Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#201 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.10.2006 - |13:17|

Ja dziś przeskoczyłem (czytaj: nadrobiłem zaległości :D ) kilka odcinków. Jednym słowem: zajefajne. Klimat taki sam, jak w pierwszym sezonie, a nawet chyba lepszy, bo wreszcie ta akcja odcinków się łączy ze sobą. Hm. Żeby dużo nie mówić - czekam na następne z niecierpliwością :bag:

no 2x04 tez trzyma klimacik :D ogolnie wszystkie fajne odcinki to albo jakeis gory lasy noca , albo cmentarze i nasia bracia z lopatami :P

no ciekawe kiedy bedzie jakis odcinek taki nawiazujacy do akcji z demonem ...
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#202 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 04.11.2006 - |05:01|

Kolejny odcinek za nami :)
Ciekawy rodzaj "przeciwnika" :hehe:,naprawde fajnie zrobiony odcinek.
Duzy plus za Jo (Alona Tal to jest fajna kobietka :clap: ),dobrze ze pojawia sie w calym odcinku :)
Zdziwienie Deana Gdy Ellen mowi, ze nie pierwszy raz slyszy slowo "przysiegam" od Winchesterow.
Dowiadujemy sie jak zginal ojciec Jo i co wspolnego z jego smiercia mial John Winchester.
Szkoda ze tak to wszystko sie potoczylo...moze jednak kiedys?Kto wie...
Swietna scenia zaklinowania sie Jo i Deana w przejsciu... :)
Dean jak zwykle jest the best. Jensen to swietny aktor, mam nadzieje ze zobacze go jeszcze w jakims "innym gatunkowo" projekcie.
Najlepsza scena w odcinku jest moment gdy wracaja z akcji samochodem.Dean wlacza radio a tam leci....hahaha, utwor pasujacy do zaisntialej sytuacji :) Ta scena jest boska, ogladalem ja chyba z 30 razy.
Jedyne co in minus ( ale tego Amerykanie nie zauwaza bo sa jakby to powiedziec ....malo ogarnieci ? :D ) to fakt iz pokazana przez Deana kobieta, ktora rzekomo zostala zamordowana przez Naszego seryjnego morderce
tak naprawde nazywala sie Elizabeth Stride, mieszkala w Londynie, byla prostytutka i zostala zamordowana przez Kube Rozpruwacza ( ktorego jak wiemy nigdy nie zlapano). Wiem ze sie czepiam ale rozbawilo mnie to :)
Odcinek oceniam na 10/10 - Nie tyle za sama akcje, co za dosc duza ilosc nowych informacji.
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#203 Bonus

Bonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 04.11.2006 - |21:00|

Hm nie wiem czy wiecie ale jakiś czas temu ukazał się soundtrack z Supernaturala :)
  • 0

#204 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.11.2006 - |21:26|

Hm nie wiem czy wiecie ale jakiś czas temu ukazał się soundtrack z Supernaturala

tak?

A kripke powiedział, że obecnie nic takiego nie planują..

więc jak to, twórca mówi, NIE MA, ty mówisz JEST, kto ma rację? ;)

#205 Bonus

Bonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 04.11.2006 - |21:49|

hm autorem jest Christopher Lennertz i album ma 25 utworow moze jest to nie oficjalny soundtrack tego nie wiem :)

Użytkownik Bonus edytował ten post 04.11.2006 - |21:55|

• 0

#206 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.11.2006 - |22:06|

ja tu widzę, że Christopher Lennertz załatwił muzykę tylko do pilota, dalej nie ma nic wspólnego z tym serialem....

ps Lipcu tego roku dostał za tą muzykę nominację Emmy, i tyle jest info na jego oficjalnej stronie...

PS2 skąd masz to info?

#207 Bonus

Bonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 04.11.2006 - |23:44|

Ze strony www.scifi.com Promotional release; not available commercially trwa 42 minuty
  • 0

#208 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.11.2006 - |23:59|

e strony www.scifi.com Promotional release; not available commercially trwa 42 minuty

[qoute]The album gives a good sampling of Lennertz' work for the pilot and early episodes of the program's first season. Some of the cues are quite short;[/qoute]

czyli to jest materiał promocyjny Lennertza a nie soundtrack Supernatural...

jak już napisałem, Kripke powiedział, że obecnie nie ma w ogóle w planach wydania takiej płyty....

#209 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.11.2006 - |00:19|

Po 5 obejrzanych odcinkach musze przyznac, ze serial sie rozwija w dobrym kierunku !
- wreszcie odcinki nie sa osobnymi nowelkami, tylko maja jakas ciaglosc
- bracia zaczeli prowadzic ciekawe dyskusje filozoficzne, moralne ... nie gadaja juz tylko o swojej robocie
- pojawilo sie kilka ciekawych postaci, w szczegolnosci "panie barmanki"
Oby tak dalej ! A juz mialem darowac sobie Supernaturala... byl taki moment, ze odcinki strasznie nudzily, ale dobrze ze przeczekalem, bo od polowy 1 sezonu zrobilo sie swietnie ! :)
  • 0

#210 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 10.11.2006 - |21:51|

Odcinek w ktorym mniej akcji ale ciekawe dialogi rekompensuja braki :)
Mistrzostwo swiata z tekstem o Archiwum X ( Ty jestes Scully :bag: ) Zachowanie Deana w trakcie gdy Sam stara sie zdobyc haslo do prywatnych plikow w komputerze :)
Pierwszy raz mamy zgranie Policji z naszymi bracmi, jednak wiecej z tego minusow niz plusow.
Nastepna sprawa w ktorej beda poszukiwani, jednak cieszy fakt iz ktos procz "grona wtajemniczonych" wierzy ze jest cos wiecej...
Supernatural to serial jakich malo, ma klimat i zaskakuje...Dla mnie rewelka, z niecierpliwoscia czekam na kolejny odcinek.
BSG i Supernatural a dalej....dlugo, dlugo nic.

Użytkownik Przemek edytował ten post 10.11.2006 - |21:52|

• 0
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#211 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.11.2006 - |01:11|

Pierwszy raz mamy zgranie Policji z naszymi bracmi,

2 raz :) pierwszy był, w The Bedners

#212 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.11.2006 - |11:41|

Prawdopodobnie od 20 listopada w każdy poniedziałek o 22:35 na TVN będzie emitowany 1 sezon Supernatural.
Piszę prawdopodobnie bo jest w programie coś o nazwie "Nie z tego świata" - serial s-f (60min) ale jak wieść gminna niesie chodzi właśnie o Supernatural.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#213 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.11.2006 - |11:47|

jeśli to prawda, to pora jak zwykle genialna, jak na serial dla młodzieży...

edit:

ciut poszukałem i inne wieści gminne twierdzą, że to może być inny serial:

cytaty z innego forum:

a ja w RTL 7 ogladalem jeszcze taki serial "Nie z tego swiata". z checia zobaczyl bym ten serial jeszcze raz.

Pamiętam, że był to serial komediowy, w którym główną rolę grała półziemianka-półkosmitka Evie. Ze swoim ojcem-kosmitą kontaktowała się za pośrednictwem takiej szkatułki. Mogła zatrzymywać czas łącząc dwa palce wskazujące.

na razie brak innego infa :/

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.11.2006 - |11:54|

#214 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.11.2006 - |11:58|

Jednak chodzi o Supernatural.

"Nie z tego świata" opowiada o ojcu i jego dwóch synach, którzy wychowani na wojowników starają się odnaleźć bestię - mordercę ich matki sprzed kilkunastu lat. Przy okazji pomagają ludziom, którzy są atakowani przez istoty mające nadludzkie siły i nadprzyrodzone moce.

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#215 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 11.11.2006 - |12:08|

jeśli to prawda, to pora jak zwykle genialna, jak na serial dla młodzieży...

No bez przesady - godzina 22:30 jest jak najbardziej dla tego serialu sluszna.
Jaka mlodziez teraz chodzi spac o tej porze ? :)
Natomiast serial zdecydowanie nie jest dla dzieci, nie stroni od strasznych czy brutalnych scen (chociaz oczywiscie do Teksanskiej Masakry mu daleko). I chwala producentom za to, bo na kolejne "szkolne" Buffy jakos nie mam ochoty.
  • 0

#216 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 11.11.2006 - |13:28|

Swietna wiadomosc !!!
Przypomnimy sobie 1 sezon :)
Trzeba docenic fakt, iz takie seriale zaczynaja pojawiac sie w rodzimej tv.
Tak malo seriali godnych zobaczenia emituja Nasza tv...
  • 0
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#217 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 11.11.2006 - |21:35|

I znowu trzeba czekać na napisy tydzeń :( . Chyba zaczne sam tłumaczyć lub oglądać bez napisów ...

Soundtrack
Tutaj :)

Użytkownik Skinwalker edytował ten post 11.11.2006 - |22:27|

• 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#218 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 12.11.2006 - |09:18|

Ale jaja, rzeczywiście będzie.
Nie z tego świata 1 (1/22)
Supernatural
Serial SF, USA 2005
czas 60 minut

Reżyseria: Kim Manners, Philip Sgriccia, Peter Ellis, Robert Singer, David Nutter
Scenariusz: Eric Kripke, Sera Gamble, John Shiban, Raelle Tucker
Zdjęcia: Serge Ladouceur
Muzyka: Christopher Lennertz, Steve Carlson, Jay Gruska

Obsada:
Jared Padalecki - Sam Winchester
Jensen Ackles - Dean Winchester
Jeffrey Dean Morgan - John Winchester
Nicki Aycox - Meg
Adrianne Palicki - Jessica
Samantha Smith - Mary Winchester
Samantha Ferris - Ellen

TVN: Poniedziałek 22:35

Sam i Dean Winchesterowie jadą do kalifornijskiej miejscowości nękanej przez "kobietę w bieli". Upiór sprowadza śmierć na młodych mężczyzn. Bracia postępują zgodnie z instrukcjami wyczytanymi w dzienniku ojca i unieszkodliwiają zjawę. Sam z ulgą wraca do college'u, ale na miejscu dowiaduje się o śmierci swojej dziewczyny. Zginęła w podobny sposób jak pani Winchester. Zrozpaczony Sam dopiero teraz zrozumiał obsesję ojca i postanowił dołączyć do Deana w krucjacie przeciwko nadprzyrodzonym zjawiskom.

• 0

#219 mctel

mctel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.11.2006 - |10:22|

Obejzyjecie sobie to : http://video.google....9...42038&hl=en . To jest chyba Jo ?
  • 0

#220 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 12.11.2006 - |11:03|

Spoko, będzie można oglądać powtórki po polsku, czasem jak napisów nie ma to sobie oglądam jakiś starszy odcinek.
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych