Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#201 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.03.2007 - |21:59|

Jak narazie to nie będziesz miał okazji zobaczyć Dctora Who.

A to dlaczego?
Pod koniec marca rusza kolejny sezon :)

Natomiast moim zdaniem Tennant jest lepszy od 9 doctora,ponieważ wkłada więcej swojego serca do tej pracy,a co do zmian w tym serialu to masz rację-za dużo!

Nie sądzisz, że w serialu, który jest kręcony od 40 lat (!!) jakieś zmiany być muszą?
Zresztą taka jest "zasada" tego serialu od pierwszego sezonu: zmiana wyglądu głównego bohatera
oraz zmiany "towarzyszy" i "towarzyszek" doktora. Oczywiście to drugie dużo częściej niż to pierwsze. :)
Nie zdziwię się jeżeli w piątym sezonie pojawi się "nowy" Doctor.

Użytkownik psjodko edytował ten post 07.03.2007 - |12:59|

::. GRUPA TARDIS .::

#202 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.03.2007 - |13:12|

Wstępna informacja o tytułach, scenarzystach i datach emisji sezonu 3:

1. Smith and Jones by Russel T. Davies - 31st March, 2007
2. The Shakespeare Code by Gareth Roberts - 7th April, 2007
3. Episode 3 (Flesh and Bone ???) by Russel T. Davies - 14th April, 2007
4. Daleks in Manhattan, Part 1 by Helen Raynor - 21st April, 2007
5. Episode 5 (The Oncoming Storm ???), Part 2 by Helen Raynor - 28th April, 2007
6. The Lazarus Experiment by Stephen Greenhorn - 5th May, 2007
7. 42 by Chris Chibnall - 12th May, 2007
8. Human Nature, Part 1 by Paul Cornell - 19th May, 2007
9. The Family of Blood, Part 2 by Paul Cornell - 26th May, 2007
10. Blink by Steven Moffat - 2nd June, 2007
11. Utopia by Russel T. Davies - 9th June, 2007
12. The Sound of Drums, Part 1 by Russel T. Davies - 16th June, 2007
13. Episode 13, Part 2 by Russel T. Davies - 23rd June, 2007

Jak widać tytuły 3 odcinków nie są jeszcze pewne. :)
W tym bardzo ważnego odcinka 3 gdzie Doctor po raz kolejny (ostatni ?) spotyka Face of Boe.

Ze starych znajomych w odcinkach 11, 12 i 13 ma wystąpić gościnnie Barrowman.
No i oczywiście nowe monstra oraz nowi Obcy (przy czym tylko 1 będzie naprawę nowy,
pozostali pojawili się już we wsześnieszych sezonach Doctora - również tych sprzed 2005 r.)

Użytkownik psjodko edytował ten post 21.03.2007 - |11:47|

#203 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 12.03.2007 - |09:09|

Nowe wiadomości ze świata Doctora Who:

1. Sezon 4 został zatwierdzony !

2. Davies zakończył tworzenie scenariusza do Christmas Special 2007.

3. Jeżeli Sarah Jane Adventure otrzyma 2 sezon to plany emisji seriali w 2008 są następujące:

Jan-Mar - Torchwood
June/July-August - Sarah Jane
October-December - Doctor Who

Tak więc niestety Doctor w przyszłym roku będzie na jesieni.
(długa przerwa kruca fuks !)

Użytkownik psjodko edytował ten post 12.03.2007 - |10:08|

#204 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.03.2007 - |12:53|

dluga przerwa ale na szczescie w lato a latem jak wiadomo jest tuzin innych rzeczy do robienia niz ogladanie seriali ;)
  • 0

#205 witch

witch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoUK

Napisano 21.03.2007 - |16:00|

No to jedziemy :) BBC rozpoczyna emisje nowego sezonu Doctor Who w sobote, 31 marca :)
  • 0
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition.

#206 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 28.03.2007 - |18:04|

30 marca Doctor Who wraca na antenę TVP1. Będzie emitowany rano o 10 i to dośc dziwacznie. Niby emisja jest od poniedziałku do piatku, ale w niektóre dni go nie ma (raz jest to poniedziałek, innym razem piątek). Dobrze jednak, że przynajmniej wyemitują do końca ten sezon, choć chyba jedynym wyjściem, przynajmniej dla mnie, aby obejrzeć jest nagrywanie sobie na video, czy też kartą tv na komputer.
  • 0

#207 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.03.2007 - |05:16|

Informacja o tytułach, scenarzystach i datach emisji sezonu 3:

1. Smith and Jones by Russel T. Davies - 31st March, 2007
2. The Shakespeare Code by Gareth Roberts - 7th April, 2007
3. Gridlock by Russel T. Davies - 14th April, 2007
4. Daleks in Manhattan, Part 1 by Helen Raynor - 21st April, 2007
5. Evolution of the Daleks, Part 2 by Helen Raynor - 28th April, 2007
6. The Lazarus Experiment by Stephen Greenhorn - 5th May, 2007
7. 42 by Chris Chibnall - 12th May, 2007
8. Human Nature, Part 1 by Paul Cornell - 19th May, 2007
9. The Family of Blood, Part 2 by Paul Cornell - 26th May, 2007
10. Blink by Steven Moffat - 2nd June, 2007
11. Utopia by Russel T. Davies - 9th June, 2007
12. The Sound of Drums, Part 1 by Russel T. Davies - 16th June, 2007
13. Last of the Time Lords, Part 2 by Russel T. Davies - 23rd June, 2007

No więc wszystko już jasne. :)
Pozostaje odliczanie ostatnich godzin do emisji...
sobota, 31 marca, godz. 19.00 BBC One...

#208 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.03.2007 - |22:48|

No, odcinek pierwszy zaliczony. :)
Doctor nadal utrzymuje swój poziom.
Sporo efektów specjalnych no i najważniejsze poznajemy nową towarzyszkę podróży.
Tak trzymać Doctorze !

#209 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.04.2007 - |16:21|

301

Naprawde swietny odcinek, na poczatku myslalem ze nowa aktorka bedzie nieporownywalnie slabsza niz Rose, jednak martha jest zupelnie inna. Bardzo dobrze wpasowala sie w luke po Rose ... no i co rownie wazne jest duzo ladniejsza od niej ;).

W samym odcinku podobalo mi sie kilka momentow:
- scena jak Marta bada Doktora
- scena ladowania statkow obcych
- scena jak Doktor traci swoj srubokret (myslalem sobie "co to za doktor bez srobokreta? czym on teraz bedzie sie bawil? :o mam nadzieje ze nie dadza mu jakiejs giga zabawki" Na szczescie oddali mu srobokret :) doktor bez srobokretu niebylby soba :P).
- scena jak doktor mowie po cichu slowa "its bigger inside" w czasie gdy Marta wypowiada je naglos
- scena jak Marta flirtuje z doktorem bedac w T.A.R.D.I.S.'ie

Ocena: 8/10.
  • 0

#210 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.04.2007 - |23:12|

Szamanka:
1. Nigdy nie pytaj sie o CZAS robienia napisow, po wojnie jaka tu miala miejsce na ten temat nawet najmniejsze i najbardziej niwinne pytnia sa czesto odbierane jako atak.
2. O tym CZY napisy beda tlumaczoen dowiadujemy sie z innych dzialow (Centrum Forum, sa 2 podfora do tego, Grupa Hatak i Think Tank). W tym konkretnym przypadku napisy byly do tej pory tworzone przez Think Tank (moglas to zauwazyc w podpisach albo przez to ze na stronie glownej GH nie ma napisow do tego serialu).
3. Zeby ci zauszczedzic czytania tego watku: http://forum.gwrota....?showtopic=7161 (jak i watku zwiazanego z torchwood) odrazu napisze ci ze napisy beda robione i to beda robione przez fanow tego serialu ktorzy polaczyli sie i utworzyli grupe T.A.R.D.I.S. zajmujaca sie tlumaczeniau seriali ze uniwersum Dr. Who - http://tardis.uk.pl/ . Narazie nic tam niema ale nie boj sie napisy jak sie ukaza beda dostepne na napisaych.org na think tanku i pewnie na napisy24.pl takze (nie bedzie ich na Hataku).
4. Co do sensu samego pytania to zalezy to od kilku rzeczy:
- ile osob nad tym pracuje
- czy sa angielskie napisy dostepne (ze sluchu trudniej tlumaczyc)
- poziom znajomosci angielskiego i polskiego (korekty)
- umiejetnosc dopasowania napisow
Dodatkowo dochodza sprawy z prawdziwego swiata (np. tlumacz mial wypadek, ma zaliczenie, randke, dziecko mu sie urodzilo, dziadek zmarl) ktore moga przedluzyc czas wyjscia napisow.
Najszybciej wychodz tutaj chyba napisy do losta gdzie oczekuje sie na nie zaledwie kilka godzin, na niektore napisy czeka sie i po kilkanascie dni.

Użytkownik Modes edytował ten post 02.04.2007 - |23:17|

• 0

#211 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.04.2007 - |23:07|

Dzięki Modes :) za precyzyjne wyjaśnienie.

napisy prawdopodobnie ukażą się jutro (6.04), po zakończeniu korekty - wszędzie tam gdzie wskazał Modes.
Następne powinny pojawiać się szybciej - musimy się jeszcze (jako grupa) troszeczkę "dotrzeć" :D

KONIEC OT i dyskusji o napisach. :buu:

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.04.2007 - |23:08|

#212 Szamanka

Szamanka

Szeregowy

• Email
  • 27 postów
  • MiastoRacibórz

Napisano 06.04.2007 - |14:24|

Hmm nie wiedzialam ze pytanie o napisy moze wywolac burze ........
Teraz juz na pewno nie bede pytac o takie rzeczy tylko czekac cierpliwie bo wiem ze to nie jest latwa praca z tymi napisami.
Dziekuje za wyjasnienie calej sprawy :D

Użytkownik Szamanka edytował ten post 06.04.2007 - |14:25|

• 0

#213 bura4

bura4

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 10.04.2007 - |14:37|

A jak Wam się podobał odcinek drugi? Szekspir niczego sobie ale jak dla mnie trochę zbyt efekciarski. Poza tym dziesiąty doktorek ma w zwyczaju niszczyć wrogów, gdzie te moralne zapytania? I to zdecydowanie nie był odcinek dla młodszych widzów...
  • 0

#214 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.04.2007 - |22:53|

302

Poza tym dziesiąty doktorek ma w zwyczaju niszczyć wrogów

9ty tez niszczyl przeciez.

I to zdecydowanie nie był odcinek dla młodszych widzów...

Dlaczego nie? :o ... aaaa bo mlodszy widz by uwierzyl w wiedzmy i nie moglby zasnac ... dobrze myslisz, dobrze myslisz :P

Co do samego odcinka to swietny byl, Freema idealnie pasuje do tej roli :)
Pozatym nowa towarzyszka doktora jest duzo madrzejsza i odwarzniejsza niz Rose.
Odcinek az przesiakal zartami, a to "what" w wykonaniu Davida rozbawilo mnie do lez (podobnie zreszta jak to z 213), on chyba potrafi to slowo zagrac na kilkadziesiat roznych sposobow :D

Daje 9/10.

Ps. Zuwazyliscie ze jak tylko Dr. Who powrocil na ekrany zainteresowanie tym tematem ogromnie spadlo :o Jakis dziwnych fanow ma ten doktorek ;).

Użytkownik Modes edytował ten post 10.04.2007 - |22:54|

• 0

#215 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 10.04.2007 - |22:58|

Dzisiaj przez przypadek rano, natknąłem się TVP1 na jakiś zwariowany serialik i ku mojemu zdziwieniu, był to Doktor Who.

Trudno mi opisać wrażenia, bo szybko wyłączyłem TV, bo nie mogłem wytrzymać. Ale trochę dziwny to był serial. (możliwe, że taki odcinek był).
  • 0
VeeDee

#216 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 10.04.2007 - |23:23|

Ogladałes Dziewczyne z kominka, niczego sobei odcinek, w kazdym razie widzialam go juz jakis czas temu..
Coz jesli zaczales ogladac nie od poczatku, to zapewne wydal ci sie dziwny.
Jak bedziesz ogladał po kolei :P to moze zdanie zmienisz.
Przyznam, że w pierwszej chwili ( nie patrzac w program TV) pomyslalam, ze widziales inny odcinek, ktory z kolei mi srednio przypadł do gustu w kwestii wizualnej :D ( mowa o odc. ze Slitheen, jakos mi te grubki sie nie podobały :D).
10 Doktor jest najlepszy :)
A odcinek 3x02 był w porządku i nie rozumiem czemu niby miałby byc nie dla dzieci? Chyba nic okropnego tam nie bylo?Przeciez to istna bajka, zreszta kazdy odcinek Doktora to bajeczka, heh
  • 0

Dołączona grafika

#217 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 10.04.2007 - |23:52|

Jestem po pierwszych 2 odcinkach 3 sezonu. W odcinku drugim podobala mi sie jedynie wiedzma. W odcinku pierwszym podobaly mi sie jedynie szybko zrobione przez Martine i Psjodko (dobrze zapamietalem?) napisy ;)
Tak wiec na razie nie jestem przekonany... ta nowa panienka moze i ladna, ale jeszcze sie nie rozkrecila chyba albo ja czegos nie zauwazam...

EDIT:
Wiem juz czego mi teraz w tym serialu brakuje!!!!

Brakuje mi ....Torchwood! :) po prostu ostatnio ogladalem Torchwood i sie przyzwyczailem za bardzo! :)

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 10.04.2007 - |23:55|

• 0
Dołączona grafika

#218 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.04.2007 - |13:26|

Ogrodnik: Torchwood dla mnie to nawet do piet nie dorasta Doktorkowi, bardzo slaby serial IMHO i nikomu bym go nie polecil.
  • 0

#219 k-d

k-d

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 11.04.2007 - |13:39|

Ja znowuż uważam, że Torchwood jest ciut lepszy o Doktora :)

Co do nadawania Doctora w polskiej tv to przeszli już siebie samych - o 10 rano w środku tygodnia??
  • 0

#220 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 11.04.2007 - |18:15|

Dzisiaj przez przypadek rano, natknąłem się TVP1 na jakiś zwariowany serialik i ku mojemu zdziwieniu, był to Doktor Who.

Trudno mi opisać wrażenia, bo szybko wyłączyłem TV, bo nie mogłem wytrzymać. Ale trochę dziwny to był serial. (możliwe, że taki odcinek był).

Hehe, może to zbieg okoliczności ale wczoraj też niechcący natknąłem się na Doktora :] Zachorowałem, wiec leżąc z rana w łóżku włączyłem tv i nieźle sie zdziwiłem widząc serial s-f na tvp o 10 rano, właczyłem telegazete by sprawdzić co to i postanowiłem sobie obejrzeć odcinek, bo 1 spóźniłem sie tylko 5 minut i 2 słyszałem o tym serialu i pomyslałem że warto rozwinąć swoje zainteresowania. Natrafiłem na odcinek z dziewczyną w kominku i odcinek mi sie na prawde spodobał. Podejście do S-f troszke przypominało mi książke Adamsa "autostopem przez galaktyke".
W podsumowaniu napisze że na dziś nastawiłem sobie budzik zeby nie zaspać, najpewniej obejrze jeszcze 2 odcinki (jutro nie ide na uczelnie-wciąż chory:P, a piątek jest wolny) wiec jesli serial utrzyma poziom to na pewno jak bede miał wolną chwilkę sciagne go i obejrze od 1 serii.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych