-adam i ewa, już wspomniani, one is dark, one is light
-brak ręki candle'a
-incydent
-radzinski
-czystka - czy rzeczywiście było jak było
-richard - ile pięter będzie miał jego tort urodzinowy, żeby pomieścić wszystkie świeczki
-dym - wymysł przeszłości czy przyszłości - czy przenosi się w czasie? - jak go wezwac - 911?
-głosy, szepty
-czyja córką jest Charlotte (Sawyer i Juliette?) a Miles?
-black rock
-danielle - oby już niedługo
-henry gale - czy ten dokument mógł być fałszywy?, a list?
-hostiles
-wybuch wulkanu wspomniany w odcinku z małym benem - co w konsekwencji, lub co przyczyną
-jacob - ta scena z lockiem i benem w chacie - gadanie do pustego krzesła - czy to była złość locke'a ze widzi samego siebie????? locke po swojej śmierci już jako duch...?
-pył/proszek strzegący/odcinający chatę
-choroba, skafandry
-christian, claire - kim, gdzie i kiedy teraz są?
-mrs. hawking >> jej powiązania z widmorem - żona, siostra czy kochanka - szpieg widmore'a w obozie bena, podwójny agent czy też własna gra???
-ben vs widmore - mein kampf
-donkey wheel - koło fortuny do wygrania wycieczka do tunezji, jedynie trybik wielkiego mechanizmu?
-liczby - kampania reklamowa totolotka
-stopa czteropalczasta - wyspa po skoku w czasie zabrała ze sobą akurat ten kawałek?
-starożytna cywilizacja i hieroglify
-inicjatywa dharma - geneza, przybycie, życie codzienne i badania
-inni inni ???
-the temple - niezwyciężona reduta?
-Daniel Faraday - badania nad czasem, constant, notes
-rak? - na wyspie nie potrzeba onkologa..
-Sawyer senior i jego przybycie(?) na wyspę
-tajemnicze magiczne pudełko czyli róg obfitości czyli mit?
Tajemnicza Wyspa- niewolnicy z "Black Rock" (w końcu to statek niewolniczy) - hmmm, czemu po głowie mi chodzi nazwisko Abaddon?
- Rdzenni mieszkańcy wyspy (skoro to "tropikalny" Pacyfik, to powinni być czarni)
- malowidło ze "Swana" - kogo i co miało symbolizować
- instruktaże dla Stacji - kolejność powstawania
-Karen i Gerald De Groot - co się z nimi stało
-Alvar Hanso & Charles Widmore - kto finansował Dharmę
-Dharma / Hanso Foundation - dlaczego przez 12 lat nikogo nie interesowało, co dzieje się na wyspie
-Tovard Hanso - dlaczego sprzedał dziennik z "Black Rock", kim jest wobec Alvara Hanso i czy ma coś wspólnego z Fundacją Hanso, co wie o wyspie
-Świątynia - czy to kolejna Stacja Dharmy, czy jednak budowla Starożytnych mieszkańców wyspy
magic energy pod "Orchidem" - czy tylko wędrówki w czasie, czy może również uzdrawiająco-regenerujące właściwości wyspyLady666- ile ostatecznie jest na wyspie stacji, jak wyglądają, do czego służyły
- o co do końca chodzi z tymi badaniami nad płodnością,
Lakshmi- Miles - czy jest dzieckiem Candle'a i jeśli tak, to dlaczego nie wie, że był już na Wyspie
- kto odpowiada za śmierć Nadii, żony Sayida
- kim jest AbaddonTeoria spiskowa-cindy i porwane dzieci - co się z nimi dzieje?
-Charlotte - czy była wcześniej na wyspie?
-Annie - niespełniona miłość Benadodane nowe@Grzebul
ciekawa jest lista zrobiona lostpedii, jednak nie przemawiają do mnie pewne jej pozycje, jak np. klub książkowy czy vw bus... to można jeszcze zrobic temat o tym dlaczego Ethan naprawiał cieknącą rurę w czasie katastrofy samolotu skoro był chirurgiem.. poza tym sen charliego...no nie wiem - gościa już nie ma, czy wiadomość wysłana przez claire przyczepiona do nogi ptaka... nie wiem czy to będzie miało jakiekolwiek znaczenie, tym bardziej że nie podali tam żadnych współrzędnych jak ich odnaleźć.
swoją listę napisałem spontanicznie i nie zaglądałem na żadne strony, dołożyłem też kilka przemyśleń własnych z którymi nie każdy musi się zgadzać, jednak idea jest taka żeby zebrać w jednym miejscu rzeczy które nie zostały jeszcze do końca wyjaśnione
jesteśmy już w miejscu w którym zaczną się pojawiać odpowiedzi i choć zapewne kilka z tych pytań może pozostać bez odzewu to z grubsza wiemy na czym stoimy.
cieszę się tym bardziej że kilka osób podłapało ten temat, lista jest oczywiście otwarta dla wszystkich
nie zamierzam dopisywać tutaj wątków natury obyczajowej, żaden jate czy skate się tutaj nie pojawi bo wg mnie te wydarzenia są tylko tłem do tego co dzieje się na wyspie.
jak dla mnie te wszystkie zawirowania pomiędzy jackiem sawyerem i kate są tylko po to żeby ten lub drugi w złości zrobił jakąś głupią rzecz i podciągnąć pod to jakieś kolejne wydarzenia, mniej lub bardziej ciekawe.
na pewno jednak miłostki pozostaną tylko tłem i nie zamierzam dodawać ich w żadnym wypadku.
pozdro