Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 067 - S03E20 - The Man Behind the Curtain

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
623 odpowiedzi w tym temacie

#181 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:39|

Dokładnie.Wcześniej napisałem o ubiorze Richarda,gdy spotkał młodego Bena.Wygląda własnie troche straoświecko.

To ubranie skojarzyło mi się z takimi jakie nosili piraci :D
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#182 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |20:41|

To ubranie skojarzyło mi się z takimi jakie nosili piraci :D

Do tego malowanie jak u Deppa prawie... no normalnie piraci z karaibów :)
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#183 marlicek

marlicek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoMałyszyn

Napisano 10.05.2007 - |20:42|

a nikt sie nie zastanawial dlaczego to trzesienie "wlaczylo/zaczelo" sie dokladnie wtedy gdy Locke wlaczyl bateryjke?

Mi się wydaje ze Richard jest stworzony przez Jacoba, albo Richard to Jacob we własnej osobie. Dał on Lockowi papiery James'a bo wiedział ze Locke nie zabije sam ojca, a co idzie za zabiciem Ben przylaczy Locke'a do siebie, i wtedy Jonh bedzie mogl pomoc Jacobowi,lecz Ben nie wie o tym ze Richard to jest człowiek(lub tez nie czlowiek) sterowany przez Jacoba. :)
  • 0

#184 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |20:44|

a nikt sie nie zastanawial dlaczego to trzesienie "wlaczylo/zaczelo" sie dokladnie wtedy gdy Locke wlaczyl bateryjke?

Mi się wydaje ze Richard jest stworzony przez Jacoba, albo Richard to Jacob we własnej osobie. Dał on Lockowi papiery James'a bo wiedział ze Locke nie zabije sam ojca, a co idzie za zabiciem Ben przylaczy Locke'a do siebie, i wtedy Jonh bedzie mogl pomoc Jacobowi,lecz Ben nie wie o tym ze Richard to jest człowiek(lub tez nie czlowiek) sterowany przez Jacoba. :)

Ben ostrzegał, że Jacob nie lubi nowoczesnej technologii.

Co do Richarda to wszystko brzmi nieźle, ale czy JAcob byłby aż tak potężny żeby kierować Rysiem albo go materializować poza wyspą? (patrz odcinek "Not in Portland np.)
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#185 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 10.05.2007 - |20:45|

Ben powiedział że Jacob nie lubi technologii, więc zapalenie latarki pewnie go zdenerwowało.
  • 0
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
Dołączona grafikaDołączona grafika

#186 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:46|

Zartujecie sobie ze mnie? Nie bylo mnie 6 godzin w domu i wywaliłem więcej syfu niz w ciagu ostatniego tygodnia tylko z tego topica. Jeśli po tym poście ktokolwiek napisze cokolwiek nie na temat dostanie warna z glana na pysk. Posypią się bany i g.. mnie to.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 10.05.2007 - |20:47|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#187 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:48|

Ben powiedział że Jacob nie lubi technologii, więc zapalenie latarki pewnie go zdenerwowało.

Ciekawe czemu nie lubi technologi...
  • 0

#188 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:48|

Do tego malowanie jak u Deppa prawie... no normalnie piraci z karaibów :)

Prosisz - masz

http://www.tvseriesf...been_leaked.php
  • 0

#189 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 10.05.2007 - |20:51|

Odcinek 10/10 choć tyle nie powinienem dać, bo uśmiercili (prawdopodobnie...) moją ulubioną postać. :bag: Jak mogli? :P Jeszcze jest jakaś nadzieja, że siła wyspy/Jacoba go wyleczy, wskrzesi czy cuś, jednak śmiem wątpić.... Mgli byz zabić Kate, Jacka, Koreańców, ale czemu Łysola? ;)

Plażowicze:

Obstaję przy tym, że Jack coś z Julką kombinują pod siebie. Czy moja teoria się spradzi, zobaczymy. Czas wszystko nadrobić... Wreszcie mieli tą wspólną naradę. Ciekawe co teraz zamierzają zrobić. Będzie trzeba jakoś się bronić przed Othersami.

Others, Ben, John, Jacob:
Fajnie przedstawili Jacoba, puste krzesło i pierwsze słowa Jacoba które mogliśmy usłyszeć. Dlaczego chce pomocy? Znając Lost szybko się nie dowiemy :afro: Coż to było wokół jego chatki? Proch, piach?

John nieźle sobie poczynał w obozie Innych, usłyszał Jacoba, no i niestety dostał kulke... Sądziłem, że John to kluczowa postać całego serialu od pierwszej serii, a tu taki zonk :/

Wszelkie domysły o Richiem zostały dokładnie opisane, a ja tylko dodam od siebie, że być może to on wykorzystał Johna i to on będzie chciał objąc przywództwo za Bena. Choć czemu nie uczynił tego wcześniej? I czemu się ne starzeje? Jeste duchem? ;P

Ben i jego flashbacki...

Jedne z lepszych retrosów w serialu. po prostu wiele się dowiedzieliśmy, a także dostarczyły nowych zagdek.
Wulkan? Auto Rgera w innym miejscu? Matka (zwidy,dymek)? Co z Annie?

Cały odcinek sprawił też, że historia Bakunina ma sens. Othersi pozwolili przetrwać jemu i pracownikom Swana, aby zachować pozory, jednak Mikchaiła dodatkowo przeciągneli na swoją stronę. Prawdopodobnie d tamtego czasu podszywają się pod Dharmę wykorzystując ją do własnych celów. (które Ben skupia na problemie ciężarnych...)

P.S. Gdy matka Bena pojawiła się w oknie, autentycznie się wystraszyłem :P Aż podskoczyłem na krześle :D

Użytkownik Metalfish edytował ten post 10.05.2007 - |20:55|

• 0
...and Justice for All!

#190 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 10.05.2007 - |20:52|

I wątpię aby Locke bał się że na wyspie może się urodzić ktoś kto by mógł mu odebrać władzę. Raczej wolałby mieć samowystarczalne w kwestii przyrostu naturalnego społeczeństwo. Spośród dzieci by mógł znaleźć sobie następcę który by prezjął władzę po jego śmierci, a jak by spróbował wcześniej, to wtedy.. no cóż - czadzik, ogrodzenie, misie - coś by się zorganizowało. No chyba że jego podświadomość psychopaty tak działa.

Jeju, to mi za bardo podchodzi pod teorie miasta Sokratesa lub starozytnej Sparty. To chyba przesada.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#191 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 10.05.2007 - |20:54|

Odcinek rewelka :)

Locke na 10000% żyje bo to ważna postać i gdyby faktycznie wykitował to by to pokazali w dramatyczniejszy sposób ..

Zastanawia mnie jedno dlaczego ten Jacob powiedział do Locka "Pomóz mi" hm dziwne czyżby był więziony ? chociaż nie wydaje mi sie :|
ale to napewno nie Cerberus :) bo dużo ludzi zastanawia się ten dymek na krześle - a dla wyjasnienia to poprostu Jacob się materializował :) .. wystarczy oglądać inne filmy S-F :)

Szkoda mi Bena :( w sumie trochę nie dziwię się .. zwariował chłopak.. nie miał wsparcia od ojca który jeszcze go krytykował i bardzo chamsko traktował. Dobrze, żę miał tą koleżanke ...

Bardzo interesujące jes także to kim jest Richard ? i w ogóle się nie zmienił z wyglądu !!!! . Czyżby to był Dymek ?:) bo co innego ??? .Ale na pewno nie to, że ludzie sie nie starzeją .. bo w końcu Ben urósł :).

Też dziwne Ben widział swoją matkę .. Cerberus nie mógł się przeistoczyć w nią bo przeszedł przez uruchomiony Mur.

Ktoś tu pisał o drugich innych z czterema palcami ? byli w tym odcinku bo ja ich nie widziałem ..

----
a i mały szczegół jak ojciec ratował matkę i narodzonego Bena i podjechało auto to wysiadła para która pomogła .. i była to kobieta o imieniu Olivia .. zagrała ją Samantha Mathis , znana aktorka nawet i coś mam wrażenie że w takiej małej scence nie mogła tylko zagrać i będzie grała w pożniejszych rolach w ważniejszych scenach lub mało znaczących ;) ale to taki tylko szczegół

Użytkownik Azazell edytował ten post 10.05.2007 - |20:56|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#192 zubru

zubru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:55|

a nie jest tak że Alex to dziecko francuski, porwane i wychowane przez Bena jako jego? I że była w ciąży zanim jej statek się rozbił?
  • 0

#193 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:56|

Ci agresorzy to nie jest żadne dzikie plemie mimo tych łachmanów, po przejęciu władzy sami zachowywali się jak naukowcy z małą różnicą, a mianowicie wyzbyli sie tej głupiej całej ideologi "NAMASTE". Co ciekawe nadal ściągali naukowców na wyspę. Troche jest to bez sensu, i chyba po tym odcinku najbardziej nurtuje mnie pochodzenie tych agresorów.
  • 0

#194 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:57|

a nie jest tak że Alex to dziecko francuski, porwane i wychowane przez Bena jako jego? I że była w ciąży zanim jej statek się rozbił?

No właśnie tego nie pamiętam, dlatego sie pytałem jak to dokładnie jest z Alex...
  • 0

#195 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:58|

Ugh. Moment, w ktorym atakuja Hostiles poprzedzony jest eksplozja. Jak wiemy ladunki wybuchowe znajduja sie na Black Rock. Zatem czyzby Richard Alpert i jego kompani byli bylymi pasazerami/niewolnikami Black Rocka??
  • 0

#196 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:59|

Tak mówi Russeau, ale czy to prawda? Pewnie dowiemy się w 4 sezonie.
  • 0

#197 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |21:02|

Ugh. Moment, w ktorym atakuja Hostiles poprzedzony jest eksplozja. Jak wiemy ladunki wybuchowe znajduja sie na Black Rock. Zatem czyzby Richard Alpert i jego kompani byli bylymi pasazerami/niewolnikami Black Rocka??

To akurat nie musi oznaczać, że Richard i ekipa pochodzą z Black Rock. Ciuszki i dynamit mogliby sobie poprostu wziąść, tak jak Rousseu w poprzednim odcinku.
  • 0

#198 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 10.05.2007 - |21:03|

bo dużo ludzi zastanawia się ten dymek na krześle - a dla wyjasnienia to poprostu Jacob się materializował :) .. wystarczy oglądać inne filmy S-F :)

najlogiczniejsza opcja, jednak posiada jedna spora "dziure" - dlaczego ben widzial Jacoba od poczatku, a dla Locke'a pojawil sie tylko w przeblysku?? bo jezeli przybieral przez ten czas postac materialna, to chyba obydwaj zobaczyliby go w ten sam sposob?
  • 0

#199 marlicek

marlicek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoMałyszyn

Napisano 10.05.2007 - |21:05|

Wszelkie domysły o Richiem zostały dokładnie opisane, a ja tylko dodam od siebie, że być może to on wykorzystał Johna i to on będzie chciał objąc przywództwo za Bena. Choć czemu nie uczynił tego wcześniej? I czemu się ne starzeje? Jeste duchem? ;P

bardzo dobra teoria, bo jak rzeczywiscie Jacob moze w jakis sposob rozkazywac albo nawet sterowac calkowicie Richardem,to on dobrze wiedzial ze John moze stanowic zagrozenie Benowi (chodzi o przywodztwo othersow) i chcial zeby BEn zabil Locke'a, ale jak by rysio chcial zostac przywodzca to chyba by juz dawno zabil Bena(ale wtedy reszta othersow moglaby zabic jego..)

Jedne z lepszych retrosów w serialu. po prostu wiele się dowiedzieliśmy, a także dostarczyły nowych zagdek.
Wulkan? Auto Rgera w innym miejscu? Matka (zwidy,dymek)? Co z Annie?

Jesli chodzi o samochod to Ben prawdopodbnie go zepchnal z gory, ale podjechal sobie do siedziby zeby nie isc piechota i go wlasnie porzucil gdzies, a cosik zepchnelo lub tez przewrocilo samochod :)
  • 0

#200 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 10.05.2007 - |21:05|

Moze wiara Bena jest wieksza od wiary Lockea? Locke gdy odchodzil byc moze przez chwile wierzyl, ze moze tam cos jest i uslyszal to co powiedzial Jacob.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych