Może małe sprostowanie .......
Potężna rasa Asgardczyków niedawno znalazła jedną jedyną planete na której się odbudowuje ... cała ich flota to kilka statków o ile dobrze pamiętam 5 do 7 po odcinku jak walczą z replikatorami. a zatym Asgard przysłał 1/5 bądz 1/7 swojej całej floty.
No i co z tego że znalazła, jak przyjdą kapłani to i ich nie oszczędzą :/
Pozatym te 5 czy 7 statków które jeszcze pamiętasz to tylko te które Asgardczycy zdążyli ściągnąć na szybko :] Szkoda że nie pamiętasz że walczyli z nimi na wielu frontach (słowa Thora). Co nie usprawiedliwia faktu, że przysłali tylko jeden statek, kiedy waży się los całej naszej galaktyki. NAWET gdyby mieli tylko kilka statków powinni przysłać większość. Wybacze im jeśli w prezencie dadzą nam statek klasy O'Neill :clap:
Chmmm Prometeusz wytrzymał 1 strzał z satelity na oko wydaje się , że broń z statku i satelity ma podobnie niszczycielską moc
Rozumiem że poprzez słowo '' wytrzymał '' masz na myśli to iż nie rozwalił się na kawałki ? - Zresztą po drugim też nie :] Jak napisałem uważam, że większe znaczenie ma tutaj iż w satelicie jego wiązka jest ciągła, dlatego osłony nie wytrzymały. Po wystrzale ze statku Ori pierwszy pocisk nie przebił osłon Odyseji - w przeciwieństwie do Hataków

(podejrzewam, że drugi też nie) dlatego uważam że jest to inny typ broni.
Jak dla mnie statek biorący udział w bitwie to na 100% Daniel Jackson - ale kraty piwa nie postawie

(myśle też że statek klasy O'Neill wyrządził by troche większe szkody... chociaż po tej bitwie możemy się już chyba wszystkiego spodziewać

)
Musicie wziąźć troche dystansu od tych wielkości - wątpie żeby scenarzyści mieli w planach ustaloną z góry wielkość każdego statku i stosowali ją w każdej bitwie

(mówie tutaj o jakiś dokładnych wartościach, wiadomo że Glider nie jest większe od Hataka

) P.S Skąd Sam wiedziała, że ten Asgardczyk to Kvasir ? - rozumiem, że rozmawiali wcześniej i mogli się umówić że jak znajdą Super Wrota to tam się spotkają... ale

by był gdyby Sam powiedziała '' cześć Kvasir '' a on na to, '' nie jestem Kvasir tylko Thor ''
Użytkownik Jason edytował ten post 19.03.2006 - |17:16|