Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spartacus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#201 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.11.2010 - |14:33|

A wyobrażasz sobie Sopranos bez Gandolfiniego? Albo The Shield bez Chiklisa?

@cliffhanger - Bez urazy, ale bardzo głupie porównanie. Sopranos nie widziałem, więc tutaj wypowiadał się nie będę. Natomiast, jeśli chodzi o Chiklisa, to porównujesz aktora, który przez cały okres (czyt. - 7 sezonów) utrzymywał bardzo wysoki/szeroki wachlarz aktorski. Andy niestety nie będzie miał takiej możliwości.

W momencie kiedy scenariusz zrobił się dobry to Whitfield rozwinął skrzydła.

No i tutaj się nie zgadzamy. Moim zdaniem Andy był zbyt sztywny do tej roli, nie mówiąc już o jego braku mimiki, której trzeba było użyć w poszczególnych scenach. Miał jedną jedyną scenę, którą można uznać za bardzo dobrą(Odc. 10, wtedy, kiedy odwiedziła go Mira po zabiciu swojego najlepszego przyjaciela Varo)

To nie jest jakiś tam dodatek albo zmiana scenografa. Widz oglądając film/serial nawiązuje więź z aktorem, gdzie śledzi jego losy i identyfikuje go z bohaterem. Do tego jeszcze interakcje z innymi bohaterami itd.

Zgadzam się, tylko problem polega na tym, że ja z tym aktorem nie znalazłem żadnej więzi.
  • 0

#202 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 11.11.2010 - |22:15|

Wracamy do punktu wyjścia, prawdopodobnie żaden aktor nie dostanie roli. Rozważane jest nawet zakończenie produkcji.
  • 0

#203 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.11.2010 - |22:36|

Warto też dodać, że osoby odpowiedzialne za castingi mają czas do końca roku na znalezienie zastępcy.
  • 0

#204 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 14.01.2011 - |15:45|

Strach się bać :o
http://www.filmweb.p...artakusem-69170
  • 0

#205 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2011 - |15:48|

Przecież to info ma chyba pół roku i jest już dawno nieaktualne...

#206 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 14.01.2011 - |16:05|

Toudi, przeczytałbyś newsa do końca, chodzi o Purcella.
  • 0

#207 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 14.01.2011 - |16:06|

Pomyliłeś Toudi z inną gwiazdą PB - Wentworthem Millerem, to on pierwotnie był rozpatrywany jako kandydat na Spartacusa. Oczywiście była to tylko plotka, natomiast Purcell już podobno uczestniczy w zdjęciach, więc kto wie?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#208 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.01.2011 - |23:08|

mamy nowego spartacusa! :D

Dołączona grafika

Australian Actor Picked to Topline Hit Series for Starz

Production of Season 2 Is Set to Begin in New Zealand by Spring 2011

Beverly Hills, CA – Jan. 17, 2011 – Australian film and TV actor Liam McIntyre has excelled at a grueling and rigorous audition process to claim the title role in the second season of Starz’ hit franchise, “Spartacus,” Starz, LLC, President and CEO Chris Albrecht announced today.

McIntyre takes over the role of the Thracian warrior sold into slavery in the Roman Republic city of Capua – where he rises to become the champion of the city – before leading the slave revolt that ended Season 1. The part was played in the first season of “Spartacus: Blood and Sand” by Andy Whitfield, who was forced to leave the show in order due to health issues. Whitfield gave his blessing to the recasting.

“Since no one can really replace Andy, we realized that we should instead find an actor who can truly lead ‘Spartacus’ forward,” Albrecht notes. “It was important to us to have Andy endorse the idea of recasting this part, which he did in the same heroic manner that he’s dealt with his whole ordeal. And that, coupled with our fortune in finding a young actor with the gladiator credentials and the acting ability of Liam, makes it easier for us to keep this hit franchise going.”

Liam McIntyre made his mark in his native Australia on such series as “Neighbours,” and “Rush.” He also appeared in the HBO mini-series “The Pacific.” He recently completed his first feature starring role in the independent film Frozen Moments. McIntyre is currently in New Zealand, getting himself into gladiator shape in order to take on that iconic role. Production on the series is slated to resume by Spring of 2011.

From the time “Spartacus: Blood and Sand” debuted on Starz in January, 2010, it established itself as an epic production with rich storytelling and visuals unlike anything seen previously on any TV show. Audiences responded immediately, making it the most-watched premiere in Starz’ history, and making the show the most watched cable program on nearly two-thirds of the Fridays it aired original episodes. Also starring John Hannah as Batiatus, Lucy Lawless as Lucretia, Peter Mensah as Doctore, Manu Bennett as Crixus and Viva Bianca as Ilythia, “Spartacus: Blood and Sand” was one of the most talked-about and best-loved TV shows of 2010. Season 2 of the series finds Spartacus and his fellow gladiators now out of Capua and engaged in the massive slave rebellion against Roman society that has echoed through time.

• 0

#209 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 17.01.2011 - |23:29|

Nawet podobny ... ale o tym już dawno temu pisałem tyle że moderka nie przepuściła posta ;]
  • 0

#210 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.02.2011 - |22:25|

1x01-03
No w końcu się zabrałem za "Spatakus B&S", nie mołem przełamać tej podświadomej obawy przed obejrzeniem pilota (mając na uwadze wcześniejsze opinie na forum). Ale w końcu wygospodarowałem 3 godzinki i poszło. Pilot faktycznie trochę bajkowy i prosty, ale następne dwa epizody już spoko. Fajnie nakręcony serial, ta "rzeźnia" z wiadrami krwi wcale nie razi, podkreśla element "barbarzyńskości" tamtych czasów. Teraz szybciutko obejrzę resztę i zasiadam do "S G of A".

1x04-13
No i poszło "na dwa posiedzenia".
Świetny serial, można odnieść wrażenie że powiedzmy pierwsze dwa epizody zrobili jakoś bez przekonania a pozostałe - tak jakby wreszcie jakiś poukładany szefo w STARZ wrócił z chorobowego i ogarnął ten bajzel, bardzo dobrze rozwijająca się akcja, to "knucie" stanowiące chleb powszedni w tamtych czasach.
Co do przyszłości, życząc oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia odtwórcy tytułowej roli - mam mieszane uczucia. Przedstawienie w drugim sezonie historii powstania, bez walk na arenie i całej tej otoczki - to już moży być nie to czego osobiście bym oczekiwał. Historycznie wszystko szło dobrze do momenu konfliktu Spartakusa z Kriksosem, a to może być troszkę "za słaby" wątek na pociągnięcie serialu.
Prequel - jestem po pierwszym odcinku - ze "starą wiarą" i ostrą jazdą od początku - to strzał w dziesiątkę.

Użytkownik Mdeem edytował ten post 20.02.2011 - |21:29|

• 0

#211 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.02.2011 - |05:22|

Przeczytałem niedawno, że Lucy Lawless ma powrocic do roli Lukrecji w sezonie 2. Pewnie podciągną że jakimś cudem przeżyła... W końcu Kriksos ją lekko dźgnął. Będzie się to kłócić ze sceną, w której wygląda na martwą ale cóż. Szkoda tylko, że to nie Batiatus przeżył bo jego bardziej polubiłem. Zresztą kto wie może ii on przeżyje ? Wiem, że to byłoby przegęcie totalne ale nie ukrywam, że bym się mimo wszystko ucieszył, gdyby tak się stało. Podobno Lukrecja wraca z powodu pozytywnej reakcji fanów. Założę się, że chodzi o tę męską część...

Jestem ciekaw o czym będzie sezon 2. Wierzę, że bedzie ciekawie ale, mimo wszystko bedzie mi brakować klimatu areny i domu Batiatusa. Liczę, że wciąz uświadczymy mnóstwa intryg, polityki, seksu i przemocy. No i ciekaw jestem jak sobie poradzi nowy aktor w roli Spartacusa.
  • 0

#212 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.02.2011 - |05:26|

Jestem ciekaw o czym będzie sezon 2.

Jak o czym? O powstaniu niewolników, o podbiciu przez nich niemal całego imperium i o ich upadku (to może być 3 sezon). A całość zakończy się wielkim krzyżowaniem. ;)

#213 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.07.2011 - |10:09|

trailer trailera :P

Spartacus nawet podobny, czemu jeszcze pół roku...
  • 0

#214 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2011 - |13:25|

A tu już pełny zwiastun :) Oj będzie sie działo szkoda tylko że aż do stycznia trzeba czekać.
No i wydaje mi się, że widziałem w tym treilerze Gannicusa.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 01.08.2011 - |13:26|

• 0

#215 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 01.08.2011 - |15:53|

Gannicus pojawi się, potwierdzone, aktor był na Comic-Conie.
  • 0

#216 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.08.2011 - |08:47|

To całkiem niezły news. Ciekawe w jakiej roli się pojawi? Czy dołączy do powstańców bo w sumie w tym zwiastunie pojawia się podczas walki na arenie.
  • 0

#217 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.08.2011 - |10:06|

Zgodnie z historią Gannikus był jednym z przywódców powstania i walczył razem ze Spartakusem, Kriksosem i Oenomausem.
  • 0

#218 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.09.2011 - |08:29|

Nie wierzę w to co czytam :(

Andy Whitfield nie żyje
  • 0

#219 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.09.2011 - |08:37|

Ech cholera :( taki młody ale pozostała po nim dwójka dzieci.

[*][*][*]
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#220 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz