Prison Break
Napisano 12.07.2006 - |12:01|
Napisano 12.07.2006 - |19:30|
zbyt wiele ryzykowal i zbyt dobrze mial wszystko opracowane aby liczyc tylko na ten jeden konkretny samolot
btw - czemu spojlery nie dzialaja ?
Napisano 12.07.2006 - |21:53|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 13.07.2006 - |18:46|
Miałem rację twierdząc że Michael miał plan awaryjny. Po cichu myślałem że to będzie właśnie pociąg.
znalazłem juz trailer do pierwszego odcinka 2 sezonu oto on:
http://www.sendspace.com/file/yao1v2
ps. miłego sciagania i ogladania
ps. ciekawe co za dziewczynke porwali ?
Napisano 21.07.2006 - |17:58|
Napisano 22.07.2006 - |00:17|
No i oczywiście mam nadzieje, ze drugi sezon zacznie się dokładnie tam gdzie pierwszy skończyl, gdzie będzie o co wyżej pokazane. Najgorzej byłoby chyba jakby sezon drugi zaczoł się od poranka dnia następnego jak uciekają, a tak było w niektórych tasiemcach mam nadzieje ze nie w tym.
Użytkownik KaruzeL edytował ten post 22.07.2006 - |00:20|
Napisano 22.07.2006 - |11:18|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#208
Napisano 23.07.2006 - |02:04|
skoro do tej pory nas nie zawiedli to kiedys musi byc ten pierwszy razRacja, to by była chamska zagrywka ze strony twórców - tak się wykręcić od dokończenia akcji (ale do tej pory nas nie zawiedli więc...)
ja tez jestem ciekawy jak to rozwiaza, tylko mam nadzieje ze jakos logicznie z tego wybrna
bo jesli sie okaze ze bedzie tak jak mowicie, ze zacznie sie "dzien pozniej" to bedzie to kompletna bzdura :/
Napisano 28.07.2006 - |15:07|
racja :] Tak było z JFK, ktory został zamordowany, a na jego miejsce wstąpił według Konstytucji Lyndon B. Johnson. Sprawował on urząd aż do wyborów, które zawsze odbywają się w listopadzie co 4 lata.szymcio: Z tego co wiem (może sie mylę) ale jest ona prezydentem tylko do najbliższych wyborów. Było tak już w Stanach (nie wiem o którego prezydenta chodzi), możesz sobie sprawdzić.
A swoją drogą, czego Ty się spodziewasz? Że ktoś będzie pracował za darmo, czy że przestanie pracować, bo hańbą jest praca, która przynosi zyski? Czyli co, kiedy dobry serial zaczyna zarabiać, trzeba go zakończyć? Telewizja chciała dalszych częsci, to je zrobili. Normalne, że ludzie pracują dla pieniędzy. A nie wiesz czy to przynosi im satysfakcję. Dobrze płatna praca też może byż przyjemnością
W pełni się zgadzam z Kasią Jeśli serial się podoba, jest duzy popyt, pomysłów sporo, i bohaterowie ciekawi to czemu niby mieliby kończyć? To tak samo jakby ktos prowadził firmę, inwestowal w nią mnóstwo energii, czasu i pieniędzy, firma zdobywałaby coraz wiecej klientów, produkty jej stawałyby się coraz bardziej znane i cenione, firma otwiera nowe punkty sprzedaży, zarabia coraz wiecej i.....i co niby, właściciel po kilku latch stwierdza, że zamykamy firmę skoro jest dobrze? Totalny bezsens. Nierozumiem takiego typu rozumowania jakie np. zaprezentował Konop w tym poście:
Prison Break? od 13 odcinku nie dziękuje. pierwsze odcinki zdecydowanie tak ale po 12 odcinku śmierdzi nudą jak nie wiem co. mam nadzieje ze nie będzie drugiego sezonu i zakończą tą produkcje. niestety w dzisiejszych czasach dla ludzi liczą się tylko zyski powinni zrobić tak jaki był plan. 12 czy tam 13 odcinków i koniec, a nie przedłużać sztucznie tylko dla zysków.
OK, czas na kilka słow o samym serialu. Otóż prawdę powiedziawszy nie spodziewałem się aż tak wspaniałego serialu, owszem słyszałem tu i ówdzie, że serial jest bardzo dobry, ale tak genialnego serialu jak Proson Break się nie spodziewałem.
Co do ostatniego odcinka uwag kilka:
1) kompletne zaskoczenie, jak sie okazalo, ze dwa największe rzepy na [beeep]e (świr Haywire i meczący strasznie Tweener) wyszli na tym całym bałaganie najlepiej. Nikt ich nie sciga, obaj uciekli w różne strony. Lepiej wyszedł na tym Tweener, ktory już jest chyba poza stanem Illinoi, a tam policja nie może go ścigać. Gorzej ze świrem, ktory na tym rowerku w białym kombinezonie i czerwonym kasku wygląda przekomicznie, więc aby mu się powiodło, musi szybko zmienić swoj wizerunek i szybciej uciekać. Obie ich ucieczki wyszły na całkiem wiarygodne i faktycznie mieli dużego farta, że nie dali się złapać. Jestem ciekaw jak ich losy zostaną nam pokazane w 2 sezonie.
2) oby tylko Sara wyszła z tego stanu, w jakim sie znalazła z własnej winy przecież. Fajnie, że scenarzyści wrocili do tego wątku z lekomanią pani doktor, byłem pewnei, że temat zakończył się w odcinku retrospekcyjnym. Bardzo polubiłem Sarę i mam nadzieję, że jakoś z tego wyjdzie i za kilka odcinków spotka sie z Michaelem. W końcu wątek milosny musi byc Spodziewam się, że Sara będzie leżec w szpitalu, a Michael z ekipą gdy będą uciekać zobaczą wiadomość o tym, co się stało z córką gubernatora w telwizji, wtedy w Michaelu obudzi się jego empatia, chec pomocy innym, a szczególnie bliskiej osobie oraz chyba można powiedzieć miłość. Zapewne będzie chciał skontaktować się jakoś z Sara, a ona sama, po wyjściu ze szpitala będzie pomagał zbiegom.
3) Cały watek z DB Cooperem pod koniec serialu nabrał na wartości, okazuje się, że jest aż 5 mln dolców do wzięcia, niestety właścicielowi nie udało się wyjść na zewnątrz, a nawet prócę ucieczki przypłacił życiem. Szkoda faceta, wydawał się sympatyczny i taki jakby nie pasujący do reszty więźniów, aż samemu by się chciało pozwolić temu miłemu starszemu panu wyjść na zewnątrz i umożliwić mu spotkanie z córką. A kasa? Hmm wydaje się, że pomysł jednoczesnego uciekania przed policją, FBI, agentami Secret Service oraz szukania skarbu (co łączyłoby się z rywalizacją o pieniądze między naszymi bohaterami) wydaje się całkiem ciekawy, i mi jakoś niebędzie przeszkadzało, że tytułowego "Prison" w 2 sezonie nie będzie.
4) Wątek zemsty Bellicka moze rownież być interesujący w 2 sezonie. Facet jest na serio wkurzony na maxa. co pokazała scenka wydostania go z dziury, gdzie zamiast wpierw coś zjeść, napić się, odpocząc od razu krzyczy na wszystkich i chce broni aby wymierzyć sprawiedliwość (również odegrać się na Scofieldzie i spółce). Ogolnie trzeba powiedzieć, że w całym serialu kapitan Bellick jest jedną z bardziej charakterystycznych postaci, jest przebiegły jak lis (FOX) i będzie dążył do celu za wszelką cenę.
5) Wątek polityczny staje się coraz bardziej ciekawy, dużo się wyjaśnilo, ale też jest kilka niewiadomych, które wymagają wyjaśnienia w 2 sezonie. Przyznam, ze nie spodziewałem się, że Nick wspołpracuje z Johnem Abruzzi, to był ciekawy zabieg scenarzystow z podłożeniem nogi Veronice pod koniec serialu. Teraz po wpadce (starej zasady nie zna "Trust no one" ) nabrala sił, i jest w pełni zdeterminowana by rozwikłać zagadkę Terence'a Steadmana, viceprezydent i wrobienia Lincolna. To wszystko na pewno będzie jedną z głownych osi 2 sezonu - i dobrze
6) Szkoda trochę, ze od kilku odcinków nie ma w ogóle L.J.-a. Liczę na jego powrot w 2 sezonie, możliwe, gdy dowie się z TV o ucieczce więźniow to postanowi opuscić mieszkanko i wybierze się w podróż, ktorej celem będzie ojciec.
7) Ostatnia scenka z uciekajacymi więźniami i chmarą policji sto metrów za nimi - jak ktoś napisał wcześniej, było to naciągane i niezbyt mi się podobało. Już bym bardziej wolał odlot samolotem, ale po kilkunastu kilometrach (moze nawet wcześniej) zaczęły by się rozruchy w samolocie zakończone rozbiciem się na ziemi. Albo w jakis inny sposób. Po prostu ta ostatnia scena niezbyt mi spasowala, dlatego mam nadzieję, że scenarzyści zaproponują nam w sierpniu jakieś logiczne a zarazem efektowne rozwiązanie sytuacji.
8) Podobno mają być retrospekcje w 2 sezonie - jak dla mnie pomysł swietny, owszem nie bedzie to nowość, bo mamy z tym do czynienia w serialu "Lost", ale po 16 odcinku wiem, ze ekipa PB umi robić fajne retrospekcje i nie obawiałbym się tego elementu w nowym sezonie.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 28.07.2006 - |16:49|
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#211
Napisano 29.07.2006 - |05:18|
Napisano 29.07.2006 - |14:10|
Napisano 29.07.2006 - |16:12|
Co do Sary wcale nie jest pewne czy przeżyła, bo zdjęcia mogą przedstawiać flashback, prawda? Ale ja stawiam na to że przeżyje:-)
Użytkownik niepco edytował ten post 29.07.2006 - |16:15|
Napisano 31.07.2006 - |17:55|
Napisano 01.08.2006 - |10:13|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 01.08.2006 - |17:13|
Napisano 02.08.2006 - |19:21|
Do tego dorzuciłbym jeszcze trochę niespójności i nielogiczności – bo może nigdy nie siedziałem w amerykańskim wiezieniu, ale chyba osoba skazana na karę śmierci nie miałaby szans dostać zezwolenia na prace w brygadzie robotniczej, nawet jeśli szef strażników siedziałby w kieszeni szefa mafii.
W jego przypadku to może być kara...(jakby śmierć nie była wystarczającą karą)
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#218
Napisano 05.08.2006 - |11:40|
Obejrzałem cały przez kilka dni, a ostatnie 7 odcinków jednym tchem
Oczywiscie jest kilka "bugów" - np. nie mogę zrozumieć sceny z napełnianiem wody w pomieszczeniu - dlaczego woda nie uciekła tym tunelem, którym Michael przyszedł ??? Ujecie od strony tunelu pokazuje, ze poziom wody jest PONIŻEJ tunelu, bo Michael tylko sprawdza ręką, czy woda jest... potem Michael wpływa do pomieszczenia i widzimy, że jednak poziom wody jest POWYŻEJ - czyli woda powinna wypłynąć z pomieszczenia tym tunelem, a co za tym idzie pomieszczenie wogóle nie powinno się napełnić wodą !
Kilka razy ogladalem ta scene. Chodzi o odcinek 12.
Obawiam się tylko o 2 sezon - bo przeciez to juz nie bedzie Prison Break
Cala formula serialu zostanie zmieniona, bo akcja juz nie bedzie sie dziala w wiezieniu - a wlasnie to bylo podstawa sukcesu serialu. Najciekawsze bylo wlasnie planowanie i realizacja samej ucieczki. Przygody poza wiezieniem nie byly juz tak ciekawe. A moze bedzie tak, ze wszystkich zlapia i umieszcza znowu w wiezieniu... Albo wsadza jedna osobe, ktora Michael bedzie probowal wydostac z zewnatrz (moze pani doktor pojdzie siedziec za pomoc uciekinierom ?).
No i fajowo ze zobaczymy znowu inwazyjnego szeryfa Underlaya
Napisano 06.08.2006 - |14:54|
Przecież plan Micheala nadal działa! On ma na sobie awaryjne plany ucieczki,w razie gdyby ten z samolotem nawaliłObawiam się tylko o 2 sezon - bo przeciez to juz nie bedzie Prison Break
Cala formula serialu zostanie zmieniona, bo akcja juz nie bedzie sie dziala w wiezieniu - a wlasnie to bylo podstawa sukcesu serialu. Najciekawsze bylo wlasnie planowanie i realizacja samej ucieczki.
A ja sie nie zgodze, bo dla mnie byly ciekawe.Przygody poza wiezieniem nie byly juz tak ciekawe.
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#220
Napisano 11.08.2006 - |16:45|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych