Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2041 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 25.05.2009 - |21:58|

Imperial ma w nosie takie rzeczy.

Dołączona grafika

Raz piszą Sezon 1, raz Sezon Drugi, a przy następnym ręce opadły. Kolejny wydadzą pewnie jak nowych Tudorów, tak dla urozmaicenia. ;)

#2042 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 25.05.2009 - |23:07|

wergora widzę ze posiadasz boxowe wydanie Przystanku Alaska, jest szansa na jakieś fotki z wewnątrz?
  • 0

#2043 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.05.2009 - |06:09|

W wydaniach USA też im się zdarza namotać z opakowaniami... chociaż zwykle nie aż tak bardzo...

Dołączona grafika

Głównym problemem jest zachowanie jednolitego rozmieszczenia poszczególnych elementów okładki, przez co tytuł raz jest wyżej, raz jest niżej... w przypadku Eureki to już w ogóle namotali, bo najpierw zrobili takie śmieszne pudełko z materiałów recyklingowych, ale przy drugim sezonie już od tego odpadli i teraz jedno jest szersze, drugie jest węższe. A teraz 3 sezon wydają w dwóch częściach - jako 3.0 i potem 3.5, więc 3.0 będzie na bank w zwykłym pudełku na 2DVD... kaszana... poczekam na complete series :D

Najlepiej im to idzie w przypadku Losta i Supernatural. Oba seriale mają już zapowiedziane kolejne sezony i okładki będą w 100% kompatybilne z poprzednimi... z ostatnich zapowiedzi również 2 sezon Early Edition będzie miał opakowanie w 100% zgodne z poprzednim.
  • 0
Dołączona grafika

#2044 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.05.2009 - |15:58|

Przystanek Alaska od środka.
Załączony plik  DSC01073.JPG   150,65 KB   36 Ilość pobrań

Niestety nie przyjdzie do mnie Ania z Zielonego Wzgórza. Dostałem maila że egzemplarz który miał iść do mnie jest uszkodzony. Nie wiadomo kiedy dostaną dobry. Innymi słowy nie mają na stanie i nie wiedzą kiedy ściągną.
W czerwcu zaopatrzę się u innego allegrowicza i zdam relację z testów.
  • 0

#2045 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.05.2009 - |16:00|

Ten "Przystanek Alaska" to rozumiem, że dvd-9 i po 4 epy na płytę ?
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2046 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.05.2009 - |18:18|

Dokładnie tak. Jak znam nasze realia to pozostałe sezony w takim wydaniu pozostaną w naszych snach.
  • 0

#2047 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.05.2009 - |19:45|

A co do "Deadwood" to podobno premiera przesunięta o miesiąc, więc nic nowego :lol:

Anulowali mi zamówienie w merlinie, więc szykuje się kolejny poślizg. ;)

#2048 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 28.05.2009 - |17:30|

Może kogoś to zainteresuje; ja za 400zł z chęcią kupię, ale nie za taka cenę ;)

http://bluedvd.pl/p/... 6 blu-ray.html

EDIT: Niestety będzie to wydanie BEZ polskich napisów (o lektorze nawet nie wspominam) :angry:

Użytkownik Inuki edytował ten post 04.06.2009 - |15:54|

• 0

#2049 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 29.05.2009 - |07:58|

Może kogoś to zainteresuje; ja za 400zł z chęcią kupię, ale nie za taka cenę ;)

http://bluedvd.pl/p/... 6 blu-ray.html

no masakryczna ta cena ja czekam az cena bedzie z 20 funtow to sobie kupie ale 600zl to 120funtow a cena wyjsciowa w angli to 50 funtow to juz jest zlodziejstwo w bialy dzien
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2050 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.06.2009 - |20:16|

Jestem w mocnym szoku! Co ja gadam w ogromnym szoku jestem :blink: Jak Imperial mógł aż tak dać [beeep]? No i znowu grzbiety kolejnych sezonów nie będą do siebie pasowały :(

http://www.gram.pl/n...ey_Company.html
  • 0

#2051 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.06.2009 - |21:12|

Podano to już kilka dni temu.
I też mnie właśnie rozbawiło to "....Przypominamy, że firma Disney ma w sowim portfolio : ....LOST: Zagubieni, Gotowe na Wszystko, czy też Chirurdzy....."
Raczej wątpię aby im się chciało to od nowa jeszcze raz wydawać, obecnie powydawali/zapowiedzieli co nieco na Blu-rayach , chociaż kto tam wie co chodzi wydawcom po głowie.

ALIASa Imperial wydał już całego , ciekawe czy CD Projekt się będzie chciało to wydać raz jeszcze.
A najfajniejszą wspomnianą pozycją jest "Załoga G", może sobie przypomnę przez sentyment z dzieciństwa. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.06.2009 - |21:14|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2052 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.06.2009 - |21:26|

biku1 ale to nie chodzi o "Załogę G" Made in Japan, tylko o Made in Disney ;)

http://www.filmweb.p...1/Załoga G,2009
  • 0

#2053 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.06.2009 - |21:40|

Łe no to lipa, a ja myślałem, że chodzi o klasykę a tak to niech się bujają. :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.06.2009 - |21:41|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2054 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 05.06.2009 - |12:57|

Ale jak Cd-Projekt weźmie się na poważnie za dystrybucje, to jest szansa na porządne wydania. W jendolitej formie. Ich dział kontaktu z klientem naprawdę działa, może światełko w tunelu :D
  • 0

#2055 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.06.2009 - |17:49|

Dokładniejsze info co do S3 SN na DVD i BD:

Wydania DVD i Blu-ray czwartego sezonu Supernatural na sklepowe (amerykańskie) półki trafią już pierwszego września. Warner Home Video razem z premierą ogłosił ostateczny opis tych produktów.

Obydwie wersję będą zawierały dokładnie 1152 minuty materiału filmowego, a w nim:
- wszystkie 22 odcinki czwartej serii
- The Mythologies of Supernatural: From Heaven to Hell (Mitologia w "Supernatural": Od nieba do piekła) - 3-częściowy dokument dotyczący serialowego Nieba, Czyśćca i Piekła
- komentarz do trzech odcinków
- wycięte i rozszerzone sceny
- wpadki z planu

6-płytowe wydanie DVD będzie posiadało angielską (5.1) i portugalską (2.0) ścieżkę dźwiękową oraz hiszpańskie, francuskie, portugalskie, chińskie i tajlandzkie napisy. Oczywiście będzie to wersja szerokoekranowa. Cena sugerowana wynosi 59,98 dolarów.

Na czterech dwuwarstwowych płytach zaś Blu-ray (rozdzielczość 1080p) znajdziemy trzy ścieżki dźwiękowe - angielską (5.1), francuską (2.0) i japońską (2.0), a także francuskie i japońskie napisy. Cena sugerowana jest 20 dolarów wyższa, niż w przypadku wydania DVD - 79,98.

Oprócz danych technicznych podano oficjalny opis czwartej serii, który znajdzie się na tyle okładki obydwu wydań:

Wskrzeszenie. Po długotrwałych, koszmarnych torturach Deanowi udaje się uciec z piekła. Z pomocą przychodzi mu wszechpotężne stworzenie, jakiego jeszcze nigdy nie widział - anioł, wojownik Boga. Namawia on Sama i Deana do stanięcia po stronie Nieba w walce przeciwko Piekłu. Chodzą plotki, że już wkrótce pewien upadły anioł zwany Lucyferem ostanie uwolniony i wypuszczony z więzienia. Jeśli braciom nie uda się tego powstrzymać to Lucyfer wyjdzie na wolność i rozpocznie Apokalipsę.

W międzyczasie bracia Winchester ponownie łączą siły i wyruszają w w trasę, walcząc po drodze ze wszystkim, co nadprzyrodzone. Będą musieli się zmierzyć z demonami, duchami, samym Draculą, a nawet uzbrojonym 2-metrowym misiem. W ciągu fantastycznych 22-óch odcinków sezonu czwartego zostają wrzuceni w horror wielkiej wojny. Stojąc pomiedzy Niebem a Piekłem, pomiędzy Bogiem a Diabłem, muszą walczyć o przetrwanie ludzkości.

Tak prezentują się finalne wersje okładek wydania Blu-ray i DVD:

Dołączona grafika Dołączona grafika

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2056 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.06.2009 - |18:00|

Dokładniejsze info co do S3 SN na DVD i BD:

Chyba do S4. :P

- The Mythologies of Supernatural: From Heaven to Hell (Mitologia w "Supernatural": Od nieba do piekła) - 3-częściowy dokument dotyczący serialowego Nieba, Czyśćca i Piekła

Ten dodatek o czym wspominałem już w temacie z Supernaturalem powinien zainteresować niektórych dyskutantów rozprawiających o mitologi w S. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.06.2009 - |18:00|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2057 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 05.06.2009 - |22:28|

Kolejny dwa seriale Amercomu w boxach tym razem Sezon 1 "Miami Vice" oraz "Knight Rider". Zestaw 11 DVD, trochę bardziej mogli się postarać, no moim zdaniem nie potrzebny ten napis "Wielcy detektywi" przy. Cena 110 PLN wg Merlin.pl. Okładki:
Dołączona grafikaDołączona grafika

I jeszcze zapowiedź od Best Film Sezon 1 Odcinki 1-5"Robin Hooda", więc pewnie to podzielą na trzy części, bo serial składa się z 13. Cena 27.99 PLN wg Empik.com. Okładka:
Dołączona grafika

Użytkownik boscorelli edytował ten post 05.06.2009 - |22:42|

• 0

#2058 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 06.06.2009 - |09:29|

Czekam na boxowe wydania kolejnych sezonów Monka i Przystanku Alaska. Choć znając nasze realia mogę się nie doczekać.
  • 0

#2059 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.06.2009 - |16:10|

Myślałem ,że Imperial ze star treków wyda ENTERPRISE na dvd, a jednak będzie to STAR TREK: The Original Series.
Dowiedziałem się o tym przeglądając czeskie sklepy , wg nich będzie dźwięk to : DD 5.1 Angielski, Mono Francuski, Niemiecki, Włoski, Hiszpański, bez polskiego lektora.
Napisy : czeskie, niemieckie, francuskie, polskie, węgierskie, duńskie, fińskie, holenderskie, norweskie, hiszpańskie, tureckie, portugalskie, rosyjskie, szwedzkie.
Sezony 1 - 3 są już u nich w zapowiedziach.

Sezon 1 (8 dvd) http://dvd-filmy.dvd...ona-8-dvd-21235
http://www.arara.cz/product/109612
Sezon 2 (7 dvd) http://dvd-filmy.dvd...zona-7-dvd-3058
Sezon 3 (7 dvd) http://dvd-filmy.dvd...zona-7-dvd-9236
  • 0

#2060 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.06.2009 - |16:14|

Pytanie: wersja remasterowana, czy nie - sądząc po pudełku, to nie... bo tak wydane były stare wersje.
Oraz cena, nawet po przeliczeniu tych koron na polskie, cena jest nokautująca.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych