy jest w ogóle jakiś fan LOSTa, który nie podejrzewa że katastrofa została, hm, specjalnie spowodowana, właśnie nad TĄ wyspą?

Ja sklaniam sie do "teorii ostatecznej" :) w calym ksztalcie
http://www.481516234...opic.php?t=7712

Użytkownik khat edytował ten post 19.02.2006 - |20:56|

• 0

#207 Heiner

Heiner

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:48|

Nie jest podobny. Ma zupelnie rozna budowe ciala, twarz oraz glos.

Faktycznie, gosc w Iraku jest wyzszy od Sayida, a Zeke jest niewysoki, poza tym inaczej im sie marszczy czolo (wiem, to glupie, ale to takie "linie papilarne") :)

Użytkownik Heiner edytował ten post 19.02.2006 - |20:50|

• 0

#208 Martyn :D

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.02.2006 - |20:58|

Troche mi się nie podoba że Ethan zginą i troche w to wętpię :)

Ale TERAZ TROSZKI nie na temat:

E T H A N R O M
1 2 3 4 5 6 7 8

8 7 6 1 2 3 4 5 7 2 3 1 6 8 4 5
M O R E T H A N O T H E R M A N

:clap: SAM TO WYMYŚLIŁEM MOJE PIERWSZE "WIELKIE ODKRYCIE" :D
  • 0

#209 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 19.02.2006 - |21:11|

W takim razie ja też podzielę się swoim odkryciem (wydaje mi się całkiem sensowne, aczkolwiek wiem, że to przesada:))

L O S T
12 15 19 20

I teraz: 12 [L] to suma 4 i 8

15 już mamy

od 19 [S] odejmujemy 3 = 16

odjętą 3 dodajemy do 20 [T] = 23

razem: 4 8 15 26 23

Użytkownik Eko edytował ten post 19.02.2006 - |21:20|

• 0

#210 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 19.02.2006 - |21:12|

[quote]E T H A N R O M
1 2 3 4 5 6 7 8

8 7 6 1 2 3 4 5 7 2 3 1 6 8 4 5
M O R E T H A N O T H E R M A N

clap.gif SAM TO WYMYŚLIŁEM MOJE PIERWSZE "WIELKIE ODKRYCIE" biggrin.gif[/qoute]

To ma jakiś sens w ogóle? Bo nie widze :)
  • 0

#211 Martyn :D

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.02.2006 - |21:19|

GOD :o
Zliter ETHN ROM można ułożyć MORE THAN OTHER MAN (wiecej niż inny (othrs)) GOD
ŁAPIESZ??
  • 0

#212 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 19.02.2006 - |22:30|

Eko: LOL. Już dajce spokój. Przypomina mi się tekst, w którym ksiądz mówi, że jeśli zamienić litery na liczby w słowie komputer to wychodzi szatan. Tak samo jakby ktoś dodawał, odejmował, pierwiastkował itd... to nawet ze słowa kościół ci wyjdzie szatan. Jeśli szukasz jakiejś liczby to będziesz ją widział wszędzie: x oddechów na minute, x mrugnięć okiem na 2 minuty, x schodów do twojej klatki, x pierdnięć w ciągu całego dnia... dajcie spokój... litości...
  • 0

#213 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 19.02.2006 - |22:45|

Bojden, spokojnie, to tylko zabawa. To co odkryłem wydaje mi się całkiem sympatyczne i mylisz się, że wszędzie można znaleźć szukaną liczbę.

Wracając do hieroglifów: oglądając scenę klatka po klatce trafiłem na hieroglif, który nie pojawił się na żadnej tabliczce:

Dołączona grafika

Niekoniecznie musi to dokładnie tak wyglądać. Na poprzedniej klatce wygląda jak litera T, a na następnej jak owal w poziomie. Ten moment był najlepszy.

Użytkownik Eko edytował ten post 19.02.2006 - |23:00|

• 0

#214 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.02.2006 - |22:59|

no odcinek ciekawy. zwłaszcza jesli chodzi o opcje z hieroglifami :P
said daje czadu jak zawsze z zreszta, jego torturcza natura daje rady, no rpbi sie ciekawie. no i nowuy człoewiek na wyspie, inny nie inny robi sie ciekawie, z niecierpliwposcia czekam na inne odcinki !!
  • 0

#215 gilfuin

gilfuin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 19.02.2006 - |23:23|

Poza tym Sayid byl zdziwiony jak uslyszal od NIEGO swoj ojczysty jezyk. Facet gadal po arabsku i wiedzial co mowi, mowil na 90% o sytuacji na wyspie!!!!!!!

Z tym się nie zgadzam - według mnie mówił o sytuacji na wojnie - i miał rację - Sayid faktycznie wykorzystał później swoją wiedzę...

Co do końcowej rozmowy - moim zdaniem nie ma sensu doszukiwać się w niej jakichś ukrytych treści - do kogo miał zwrócić się Sayid, jeśli nie do Charliego? Obydwoje zrobili coś czego reszta grupy nie rozumie//nie pochwala.

Nie podoba mi się też teoria, że Henry dał się złapać celowo - gdyby tak faktycznie było, nie uciekałby zaraz po uwolnieniu. Ponadto istnieje milion bardziej sensownych sposobów, by dostać się do grupy.
  • 0

#216 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2006 - |06:45|

Witajcie po raz pierwszy... i mam nadzieje nie ostatni....

Poruszając kwestie others... Ja także przypuszczam, że są dwie grupy: Ta której przewodniczy światły Zeke oraz ta "pierwotna" - typowe ciemne plemie. Coś mi się wydaje, że oni rywalizują ze sobą o dzieci, chociaż obie musiałyby posiadać coś co tak łatwo daje im kontrole nad nimi(może poprzez eksperymenty?). Zresztą pamiętajmy o czarnej skale. Statek ten musiał rozbić się na wyspie, a przecież ktoś na nim był. To jedni. Darhma prowadziłą eksperymenty. Ci z darhmy to drudzy. Jednak czepiając się faktów jak wiemy wyposażenie bunkrów w broń stanowił głównie arsenał z czasów zimnej wojny. Co więc robił Parabellum Luger P08 w ręku Zeke kiedy ten groził, że zabije Kate. Przecież pistolet ten pochodzi z drugiej wojny światowej, a wątpie, żeby był aż takim koneserem i zakładając, że keidyś pracował dla dharmy( może nawet to degroot), przywiózł go sobie, aby pistolecik leżał wśród nowoczejszych kałachów, makarovów i innego dziadostwa . Może w rozbił się tam np jakiś U-boot?( to już tak na marginesie chociaż metody jakie stosują inni wyglądają mi na hitlerowskie- tylko co by do cholery robił u-boot na oceanie spokojnym?). A co do tej alex... dziecko danielle porwali właśnie ci światli pod przewodnictwem zeke... dokładnie słychać jak dziadzio karze podać kate i zwraca się właśnie do kogoś z imieniem alex- przypadek?

Co do gościa którego znalazła francuska i jego związku z nią- ona coś może wiedzieć- wydaje mi się, że zna tajemnice dymu- udowodniła to w ostatnim odcinku pierwszego sezonu, kiedy to zapytana co to nadchodzi wyjaśniła, iż jest to "system alarmowy","strażnik" czy coś podobnego. Myśle, że to prawda, poniewż gdy ta zabójcza mgiełka podfruneła do eko było widać jakby "analizowała" kim lub czym on jest i czy sprawia zagrożenie. No i jak tu zostało napisane... czy on naprawde dyndał by tyle godzin i nikt z kumpli by go nie uwolnił? :>

Może mało to wszystko odkrywcze, ale nie czytałem innych tematów, a kilka rzeczy nie dawało mi spokoju... z góry przepraszam

Pozdrawiam!
  • 0

#217 ajgon

ajgon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20.02.2006 - |10:27|

A co sadzicie drodzy forumowicze o tym ?

Dołączona grafika
  • 0

#218 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 20.02.2006 - |10:59|

no odcinek nizły...
podobalo mi sie.
Ciekawe co sayid ujrzal w koncówce w tym czlowieku..bo jak powiedzial ze 100 % jest pewny ze on klamie.
Mysle wlasnie ze Zeke podesłał goscia aby skłucic rozbitów ze sobą.
Jest to pewnie element gry,
no ale 8/10 daje
pozdrawiam
  • 0

#219 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2006 - |11:02|

Jeżeli chodzi o to białe na dole to jest to opatrunek (ujecie jest z dużego kąta i akurat tak wyszło)....

Jeżeli chodzi o blizne, którą jakbym widział,ale nie jestem pewien...może mam ekran brudny... w każdym razie chyba nie trudno o taką w dzikiej dżungli i nie zależy to od tego kim jesteś ( chociaż aż mnie kusi, żeby wysnuć teorie, że nabawił jej się podczas ogłuszania i porywania go przez innych B) )

A może sam aktor w młodości przywalił łbem w krawężnik....

Pozdrawiam!
  • 0

#220 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 20.02.2006 - |11:10|

Oczywiście że to opatrunek, a wystarczyło przesunąć kilka klatek dalej :>

Dołączona grafika

Jeśli chodzi o to spojrzenie Henry'ego. Było ono dziwne, jakby oczy mu się uśmiechały, a jednocześnie był przerażony. Dlaczego? Bo zobaczył, że Sayid wie. Wie, że on jest Other.

gdy ta zabójcza mgiełka podfruneła do eko było widać jakby "analizowała" kim lub czym on jest i czy sprawia zagrożenie.

Przejrzałem wczoraj pobierznie ostateczną teorię http://www.481516234...opic.php?t=7712. Zdaje się, że było tam coś o tym, że nasi rozbitkowie urodzili się pod nadzorem Dharmy, czy coś w tym stylu. Jeśli coś pomyliłem i to co napiszę już tam jest, to wybaczcie. Załóżmy więc, że zostali sprowadzeni na wyspę, i chodziło o tych konkretnych ludzi: Jack, Locke i tak dalej. Może więc dym analizuje, sprawdza (jak Eko) czy to są właściwe osoby. Dlatego nie zabił Locke'a ani Eko, a pilota już tak. Pytanie tylko, dlaczego chciał wciągnąć Locke'a pod ziemię?

Użytkownik Eko edytował ten post 20.02.2006 - |11:21|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych