Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#201 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.03.2010 - |10:41|

Czy tego niedawnego przypominacza 1x00 warto oglądać? (tzn. czy coś wnosi nowego/odmiennego) - od emisji upłynęło przecież niewiele czasu (od biedy zapominalscy mogą sobie w 3 godz. całość przypomnieć :rolleyes: )
  • 0

#202 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.03.2010 - |12:01|

1x05 w sumie nic się ciekawego nie wydarzyło, poza końcową sceną seksu, była taka zabawna i ładnie się skończyła. :)

#203 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.04.2010 - |14:01|

No właśnie. W przypadku V nie dostaliśmy jednak tak dobrego odcinka po przerwie jak to miało miejsce we FlashForward. A co gorsze zwiastun kolejnego odcinka, który można było obejrzeć na końcu też nie powala.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#204 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.04.2010 - |14:16|

Dla mnie to koniec oglądania V. Odcinek jak dla mnie był nieco surrealistyczny - mało sensu w poczynaniach bohaterów, dużo głupiego kręcenia kamerą w kółko, scena werbowania bez sensu, ech... Szkoda, bo skraca mi się lista oglądanych seriali fantastycznych (FF też sobie darowałem), ale z drugiej strony... będę miał więcej wolnego czasu. ;)

Użytkownik Magnes edytował ten post 01.04.2010 - |14:18|

• 0
http://magory.net - moja strona

#205 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.04.2010 - |20:30|

Ale zawód po przerwie. Miałem nadzieję na coś lepszego. Poważnie się zastanowię nad kolejnym odcinkiem zanim go obejrzę. Szkoda że teraz taka bieda w serialach sci fi i specjalnie nie ma wyboru.

Synek pani agent nadal drażni chociaż prawie go nie ma. Scena zapładniania świetna, nawet uśmiech mi się wymalował jak Anna pokazała zęby. Ciekawe tylko czy dziewczyna murzyna też złoży jajeczka ;) W zasadzie teraz to chyba najciekawszy wątek serialu co wyjdzie z połączenia człowieka i V. Na przylot statków z poprzedniego odcinka nie mamy co liczyć inaczej Anna nie musiałaby sobie robić kolacji ze swojego partnera.
  • 0
don't try

#206 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 03.04.2010 - |12:15|

1-05 nawet było nieźle, może za spokojnie ciut, ale ostatnia scena była tak idiotyczna, że nie wiem czy nie straciłem całego zainteresowania tym serialem. Babeczka z tymi kłami była żenująca. Poczułem się jakbym oglądał jakiś serial z lat 40-ych. No totalna żenua. Nie wiem co za [beeep] to wymyślił, bo zapowiadało się o wiele ciekawiej. Teraz myślę, że oni po prostu potrzbują pożywienia dla siebie i do tego im służyć mają ludzie. Pfff...
  • 0

#207 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 08.04.2010 - |08:14|

Ciekawa lektura: http://io9.com/55120...s-or-watching-v :)
  • 0

#208 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 08.04.2010 - |23:19|

Odcinek piaty i moja reakcja jest taka:

pfff...

Za stary jestem na takie banialuki i powtarzanie ogranych pomysłów, takich jak "ludzie mają emocje i są niewydajni, a my nie mamy emocji i jesteśmy pro elo ziomy z kosmosu". Dajcie spokój.
Fajnie tylko zrobiono tą akcję z walką-ładnie nakręcone, no coś wspaniałego. Parę gram pochwały należy się też za scenę w której nasza MILF z agencji (hie hie) chce tłumaczyć synkowi jacy to wi są źli i fe (bo jest tak tępą jednostką, że sam się nie połapał) ale nie może bo kurtawka przeszkadza.
Poza tym-no sorry. Chore rzeczy za chorymi rzeczami wokół tego synalka-przede wszystkim fetysz terapeutyczny amerykanów tutaj dochodzi do jakiegoś absurdu. W życiu bym sobie nie życzył by ktoś oglądał moje wspomnienia, ba-nie zgodziłbym się na aplikację czegoś takiego.
Głupi dziennikarzyna daje się robić w konia, sprezentowano mu doprawdy nonsensowny dylemat-poczekać rok z decyzją czy poczekać pięć minut?
Poza tym to całe japońskie fubu które wchrzaniał z Anną nie jest "delicous" tylko "fancy", bo jego smak polega na powolnym paraliżowaniu powierzchni języka. Jaka szkoda że my jesteśmy po stronie głupiego zachodu eliminującego tradycję i jeszcze mieliśmy komuchów,bo może w V Anna zamiast zajadać się fubu wchrzaniałby polewkę z krwi.
No i an końcu-Anna sobie wyniuchała buchaja. Nie ma to jak seksik z minionami by narobić więcej minionów. Nie kumam potrzeby całej tej kopulacji skoro to taka niby poukładana rasa, probówki były wszystkie zajęte czy jak? I na końcu go wchrzaniła, bo jej w brzuszku burczało, przemiłe.

Dno.

Niemniej jednak V ponoć cieszą się w Stanach zainteresowaniem. Od brata wiem że tam autentycznie ludzie podjarali się tym remakiem-bo pamiętają serial z dzieciństwa albo z "dawnych czasów", stąd ich entuzjazm. To coś takiego jak u nas fenomen trylogii Sienkiewicza. Ekranizacja "Ogniem i mieczem" w sumie taka sobie, ale dla nas to ważny film i wuj z jego jakością. Należy na V więc patrzeć jak na zjawisko kulturowe raczej.

Odcinek szósty już nieco lepiej, ale nie mam nawet siły go komentować. Rozwaliło mnie na przykład to, na czym polegała cała ta inflitracja oraz nadanie wiadomości. Dajcie spokój.
  • 1
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#209 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 11.04.2010 - |00:04|

W 25 minucie 17 sekundzie "Pound Of Flesh" w ręku Georgiego jest książka "Baby Before Birth" autorstwa Lukasza Madzika, nie ma jak polski akcent.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 11.04.2010 - |00:05|

• 0

#210 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.04.2010 - |15:21|

Odcinek 6 trochę lepszy, chociaż ten test na emocje mnie wręcz rozbawił. No ale przynajmniej ten dziennikarz zaczyna chyba coś podejrzewać. Tak jak mu ten duchowny powiedział.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#211 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.04.2010 - |19:25|

Ja już się zaczynam wstydzić przyznawać, że ciągle mam siłę to oglądać. 6 odcinek może faktycznie nieco lepszy ale te akcje na statku mnie dobijają. Zabawna była kopulacja Anny ale te testy i zabijanie swoich ludzi bo mają 2% emocjonalnego odchyłu od Anny już wiało żenadą, że nie wspomnę sceny pozbawienia życia tych, którzy oblali.
  • 0
don't try

#212 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 12.04.2010 - |22:37|

Ja już się zaczynam wstydzić przyznawać, że ciągle mam siłę to oglądać. 6 odcinek może faktycznie nieco lepszy ale te akcje na statku mnie dobijają. Zabawna była kopulacja Anny ale te testy i zabijanie swoich ludzi bo mają 2% emocjonalnego odchyłu od Anny już wiało żenadą, że nie wspomnę sceny pozbawienia życia tych, którzy oblali.

Wiesz w sumie miłosierna była xD Ci co kazali się wierni , połknęli tabletki i  w sekundę zginęli bez zbytniego cierpienia a ci co oblali poszli na odskórowanie (czy coś ) a to raczej bardziej bolesne i dłuższe umieranie ^^

• 0

#213 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 16.04.2010 - |16:14|

Myślałem że oleję ten serial podobnie jak FF, zwłaszcza że oba mają słabą oglądalność i są bliskie kasacji.
Jednak co do V to jeszcze poczekam. Odcinek 7 całkiem mnie wciągnął i chyba był jednym z ciekawszych póki co. Generalnie mogliby to po prostu zakończyć w 1 sezonie, bo jak to pokasują bez zakończenia to kiszka będzie.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#214 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 19.04.2010 - |19:43|

V zaczyna się rozkręcać. Może do perfekcji daleka droga ale 7 odcinek miażdży większość dotychczasowych. No i w końcu stało się. Anna złożyła jajeczka ;) Myślałem, że trochę lepiej rozegrają wątek John'a May'a ale i bez niego pewnie będzie ciekawie.

EDIT. Jeszcze taka refleksja nad śmiercią Georgiego. Producenci jednak nie serwują nam serialu o bohaterskim ruchu oporu zawsze wychodzącym cało z opresji, gdzie ofiary ponoszą tylko epizodyczni bohaterowie, których wszyscy mają w poważaniu i przy okazji kolejnego odcinka nie pamiętają nawet, że taki gość się pojawił.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 19.04.2010 - |19:59|

• 0
don't try

#215 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.04.2010 - |11:12|

Wyczytałem w necie, że to jest mini-seria i ma mieć 9 epizodów (ale nie jestem pewien na 100%) ;). Finał podobno 27 kwietnia.
Aczkolwiek oryginalna wersja miała 19 odcinków więc może jeszcze coś pociagną (oby nie).

Generalnie serial słaby. Po super pilocie reszta po prostu nudna z lekkimi przebłyskami od czasu do czasu. Oglada się go bo się ogląda.
Dopiero 7 odcinek trochę lepszy. Sytuacja się z lekka zagęszcza. Może w finale coś z tego jescze wycisną, zobaczymy.

Co do efektów - to w pilocie wszystko wyglądało całkiem fajnie. Natomiast w dalszych odcinkach jakoś tak dziwnie, zwłaszcza sceny kręcone na statku przybyszów.
  • 0

#216 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 22.04.2010 - |11:47|

Odnośnie ilości odcinków przeczytałeś źle. To serial, nie miniserial, nie pamiętam ile ma mieć pierwszy sezon, ale więcej niż 9 (co najmniej 12).
  • 0

#217 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 22.04.2010 - |12:28|

No nadrabiam zaległości powoli od pilota i podoba mi się co raz bardziej tylko nie wiem czy to zasługa serialu czy sentymentu do poprzednich. 
  • 0

#218 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.04.2010 - |21:28|

Odnośnie ilości odcinków przeczytałeś źle. To serial, nie miniserial, nie pamiętam ile ma mieć pierwszy sezon, ale więcej niż 9 (co najmniej 12).

Sprawdzałem na IMDB i w spisie epizodów po 9 odcinku nic nie ma dalej http://www.imdb.com/...307824/episodes

Tak samo na tvcountdown, jest zapowiedź 9 odcinka 27.04 i koniec
http://tvcountdown.com/

No chyba, że znowu zrobią przerwę na 3 miesiące i puszczą dalej
  • 0

#219 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 22.04.2010 - |21:58|

Serial na pewno będzie miał więcej niż 9 odcinków, chyba na 12 się zakończy. Co do 8 odcinka to nawet, nawet im bliżej końca tym serial się rozkręca, zobaczymy co z tego wyjdzie...
  • 0

#220 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.04.2010 - |22:10|

dobra kto jeszcze obstawia że wiceszef jest 5th? :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych