Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#201 michal1

michal1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.03.2009 - |20:40|

Szukam nazwy serialu z lat '80 lub '90,nie wiem dokładnie.Serial ten był produkcji chyba angielskiej albo brytyjskiej.Pamiętam jedynie jak ten serial się zaczynał i to ledwo co.W przestrzeni kosmicznej latał samochód,stary volkswagen (ogórek)Ten serial to była chyba komedia.Pomóżcie.
  • 1

#202 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.03.2009 - |11:32|

totalny strzał, ale google sugeruje, że pojazd kosmiczny z VW pojawił się w Mystery Science Theater 3000 ?

http://en.wikipedia....ce_Theater_3000
  • 0
Dołączona grafika

#203 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 31.03.2009 - |09:36|

Szukam nazwy serialu z lat '80 lub '90,nie wiem dokładnie.Serial ten był produkcji chyba angielskiej albo brytyjskiej.Pamiętam jedynie jak ten serial się zaczynał i to ledwo co.W przestrzeni kosmicznej latał samochód,stary volkswagen (ogórek)Ten serial to była chyba komedia.Pomóżcie.

Hm... Ja pamiętam coś podobnego, gdzie na końcu była wielka dzidzia na Księżycu (haha, sorry jeśli to spoiler), ale nie pamiętam jak się nazywało...
  • 0
http://magory.net - moja strona

#204 John Crichton

John Crichton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.04.2009 - |15:26|

Jako że to mój pierwszy post to wpierw witam wszystkich .
A teraz konkrety :D
Kiedyś dawno temu , coś kolo lat 90 leciał taki mini serial , jedyne co z tego zapamiętałem to to ze akcja działa sie na pokladzie statku kosmicznego którys leciał gdzies tam (mieli jakiś cel) i młodego chłopak który sie zakochał w jednej takiej dziewczynie , z tego co pamietam to była ona oficeram na tym statku i w ostatnim odcinku jak juz dolecieli :D to pamietam ze wtedy sie objeli i pocałowali .No to by było wszystko co pamiętam . Niewiele tego .
A i jak mi sie wydaje to film leciał w pasmie disneya , wpierw bajka a potem godzinny film .
No licze że ktoś też to z Was oglądał i mi pomoże .
  • 0

#205 Izydor Ingwar I

Izydor Ingwar I

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoInąd

Napisano 26.04.2009 - |16:52|

Kiedyś dawno temu , coś kolo lat 90 leciał taki mini serial , jedyne co z tego zapamiętałem to to ze akcja działa sie na pokladzie statku kosmicznego którys leciał gdzies tam (mieli jakiś cel) i młodego chłopak który sie zakochał w jednej takiej dziewczynie , z tego co pamietam to była ona oficeram na tym statku i w ostatnim odcinku jak juz dolecieli :D to pamietam ze wtedy sie objeli i pocałowali .No to by było wszystko co pamiętam . Niewiele tego .
A i jak mi sie wydaje to film leciał w pasmie disneya , wpierw bajka a potem godzinny film .

Mój strzał: Earth Star Voyager. Pierwszy film wyemitowany w Polsce w sobotnim paśmie Disneya, zdaje się jako cztery 45-minutowe odcinki.

• 0
Bondage domination
Grizzly perforation
Satsuma combo

#206 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 24.06.2009 - |12:54|

Poszukuję serialu (może nie jakiegoś wybitnie starego) z lat bodaj 90tych. Opowiadał on o ratownikach (z tego co kojarzę górskich), którzy poruszali się m.in. na pokładzie śmigłowca. Leciało to na RTL7/TVN Siedem. Stylem podobny trochę do Third Watch (Brygada Ratunkowa), ale opowiadał o ratowaniu ludzkiego życia w innych miejscach, a nie w centrum dużych metropolii.

Pomoże ktoś?

Użytkownik sephia edytował ten post 24.06.2009 - |12:55|

• 0

#207 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.06.2009 - |13:22|

Poszukuję serialu (może nie jakiegoś wybitnie starego) z lat bodaj 90tych. Opowiadał on o ratownikach (z tego co kojarzę górskich), którzy poruszali się m.in. na pokładzie śmigłowca. Leciało to na RTL7/TVN Siedem. Stylem podobny trochę do Third Watch (Brygada Ratunkowa), ale opowiadał o ratowaniu ludzkiego życia w innych miejscach, a nie w centrum dużych metropolii.

Pomoże ktoś?

Medicopter 117 :lol:?
  • 0

#208 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 24.06.2009 - |13:39|

Ha! No być może to ten, choć jestem niemal pewny, że to był amerykański serial, a nie niemiecki. Czytając forum na filmwebie widze, że nie tylko ja szukam takiej produkcji. W każdym razie - nie znasz czegoś innego, również w takim stylu?
  • 0

#209 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.06.2009 - |13:58|

To może być jeszcze to.

Wzywam Pogotowie Górskie. Oryginalny tytuł to: High Sierra Search and Rescue.
  • 0

#210 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.06.2009 - |14:28|

A ja pamiętam jeszcze taki serial o tej tematyce tzn ratownicy+helikopter+piękne góry --> "Extreme" (1995) ---> http://www.imdb.com/title/tt0111954/ ---> http://www.whosdated...3/extreme-2.htm , i nie wiem czy czasem nie chodzi o niego. :)
Grało w nim nawet kilku znanych aktorów [a przynajmniej dla mnie] i pamiętam ,że całkiem przyjemnie go się oglądało mimo, że taki krótki.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.06.2009 - |14:43|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#211 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.07.2009 - |02:12|

Opening tego "Extreme" (1995)

High Sierra Search And Rescue

Użytkownik spex edytował ten post 15.07.2009 - |02:13|

• 0

#212 flakon85

flakon85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05.08.2009 - |00:40|

Witam!
poszukuje nazwy serialu ktory lecial kilka lat temu chyba na polsacie, ale nie jestem pewien.
Pewien mężczyzna, chyba fotograf, byl na kolacji z zona i nagle wychodzi do toalety. Gdy juz zalatwia swe potrzeby i spowrotem wchodzi do lokalu nie ma juz jego zony i nikt go nie poznaje, gdy wraca do domu okazuje sie ze juz tam nie mieszka, ze nigdy nie mieszkal. Jego zona go nie poznaje i jest mezata z jakims innym mezczyzna. Jego znajomi sie do niego nie przyznaja. Koles uwaza ze to jakis spisek i próbuje dowiedziec sie prawdy.
  • 0

#213 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.08.2009 - |05:09|

Proszę bardzo "Nowhere Man" ----> http://pl.wikipedia....iki/Nowhere_Man

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#214 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 05.08.2009 - |06:49|

Witam
Poszukuje nazwy serialu. Był on emitowany w tvp2 o tematyce fantasy. Opowiadał o angielskim rycerzu(krzyżowcu), który przeżywał różne przygody o tematyce legend arturiańskich( Np. poszukiwanie excalibura), pamiętam jeszcze, że czasem towarzyszył mu zabawny mnich na osiołku i chyba jakaś rudowłosa kobieta. Bardzo proszę o pomoc.
  • 0

#215 flakon85

flakon85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05.08.2009 - |09:02|

Proszę bardzo "Nowhere Man" ----> http://pl.wikipedia....iki/Nowhere_Man

Dzięki wielkie.
  • 0

#216 verl0c

verl0c

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30.08.2009 - |23:39|

witam wszystkich serdecznie i mam nadzieje, ze pomozecie mi w moich dwoch serial , ktorych niemoge ni jak znalesc na necie , oba były emitowane w polsce jakies 10 lat temu
[1] pierwszy to serial o kosmitach w formie pasozytow , (cos jak OBCY) i kontrolowały ludzi, a i jak sie nie myle to po wypiciu chyba mleka udawało sie wydobyc z organizmu, historia jest o mlodym agencie FBI czy CIA i jego zonie ktory stara sie rozwikla zagadke obcych. to cos jak Z archiwum X tylko ze akcja dzieje sie w latach 50-tych czy 60-tych w USA, serial szedl na POLSACIE .

[2] drugi to serial o mlodej kobiecie posiadajacej zdolnosci telepatyczne pozwalajace jej dostrzegac ducyh(własciwie to mroczne istoty) które isnieja potamtej stronie co okazuje sie dla niej dosc niebezpieczne bo oni wiedza ze on ich widzi a to zle. pomaga jej jakas grópa starszy ludzi , ktorzy probuja ja ostrzec i chronic. to lecialo na TVN w nocy (horrorek taki to był)

prosze bardzo pomoc , bo straciłem juz mnóstwo czasu szukajac ich w google i na imdb, z góry dziek :)
  • 0

#217 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.08.2009 - |00:33|

[1] pierwszy to serial o kosmitach w formie pasozytow , (cos jak OBCY) i kontrolowały ludzi, a i jak sie nie myle to po wypiciu chyba mleka udawało sie wydobyc z organizmu, historia jest o mlodym agencie FBI czy CIA i jego zonie ktory stara sie rozwikla zagadke obcych. to cos jak Z archiwum X tylko ze akcja dzieje sie w latach 50-tych czy 60-tych w USA, serial szedl na POLSACIE .

To kojarzy mi się z "Dark Skies" --> http://www.filmweb.p...czne niebo,1996

[2] drugi to serial o mlodej kobiecie posiadajacej zdolnosci telepatyczne pozwalajace jej dostrzegac ducyh(własciwie to mroczne istoty) które isnieja potamtej stronie co okazuje sie dla niej dosc niebezpieczne bo oni wiedza ze on ich widzi a to zle. pomaga jej jakas grópa starszy ludzi , ktorzy probuja ja ostrzec i chronic. to lecialo na TVN w nocy (horrorek taki to był)

A to kojarzy mi się po opisie z tym serialem "Zaklinacz dusz / Ghost Whisperer" ---> http://www.filmweb.p...inacz dusz,2005 ale to leci na Fox Life a nie mam pojęcia czy leciało na TVN więc możliwe, że nie o to Ci chodzi.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#218 verl0c

verl0c

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 31.08.2009 - |02:38|

ten pierwszy to dokłatnie dark skies, Dzieki bardzo, a ten drugi to cos bardziej hardcorowego niz Ghost Whisperer, puszczali to na tvn pare lat temu cos kołopółnocy w piątek albo w sobote, a fabułajest bardziej mroczna (smiertelnie grozne istoty zza swiatow, które próbuja przeniknac do naszego swiata) , a Ghost Whisperer tolajcik (w koncu leci na fox life :)

a i jak sie nie myle to tytuł miał cos wspólnego z dróga strona , ale tegonie jestem pewny

Użytkownik Toudi edytował ten post 31.08.2009 - |06:18|

• 0

#219 Rasch84

Rasch84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01.09.2009 - |13:34|

Witam może pamiętacie taki serial animowany walki w kosmosie ludzie kontra roboty głównymi bohaterami było 3 pilotów(chyba) walczących z tymi robotami i pewną grupą ludzi jaka do nich przystała dowodziła nimi. Było to było emitowane w latach 90 albo końcówce 80. Najbardziej pamiętam intro w którym właśnie główni bohaterowie biegli do swoich pojazdów i lecieli walczyć z tymi robotami(jeden z nich non stop latał z kotem w kokpicie było to w wejściówce zamieszczone zamieszczone) pamięta może ktoś ten serial i jego tytuł???
Pozdrawiam

Użytkownik Rasch84 edytował ten post 01.09.2009 - |16:49|

• 0

#220 guillian

guillian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15.09.2009 - |03:02|

Bedzie ciezko, bo juz chyba 2gi rok tego "szukam", mianowicie:
Serial albo miniserial animowany (widzialem tylko 4 odcinki). Ogladalem to jako ~8-9 latek - okolice roku '95, wiec niektore fakty maga byc przesadzone:
- ogladany na VHS z wypozyczalni, w TV tego nie widzialem
- bylo 3 (bardziej prawdopodobne) albo 4 glownych bohaterow (chyba jedna kobieta)
- waliczyli z "tymi zlymi" - nie pamietam kto to byl - za pomoca jakis eksperymentalnych broni i pojazdow - bylo to mocno eksponowane
- klimat futurystyczny - troche podchodzacy pod cyberpunk - lasery itp. ale jako bron "eksperymentalna", a nie "powszechna"
- energia zasilajaca bron bohaterow szybko sie konczyla - oczywiscie w najmniej odpowiednich momentach
- pamietam ze serial wydawal mi sie strasznie mroczny - przygnebiajace barwy, mroczne lokacje
- w glowie mi sie kojarzy ze tytul "Maris" lub cos podobnego, ale gdyby to tak brzmialo, to chyba bym to juz dawno wygooglal...
- bylo to anime, albo stylizowane na anime - bohaterowie nie mieli oczu na pol twarzy, ale kreska w stylu anime
- w intrze byl motyw obracajacego sie "trybika" na pionowej osi - mocno sie kojarzylo z jakas czescia silnika. Intro mialo ciemne tlo - chyba grafitowe - na pierwszym planie pokazywani byli glowni bohaterowie
- "logo serialu" to byl bialy napis na czerwonym, prostokatnym tle (caly czas widze w pamieci ten napis "Maris")

Wiem, ze to niewiele, ale moze ktos skojarzy, bede bardzo wdzieczny.

EDIT:
Troche mi sie to kojarzy z powyzszym postem (sic!), ale moze sie doszukuje podobienstw na sile.

Użytkownik guillian edytował ten post 15.09.2009 - |03:05|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych