Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 063 - S03E16 - One of us

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#181 mdag

mdag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 16.04.2007 - |09:31|

No to w takim razie coś sie tu nie zgadza... kobiety nie mogą zajść w ciąże, dlatego powołano organizacje naukowców by to zmienić, no a tu sie okazuje, że Sun zaszła... Albo czegoś nie rozumiem, albo to mała wpadka scenarzystów (raczej mało prawdopodobne) no albo sie w najbliższych odcinkach to wyjaśni.

z tego co wiem, problemem dla naukowcow nie bylo zajscie w ciaze, ale jej utrzymanie - zarowno dziecka jak i matki...

Dokładnie, kobiety mogły zachodzić w ciąże, problemem było że "coś" niedobrego działo się w chwili poczęcia, co w późniejszym czasie powodowało że układ immunologiczny kobiety obracał się przeciw płodowi.

Odcinek świetny, wiele już zostało napisane.
Wydaje mi się że Jack może być wtajemniczony w to, co Ben nakazał Juliet i oboje planują coś co w efekcie ma przechytrzyć Bena, póki co nie chcą o tym mówić reszcie rozbitków.
Jeśli Juliet miałaby zostać szpiegiem "do końca", tzn. wypełnić misję dla Bena, to myślę że producenci nie ujawniliby nam tego tak szybko, za bardzo to teraz oczywiste, czymś nas będą chcieli zaskoczyć.

Pamiętajmy że mamy Desmonda, może on coś tam wypatrzy w przyszłości ;)

Tak swoją drogą, to ciekawe czy wobec ogromnej wiedzy Othersów o rozbitkach i pobytu Julki na plaży - Jack i Claire dowiedzą się, że są przyrodnim rodzeństwem....

Użytkownik mdag edytował ten post 16.04.2007 - |09:35|

• 0

#182 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 16.04.2007 - |11:14|

No to mamy powrót starego dobrego bubka Jacka :] A już zaczynałam go lubić... Ale nie na cholerę znowu
sciągał tą swoją nową dziewczynę do obozu ???
Jacka po prostu od samego początku nie cierpie, troche zaczęłam go lubić ostatnio a tu znowu zaczyna się wymądrzać i kierowac innymi ledwo wrócił.

Ale mam satysfakcję bo od początku wiedziałam ze Juliett to wredna $#%#%$$$ !!!!
Nie pasowala mi ta akcja z kajdankami...
Po prostu niesamowice żałuje że Sawyerowi i sayidowi nie udało sie jej potorturować
Z jednej strony jest mi jej żal z drugiej końcówka po prostu mnie dobiła. No żesz $#@@#$@% jedna...

A teraz o reszcie odcinka :D Jak zwykle świente wstawki Sawyera :) I jego super mina na widok Kate.
No i bardzo mi się podobała rozmowa Juliett, Sawyera i Sayida pod drzewem, co by nie powiedzieć miała rację :)

Czekam z niecierpliwością na odcinek w którym dymek zrobi porządek z Jackiem :D

No i jeszcze Sayid brawa dla tego pana nareszcie ktoś chce się dowiedziec o co w tym biega.
  • 0

#183 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:02|

Wątpię by kiedykolwiek pokazano jak ktoś torturuje kobietę. To niepoprawne politycznie. Zresztą w ogóle nie jest poprawne :rolleyes:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#184 Sytams

Sytams

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoKamien Pomorski

Napisano 16.04.2007 - |15:03|

czas jest mierzony od wschodu slonca do nastepnego pojawienia sie na niebie czyli mniej wiecej 23 h 59 minut wiec cas na wyspie sie zgadza bo wszystko jest tak jak byc powinno ...

uwazam jednak ze juliet w tej chwili jest po zadnej stronie i co moze wskazywac jej powiedzenie do Jacka iz "teraz jestem zdana tylko na siebie"

jak kazdy wie pod koniec sezonu ma umrzec jedna osoba z gl. postaci fajnie by bylo gdyby Juliet zabila Bena
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#185 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:08|

jak kazdy wie pod koniec sezonu ma umrzec jedna osoba z gl. postaci fajnie by bylo gdyby Juliet zabila Bena

Nie było by wcale fajnie. To postać o najciekawszej przeszłości, grzechem byłoby uśmiercać go w tym sezonie.
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#186 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:08|

Moim zdaniem Ben nadaje kolorytu temu serialowi. Nie powinni go zabijać :buu:
  • 0

#187 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 16.04.2007 - |15:27|

jeśli wierzyć wizjom Desmonda to niedługo Charlie może wylecieć z serialu.
czy jest to główna postać serialu? można podyskutować :)

ja obstawiam że albo Jack albo Sayid.
  • 0

#188 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:40|

ja obstawiam że albo Jack albo Sayid.

Ale co mają wylecieć??? Jeśli, któryś z nich to już nie oglądam :angry: . To są kluczowe postaci. Myślę, że to będzie ktoś z pobocznych. Może Jin może Charlie. Kto wie.
  • 0

#189 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:46|

Obstawiam Juliet- taki typ postaci zawsze umiera.
  • 0

#190 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:50|

Obstawiam Juliet- taki typ postaci zawsze umiera.

Dobrze by było. Choć dobrze gra ta aktorka. Podobno ma być nominowana do nagrody Emmy.
  • 0

#191 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 16.04.2007 - |17:46|

Dobrze gra ale najmiej było by mi jej żal... no w sumie jeszcze Jacka...
Mam nadzieje że te plotki się nie potwierdzą, bo w sumie każda z postaci które zostały jest potrzebna. Jak mi tkną Sawyera, Sayida, Locke'a albo Kate to nie oglądam :]

Sądze że oni też się licza z tym że wiele by stracili na uśmierceniu kogoś z bardziej lubianych.
Swoją droga obstawiam Sawyera :( bubka Jacka i Kate na pewno nie ruszą.

Użytkownik Kamuii edytował ten post 16.04.2007 - |18:08|

• 0

#192 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 16.04.2007 - |18:48|

Po pierwsze na 100% dziecko Sun nie jest Jina i zostało poczęte poza wyspą.

Po drugie jak było widać w one of us, dzieci nie umierają w chwili poczęcia, tylko jakiś czas po. Widać był przecież próbę ratowania kobiety i jej dziecka. Gdyby płód umarł od razu po poczęciu nie byłoby co ratować.

1. nie pamiętam tego już tak dokładnie, wiem w każdym razie że Sun robiła sobie testy ciążowe już na wyspie w czasie tego sezonu, więc co najmniej ok. 60 dnia pobytu już po katastrofie. wydaje mi się że gdyby zaszła w ciąże przed lotem to chyba trochę szybciej pojawiły by się u niej jakieś objawy które mogłaby odczytać jako ciąża... :unsure:

2. Dokładnie to widzieliśmy cesarskie cięcie :) być może że to zjawisko pojawiło się po incydencie?
tak w ogóle to spory niż demograficzny mamy na wyspie.

Użytkownik Wicuch edytował ten post 16.04.2007 - |18:49|

• 0

#193 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 16.04.2007 - |18:52|

Nie każdy wie. Nie czytam spoilerów tak jak wiele innych osób, którym właśnie zepsułeś zabawę. :/
  • 0

#194 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 16.04.2007 - |19:01|

2. Dokładnie to widzieliśmy cesarskie cięcie :) być może że to zjawisko pojawiło się po incydencie?
tak w ogóle to spory niż demograficzny mamy na wyspie.

Nie sądzę, aby incydent był powodem :buu: - Juliet ściągnięto na wyspe 3 lata wcześniej bo juz wtedy był problem.
Wygląda zdecydowanie na to, że w trakcie ciąży dzieje się coś złego z ciałem kobiet...

Teoria: Może gdy tylko dzieci (np gdy ich matki są w 6 miesiącu ciąży) zaczynają "myśleć" tajemnicze pudełko zaczyna spełniac także ich marzenia... :X
  • 0

#195 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 16.04.2007 - |19:04|

Teoria: Może gdy tylko dzieci (np gdy ich matki są w 6 miesiącu ciąży) zaczynają "myśleć" tajemnicze pudełko zaczyna spełniac także ich marzenia... nie powiem.gif

Eeee... o czm myśleć? O aborcji?
  • 0

#196 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 16.04.2007 - |19:16|

Nie sądzę, aby incydent był powodem :buu: - Juliet ściągnięto na wyspe 3 lata wcześniej bo juz wtedy był problem. Wygląda zdecydowanie na to, że w trakcie ciąży dzieje się coś złego z ciałem kobiet...

A kiedy miał miejsce incydent o którym mówi ten Namaste na kasetach instruktażowych? Juliet przecież pracowała/pracuje dla Dharmy.
Zdecydowanie coś się dzieje z ciałem kobiety gdyż zwraca się ono przeciwko płodowi.
  • 0

#197 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 16.04.2007 - |20:23|

Eeee... o czm myśleć? O aborcji?

Oj, takie wredne i głupie to te maluchy z brzucha chyba nie są :rolleyes: .....no ale nam tez się zdarza czasem chcieć róźnych rzeczy a kiedy sie one zdarzaja to nie okazują się wcale takie fajne (np. bycie dorosłym czy pobyt na bezludnej wyspie)
A Inni - z niewiadomych przyczyn - odseparowali wszystkie dzieci (oprócz Aarona).

A nawiązując do wątku "kogo teraz zabiją scenarzyści" - stawiam na Jina...
  • 0

#198 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 16.04.2007 - |21:00|

A nawiązując do wątku "kogo teraz zabiją scenarzyści" - stawiam na Jina...

A ja na Juliet albo Sayida :D

Co do maluchów z brzucha- wszystkie matki na wyspie miały takie myśli?

Użytkownik Vismund edytował ten post 16.04.2007 - |21:02|

• 0

#199 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 16.04.2007 - |22:09|

Dlaczego tutaj spoilerujecie? Ktoś rzucił hasło o śmierci i juz zaczynacie dyskutować... ten temat jest odnośnie tego odcinka...

Po pierwsze na 100% dziecko Sun nie jest Jina i zostało poczęte poza wyspą.

Fajnie, że jestes tego taka pewna... proszę pisz o tum w innym temacie...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#200 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 17.04.2007 - |10:03|

Nie to żebym się czepiał, ale to nie jest temat "Kto zginie jako nestępny" ani "Z kim i kiedy sypiała Sun"

Odnośnie implantu powodującego horobę i tego że to czyste SF - chcecie wiedzieć jak takie coś zbudować?

Bieżemy miniaturowy odbiornik radiowy i dołączamy do niego źródło zasilania, (jeżeli wszystko ma mieć poniżej 10 mm średnicy to źródło zasilania ma szansę wystarczyć na kilka miesięcy) po podaniu odpowiedniego impulsu radiowego napięcie jest podawane na piezoelektryk, który otwiera pojemnik z substancją hemiczną powodującą chorobę (a jak ktoś chce grozić na poważnie śmiercią komuś to możemy dać np. cyjanek) Ograniczeniem jest ograniczona ilość użyć, zależna od ilości pojemników.

Jakoś nie wieżę w teorię że czas na wyspie płynie inaczej niż na stałym lądzie. Zobaczcie na scenę z gazetą. Gazeta ma dzisiejszą (wg. czasu w serialu) datę, a na filmie widzymy siostę Juliet z dzieckiem. Wiemy kiedy dziecko miało się urodzić. Jakby były dwa lata przesunięcia w czasie to dziecko byłoby sporo starsze. Jedyne wyjaśnienie to takie że nagrali film wcześniej, czyli wiedzieli dokładnie którego dnia Ben pokaże film Juliet. A film pokazali następnego dnia po tym jak Ben dowiedział się o raku, aby uspokoić Juliet. Czyli jeżeli film został przygotowany wcześniej to othersi wiedzieli dokładnie którego dnia wykryją u Bena raka. Skoro Ben wiedział że tego dnia wykryją u niego raka to dlaczego był tą informacją zdziwiony?

A tak poza tym:
Julia pracuje dla Othersów, a nie dla Dharmy. Nie wiemy czy Othersi to Dharma.
Sun była w ciąży na jachcie. Test ciążowy oglądała razem z Kate. Jacht stracili na początku trzeciego sezonu. Sun dowiedziała się o ciąży pod koniec drugiego sezonu, czyli jakieś dwa miesiące po katastrofie. Testy są w stanie zadziałać po trzech tygodniach.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych