Skocz do zawartości

Zdjęcie

Point Pleasant

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
251 odpowiedzi w tym temacie

#201 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.06.2005 - |13:22|

Jest już do ściągnięcia 10 odcinek PP - Link.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#202 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.06.2005 - |12:06|

Następny świetny odcinek :) Jak tak będzie do końca to będzie cudownie :D

1. Nowy chłopak młodej Parker należy chyba do jakiejś organizacji Kościelnej, pewnie nielegalnej i jak widać zabójczej :]
2. Każdy zaczyna pokazywać jakieś swoje umiejętnośc (Boyd zaczyna czytać w myślach, Jessie Supermen, Chris swoją drogą, a pani Parker kontakt z umarłą córką) "Każdy ma tajemniczą umiejętność, chcę i ja!" :P
3. Fajna postać dziewczyny Boyda, szkoda, że ją zamknął, pewnie na długi czas ;)
  • 0

->1019<-

#203 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 02.07.2005 - |13:32|

Obejrzałam sobie 1x10 i mam z niego całkiem dobre wrażenia - w końcu zamiast widzianej na początku serialu cukierkowości mamy odrobinę mrocznych klimatów i jakieś zmiany. Christina przestaje być takim niewinnym aniołkiem, za to Boyd pokazuje na chwilę "ludzką" twarz. Zaczyna się też nowy wątek z kościelną organizacją, która... No właśnie, czy nowy znajomy młodej Parker to nie jest jeden z tych "innych" o których mówił Wes? Tych, którzy mają się zjawić jako świadkowie ostatecznej rozgrywki między dobrem a złem? To by wyjaśniało jego różne talenty. ;) Zaskoczył mnie trochę ojciec Matthew i jego zakonspirowany udział w tym wszystkim. Szkoda tylko, że wiele wątko pewnie zostanie otwartych i nie dowiemy się co miało być dalej...
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#204 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.07.2005 - |07:54|

Hmm ma ktoś linka do 6go odcinka?
Nigdzie nie mogę znaleźć, a tylko 6go mi brakuje do kompletu. Zwyczajowo nie oglądam nic bez kompletu.
Z tego co widzę to Point Pleasant dołączył do grona świetnych seriali (Saab, Relevations, Crusade etc...) przerwanych przez tępych producentów???
  • 0

#205 frend

frend

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.07.2005 - |12:46|

Link do 11 odcinka (torrent)Tu

Pzdr
  • 0

#206 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 08.07.2005 - |02:07|

Odcinek 11 zaliczony. Oj dzieje się w PP, oj dzieje. Akcja rozkręciła się na maxa. Ostatnie dwa odcinki będą zajefajne. Już nie mogę się doczekać. Ciekawi mnie, gdzie Ci wszyscy ludzie znikali. Wspólnym elementem zniknięć był ksiądz. A Meg powiedziała, że są ludzie w PP, którzy mogą pomóc Christinie. Więc wydaje mi się, że to "bractwo dobra" stoi za porwaniami.
  • 0

#207 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 10.07.2005 - |07:44|

PP to fenomen złego startu. Obejrzałem 11 odcinków i twierdzę, że pierwsze 5 odcinków jest mdła i dość średnia, ale potem serial nabiera kolorów i smaku. Ostatnie 3 odcinki 9-11 to już mistrzostwo.
Po całych 11 jestem zachwycony, a po 3 2 dni nie chciało mi się obejrzeć 4go. Wg mnie to wiele tłumaczy.
Serial ma jeszczą wadę. Mianowicie główna bohaterka jest za mało interesująca sama z siebie. Zdecydowanie nie trafiono tu z osobą. Ostatnio widziałem Smallvile 4 sezony i nasuwa mi się porównanie. Otóż w Smallville babeczki (te młode jaka Lana etc) są naprawdę rewelacyjne. Tu zarówno CHristina i jak i córka Kramerów nie dają rady. To wg mnie w dużej mierze wpływa na słaby odbiór serialu. Podobnie można porównać z Revelations, gdzie główna bohaterka jest o wiele lepsza. No Krystynka nie ma tego czegoś albo ma tego za mało albo tego nie umie pokazać. Grunt, że ona sama wiele psuje. Świetna jest czołówka i muza z czołówki PP. REszta obsady też daje radę - może jeszcze Jesse jest jakiś niedorobiony.
ALe generalnie serial baaardzo dobry tylko trzeba dotrwać do 6-7 odcinka. AMerykanom się to chyba zbyt wielu nie udało i niestety ich w tym rozumiem. Tak więc polecam gorąco jeśli ktoś nie oglądał.
Czekamy na 12-13 odcinek.

A kiedy możemy się spodziewać 12 i 13 odcinka? Mi wychodzi, że 12ty dziś powinien być w sieci lub jutro, a 13ty za tydzień? Zgadza się?
  • 0

#208 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.07.2005 - |11:10|

Nie było mnie 2 miesiące i nikt nie mógł mi napisać, że są nowe odcinki? Dopiero ściągam 1x09... :/
  • 0

#209 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 11.07.2005 - |12:33|

Jeszcze jedno - aktorka grająca Holly jest cudowna, razem z Amber ten serial to uczta dla oczu. Olać Christinę i Judy.
  • 0

#210 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 11.07.2005 - |16:36|

Kurde nigdzie nie widać 12go odcinka... Ma ktoś link lub wie ktoś czemu nie ma? Dziś jest już 5ty 4400 a PP nie widu ni słychu...???
  • 0

#211 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 12.07.2005 - |09:00|

Kurde nigdzie nie widać 12go odcinka... Ma ktoś link lub wie ktoś czemu nie ma? Dziś jest już 5ty 4400 a PP nie widu ni słychu...???

Wyświetl post

Telewizja szwecka TV 3, na której nadawany jest PP, nie otrzymała taśm z odcinkami 12 i 13 z USA. Sprawa jest podobna co do niewyemitowanych odcinków North Shore. Nie wiadomo jaka jest tego przyczyna, stacja stara się rozwiązać problem. Odcinki zostaną wyemitowane jak tylko taśmy dotrą do TV 3.
  • 0

#212 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.07.2005 - |09:23|

Czuje że już ześmy se obejrzeli 1 sezon do końca :evil: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#213 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 13.07.2005 - |20:41|

Kuźwa twa. Kolejne [beeep]. Nawet gorsze niż polskie drogi :P.
  • 0

#214 peterel

peterel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14.07.2005 - |17:41|

jednym słowem skandal...
  • 0

#215 peterel

peterel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14.07.2005 - |17:42|

a Judy i tak jest najlepsza :)
  • 0

#216 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21.07.2005 - |21:50|

I co wiadomo czy te 2 ostatnie odcinki puszczą?
To jest s[beeep]...wo, że tak traktują Szwedów, a nas za ich pośrednictwem - o Amerykanach nie wpsominając.
Bez sensu.
  • 0

#217 peterel

peterel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 21.07.2005 - |22:05|

nic nie wiadomo.. ogolnie wszedzie o tym cisza :(
  • 0

#218 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 22.07.2005 - |08:11|

To jest s[beeep]...wo, że tak traktują Szwedów, a nas za ich pośrednictwem - o Amerykanach nie wpsominając.

Biorąc pod uwagę, że owi "my" pożyczają sobie serial bez zgody producenta nie płacąc mu za to ani grosza (czytaj: kradną), to takie narzekania i wybrzydzanie uważam za szczyt dwulicowości i bezczelności, żeby nie powiedzieć mocniej. To tak jakby złodzej narzekał, że nikt mu nie chce ułatwić kradzieży... Co do Szwedów to inna sprawa - jeżeli kupili odcinki i za nie zapłacili, to prędzej czy później je dostaną.

PS. Cierpliwość podobno jest cnotą. :>

Użytkownik Gosiek edytował ten post 22.07.2005 - |08:12|

• 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#219 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 27.07.2005 - |16:54|

Co do ostatnich dwóch odcinków, to prędzej czy później będzie można je zobaczyć, a jeśli chodzi o konkretną datę to w okolicach 25 października 2005, gdyż wtedy to wychodzi Point Pleasant na DVD w USA :clap:
  • 0

#220 peterel

peterel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27.07.2005 - |18:14|

gosiek cos z toba nie tak chyba...nie chcesz sciagac , nie sciagaj ale daj innym spokoj! a co do dvd to wielkie dzieki za ta informacje bo juz mnie powoli krew zalewa z tym czekaniem :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych