a to nie było tak, że to Wraiths przybyli z otchłani kosmosu?......Przedstawiciele Pradawnych odkrywają kolejną planetę w galaktyce Pegaza. Ma ona sprzyjające warunki do powstania życia - aczkolwiek sama jest go pozbawiona. Statek kolonizacyjny przywozi pierwszą grupę....
Wraiths
Napisano 03.09.2004 - |07:33|
Napisano 03.09.2004 - |08:50|
Chyba nie... Przynajmniej przeczyłby temu cytat z "Rising":a to nie było tak, że to Wraiths przybyli z otchłani kosmosu?...
/Aż pewnego dnia dotarliśmy do mrocznego|/świata, gdzie spał okropny wróg.
Napisano 08.09.2004 - |19:16|
Z teoria degeneracji nie mogę się zgodzić. Wraitowie hibernują nie dla tego ze są leniwi lecz dla tego żeby ich pożywienie mogło dorosnąć. Kolejne przeoczenie to to że kiedy Pradawni ich po raz pierwszy spotkali to Wraitonie spoczywali w hibernacji i nie ma mowy o tym ze Pradawni walczyli z nimi falowo. Nie wiemy jak długo Pradawni byli w galaktyce Pegaz zanim się natknęli na Wraitow. Mogli być oni właśnie w przewie miedzy posiłkami.
Użytkownik Kirkor edytował ten post 08.09.2004 - |20:59|
Napisano 17.09.2004 - |15:51|
Bo jak to jest? Wraith pokonali Pradawnych? I przegrywaja z grupka ludzi, ktora znalazla sie w obcym miescie, lezacym w obcej galaktyce, z cala masa obcego sprzetu, i gdzie w jednym z odcinkow poszukiwali tak waznej rzeczy jak jedzenie? Przeciez to na kpine zakrawa.
Przyjmijmy, ze Wraith maja kasty. Czyli mamy bezmozgich sterydowcow, mamy Steve'a i mamy krolowa. Mam tylko nadzieje, ze KAZDY z przedstawionych do tej pory postaci byl "Opiekunem", a nie prawdziwym Wraith. Albo inaczej, lezeli oni tak nisko w hierarchii Wraith, ze istnieja osobnicy o wiele potezniejsi. I cala nadzieja w tym...
Co do samej akcji, to chcialbym aby nastapilo odwrocenie sytuacji z Goa'uld - teraz to na pierwsza linie wychodza najpotezniejsi osobnicy, a nie bezmozgie Jaff...ups, znaczy sie sterydowcy :hyhy: A moze tak zrobic, ze kazdy ze statkow nalezy do jednego super-wypasionego herosa Wraith, a wszyscy na statku robia mu jako slugi? Gdy tacy sie pojawiaja, nasze SGA ucieka czym predzej. I tak mielibysmy serial skoncentrowany na ukrytych dzialaniach, infiltracji, itd., itp. a nie na pakowaniu sie w kazdy nowy adres...
Napisano 17.09.2004 - |20:32|
Castor jak zawsze trafia w dziesiątkę...kazdy ze statkow nalezy do jednego super-wypasionego herosa Wraith, a wszyscy na statku robia mu jako slugi? Gdy tacy sie pojawiaja, nasze SGA ucieka czym predzej. I tak mielibysmy serial skoncentrowany na ukrytych dzialaniach, infiltracji, itd., itp. a nie na pakowaniu sie w kazdy nowy adres...
Bardzo dobrze to wykombinowałeś i popieram ten pomysł.
Ciągle mam nadzieję, że prawdziwych przedstawicieli Wraiths dopiero zobaczymy, ponieważ na tą chwile jestem tą rasą rozczarowany.
I pomyśleć, że pierwotnie wrogiem Atlantis miały być replikatory.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 17.09.2004 - |22:15|
marcinssdd - kto powiedzial ze pierwotnym wrogiem SGA mialy byc replikatory? przeciez to byloby bez sensu. robale tutaj i robale tam. wialoby nuda jak nic!! znajac zycie w Atlantis zaczeliby sie zastanawiac jak pokonac replikatory
Napisano 17.09.2004 - |22:21|
znajac zycie w Atlantis zaczeliby sie zastanawiac jak pokonac replikatory
Co do Wraith - macie rację - troszkę to wszystko dziwne - jednak powiedziane było że mają 60 statków - może rzeczywiście muszą sobie podjeść i dopiero wtedy pokażą na co ich stać.
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 17.09.2004 - |22:58|
Czytałem o tym gdzieś - w tym momencie nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy to był GateWorld czy też gwrota.com.marcinssdd - kto powiedzial ze pierwotnym wrogiem SGA mialy byc replikatory? przeciez to byloby bez sensu. robale tutaj i robale tam. wialoby nuda jak nic!! znajac zycie w Atlantis zaczeliby sie zastanawiac jak pokonac replikatory
O replikatorach w Atlantis mówił ktoś z producentów serialu - pewnie SGTokar będzie wiedział o kogo chodzi, więc proszę o pomoc
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 26.09.2004 - |04:06|
Napisano 26.09.2004 - |04:23|
Cholera, Domin szukałem tego - jak się to zwie po angielsku?Ciekawe dlaczego nikt nie przeczytal "Wpisow do Dziennika Kuratora Pastwisk" na oficjalnej stronie Stargate Atlantis....mozna sie z nich wiele o Wraith dowiedziec, polecam
Napisano 26.09.2004 - |07:27|
Wydaje mi się że o to chodziłoCholera, Domin szukałem tego - jak się to zwie po angielsku?
http://www.scifi.com/atlantis/aliens/
"The Annals of the Curator of the Feeding Grounds, in the first rotation of the New Awakening of the Wraith."
Napisano 26.09.2004 - |23:21|
Tak dokladnie to. Beda chetni to przetlumacze na polski.Wydaje mi się że o to chodziło
http://www.scifi.com/atlantis/aliens/
"The Annals of the Curator of the Feeding Grounds, in the first rotation of the New Awakening of the Wraith."
Napisano 18.11.2004 - |09:59|
jak dla mnie to Wraith są zbyt mało orginalni i pomysłowi. nasi "nieprawdziwi bogowie" byli ciekawsi.
Użytkownik wolfkiller edytował ten post 18.11.2004 - |10:01|
Napisano 05.12.2004 - |01:31|
Dobrze byłoby przetłumaczyć te dzienniki pasterza pastwisk i dać gdzieś na górze forum SGA jako sticky i updatować w miarę przybywania nowych wpisów.Tak dokladnie to. Beda chetni to przetlumacze na polski.
Tym bardziej ma to sens, że wpisów przybywa, a że sporo one wyjaśniają to mogą nas wyleczyć z wielu błędnych ściezek w domysłach czy dyskusjach.
No, a angielski nie jest tam najłatwiejszy. Niby większość rozumiem, ale jakby ktoś biegły w english to przepisał byłoby cool... :clap:
Napisano 07.12.2004 - |20:41|
Użytkownik ab_miki edytował ten post 07.12.2004 - |20:44|
Napisano 06.02.2005 - |15:08|
Napisano 06.02.2005 - |15:44|
Jak to jest czy przed pradawnymi byli Wraith? jesli tak to co jedli? Pradawni przeciez zasiedlili Pegaza ludzmi. Pradawni zrobili wrota, które dają szybki kontakt z pastwiskami. Co wy na to?
A ty oglądałeś serial? Przecież było wyjaśnione, że dopiero jak Pradawni zasiedlili galaktyke, to pojawili sie Wraithowie. Z reszta został poruszony pewien wątek, który mógłby sugerować, że to Pradawni stworzyli Wraithów....
Ciekaw jestem, czy czytałeś ten temat od początku
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 06.02.2005 - |16:34|
Paru super przeciwników byłoby ok. no chyba, że chcę ich odróżnić od robali (z ich władcami systemu. hmmm a to by mogło zaczyć, że nigdy nie pojawi się żaden super-Upiór, a ich siła w jedności, patrz łącznośc - sieć...
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 06.02.2005 - |16:52|
I tak wlasnie bylo w Star Treku z Borg. Wszystkie czlony/drony byly rowne, az scenarzystom wydalo sie to zbyt nudne i Krolowa stworzyli...Moim zdaniem najgorszą wadą Upiorow w SGA jest ich całkowita anonimowość. Oczywiście można zrobić taką rasę bez przywodców, ale bedzie ona anoni mowo nudna...
Paru super przeciwników byłoby ok. no chyba, że chcę ich odróżnić od robali (z ich władcami systemu. hmmm a to by mogło zaczyć, że nigdy nie pojawi się żaden super-Upiór, a ich siła w jedności, patrz łącznośc - sieć...
Napisano 06.02.2005 - |17:06|
I tak wlasnie bylo w Star Treku z Borg. Wszystkie czlony/drony byly rowne, az scenarzystom wydalo sie to zbyt nudne i Krolowa stworzyli...
No właśnie, ciekawe ile czasu (sezonów) zajmie twórcom SGA dojście do tego samego. Zresztą podobnie było z replikatorami, też dość długo były to anonimowe maszyny. Jednak na dluższą mete taki stan rzeczy nudzi widzów i ogranicza mozliwości scenariuszowe i pojawili się: Piąty, RepliCarter.
Zresztą jęzeli SGA jest planowana na co najmniej 6 sezonów, to jeszcze dużo przed nami. Może w końcu pojawią się jacyś nieanonimowi przywódcy Upiorów....
Użytkownik ulan edytował ten post 06.02.2005 - |17:09|
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »