Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2061 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.06.2009 - |18:23|

A mówiłem, że to "Original Series" będzie; jednak Kirk robi swoje ;)

Ja tam się cieszę, bo lubię ten serial; zresztą każdego Treka z chęcią przywitam :P Co do wersji to stawiam na remasterowaną a okładkami nie ma się co sugerować; pewnie ich jeszcze nie maja i dali stare. Nawet błąd w opisie jest bo "The Cage" jest wydane w trzecim sezonie. Z jednej strony wolałbym wersję nie remasterowaną, bo za jakiś czas ciężko będzie ją dostać. Z drugiej strony jak wydadzą wersje remasterowaną to jest szansa na wydanie Blu-ray. No ale zobaczymy jak to będzie ;) A kiedy Czesi maja premierę, bo nie mogłem znaleźć?
  • 0

#2062 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.06.2009 - |18:29|

A kiedy Czesi maja premierę, bo nie mogłem znaleźć?

Korzystając z tłumacza google :
--- Dostupnost: Předběžná doba dodání: do 2-6 týdnů. Tato doba se může v případě nedostupnosti titulu u distributora prodloužit.
--- Dostępność: pre-czas dostawy: w ciągu 2-6 tygodni. Okres ten może, w przypadku niedostępności tytuł dystrybutora rozszerzenia.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2063 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.06.2009 - |12:02|

a ja czekam az wydadza SG-1 i Atlantis w jednym zbiorczym nie duzym opakowaniu

No to proszę bardzo Stargate Atlantis - Seasons 1-5 - Complete ---> http://www.amazon.co...JKZ4BCCD8SX5FW8

Dołączona grafika

Pytanie : czy to może być jeszcze brzydsze ? ? :o :angry: Normalnie się wysilili , zwykłe ohydne kartonowe pudełko w które upchną poprzednie wydania.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2064 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 07.06.2009 - |18:28|

taaa, tradycyjny manewr - pojedyncze owinięte w kartonik, rodem z naszych półek... jeśli w USA nie zrobią tego complete (w co szczerze wątpię), to po prostu kupię pojedyncze, żadne tego typu kartony mnie nie interesują :D przynajmniej w USA wszystkie 5 sezonów wylazło w jednakowych pudełkach :D
  • 0
Dołączona grafika

#2065 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 07.06.2009 - |21:37|

no jak zawsze wcisna wczesniejsze wydania do pudelka i beda sprzedawac a za chailke jak beda filmy sga to wydadza kolejny wiec ja czekam a poztym z cena musza jeszcze zejsc;]
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2066 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 08.06.2009 - |05:39|

z tymi filmami to i tak nie wiadomo, ile ich będzie i kiedy z tym skończą, więc ja od początku traktuje serial oddzielnie, filmy oddzielnie, mam SG-1 Complete i teraz mogą sobie dokręcać filmy, a ja nie mam stresu, że będę miała część filmów w complete, a część oddzielnie :D

Tak samo zamierzam robić z SGA... w USA to raczej nie robią takich manewrów, że co rok, to nowy kartonik, ale potem po definitywnym zakończeniu filmów SG-1 czy SGA pewnie wydadzą same te filmy w zbiorczym pudełku, jak dorzucą jakieś nowe bonusy i zrobią jakieś fajne zbiorcze pudełko, to będzie okazja, żeby sobie wymienić :D
  • 0
Dołączona grafika

#2067 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 08.06.2009 - |14:38|

Myślałem ,że Imperial ze star treków wyda ENTERPRISE na dvd, a jednak będzie to STAR TREK: The Original Series.
Dowiedziałem się o tym przeglądając czeskie sklepy , wg nich będzie dźwięk to : DD 5.1 Angielski, Mono Francuski, Niemiecki, Włoski, Hiszpański, bez polskiego lektora.
Napisy : czeskie, niemieckie, francuskie, polskie, węgierskie, duńskie, fińskie, holenderskie, norweskie, hiszpańskie, tureckie, portugalskie, rosyjskie, szwedzkie.
Sezony 1 - 3 są już u nich w zapowiedziach.

No to EKSTRA.
Przynajmniej jak nasz dystrybutor da ciała to do granicy czeskiej mam godzinkę samochodem a do Pragi 2 i pół godziny. Ale mam nadzieję że IMPERIAL jednak będzie chciał zarobić trochę kasy. I nawet ta cena może i jest wysoka ale i tak go kupię. I oby kolejne seriale z tej serii były wydane z polskimi napisami jak nie u nas to chociaż u Czechów.
  • 0

#2068 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 08.06.2009 - |20:09|

Imperial się wreszcie obudził ;)

http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=7017
  • 0

#2069 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.06.2009 - |22:37|

Niestety tylko odrazu przywalił absurdalną cenę za Ally. :(

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2070 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.06.2009 - |09:14|

Dzwoniłem do Imperiala i dostałem potwierdzenie. Będzie u nas wydany TOS. planowana data premiery to:
październik SEZON 1
listopad SEZON 2
grudzień SEZON 3
ale nie wykluczają poślizgu

A teraz odnośnie SG-1:
Na razie imperial dał serial w odstawkę do przyszłego roku - problemy z Amerykańcami

No i "Wspaniały" Galapagos odłożył Supernaturala niby na jesień tego roku

Użytkownik hallass edytował ten post 09.06.2009 - |09:22|

• 0

#2071 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.06.2009 - |10:30|

SG-1 i Supernaturala to szkoda komentować.
A tego TOSa to nie wiesz czy wydadzą odrestaurowanego czy oryginalną wersję ? Bo to nigdy nie wiadomo co im strzeli do głowy.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2072 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.06.2009 - |10:35|

Dzwoniłem do Imperiala i dostałem potwierdzenie. Będzie u nas wydany TOS. planowana data premiery to:
październik SEZON 1
listopad SEZON 2
grudzień SEZON 3
ale nie wykluczają poślizgu

YES! YES! YES! A wiadomo jaka to będzie wersja? Zwykła czy remasterowana? No i czy o wersji Blu-ray coś mówili ;)

A teraz odnośnie SG-1:
Na razie imperial dał serial w odstawkę do przyszłego roku - problemy z Amerykańcami

Nie będę komentować, bo tylko brzydkie słowa mi na język przychodzą :angry: <_<

No i "Wspaniały" Galapagos odłożył Supernaturala niby na jesień tego roku

To samo co w przypadku SG-1 :angry: <_<
  • 0

#2073 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.06.2009 - |11:26|

YES! YES! YES! A wiadomo jaka to będzie wersja? Zwykła czy remasterowana? No i czy o wersji Blu-ray coś mówili ;)

Tego niestety pani sama nie do końca wiedziała ale widziała za to "miałem nikomu nie robić nadziei.... ", że jak w miarę dobrze się sprzeda to następny na widelcu jest TNG bo z paramountem coraz lepiej im się rozmawia na ten temat szczególnie po premierze ostatniego kinowego TREKA i zadziwiająco rewelacyjnej sprzedaży kinówek z reedycji Imperiala. (Jak wiadomo poprzednia edycja była od ITI HV który już nie istnieje)
  • 0

#2074 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.06.2009 - |11:50|

Tego niestety pani sama nie do końca wiedziała ale widziała za to "miałem nikomu nie robić nadziei.... ", że jak w miarę dobrze się sprzeda to następny na widelcu jest TNG bo z paramountem coraz lepiej im się rozmawia na ten temat szczególnie po premierze ostatniego kinowego TREKA i zadziwiająco rewelacyjnej sprzedaży kinówek z reedycji Imperiala. (Jak wiadomo poprzednia edycja była od ITI HV który już nie istnieje)

Czyli coś mi się wydaje, że to będzie wersja remasterowana i na edycję Blu-ray też jest szansa. Dlaczego? Ponieważ pierwszym remasterowanym serialem z serii jak wiadomo jest TOS. Następnym ma być TNG i premiera planowana jest chyba na przyszyły rok. Kolejny ma być DS9 i Voyager i na końcu Enterprise. W takich kolejnościach seriale mają być odświeżane i wydawane na Blu-ray. Więc pewnie Imperial też chce iść tą drogą. Dodam, że w 2010 Paramount planuje również wydać wersje reżyserskie wszystkich filmów na Blu-ray. Co do rewelacyjnej sprzedaży kinówek, to nie ma w tym nic dziwnego. Nawet za czasów edycji 2-płytowych sklepy internetowe bardzo szybko się ich pozbywały, a samo ITI tłoczyło więcej 2-płytówek niż 1-płytówek. Imperial został tylko przy 1-płytówkach ale może i reedycję tamtych wydań też zrobią. Ja na dzien dzisiejszy czekam na kinówki w wersji Blu-ray i modlę się żeby nie wyrzucili 7 płyty z dodatkami ;) A jak TOS wyjdzie u nas na Blu-ray, to sorki "Stargate SG-1", nawet jak wyjdziesz na początku roku poczekasz w kolejce :lol: :P

Użytkownik Inuki edytował ten post 09.06.2009 - |12:01|

• 0

#2075 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.06.2009 - |12:55|

Ja na dzien dzisiejszy czekam na kinówki w wersji Blu-ray i modlę się żeby nie wyrzucili 7 płyty z dodatkami ;) A jak TOS wyjdzie u nas na Blu-ray, to sorki "Stargate SG-1", nawet jak wyjdziesz na początku roku poczekasz w kolejce

Trochę OFFTOP. Jeśli chodzi o BR to ja nie zamierzam kupować tego formatu do momentu aż nowości będą w cenach 50-60 zł a nie 100-130 jak w tej chwili a stare filmy nie zejdą do pułapu cenowego 20-39 zł a nie 60-110. Choc wydaje mi się ze zanim to nastąpi BR umrze śmiercią naturalną a filmy będziemy kupować na kartach SDHC....cośtam.
  • 0

#2076 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 09.06.2009 - |16:58|

Aż jestem ciekaw jak TOS u nas się sprzeda, bo niestety (stety) to jest pozycja tylko dla fanów. A jeżeli ma być wyznacznikiem czy wydawać dalej, to może być ciężko, bo tak jak oni to wydają, to mogą poprzestać na 2 sezonie z 3 (jak z Millennium) i powiedzą, że im się nie sprzedaje :/ Ale ja podobno jakiś pesymista jestem.
  • 0

#2077 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.06.2009 - |17:29|

Jak rzucą w cenie do 100zł za sezon, to pewno będzie sens kupować, ale pewno poniżej 170zł nie zejdą, a cena 200+ jest wysoce prawdopodobna... a kto to kupi tak drogo...

U Czechów to jest zdaje to 2500 koron - cena producenta wydawcy, więc to daje ponad 300zł ZA SEZON

Użytkownik Toudi edytował ten post 09.06.2009 - |17:34|

#2078 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 09.06.2009 - |18:04|

Ja nie kupię, bo wydawca nie ma zamiaru się wysilić i przygotować porządnego wydania (z polskim audio - są wszakże dwa różne tłumaczenia). Czesi, Niemcy, Hiszpanie mogą mieć z dubbingiem, ale my oczywiście nie możemy dostać lektora. Dla mnie takie wydanie jest niepełnowartościowe i nigdy nie kupiłem niczego wydanego w ten sposób (niestety sporo seriali mnie ominęło - np. 24 Godziny). Do tego pewnie horrendalna cena. Kiedy w tym kraju będzie normalnie, a poziom wydań DVD będzie taki jak na zachodzie, czy też u naszych sąsiadów?

Użytkownik baku edytował ten post 09.06.2009 - |18:05|

• 0

#2079 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.06.2009 - |18:25|

Ja nie kupię, bo wydawca nie ma zamiaru się wysilić i przygotować porządnego wydania (z polskim audio - są wszakże dwa różne tłumaczenia). Czesi, Niemcy, Hiszpanie mogą mieć z dubbingiem, ale my oczywiście nie możemy dostać lektora. Dla mnie takie wydanie jest niepełnowartościowe i nigdy nie kupiłem niczego wydanego w ten sposób (niestety sporo seriali mnie ominęło - np. 24 Godziny). Do tego pewnie horrendalna cena. Kiedy w tym kraju będzie normalnie, a poziom wydań DVD będzie taki jak na zachodzie, czy też u naszych sąsiadów?

Akurat Czesi też nie mają swojego dubingu a lektor w tym tytule to akurat psuje cały serial moim skromnym zdaniem
  • 0

#2080 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.06.2009 - |19:06|

Chociaż mnie zupełnie nie interesują wszelkie Star Treki i tym podobne, to jednak sama pomyślałam, że nawet lektora nie dali, a przecież chociażby AXN chyba to wałkował, więc nie jest tak, że nie ma gotowej wersji... no cóż...
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych