Notatka USAF-SGC-21052004-SGTTemat:
SG1 zmuszone do "poświęceń"Źródło:
GateworldPojawiły się pierwsze informacje dotyczące odcinka pod tytułem "Sacrifices" (poświęcenia, wyrzeknięcia... ). W tym odcinku powróci aktorka Jolene Blalock jako Ishta, znana nam jako nowa miłość Teal'ca z odcinka "Birthright".
Sprawa oczywista... poniżej informacje dotyczące odcinka.
Teal'c i Ishta są znowu razem, podczas gdy sporej ilości oddziały Jaffa buntuje się przeciwko swojemu dawnemu bogowi - Goauldowi Moloc na planecie Goranak. Jednak Ishta zostaje pojmana przez Moloc'a któremu niegdyś służyła jako wysoka kapłanka w jego świątyni. Teraz odkrywa on że jest ona dowódcą ruchu oporu Hak'tyl.
Teal'c zamierza uratować swoją ukochaną Ishta (
, ja tylko tłumacze... i nawet nie chcę Wam przypominać o sąsiadce i planowanym ślubie... ups... did i say that out loaud). SGC przeprowadzi atak rakietowy przez wrota (manewr taki jak z "The Sentinel") jako formę odwrócenia uwagi. Ishta jest torturowana przez Moloc'a za pomocą urządzenia ręki, który czerpie (ujmę to specjalnie w cudzysłów) "wielką przyjemność" z próby nakłaniania jej do przyznania się do jej grzechów. Zostaje jednak silna w swoich przekonania, jednak jej ciało jest osłabione przez tortury i brak tretonium.
Kiedy plan Teal'ca nie idzie zgodnie z planem, musi on improwizować i obmyślić nową strategię by uwolić Ishte...
"Sacrifices" będzie posiadał następujące postacie: Ishta, Moloc, Aron (ktoś kto przyłączy się do Teal'ca w ratowaniu Isht'y) i Cha'ra (Jaffa w szeregach Moloc'a, zapewne pierwszy przyboczny).
Dokładny przewodnik po spoilerach z Sezonu Ósmego jak zwykle możecie znaleźć na Gateworld po angielsku. Spis odcinków z krótkimi opisami, także w pierwsyzm poście tego tematu...
Małe spostrzeżenie z mojej strony. Tytuł powższyje informacji, wiernie jak tylko się da przetłumaczonej ze źródła brzmi: SG1 musi... bla bla bla.... Gdzie reszta SG1 w tych spoilerach? Dobra jeszcze SGC może oznaczać Jacka, bo w końcu on nim dowodzi... ale to tyle...