NEO +
Napisano 20.11.2003 - |16:43|
gulus niedokładny w czytaniu
Napisano 20.11.2003 - |17:15|
Promocja świąteczna - Zestaw Instalacyjny Neostrady wraz z prezentem za 99 zł z VAT!
sobota 15.11.2003 00:01
Klienci, którzy zamówią Neostradę od 15 listopada do końca roku będą mogli zakupić Zestaw Instalacyjny za 99 zł z VAT. Dodatkowo otrzymają do wyboru prezent
Kamerka internetowa LABTEC lub grę komputerową "Call of Duty"
Szczegóły :
http://www.neostrada..._tekst&p1=14938
Napisano 20.11.2003 - |18:25|
Jak dlamnie to nie ma zadnej promocji
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 27.11.2003 - |01:14|
Powiem jedno - 149 to za duza kwota za takie lacze - nawet 99 za duzo - cenowo sklasyfikowalbym je na co najwyzej 59 zl - ale takiego spadku na bank nie odnotujemy.
Coz mi pozostaje - wrocic do swojego pewnego 8 KB/s w moim LANie - to nie jest wcale takie zle lacze, w sumie.......
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 27.11.2003 - |02:06|
Napisano 27.11.2003 - |10:58|
Jak wszyscy to i ja.
W mojej pipidówie niestety ale do sieci można się dostać tylko przez TPSA.
Próbowali coś zrobić - sieć bezprzewodowa 64 kbps. Kombinowali z tym przez rok. I jakoś nic nie wykombinowali. Sieć działała, ale działała tak, że jedyne co chodziło to było GG. Jak chciałeś wejść na stronę np. wp.pl to łączenie trwało ze trzy minuty i potem nie można się połączyć. I takie tam. Jedyny plus z tej całej sieci - to że nam okablowali nam naszą klatkę w bloku i teraz mamy wewnętrzną sieć.
Więc jak u mnie zapodali Neo to się zapisałem. Mam kumpelę w tepsie, która to załatwia. Byłem drugim, który się na to zapisał. Dostałem Neo praktycznie po 2 dniach od podpisania umowy. Co prawda nie brałem od nich modemu, bo brajdak mi załatwił modem - router Lucenta CelPipe. Jak na razie jestem z tego zadowolony. Fakt branie tego tylko dla siebie i bulenie 150 zeta, to mimo że ja i moja żona pracujemy, to jednak jest to duża sumka dla jednego. Więc wzięliśmy sobie toto we trzech. Zrobiliśmy to po cichutku. Przecie mogę mieć 3 kompy w domciu. Teraz dołożę jeszcze 2 komputerki i mamy sieć z pięciu kompów.
Neo działa u mnie około miesiąca (pierwsza rejestracja 20/10/2003) Nie zrezygnowałem po miesiącu promocji. Teraz czekam na rachuneczek.
Piszecie że zrywa wam się połączenie. Mnie jakoś to się nie stało. Modemik włączony 24 h/dobę. IP przypisane trzyma nieraz i tydzień ten sam numer.
Ciekawi mnie tylko jedna rzecz o której piszecie.
Jak to jest z tym 100 MB.
Jak się zaloguję do Neo+ w panelu, to mam taki komunikat: Przestrzeń dyskowa: 100 MB . Czy to oznacza że będę bulił 199 zeta a nie 149 ???
Pozdrawiam wszystkich.
Napisano 27.11.2003 - |12:24|
Od listopada abonenci Telefonii Dialog w niektórych obszarach Wrocławia, Legnicy i Lubina mogą korzystać z nowych usług szerokopasmowego dostępu do Internetu w technologii DSLo ile sie dialog umnie nie pojawi
![]()
)
to optymalna propozycja dla tych, którzy raczej korzystają z zasobów Internetu, niż wysyłają pliki o dużej objętości ze swoich kont. Wszyscy zainteresowani mają do wyboru dwie opcje: o przepustowościach odpowiednio 1 Mb/s i 256 kb/s (instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł + VAT) lub 2 Mb/s i 512 kb/s (instalacja 400 zł + VAT, abonament 249 zł +VAT). Do każdego dostępu oferowany jest jeden publiczny stały adres IP
Ja chce dialog
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 28.11.2003 - |11:23|
JA TEZ CHCE!!!!!!!!!!!!!!!!1 Mb/s i 256 kb/s (instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł + VAT)
DLACZEGO ICH NIE MA W CZESTOCHOWIE - BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Napisano 13.01.2004 - |02:13|
- www.gwrota.com
Napisano 13.01.2004 - |02:57|
Napisano 13.01.2004 - |22:09|
Co do IPkow wyglada na to ze autor nie minal sie z prawda - rzeczywiscie jest poczatek 83.*.*.* - i faktycznie w stanach duzo serwerqw jest zablokowanych (nawiasem mowiac nawet niektore sieci akademickie sa w stanach sciete na serwerach niektorych firm
Radzilbym podchodzic wiec do owego artykulu z dystansem - nie wpadajmy w panike i nie zachowujmy sie zbyt histerycznie
Napisano 14.01.2004 - |02:05|
Jesli chdozi o zmiane adresu IP u mnie jest inna bajka codzinnie okolo 1:29 neo mi razłacza a routerek odnawia połaczenie i mam inny IPJednak fragment o zmienianiu IP bez rozlaczania bujda mi zalatuje i sianiem paniki.
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 14.01.2004 - |10:34|
Artykul jest dobry,ciekawe jak bys gadal gdybys mial ip 83.xx.Przeczytalem i zaczalem sie zastanawiac nad sensownoscia
tego textu.
Co do IPkow wyglada na to ze autor nie minal sie z prawda - rzeczywiscie jest poczatek 83.*.*.* - i faktycznie w stanach duzo serwerqw jest zablokowanych (nawiasem mowiac nawet niektore sieci akademickie sa w stanach sciete na serwerach niektorych firm- tlumacza takie postepowanie tym ze podobno najwiecej wlamow odnotowane jest wlasnie z sieci akademickich). Jednak fragment o zmienianiu IP bez rozlaczania bujda mi zalatuje i sianiem paniki. Mialem Neo przez miesiac (listopad 2003) i nigdy sie cos takiego nie wydarzylo, co wiecej u kolegow nadal neo chodzi tak w "testach" jaki na stale zakupiona i tez takich zdarzen nie odntowano. Co wiecej - wydaje mi sie tez troszke to trudne do wykonania od strony technicznej
o ile nie niemozliwe
Przynajmniej takie jest moje zdanie (konsultowane z wieloma kolegami
)
Radzilbym podchodzic wiec do owego artykulu z dystansem - nie wpadajmy w panike i nie zachowujmy sie zbyt histerycznie
Interwencja u TPSA nie pomoze bo niestety oni nic nie moga zrobic ;]
Co do zmiany IP, nie wiem jak dziala tem modem oraz centrala tpsa wiec sie nie wypowiadam :]
- www.gwrota.com
Napisano 15.01.2004 - |18:35|
Hmm - ja wcale nie neguje fragmentu o blokadzie maski 83.*.*.* - wiem iz to fakt. Ubolewam nad bezmyslnym dzialaniem naszego "kochanego" monopolisty - zaczelo brakowac IPkow dla Neo to sqbancy wykupili te nie uzywane nie przejmujac sie losem userow. Wierz mi wqrwia mnie to - znam dobrze taktyki TPSA, ich sposoby zachowan - mialem okazje widziec je od srodka (o czym juz kilkukrotnie wspominalemArtykul jest dobry,ciekawe jak bys gadal gdybys mial ip 83.xx.
Interwencja u TPSA nie pomoze bo niestety oni nic nie moga zrobic ;]
Sceptycznie jedynie odnioslem sie w swej poprzedniej wypowiedzi do fragmentu o zmianie IP podczas polaczenia - i to tu radzilem podchodzenie z dystansem
Napisano 02.02.2004 - |21:30|
Czy będą chętni na taka promocję? Trudno powiedzieć. Zapewne tak. Jesli jednak ktoś ściąga duzo, to nie polecam opcji za 99 zeta. Miałem już Chello i limit był 15 giga. I to było mało, więc 5 to zaledwie kropla w morzu potrzebOd 01 lutego 2004 możesz zamówić Neostradę TP w dwóch opcjach do wyboru:
w wariancie 512 kb/s otrzymują nieograniczony dostęp do Sieci za 149 zł z VAT miesięcznie
w wariancie 128 kb/s otrzymują stały dostęp za jedyne 99 zł z VAT miesięcznie!
Dodatkowo Użytkownicy Neostrady TP otrzymują:
w opcji 512 kb/s - 100 MB (przy umowie na czas nieokreślony) i 50 MB (przy umowie na 12 miesięcy) przestrzeni dyskowej do publikacji własnych stron WWW i zakładania kont pocztowych
w opcji 128 kb/s - konto pocztowe w domenie neostrada.pl o pojemności 5 MB
dostęp do multimedialnego Serwisu Informacyjnego i Strefy Gier
stałą i bezpłatną asystę techniczną pod numerem 0-800 102 102
Neostrada TP w opcji 128 kb/s posiada funkcjonalność limitowania transferu do 5 GB w kierunku do Klienta. Po przekroczeniu tego limitu usługa będzie świadczona z maksymalną prędkością 32 kb/s.
Neostrada TP dostępna jest wraz z zestawem do samodzielnej instalacji. Użytkownikom usługi oferujemy kilka typów modemów USB i Ethernet. Teraz zestaw instalacyjny USB można zakupić już za 99 zł z VAT!
Wychodzi na to, że Tepsa osłabła troszkę w promocjach a szkoda.
Napisano 02.02.2004 - |21:47|
gulus
Napisano 02.02.2004 - |23:51|
Ta promocja jest raczej skierowana do ludzi potrzebujacych stalego dostepu do internetu w celu sprawdzania poczty, wykonywania roznego rodzaju transakcji przez internet itp. Czyli do ludzi prowadzacych swoje firmy w domq. W takim przypadku 5GB wystarcza bezporblemowo.Tepsa od 1 lutego ma nową promocję. Oto tekst z ich strony:
Czy będą chętni na taka promocję? Trudno powiedzieć. Zapewne tak. Jesli jednak ktoś ściąga duzo, to nie polecam opcji za 99 zeta. Miałem już Chello i limit był 15 giga. I to było mało, więc 5 to zaledwie kropla w morzu potrzebOd 01 lutego 2004 możesz zamówić Neostradę TP w dwóch opcjach do wyboru:
w wariancie 512 kb/s otrzymują nieograniczony dostęp do Sieci za 149 zł z VAT miesięcznie
w wariancie 128 kb/s otrzymują stały dostęp za jedyne 99 zł z VAT miesięcznie!
Dodatkowo Użytkownicy Neostrady TP otrzymują:
w opcji 512 kb/s - 100 MB (przy umowie na czas nieokreślony) i 50 MB (przy umowie na 12 miesięcy) przestrzeni dyskowej do publikacji własnych stron WWW i zakładania kont pocztowych
w opcji 128 kb/s - konto pocztowe w domenie neostrada.pl o pojemności 5 MB
dostęp do multimedialnego Serwisu Informacyjnego i Strefy Gier
stałą i bezpłatną asystę techniczną pod numerem 0-800 102 102
Neostrada TP w opcji 128 kb/s posiada funkcjonalność limitowania transferu do 5 GB w kierunku do Klienta. Po przekroczeniu tego limitu usługa będzie świadczona z maksymalną prędkością 32 kb/s.
Neostrada TP dostępna jest wraz z zestawem do samodzielnej instalacji. Użytkownikom usługi oferujemy kilka typów modemów USB i Ethernet. Teraz zestaw instalacyjny USB można zakupić już za 99 zł z VAT!![]()
Wychodzi na to, że Tepsa osłabła troszkę w promocjach a szkoda.
Ale tak czy siak te limity w UPC i teraz w TP to moim zdaniem totalna porazka... I gdzie my do UE hehe...
- www.gwrota.com
Napisano 02.02.2004 - |23:59|
gulus zazdroszcząc
Napisano 03.02.2004 - |00:01|
Mam nadzieje ze cos sie w tym naszym kraju w koncu pozmienia - bo jak na razie to TPsa i inne firmy maja ludzi w d..... a licza sie dla nich jedynie firmy.
Napisano 03.02.2004 - |00:01|
"Neostrada TP w opcji 128 kb/s posiada funkcjonalność limitowania transferu do 5 GB w kierunku do Klienta.
Po przekroczeniu tego limitu usługa będzie świadczona z maksymalną prędkością 32 kb/s."
BUEHEHEHEHEH
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »