Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#201 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.02.2009 - |15:38|

W końcu muszą to rozciągnąć żeby emitować serial mający ok. 22 odcinki od września do maja. Z drugiej strony jak zrobią tak jak ABC z Lost że wszystkie odcinki będą emitowane tydzień po tygodniu to będzie trzeba pół roku czekać na kolejny sezon, więc ja już wole takie rozwiązanie jakie obecnie jest we Fringe.

E tam takim tokiem myślenia to by mogli dawać 1 odcinek na miesiąc i by mieli prawie 2 lata z głowy. ;)

A poważnie to nie wiem albo ja już jestem taki stary albo... w każdym razie człowiek najzwyczajniej zaczyna zapominać co wcześniej oglądał, kiedy oglądał i o czym to było. I jak już kiedyś pisaliśmy w innym temacie taka mentalność nadawcy z tymi zbędnymi przerwami prowadzi do śmierci serialu.
Ja nie mówię, że ma być codziennie odcinek ale niech nie robią sobie jaj. A już w wypadku niektórych seriali wręcz całkowicie zmienia się odbiór danej fabuły jak się ogląda odcinki pod rząd - ja tak zrobiłem np z 6 sezonem "24" i obejrzałem cały dopiero jak sobie kupiłem na dvd - całkowicie inne wrażenia w stosunku do tego jak się ma cedzony co tydzień odcinek - niesamowita porcja emocji. :(

A tu praktycznie od września do lutego czyli ok 6 miesięcy nadali 14 odcinków.
Jeszcze pół biedy kiedy to są odcinki typu stand-alone a co innego kiedy mamy jakąś ciągłość to wtedy jest ból i zaczyna się robić bajzel bo potem mamy po 5 minut w odcinku przypominania co też to tam było wcześniej.

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.02.2009 - |15:39|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#202 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.02.2009 - |15:43|

Sezon trwa od września do maja więc wiadomo że będą tak rozdzielać te 22 odcinki aby w tym czasie je wyemitować przeplatając to powtórkami bądź innymi produkcjami. Mnie to nie przeszkadza. Jak pisałem wcześniej wole taki system niż wyemitować wszystkie 22 odcinki tydzień po tygodniu a potem czekać 6 miesięcy na kolejny sezon. A ostatnia przerwa wyszła nawet Fringe na dobre, bo w tym roku zyskał on widzów.

Chociaż zgodzę się że taki system emisji bardziej sprawdza się w serialach typu CSI gdzie każdy odcinek to odrębna sprawa.

Użytkownik Pawel edytował ten post 17.02.2009 - |15:44|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#203 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 22.02.2009 - |05:16|

Mnie te tłumaczenie słabo przekonują.
Produkcja seriali SciFi jest droga, a robi się to dla zwrotu i zarobienia kasy. Jeśli widz zapomina i nie ma regularnie podanego narkotyku w postaci nowego odcinka to odrywa się, gubi i zapomina oraz co najważniejsze traci zainteresowanie, spada oglądalność, a za tym zarabia się mniej przecież kaski z reklam....
  • 0

#204 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.02.2009 - |16:45|

Jeśli dobrze zrozumiałem to planowane jest przeniesienie produkcji z USA do Vancouver w Kanadzie. Info: Kilk

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 24.02.2009 - |16:46|

• 0

#205 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.02.2009 - |10:22|

Jeśli dobrze zrozumiałem to planowane jest przeniesienie produkcji z USA do Vancouver w Kanadzie. Info: Kilk

Dokładnie tak. Drugi sezon Fringe będzie produkowany w Kanadyjskim Vancouver. Najprawdopodobniej decyzja związana z kwestiami ekonomicznymi (w Kanadzie taniej).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#206 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 28.02.2009 - |17:31|

14 odcinek wreszcie był na miarę moich oczekiwań, coś się w ni8m zaczęło dziać. 15 epizod zapowiada się interesująco, ale trzeba czekać, aż miesiąc z kawałkiem, bo emisja dopiero jak dobrze widzę będzie 7 kwietnia. Zobaczymy czy nie wpłynie to na wyniki oglądalności.
  • 0

#207 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 11.03.2009 - |15:59|

Ze względu na wszech panujący kryzys z 22 odcinku serial będzie miał ich jedynie 20. Klik
  • 0

#208 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 11.03.2009 - |21:20|

a tutaj jest całkiem inny powód ->
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#209 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.04.2009 - |13:50|

Skompresowanie Idola do godziny pozwolilo na powrot Fringe i wraca w znakomitym stylu. Odcinek, niemal do ostatniej scenu wydaje sie byc monotematycznym z poza "mitologicznego" nurtu, gdyby nie pojawienie sie Obserwatora. Wyglada na to, ze chlopiec znaleziony w podziemiach budynku jest malym obserwatorem. Znakomite zakonczenie bardzo dobrego odcinka.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#210 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 08.04.2009 - |18:38|

Świetny epizod, czyżby CIA "tworzyło" albo znajdowało obserwatorów? No i widać, że Fringe zmierza w kierunku Losta, czyli wydarzenia związane z serialem w prawdziwym życiu:
Filmik z poprzedzającego nowy odcinek Fringe Idola.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#211 pvd

pvd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 12.04.2009 - |10:26|

jest juz kolejnye odcinek po 2 miesiecznej przerwie, 1 x 15
  • 0

#212 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.04.2009 - |23:42|

Kolejny odcinek duzo slabszy. Malo ciekawa historia z trangenicznym predatorem. Przypomina mi to jeden z odcinkow X-Files z pierwszego, lub drugiego sezonu. Tam byl mutant. Troche zmarnowany epizod, gdyz odbiega od watku i nei widzielismy Obserwatora. Na pocieszenie Walter swietny jak zawsze. Jest ozdoba tego serialu.
  • 0
Genesis

#213 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 17.04.2009 - |06:44|

nie widzielismy Obserwatora. Na pocieszenie Walter swietny jak zawsze. Jest ozdoba tego serialu.

Oj widzieliśmy obserwatora:) był w tle w relacji telewizyjnej:)

Co do Waltera to się się zgadzam, tym razem nawet mi nie przeszkadzało nawiązanie do jego wcześniejszych prac.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#214 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 17.04.2009 - |10:03|

Ciekawostka. Fringe w TVN! Od końca maja. W ramówce ma zastąpić Dextera. Szkoda tylko, że serial emitowany będzie dopiero o 23:30 :(

Źródło: showtv.pl

Użytkownik sephia edytował ten post 17.04.2009 - |10:04|

• 0

#215 wojto16

wojto16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 17.04.2009 - |18:30|

Jak dla mnie ostatni odcinek (16) był rewelacyjny i jednym z lepszych tego sezonu (pierwszego:)). Miał naprawdę świetny klimat rodem z jakiegoś horroru (szczególnie początek). Trzeba przyznać, że ten odcinek był wyjątkowo krwawy i brutalny. Jeśli się nie mylę, Fringe jest serialem przeznaczonym dla widza od 12 roku życia, trochę za nisko jak na widoki ludzi wymiotujących krwią i larw rozsadzających klatkę piersiową. Nie narzekam, tylko stwierdzam fakt. Na uwagę zasługuje za to inny fakt. Fakt, że coś się rusza w związku Olivii i Petera, a konkretniej Liv robi się zazdrosna.

Bez wątpienia gwiazdą tego odcinka jest Walter. Żal mi było, że w poprzednim miał raczej niewielką rolę, ale ten w pełni mi wynagrodził tamten brak. Walter niezmiennie trzyma poziom tak samo jak aktor odgrywający jego postać. John Noble to jak dla mnie murowany kandydat do nagrody Emmy za najlepszą rolę pierwszoplanową w produkcji telewizyjnej.

Równie ciekawy jest wątek Charliego Francisa, którego wreszcie poznaliśmy z bardziej ludzkiej strony. Zaprezentowano nam wreszcie jego życie prywatne (chyba, że o czymś zapomniałem i już było pokazane wcześniej). Zarażony wciąż starał się zachować spokój, ale widoczne były jego oznaki powolnego łamania się, niemożności dłuższego powstrzymywania się od strachu i łez. Szczególnie jego rozmowa telefoniczna z żoną, w trakcie której nie potrafi powiedzieć jej prawdy o swojej ciężkiej sytuacji. Gdyby nie nadzieja dawana mu przez Olivię pewnie oszalałby. Od tego odcinka zaczynam lubić Charliego.

EDIT: Pomyłka. Za Walterem stał Peter, a nie, jak wcześniej błędnie zauważyłem, drugi Walter. Przperaszam za wszelkie zamieszania jakie z tego powodu wynikły. Jednak wątek rozdwojenia jaźni u Waltera powraca.

Użytkownik wojto16 edytował ten post 17.04.2009 - |22:18|

• 0

#216 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.04.2009 - |19:13|

EDIT: Pomyłka. Za Walterem stał Peter, a nie, jak wcześniej błędnie zauważyłem, drugi Walter. Przperaszam za wszelkie zamieszania jakie z tego powodu wynikły. Jednak wątek rozdwojenia jaźni u Waltera powraca.

Jaki motyw rozdwojenia jazni? W ktorym momencie ktorego odcinka. Ja nic takiego nie zauwazylem.
  • 0

#217 wojto16

wojto16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 19.04.2009 - |09:21|

Jaki motyw rozdwojenia jazni? W ktorym momencie ktorego odcinka. Ja nic takiego nie zauwazylem.

Połącz dwie sceny. Po pierwsze: gdy Walter leży w szpitalu św. Klary i obok niego stoi drugi Walter i w tym odcinku jak krzyczy na "niewidzialnego człowieka" żeby mu nie przeszkadzał. Według mnie można to uznać za objawy jakiegoś specyficznego rozdwojenia jaźni.
  • 0

#218 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.04.2009 - |06:20|

Przeczytałem informacje, że od czerwca Fringe będzie emitowany w TVN!!! Znając życie i TVN można spodziewać się późnej godziny w środku tygodnia. Ale z kolei, że to są wakacje, a w wakacje TVN emituje seriale o bardzo dobrych godzinach to istnieje szansa na pozytywną godzinę ale niestety w wakacje. Czyli nie wszyscy obejrzą sobie ten serial!
  • 0

#219 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 21.04.2009 - |13:27|

Jesli wierzyć informacji która się dziś pojawiła na http://film.onet.pl/ to serial będzie leciał w najlepszym czasie dla ludzi którzy nie pracują i nie chodzą spać.

"Fringe" zastąpi "Dextera" w TVN
"Fringe", najnowszy serial twórcy "Zagubionych", znajdzie się w czerwcowej ramówce stacji TVN. Pierwszy odcinek zostanie wyemitowany we wtorek 2 czerwca o godzinie 23:30.
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10

#220 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.04.2009 - |13:24|

Znakomity nowy odcinek. Jak sie wydaje zpoza glownego nurtu, choc moze nie. W kazdym badzi razie na ekranie pojawia sie na chwile Obserwator.

Odcinek jest zasadniczo o Olivi i jej dziwnych, sprawczych snach. Tutaj wychodzi na jaw, ze jej drogi zyciowe przeciely sie z Waltera nie pierwszy juz raz. Jako dziecko byla przedmiotem eksperymentow, sama nawet tego nie wiedzac. To takze pokazuje, ze przeszlosc Waltera moze byc mroczniejsza niz moglo by sie wydawac. W Serial tez wkracza syndrom Lost (nie mam nic przeciw temu). Okazuje sie, zwiazki pomiedzy postaciami sa silniejsze niz sie moglo wydawac. W historii tez, coraz wieksza role zaczyna odgrywac przeszlosc bohaterow. Wcale nie zdziwilbym sie gdyby sie okazalo, ze Olivia jest siostra Petera.

Pierwsza scena epizodu fenomenalna.

Cytat tygodnia:

Peter - Tell me why I got a filling that you are not telling us everything.
Walter - Becouse I don't know everything.
  • 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych