Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#201 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 20.11.2003 - |16:43|

Ups, fakt, napisałeś.

gulus niedokładny w czytaniu
  • 0

#202 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 20.11.2003 - |17:15|

Nowinki dotyczące NEO:

Promocja świąteczna - Zestaw Instalacyjny Neostrady wraz z prezentem za 99 zł z VAT!
sobota 15.11.2003 00:01
Klienci, którzy zamówią Neostradę od 15 listopada do końca roku będą mogli zakupić Zestaw Instalacyjny za 99 zł z VAT. Dodatkowo otrzymają do wyboru prezent
Kamerka internetowa LABTEC lub grę komputerową "Call of Duty"

Szczegóły :
http://www.neostrada..._tekst&p1=14938
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#203 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 20.11.2003 - |18:25|

Fakt 99 zł ale co z tego jak miesiecznie 149 zł
Jak dlamnie to nie ma zadnej promocji :)
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#204 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 27.11.2003 - |01:14|

Mija mi miesiac z neo+ - w piatek pod wieczor jade im oddac barwne pudelko wraz z zawartoscia - jakie sa moje wrazenia po tych 28 dniach? - powiem szczerze iz nie najlepsze - lacze chodzilo roznie - niekiedy zadziwialo mnie swoja szybkoscia - innym razem bylo wrecz przeciwnie, szczegolnie ostatnimi czasy, pojawialy sie takze klopoty z polaczeniem sie.

Powiem jedno - 149 to za duza kwota za takie lacze - nawet 99 za duzo - cenowo sklasyfikowalbym je na co najwyzej 59 zl - ale takiego spadku na bank nie odnotujemy.

Coz mi pozostaje - wrocic do swojego pewnego 8 KB/s w moim LANie - to nie jest wcale takie zle lacze, w sumie.......
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#205 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 27.11.2003 - |02:06|

Mnie dzisiaj zadziwili z tepsy zadzwonili sami ze abonament mi obnizyli do 149 pln z 212 i nawet dostalem pol miecha za free za to sie neo w moim regionie troche sypalio umne malo tylko raz dzwonilem na infolinie nie moglem sie zalogowac a tak to bylo luzik a pozatym na poczatku przyszlego roq ma byc new promocja i tez maja obnizac dotychczasowym abonentom Tepsa jak widac sie coraz bardziej stara moze na przyszlosc cos dobrego z tego bedzie (o ile sie dialog umnie nie pojawi :rolleyes: :D)
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#206 slawo59

slawo59

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 27.11.2003 - |10:58|

No witam.
Jak wszyscy to i ja.
W mojej pipidówie niestety ale do sieci można się dostać tylko przez TPSA.
Próbowali coś zrobić - sieć bezprzewodowa 64 kbps. Kombinowali z tym przez rok. I jakoś nic nie wykombinowali. Sieć działała, ale działała tak, że jedyne co chodziło to było GG. Jak chciałeś wejść na stronę np. wp.pl to łączenie trwało ze trzy minuty i potem nie można się połączyć. I takie tam. Jedyny plus z tej całej sieci - to że nam okablowali nam naszą klatkę w bloku i teraz mamy wewnętrzną sieć.
Więc jak u mnie zapodali Neo to się zapisałem. Mam kumpelę w tepsie, która to załatwia. Byłem drugim, który się na to zapisał. Dostałem Neo praktycznie po 2 dniach od podpisania umowy. Co prawda nie brałem od nich modemu, bo brajdak mi załatwił modem - router Lucenta CelPipe. Jak na razie jestem z tego zadowolony. Fakt branie tego tylko dla siebie i bulenie 150 zeta, to mimo że ja i moja żona pracujemy, to jednak jest to duża sumka dla jednego. Więc wzięliśmy sobie toto we trzech. Zrobiliśmy to po cichutku. Przecie mogę mieć 3 kompy w domciu. Teraz dołożę jeszcze 2 komputerki i mamy sieć z pięciu kompów.
Neo działa u mnie około miesiąca (pierwsza rejestracja 20/10/2003) Nie zrezygnowałem po miesiącu promocji. Teraz czekam na rachuneczek.
Piszecie że zrywa wam się połączenie. Mnie jakoś to się nie stało. Modemik włączony 24 h/dobę. IP przypisane trzyma nieraz i tydzień ten sam numer.

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz o której piszecie.

Jak to jest z tym 100 MB.
Jak się zaloguję do Neo+ w panelu, to mam taki komunikat: Przestrzeń dyskowa: 100 MB . Czy to oznacza że będę bulił 199 zeta a nie 149 ???

Pozdrawiam wszystkich.
  • 0
Było ale się zmyło. Tak też bywa. Zwykły człek nie ma na to wpływu :(

#207 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 27.11.2003 - |12:24|

o ile sie dialog umnie nie pojawi  :rolleyes:  :D)

Od listopada abonenci Telefonii Dialog w niektórych obszarach Wrocławia, Legnicy i Lubina mogą korzystać z nowych usług szerokopasmowego dostępu do Internetu w technologii DSL

to optymalna propozycja dla tych, którzy raczej korzystają z zasobów Internetu, niż wysyłają pliki o dużej objętości ze swoich kont. Wszyscy zainteresowani mają do wyboru dwie opcje: o przepustowościach odpowiednio 1 Mb/s i 256 kb/s (instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł + VAT) lub 2 Mb/s i 512 kb/s (instalacja 400 zł + VAT, abonament 249 zł +VAT). Do każdego dostępu oferowany jest jeden publiczny stały adres IP

Ja chce dialog :( :(
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#208 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 28.11.2003 - |11:23|

1 Mb/s i 256 kb/s (instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł + VAT)

JA TEZ CHCE!!!!!!!!!!!!!!!!
DLACZEGO ICH NIE MA W CZESTOCHOWIE - BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :( :( :( :( :( :wacko: :blink:

#209 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.01.2004 - |02:13|

http://www.osiol.com...t=ST&f=2&t=5151 Zapraszam do czytania, ladny walek ze strony Telekompromitacji Polskiej... :angry:
  • www.gwrota.com

#210 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 13.01.2004 - |02:57|

Orginalnie art ten napisal Greyworm z portalu Gamepub.org (tu jest orginal i dyskusja na forum) a na osle jest on tylko wklejony oczym naszczescie koles co go postuje poinformowal
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#211 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 13.01.2004 - |22:09|

Przeczytalem i zaczalem sie zastanawiac nad sensownoscia :D tego textu.

Co do IPkow wyglada na to ze autor nie minal sie z prawda - rzeczywiscie jest poczatek 83.*.*.* - i faktycznie w stanach duzo serwerqw jest zablokowanych (nawiasem mowiac nawet niektore sieci akademickie sa w stanach sciete na serwerach niektorych firm :D - tlumacza takie postepowanie tym ze podobno najwiecej wlamow odnotowane jest wlasnie z sieci akademickich). Jednak fragment o zmienianiu IP bez rozlaczania bujda mi zalatuje i sianiem paniki. Mialem Neo przez miesiac (listopad 2003) i nigdy sie cos takiego nie wydarzylo, co wiecej u kolegow nadal neo chodzi tak w "testach" jaki na stale zakupiona i tez takich zdarzen nie odntowano. Co wiecej - wydaje mi sie tez troszke to trudne do wykonania od strony technicznej :D o ile nie niemozliwe :D Przynajmniej takie jest moje zdanie (konsultowane z wieloma kolegami :D)

Radzilbym podchodzic wiec do owego artykulu z dystansem - nie wpadajmy w panike i nie zachowujmy sie zbyt histerycznie :D

#212 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 14.01.2004 - |02:05|

Jednak fragment o zmienianiu IP bez rozlaczania bujda mi zalatuje i sianiem paniki.

Jesli chdozi o zmiane adresu IP u mnie jest inna bajka codzinnie okolo 1:29 neo mi razłacza a routerek odnawia połaczenie i mam inny IP
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#213 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.01.2004 - |10:34|

Przeczytalem i zaczalem sie zastanawiac nad sensownoscia :D tego textu.

Co do IPkow wyglada na to ze autor nie minal sie z prawda - rzeczywiscie jest poczatek 83.*.*.* - i faktycznie w stanach duzo serwerqw jest zablokowanych (nawiasem mowiac nawet niektore sieci akademickie sa  w stanach sciete na serwerach niektorych firm :D - tlumacza takie postepowanie tym ze podobno najwiecej wlamow odnotowane jest wlasnie z sieci akademickich). Jednak fragment o zmienianiu IP bez rozlaczania bujda mi zalatuje i sianiem paniki. Mialem Neo przez miesiac (listopad 2003) i nigdy sie cos takiego nie wydarzylo, co wiecej u kolegow nadal neo chodzi tak w "testach" jaki na stale zakupiona i tez takich zdarzen nie odntowano. Co wiecej - wydaje mi sie tez troszke to trudne do wykonania od strony technicznej :D o ile nie niemozliwe :D Przynajmniej takie jest moje zdanie (konsultowane z wieloma kolegami :D)

Radzilbym podchodzic wiec do owego artykulu z dystansem - nie wpadajmy w panike i nie zachowujmy sie zbyt histerycznie :D

Artykul jest dobry,ciekawe jak bys gadal gdybys mial ip 83.xx.
Interwencja u TPSA nie pomoze bo niestety oni nic nie moga zrobic ;]

Co do zmiany IP, nie wiem jak dziala tem modem oraz centrala tpsa wiec sie nie wypowiadam :]
  • www.gwrota.com

#214 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 15.01.2004 - |18:35|

Artykul jest dobry,ciekawe jak bys gadal gdybys mial  ip 83.xx.
Interwencja u TPSA nie pomoze bo niestety oni nic nie moga zrobic ;]

Hmm - ja wcale nie neguje fragmentu o blokadzie maski 83.*.*.* - wiem iz to fakt. Ubolewam nad bezmyslnym dzialaniem naszego "kochanego" monopolisty - zaczelo brakowac IPkow dla Neo to sqbancy wykupili te nie uzywane nie przejmujac sie losem userow. Wierz mi wqrwia mnie to - znam dobrze taktyki TPSA, ich sposoby zachowan - mialem okazje widziec je od srodka (o czym juz kilkukrotnie wspominalem :D). Tez cierpie z powodu ich arogancji i bezczelnosci - lacze sie przez DSL'a - LAN :D Ostatnio coraz czesciej nastepuja przerwy w dostepie do sieci z przyczyn zaleznych jedynie od TP - nie reaguja tez na telefony zglaszajace usterke.

Sceptycznie jedynie odnioslem sie w swej poprzedniej wypowiedzi do fragmentu o zmianie IP podczas polaczenia - i to tu radzilem podchodzenie z dystansem :D

#215 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.02.2004 - |21:30|

Tepsa od 1 lutego ma nową promocję. Oto tekst z ich strony:

Od 01 lutego 2004 możesz zamówić Neostradę TP w dwóch opcjach do wyboru:

w wariancie 512 kb/s otrzymują nieograniczony dostęp do Sieci za 149 zł z VAT miesięcznie
w wariancie 128 kb/s otrzymują stały dostęp za jedyne 99 zł z VAT miesięcznie!
Dodatkowo Użytkownicy Neostrady TP otrzymują:

w opcji 512 kb/s - 100 MB (przy umowie na czas nieokreślony) i 50 MB (przy umowie na 12 miesięcy) przestrzeni dyskowej do publikacji własnych stron WWW i zakładania kont pocztowych
w opcji 128 kb/s - konto pocztowe w domenie neostrada.pl o pojemności 5 MB
dostęp do multimedialnego Serwisu Informacyjnego i Strefy Gier
stałą i bezpłatną asystę techniczną pod numerem 0-800 102 102
Neostrada TP w opcji 128 kb/s posiada funkcjonalność limitowania transferu do 5 GB w kierunku do Klienta. Po przekroczeniu tego limitu usługa będzie świadczona z maksymalną prędkością 32 kb/s.

Neostrada TP dostępna jest wraz z zestawem do samodzielnej instalacji. Użytkownikom usługi oferujemy kilka typów modemów USB i Ethernet. Teraz zestaw instalacyjny USB można zakupić już za 99 zł z VAT!

Czy będą chętni na taka promocję? Trudno powiedzieć. Zapewne tak. Jesli jednak ktoś ściąga duzo, to nie polecam opcji za 99 zeta. Miałem już Chello i limit był 15 giga. I to było mało, więc 5 to zaledwie kropla w morzu potrzeb :rolleyes:
Wychodzi na to, że Tepsa osłabła troszkę w promocjach a szkoda.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#216 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 02.02.2004 - |21:47|

Obawiam się, że będą chętni, niestety. A niestety dla tego, że znowu sie pojawi pełno nawiedzonych, przważnie małolatów, piszących nie wiadomo o czym, i myślących, że w sieci są bezkarni.

gulus
  • 0

#217 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.02.2004 - |23:51|

Tepsa od 1 lutego ma nową promocję. Oto tekst z ich strony:

Od 01 lutego 2004 możesz zamówić Neostradę TP w dwóch opcjach do wyboru:

w wariancie 512 kb/s otrzymują nieograniczony dostęp do Sieci za 149 zł z VAT miesięcznie
w wariancie 128 kb/s otrzymują stały dostęp za jedyne 99 zł z VAT miesięcznie!
Dodatkowo Użytkownicy Neostrady TP otrzymują:

w opcji 512 kb/s - 100 MB (przy umowie na czas nieokreślony) i 50 MB (przy umowie na 12 miesięcy) przestrzeni dyskowej do publikacji własnych stron WWW i zakładania kont pocztowych
w opcji 128 kb/s - konto pocztowe w domenie neostrada.pl o pojemności 5 MB
dostęp do multimedialnego Serwisu Informacyjnego i Strefy Gier
stałą i bezpłatną asystę techniczną pod numerem 0-800 102 102
Neostrada TP w opcji 128 kb/s posiada funkcjonalność limitowania transferu do 5 GB w kierunku do Klienta. Po przekroczeniu tego limitu usługa będzie świadczona z maksymalną prędkością 32 kb/s.

Neostrada TP dostępna jest wraz z zestawem do samodzielnej instalacji. Użytkownikom usługi oferujemy kilka typów modemów USB i Ethernet. Teraz zestaw instalacyjny USB można zakupić już za 99 zł z VAT!

Czy będą chętni na taka promocję? Trudno powiedzieć. Zapewne tak. Jesli jednak ktoś ściąga duzo, to nie polecam opcji za 99 zeta. Miałem już Chello i limit był 15 giga. I to było mało, więc 5 to zaledwie kropla w morzu potrzeb :rolleyes:
Wychodzi na to, że Tepsa osłabła troszkę w promocjach a szkoda.

Ta promocja jest raczej skierowana do ludzi potrzebujacych stalego dostepu do internetu w celu sprawdzania poczty, wykonywania roznego rodzaju transakcji przez internet itp. Czyli do ludzi prowadzacych swoje firmy w domq. W takim przypadku 5GB wystarcza bezporblemowo.

Ale tak czy siak te limity w UPC i teraz w TP to moim zdaniem totalna porazka... I gdzie my do UE hehe... :P
  • www.gwrota.com

#218 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 02.02.2004 - |23:59|

Właśnie, do Eurokomitetu, do tego za taką cenę. O ile mi się nie pokiełbasiło, to w Szwecji za tę cenę, około 25 euro można mieć 3 megowe łącze.

gulus zazdroszcząc
  • 0

#219 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 03.02.2004 - |00:01|

TP S.A. Znowu dala czterech liter.... Oni po prostu sa zbyt nastawieni na duze liczby. W naszym kraju wciaz brakuje taniego dostepu do internetu - wszyscy providerzy ida w zaparte oferujac szybkie (wzglednie - najlepiej to wyglada w ulotkach reklamowych) lacza za duze kwoty wychodzac z zalozenia ze jakas firma sie zawsze znajdzie. Dla przywatnych userow nie ma dobrej oferty. Taka miala byc neo - ale zonk - powiedzcie mi kogo stac na 149 zl/za miech :D - sprawa wyglada lepiej gdyby lacze podzielic - ale tu zonk - w umowie jest ze nie wolno. Co sie robi w takiej sytuacji??? - jak cos jest zakazane to lamiemy zakaz, nawet wiecej - sam zakazodawca nam pomaga - ostatnio kolega zakupil neo na 12 miechow - pracownik telepunktu sam doradzil mu podzielenie lacza, doradzil jaki sprzet kupic (w przypadku decyzji na routerek), malo tego - przyjechal do mieszkania kolegi i sam mu wszystko skonfigurowal aby chodzilo :D Ale powrocmy do sedna - zadna firma jeszcze nie odnalazla zyly zlota na naszym rynku - zamiast srubowac transfery wystarczy obnizyc ceny - brakuje w Polsce lacza o przepustowosci powiedzmy 64kbit/s za okolo 40 PLN - taka cena bylaby optymalna i na pewno znalazloby sie wielu ludzi chetnych.
Mam nadzieje ze cos sie w tym naszym kraju w koncu pozmienia - bo jak na razie to TPsa i inne firmy maja ludzi w d..... a licza sie dla nich jedynie firmy.

#220 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.02.2004 - |00:01|

A widdzieliscie co pisze nieco ponizej?

"Neostrada TP w opcji 128 kb/s posiada funkcjonalność limitowania transferu do 5 GB w kierunku do Klienta.
Po przekroczeniu tego limitu usługa będzie świadczona z maksymalną prędkością 32 kb/s."

BUEHEHEHEHEH :D :lol: :lol: :D
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych