nie wiem czy wszystko zrozumiałem ale wydaje mi się że coś jest z tym co napisałeś nie tak
1. wyspa była zakotwiczona w czasie
2. desmond nie wciska przycisku na czas i niebo robi się fioletowe
3. wyłapują to dwaj portugalczycy pracujący dla Penny - jeśli ona wiedziała czego szukac wiedział zapewne też Widmore
4. dopiero po tym zdarzeniu wypływa Kahana, nie wcześniej. Widmore zbiera ekipę, Faraday zna dokładny kurs jak dotrzec na wyspę itd - kahana nie czekała przecież wcześniej wiedząc kiedy wyspa się pojawi - wtedy atak byłby natychmiastowy i ben nie miałby żadnych szans obrony.
a to mówi nam że Widmore nie ma dostepu do latarnii!
ben & eloise skutecznie utrzymują ją w tajemnicy, chroniac dostępu do wyspy przed widmorem.
5. założenie że eloise stale wyznaczała nowe położenie wyspy stale nie ma sensu bo i po co mialaby to robic?
6. nie pamiętam dokładnie już całego tego zamieszania związanego z "wizytą" bena w bukrze ale jego założeniem było ażeby swana zniszczyć po tym jak ujawnił on położenie wyspy. ktoś mógł dalej wierząc że robi coś słusznego wciskac przycisk blokujac wyspe w czasie co jak napisales byloby niewskazane.
7 i najważniejsze co mi się nie zgadza: ben nie mógł dokonac skoku w czasie bo wtedy nie dotarła by tam naomi i wogole kahana... znali przeciez jedynie koordynaty anomalii magnetycznej i nia sie kierowali....
gdyby wyspa zniknela to wtedy cala akcja praktycznie całego sezonu czwartego nie mialaby miejsca.
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.02.2009 - |14:25|
Zbędny dokładny cytat poprzedniego postu.