Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 06.06.2009 - |18:23|
Ja tam się cieszę, bo lubię ten serial; zresztą każdego Treka z chęcią przywitam Co do wersji to stawiam na remasterowaną a okładkami nie ma się co sugerować; pewnie ich jeszcze nie maja i dali stare. Nawet błąd w opisie jest bo "The Cage" jest wydane w trzecim sezonie. Z jednej strony wolałbym wersję nie remasterowaną, bo za jakiś czas ciężko będzie ją dostać. Z drugiej strony jak wydadzą wersje remasterowaną to jest szansa na wydanie Blu-ray. No ale zobaczymy jak to będzie A kiedy Czesi maja premierę, bo nie mogłem znaleźć?
Napisano 06.06.2009 - |18:29|
Korzystając z tłumacza google :A kiedy Czesi maja premierę, bo nie mogłem znaleźć?
--- Dostupnost: Předběžná doba dodání: do 2-6 týdnů. Tato doba se může v případě nedostupnosti titulu u distributora prodloužit.
--- Dostępność: pre-czas dostawy: w ciągu 2-6 tygodni. Okres ten może, w przypadku niedostępności tytuł dystrybutora rozszerzenia.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 07.06.2009 - |12:02|
No to proszę bardzo Stargate Atlantis - Seasons 1-5 - Complete ---> http://www.amazon.co...JKZ4BCCD8SX5FW8a ja czekam az wydadza SG-1 i Atlantis w jednym zbiorczym nie duzym opakowaniu
Pytanie : czy to może być jeszcze brzydsze ? ? Normalnie się wysilili , zwykłe ohydne kartonowe pudełko w które upchną poprzednie wydania.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.06.2009 - |18:28|
Napisano 07.06.2009 - |21:37|
Napisano 08.06.2009 - |05:39|
Tak samo zamierzam robić z SGA... w USA to raczej nie robią takich manewrów, że co rok, to nowy kartonik, ale potem po definitywnym zakończeniu filmów SG-1 czy SGA pewnie wydadzą same te filmy w zbiorczym pudełku, jak dorzucą jakieś nowe bonusy i zrobią jakieś fajne zbiorcze pudełko, to będzie okazja, żeby sobie wymienić
Napisano 08.06.2009 - |14:38|
Myślałem ,że Imperial ze star treków wyda ENTERPRISE na dvd, a jednak będzie to STAR TREK: The Original Series.
Dowiedziałem się o tym przeglądając czeskie sklepy , wg nich będzie dźwięk to : DD 5.1 Angielski, Mono Francuski, Niemiecki, Włoski, Hiszpański, bez polskiego lektora.
Napisy : czeskie, niemieckie, francuskie, polskie, węgierskie, duńskie, fińskie, holenderskie, norweskie, hiszpańskie, tureckie, portugalskie, rosyjskie, szwedzkie.
Sezony 1 - 3 są już u nich w zapowiedziach.
No to EKSTRA.
Przynajmniej jak nasz dystrybutor da ciała to do granicy czeskiej mam godzinkę samochodem a do Pragi 2 i pół godziny. Ale mam nadzieję że IMPERIAL jednak będzie chciał zarobić trochę kasy. I nawet ta cena może i jest wysoka ale i tak go kupię. I oby kolejne seriale z tej serii były wydane z polskimi napisami jak nie u nas to chociaż u Czechów.
Napisano 08.06.2009 - |20:09|
Napisano 08.06.2009 - |22:37|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 09.06.2009 - |09:14|
październik SEZON 1
listopad SEZON 2
grudzień SEZON 3
ale nie wykluczają poślizgu
A teraz odnośnie SG-1:
Na razie imperial dał serial w odstawkę do przyszłego roku - problemy z Amerykańcami
No i "Wspaniały" Galapagos odłożył Supernaturala niby na jesień tego roku
Użytkownik hallass edytował ten post 09.06.2009 - |09:22|
Napisano 09.06.2009 - |10:30|
A tego TOSa to nie wiesz czy wydadzą odrestaurowanego czy oryginalną wersję ? Bo to nigdy nie wiadomo co im strzeli do głowy.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 09.06.2009 - |10:35|
Dzwoniłem do Imperiala i dostałem potwierdzenie. Będzie u nas wydany TOS. planowana data premiery to:
październik SEZON 1
listopad SEZON 2
grudzień SEZON 3
ale nie wykluczają poślizgu
YES! YES! YES! A wiadomo jaka to będzie wersja? Zwykła czy remasterowana? No i czy o wersji Blu-ray coś mówili
A teraz odnośnie SG-1:
Na razie imperial dał serial w odstawkę do przyszłego roku - problemy z Amerykańcami
Nie będę komentować, bo tylko brzydkie słowa mi na język przychodzą
No i "Wspaniały" Galapagos odłożył Supernaturala niby na jesień tego roku
To samo co w przypadku SG-1
Napisano 09.06.2009 - |11:26|
YES! YES! YES! A wiadomo jaka to będzie wersja? Zwykła czy remasterowana? No i czy o wersji Blu-ray coś mówili
Tego niestety pani sama nie do końca wiedziała ale widziała za to "miałem nikomu nie robić nadziei.... ", że jak w miarę dobrze się sprzeda to następny na widelcu jest TNG bo z paramountem coraz lepiej im się rozmawia na ten temat szczególnie po premierze ostatniego kinowego TREKA i zadziwiająco rewelacyjnej sprzedaży kinówek z reedycji Imperiala. (Jak wiadomo poprzednia edycja była od ITI HV który już nie istnieje)
Napisano 09.06.2009 - |11:50|
Tego niestety pani sama nie do końca wiedziała ale widziała za to "miałem nikomu nie robić nadziei.... ", że jak w miarę dobrze się sprzeda to następny na widelcu jest TNG bo z paramountem coraz lepiej im się rozmawia na ten temat szczególnie po premierze ostatniego kinowego TREKA i zadziwiająco rewelacyjnej sprzedaży kinówek z reedycji Imperiala. (Jak wiadomo poprzednia edycja była od ITI HV który już nie istnieje)
Czyli coś mi się wydaje, że to będzie wersja remasterowana i na edycję Blu-ray też jest szansa. Dlaczego? Ponieważ pierwszym remasterowanym serialem z serii jak wiadomo jest TOS. Następnym ma być TNG i premiera planowana jest chyba na przyszyły rok. Kolejny ma być DS9 i Voyager i na końcu Enterprise. W takich kolejnościach seriale mają być odświeżane i wydawane na Blu-ray. Więc pewnie Imperial też chce iść tą drogą. Dodam, że w 2010 Paramount planuje również wydać wersje reżyserskie wszystkich filmów na Blu-ray. Co do rewelacyjnej sprzedaży kinówek, to nie ma w tym nic dziwnego. Nawet za czasów edycji 2-płytowych sklepy internetowe bardzo szybko się ich pozbywały, a samo ITI tłoczyło więcej 2-płytówek niż 1-płytówek. Imperial został tylko przy 1-płytówkach ale może i reedycję tamtych wydań też zrobią. Ja na dzien dzisiejszy czekam na kinówki w wersji Blu-ray i modlę się żeby nie wyrzucili 7 płyty z dodatkami A jak TOS wyjdzie u nas na Blu-ray, to sorki "Stargate SG-1", nawet jak wyjdziesz na początku roku poczekasz w kolejce
Użytkownik Inuki edytował ten post 09.06.2009 - |12:01|
Napisano 09.06.2009 - |12:55|
Trochę OFFTOP. Jeśli chodzi o BR to ja nie zamierzam kupować tego formatu do momentu aż nowości będą w cenach 50-60 zł a nie 100-130 jak w tej chwili a stare filmy nie zejdą do pułapu cenowego 20-39 zł a nie 60-110. Choc wydaje mi się ze zanim to nastąpi BR umrze śmiercią naturalną a filmy będziemy kupować na kartach SDHC....cośtam.Ja na dzien dzisiejszy czekam na kinówki w wersji Blu-ray i modlę się żeby nie wyrzucili 7 płyty z dodatkami A jak TOS wyjdzie u nas na Blu-ray, to sorki "Stargate SG-1", nawet jak wyjdziesz na początku roku poczekasz w kolejce
Napisano 09.06.2009 - |16:58|
Napisano 09.06.2009 - |17:29|
U Czechów to jest zdaje to 2500 koron - cena
Użytkownik Toudi edytował ten post 09.06.2009 - |17:34|
Napisano 09.06.2009 - |18:04|
Użytkownik baku edytował ten post 09.06.2009 - |18:05|
Napisano 09.06.2009 - |18:25|
Akurat Czesi też nie mają swojego dubingu a lektor w tym tytule to akurat psuje cały serial moim skromnym zdaniemJa nie kupię, bo wydawca nie ma zamiaru się wysilić i przygotować porządnego wydania (z polskim audio - są wszakże dwa różne tłumaczenia). Czesi, Niemcy, Hiszpanie mogą mieć z dubbingiem, ale my oczywiście nie możemy dostać lektora. Dla mnie takie wydanie jest niepełnowartościowe i nigdy nie kupiłem niczego wydanego w ten sposób (niestety sporo seriali mnie ominęło - np. 24 Godziny). Do tego pewnie horrendalna cena. Kiedy w tym kraju będzie normalnie, a poziom wydań DVD będzie taki jak na zachodzie, czy też u naszych sąsiadów?
Napisano 09.06.2009 - |19:06|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych