Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#201 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.07.2006 - |12:01|

z tego co pisze na stronce Prison Breaka, to głównie będzie sie po mieście dział serial, a głowny nurt to wyśledzenie gdzie oni są, a z drugiej strony pewnie będą sie chcieli oczyscic zarzutow :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#202 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.07.2006 - |19:30|

no pewnie ze michael mial plan b :P
zbyt wiele ryzykowal i zbyt dobrze mial wszystko opracowane aby liczyc tylko na ten jeden konkretny samolot :)

btw - czemu spojlery nie dzialaja ?
Spoiler

• 0

#203 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.07.2006 - |21:53|

Gdzies czytalem, ze scenarzysci w przeblysku geniuszu :) przewidzieli ze moze bedzie 2 seria i umiescili w tatuazach Michaela "plany awaryjne" ucieczki jak juz beda na zewnatrz.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#204 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.07.2006 - |18:46|

Miałem rację twierdząc że Michael miał plan awaryjny. Po cichu myślałem że to będzie właśnie pociąg.

znalazłem juz trailer do pierwszego odcinka 2 sezonu oto on:

http://www.sendspace.com/file/yao1v2

ps. miłego sciagania i ogladania

ps. ciekawe co za dziewczynke porwali ?
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#205 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 21.07.2006 - |17:58|

O tatuażach dotyczących ucieczki poza więzieniem można się dowiedzieć oglądają dodatkowy odcinek "Behin the Walls". Odcinek w pierwszej serii pomiędzy S01E07 a S01E08.
  • 0

#206 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 22.07.2006 - |00:17|

Mnie tylko jedno zastanawia jak narazie, pod koniec sezonu policjanci byli tuż za nimi jak oni tego unikną ? Byli ja wiem z 50m za zbiegami, na pasie startowym a potem polanka, co zrobią uciekinierzy żeby ich nie wystrzelali jak kaczki. To jakby nie patrzeć uciekał tam mafiozo, czubek, morderca który zabił brata prezydenta, no i reszta juz z mniej popisowymi wyrokami do takich chyba się strzela jak uciekaja, więc jestem tego naprawde ciekawy co zrobią, żeby nie dostać kulki.

No i oczywiście mam nadzieje, ze drugi sezon zacznie się dokładnie tam gdzie pierwszy skończyl, gdzie będzie o co wyżej pokazane. Najgorzej byłoby chyba jakby sezon drugi zaczoł się od poranka dnia następnego jak uciekają, a tak było w niektórych tasiemcach mam nadzieje ze nie w tym.

Użytkownik KaruzeL edytował ten post 22.07.2006 - |00:20|

• 0

#207 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 22.07.2006 - |11:18|

Racja, to by była chamska zagrywka ze strony twórców - tak się wykręcić od dokończenia akcji (ale do tej pory nas nie zawiedli więc...)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#208 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.07.2006 - |02:04|

Racja, to by była chamska zagrywka ze strony twórców - tak się wykręcić od dokończenia akcji (ale do tej pory nas nie zawiedli więc...)

skoro do tej pory nas nie zawiedli to kiedys musi byc ten pierwszy raz :P
ja tez jestem ciekawy jak to rozwiaza, tylko mam nadzieje ze jakos logicznie z tego wybrna :P
bo jesli sie okaze ze bedzie tak jak mowicie, ze zacznie sie "dzien pozniej" to bedzie to kompletna bzdura :/
  • 0

#209 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.07.2006 - |15:07|

szymcio: Z tego co wiem (może sie mylę) ale jest ona prezydentem tylko do najbliższych wyborów. Było tak już w Stanach (nie wiem o którego prezydenta chodzi), możesz sobie sprawdzić.

racja :] Tak było z JFK, ktory został zamordowany, a na jego miejsce wstąpił według Konstytucji Lyndon B. Johnson. Sprawował on urząd aż do wyborów, które zawsze odbywają się w listopadzie co 4 lata.

A swoją drogą, czego Ty się spodziewasz? Że ktoś będzie pracował za darmo, czy że przestanie pracować, bo hańbą jest praca, która przynosi zyski? Czyli co, kiedy dobry serial zaczyna zarabiać, trzeba go zakończyć? Telewizja chciała dalszych częsci, to je zrobili. Normalne, że ludzie pracują dla pieniędzy. A nie wiesz czy to przynosi im satysfakcję. Dobrze płatna praca też może byż przyjemnością

W pełni się zgadzam z Kasią :D Jeśli serial się podoba, jest duzy popyt, pomysłów sporo, i bohaterowie ciekawi to czemu niby mieliby kończyć? :wacko: To tak samo jakby ktos prowadził firmę, inwestowal w nią mnóstwo energii, czasu i pieniędzy, firma zdobywałaby coraz wiecej klientów, produkty jej stawałyby się coraz bardziej znane i cenione, firma otwiera nowe punkty sprzedaży, zarabia coraz wiecej i.....i co niby, właściciel po kilku latch stwierdza, że zamykamy firmę skoro jest dobrze? Totalny bezsens. Nierozumiem takiego typu rozumowania jakie np. zaprezentował Konop w tym poście:

Prison Break? od 13 odcinku nie dziękuje. pierwsze odcinki zdecydowanie tak ale po 12 odcinku śmierdzi nudą jak nie wiem co. mam nadzieje ze nie będzie drugiego sezonu i zakończą tą produkcje. niestety w dzisiejszych czasach dla ludzi liczą się tylko zyski powinni zrobić tak jaki był plan. 12 czy tam 13 odcinków i koniec, a nie przedłużać sztucznie tylko dla zysków.

OK, czas na kilka słow o samym serialu. Otóż prawdę powiedziawszy nie spodziewałem się aż tak wspaniałego serialu, owszem słyszałem tu i ówdzie, że serial jest bardzo dobry, ale tak genialnego serialu jak Proson Break się nie spodziewałem.

Co do ostatniego odcinka uwag kilka:
1) kompletne zaskoczenie, jak sie okazalo, ze dwa największe rzepy na [beeep]e (świr Haywire i meczący strasznie Tweener) wyszli na tym całym bałaganie najlepiej. Nikt ich nie sciga, obaj uciekli w różne strony. Lepiej wyszedł na tym Tweener, ktory już jest chyba poza stanem Illinoi, a tam policja nie może go ścigać. Gorzej ze świrem, ktory na tym rowerku w białym kombinezonie i czerwonym kasku wygląda przekomicznie, więc aby mu się powiodło, musi szybko zmienić swoj wizerunek i szybciej uciekać. Obie ich ucieczki wyszły na całkiem wiarygodne i faktycznie mieli dużego farta, że nie dali się złapać. Jestem ciekaw jak ich losy zostaną nam pokazane w 2 sezonie.

2) oby tylko Sara wyszła z tego stanu, w jakim sie znalazła z własnej winy przecież. Fajnie, że scenarzyści wrocili do tego wątku z lekomanią pani doktor, byłem pewnei, że temat zakończył się w odcinku retrospekcyjnym. Bardzo polubiłem Sarę i mam nadzieję, że jakoś z tego wyjdzie i za kilka odcinków spotka sie z Michaelem. W końcu wątek milosny musi byc :P Spodziewam się, że Sara będzie leżec w szpitalu, a Michael z ekipą gdy będą uciekać zobaczą wiadomość o tym, co się stało z córką gubernatora w telwizji, wtedy w Michaelu obudzi się jego empatia, chec pomocy innym, a szczególnie bliskiej osobie oraz chyba można powiedzieć miłość. Zapewne będzie chciał skontaktować się jakoś z Sara, a ona sama, po wyjściu ze szpitala będzie pomagał zbiegom.

3) Cały watek z DB Cooperem pod koniec serialu nabrał na wartości, okazuje się, że jest aż 5 mln dolców do wzięcia, niestety właścicielowi nie udało się wyjść na zewnątrz, a nawet prócę ucieczki przypłacił życiem. Szkoda faceta, wydawał się sympatyczny i taki jakby nie pasujący do reszty więźniów, aż samemu by się chciało pozwolić temu miłemu starszemu panu wyjść na zewnątrz i umożliwić mu spotkanie z córką. :( A kasa? Hmm wydaje się, że pomysł jednoczesnego uciekania przed policją, FBI, agentami Secret Service oraz szukania skarbu (co łączyłoby się z rywalizacją o pieniądze między naszymi bohaterami) wydaje się całkiem ciekawy, i mi jakoś niebędzie przeszkadzało, że tytułowego "Prison" w 2 sezonie nie będzie.

4) Wątek zemsty Bellicka moze rownież być interesujący w 2 sezonie. Facet jest na serio wkurzony na maxa. co pokazała scenka wydostania go z dziury, gdzie zamiast wpierw coś zjeść, napić się, odpocząc od razu krzyczy na wszystkich i chce broni aby wymierzyć sprawiedliwość (również odegrać się na Scofieldzie i spółce). Ogolnie trzeba powiedzieć, że w całym serialu kapitan Bellick jest jedną z bardziej charakterystycznych postaci, jest przebiegły jak lis (FOX) i będzie dążył do celu za wszelką cenę.

5) Wątek polityczny staje się coraz bardziej ciekawy, dużo się wyjaśnilo, ale też jest kilka niewiadomych, które wymagają wyjaśnienia w 2 sezonie. Przyznam, ze nie spodziewałem się, że Nick wspołpracuje z Johnem Abruzzi, to był ciekawy zabieg scenarzystow z podłożeniem nogi Veronice pod koniec serialu. Teraz po wpadce (starej zasady nie zna "Trust no one" :P ) nabrala sił, i jest w pełni zdeterminowana by rozwikłać zagadkę Terence'a Steadmana, viceprezydent i wrobienia Lincolna. To wszystko na pewno będzie jedną z głownych osi 2 sezonu - i dobrze :D

6) Szkoda trochę, ze od kilku odcinków nie ma w ogóle L.J.-a. Liczę na jego powrot w 2 sezonie, możliwe, gdy dowie się z TV o ucieczce więźniow to postanowi opuscić mieszkanko i wybierze się w podróż, ktorej celem będzie ojciec.

7) Ostatnia scenka z uciekajacymi więźniami i chmarą policji sto metrów za nimi - jak ktoś napisał wcześniej, było to naciągane i niezbyt mi się podobało. Już bym bardziej wolał odlot samolotem, ale po kilkunastu kilometrach (moze nawet wcześniej) zaczęły by się rozruchy w samolocie zakończone rozbiciem się na ziemi. Albo w jakis inny sposób. Po prostu ta ostatnia scena niezbyt mi spasowala, dlatego mam nadzieję, że scenarzyści zaproponują nam w sierpniu jakieś logiczne a zarazem efektowne rozwiązanie sytuacji.

8) Podobno mają być retrospekcje w 2 sezonie - jak dla mnie pomysł swietny, owszem nie bedzie to nowość, bo mamy z tym do czynienia w serialu "Lost", ale po 16 odcinku wiem, ze ekipa PB umi robić fajne retrospekcje i nie obawiałbym się tego elementu w nowym sezonie.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#210 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.07.2006 - |16:49|

2) oby tylko Sara wyszła z tego stanu, w jakim sie znalazła z własnej winy przecież.p

Spoiler

• 0

#211 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 29.07.2006 - |05:18|

Halo?! Widzę że ktoś zapomniał że LJ siedzi w areszcie za zamordowanie matki i przyszłego ojczyma. Niby jak ma wyjechać z miasta?
  • 0

#212 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 29.07.2006 - |14:10|

ja uwazam ze po tym jak michaelowi uda sie uciec to bedzie chcial wydostac z wiezienia LJ tylko jak i oczywiscie obiecal sarze ze jak ucieknie to zaprosi ja gdzie albo na kawe albo na cos :P :P
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#213 niepco

niepco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWyspy Południowe

Napisano 29.07.2006 - |16:12|

Sposób w jaki uciekną jest juz znany przecież. Wystarczy obejrzeć trailer 2 sezonu. I jest to jedyne w w tej sytuacji rozwiązanie i w dodatku baaardzo klasyczne.
Co do Sary wcale nie jest pewne czy przeżyła, bo zdjęcia mogą przedstawiać flashback, prawda? Ale ja stawiam na to że przeżyje:-)

Użytkownik niepco edytował ten post 29.07.2006 - |16:15|

• 0

#214 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 31.07.2006 - |17:55|

Wentworth Millera widziałem dziś w końcówce teledysku Mariah Carey (na samym końcu pojawił się napis To Be Continued ). A Sarah Wayne Callies można było zobaczyć na TV4 w jednym z odcików Numb3rs.
  • 0

#215 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 01.08.2006 - |10:13|

No to nieżle. Już nawet o tym śpiewają :D A co do aktorki, to występuję w innych serialach. Nie jestem pewien, ale chyba także widziałem ją w Jerycho.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#216 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 01.08.2006 - |17:13|

No i jestem po 1 sezonie. Serial rzeczywiście bardzo dobry. Największy plus to oczywiście sam pomysł. Rzadko zdarzają się seriale, gdzie wszystko od początku do końca jest zaplanowane, a tu wszystko ma swoje miejsce, każdy szczegół, który mógł się z początku wydawać nieistotny, ma swoje późniejsze uzasadnienie – no przynajmniej w tym pierwszym sezonie. Mocną strona serii jest tez aktorstwo, szczególnie przypadli mi do gustu Peter Stormare jako Jon Arbuzzi i Robert Knepper jako T-Bag oraz Sarah Wayne Callies w roli Dr. Tancredi. Serial ma tez kilka minusów, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Pierwszym jest wątek serialu toczący się poza więzieniem, ta cała sprawa z spiskiem odbiera w moim mniemaniu realizm serialowi, a ten jest jego najmocniejszą stroną. Poczynania dwójki agentów, którzy sprawiają wrażenie jakby zostali wyjęci z jakieś farsy broadwayowskiej niszczyły klimat serialu, dlatego tez nie cieszy mnie zbytnio nadchodzący drugi sezon, który jak można mniemać głownie będzie opierał się o ten spisek. Ale co robić, publiczność kocha teorie spiskowe, ja przestałem w nie wierzyć w 6 klasie, gdy okazało się, że nauczycielka francuskiego nie jest jednak kosmitką. Kolejny minus, to pewna sztampowość postaci, rodzaj więźniów, jacy odsiadują swoje wyroki w Fox River wyglądają jakby żywcem wyjęci z rocznika statystycznego zakładów penitencjarnych, podobnie ma się sprawa z strażnikami – dobry, zły i koniecznie szef sukinsyn. Do tego dorzuciłbym jeszcze trochę niespójności i nielogiczności – bo może nigdy nie siedziałem w amerykańskim wiezieniu, ale chyba osoba skazana na karę śmierci nie miałaby szans dostać zezwolenia na prace w brygadzie robotniczej, nawet jeśli szef strażników siedziałby w kieszeni szefa mafii. Ale to możemy zrzucić na to, ze to „tylko” serial. Ogólnie jednak rzecz biorąc, jest to kawał świetnej roboty i czas spędzony na oglądaniu nie uważam za zmarnowany.
  • 0

#217 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 02.08.2006 - |19:21|

Do tego dorzuciłbym jeszcze trochę niespójności i nielogiczności – bo może nigdy nie siedziałem w amerykańskim wiezieniu, ale chyba osoba skazana na karę śmierci nie miałaby szans dostać zezwolenia na prace w brygadzie robotniczej, nawet jeśli szef strażników siedziałby w kieszeni szefa mafii.

W jego przypadku to może być kara...(jakby śmierć nie była wystarczającą karą)
  • 0

#218 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.08.2006 - |11:40|

Serial naprawdę rewelacja !
Obejrzałem cały przez kilka dni, a ostatnie 7 odcinków jednym tchem :)

Oczywiscie jest kilka "bugów" - np. nie mogę zrozumieć sceny z napełnianiem wody w pomieszczeniu - dlaczego woda nie uciekła tym tunelem, którym Michael przyszedł ??? Ujecie od strony tunelu pokazuje, ze poziom wody jest PONIŻEJ tunelu, bo Michael tylko sprawdza ręką, czy woda jest... potem Michael wpływa do pomieszczenia i widzimy, że jednak poziom wody jest POWYŻEJ - czyli woda powinna wypłynąć z pomieszczenia tym tunelem, a co za tym idzie pomieszczenie wogóle nie powinno się napełnić wodą ! :)
Kilka razy ogladalem ta scene. Chodzi o odcinek 12.

Obawiam się tylko o 2 sezon - bo przeciez to juz nie bedzie Prison Break :)
Cala formula serialu zostanie zmieniona, bo akcja juz nie bedzie sie dziala w wiezieniu - a wlasnie to bylo podstawa sukcesu serialu. Najciekawsze bylo wlasnie planowanie i realizacja samej ucieczki. Przygody poza wiezieniem nie byly juz tak ciekawe. A moze bedzie tak, ze wszystkich zlapia i umieszcza znowu w wiezieniu... Albo wsadza jedna osobe, ktora Michael bedzie probowal wydostac z zewnatrz (moze pani doktor pojdzie siedziec za pomoc uciekinierom ?).

No i fajowo ze zobaczymy znowu inwazyjnego szeryfa Underlaya :)
  • 0

#219 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 06.08.2006 - |14:54|

Obawiam się tylko o 2 sezon - bo przeciez to juz nie bedzie Prison Break
Cala formula serialu zostanie zmieniona, bo akcja juz nie bedzie sie dziala w wiezieniu - a wlasnie to bylo podstawa sukcesu serialu. Najciekawsze bylo wlasnie planowanie i realizacja samej ucieczki.

Przecież plan Micheala nadal działa! On ma na sobie awaryjne plany ucieczki,w razie gdyby ten z samolotem nawalił :)

Przygody poza wiezieniem nie byly juz tak ciekawe.

A ja sie nie zgodze, bo dla mnie byly ciekawe.
  • 0

#220 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.08.2006 - |16:45|

Jak to w końcu jest z 2 sezonem na tv.com pisze że drugi sezon rozpoczyna się 21 sierpnia odcinkiem "munhunt", kurcze a nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia tej daty, wie ktoś coś może więcej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych