Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#181 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.10.2007 - |11:10|

No tez myslalem, ze moze byc podlaczona pod sprzet Lex-a, ale czy wtedy byl by jej potrzebny ten caly sprzet ?? Zamiast jednego laptoka podlaczonego pod sprzet w posiadlosci ? "nie znam sie na tym za bardzo :P"

Edit:

@Modes podal nizej wyjasniajacy przyklad na to, ze to nie sa Lexa kamery.
Ogladalem to wczoraj na spiacego i jakos nie zwrocilem uwagi co te kamery pokazuja :P

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 20.10.2007 - |15:51|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#182 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.10.2007 - |14:20|

A po co Lex by mial montowac kamere skierowana na jego biurko od tylu tak ze widac wszystko co sie na komputerze robi wraz z wpisanym haslem?
Jesli juz by mial taka kamere to napewno nie podlaczona do centralnego systemu do ktorego dostep maja np. ochroniarze.
  • 0

#183 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 20.10.2007 - |19:57|

7x04

Odcinek niczego sobie, choć poprzednie były bardziej związane z główną linia fabularną.

Ocena: 8/10

PLUSY:

+ siła perswazji Kary nie ma sobie równych :)
+ na początku odcinka bardzo sympatyczne było zachowanie Lany, gdy nagle pojawił się przybysz z Marsa. Lana pyta z wyraźnym już spokojem i rozeznaniem sytuacji: "Czy ty też jesteś z Kryptona?" na co odpowiedź Clarka: "nie, z Marsa" i tutaj Lana zrobiła fajna minę po czym zostawiła obcych
+ pojawienie się gościa z Marsa po raz kolejny wprowadza pozytywne zamieszanie, Clark teraz musi faktycznie się zastanowić komu ma bardziej ufać: jemu czy Karze. A jak się okazało, ich wersje znacznie się różniły.

MINUSY:

- co to niby za gość żyjący setki lat? Na początku wydawało mi się, że to był kolejny juz przybysz z Kryptona, ale nikt na ten temat nawet się nie zająknał w serialu, czyli można sadzić, że jest to jkais super-człowiek. I to własnie mi się nie spodobało. Rozumiem że to serial sci-fi, ale jeśli oglądajacy przyjmuja pewną konwencję, to się jej trzymajmy i nie dodawajmy na siłe większych dziwadeł.
- po co Lanie w tym pokoju tak dużo monitorów (ciągle włączonych) skoro jej tam prawie w ogóle nie ma?
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#184 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.10.2007 - |00:56|

07x05

Cóż. Odcinek taki o. Fajne bylo nawiazanie do supermana na koncu. Wiele minusow troche plusow nad ktorymy niechce mi sie rozwodzic. 6/10
  • 0

#185 PrometeuszQ

PrometeuszQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoLesko

Napisano 28.10.2007 - |21:00|

Jeśli o mnie chodzi to powiem że odcinek dość ciekawy. Podobał mi się - nie było w nim Kary a Clark powoli zaczyna kompletować przyszły strój super bohatera. Pelerynke już ma ciekawe jak zdobędzie reszte stroju? Sam coś wymyśli czy wszystkie części podostaje od innych ludzi? :P Ale kiedy on w koncu rozpocznie swój trening w fortecy?

Użytkownik PrometeuszQ edytował ten post 29.10.2007 - |06:35|

• 0

#186 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.10.2007 - |23:32|

dzizas! ortografia!

Prometeusz, najpierw piszesz

struj

a potem

stroju

piszesz z bledem, a potem jeszcze ten wyraz odmieniasz i dalej bledu nie widzisz...
nauczcie sie pisac ludziska. to tyczy sie wszystkich forumowiczow...

sorka za OT, ale nie moglem wytrzymac...

co do Smallville'a, odcinek jak zwykle... taki na 6/10. nic specjalnego, poza tym, z Lany niezle ziolko sie robi :P
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#187 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.10.2007 - |04:12|

No jak dla mnie strasznie tani ten odcinek...
1. Lionel wybiega z domku i biegnie akurat w kierunku Lany, ktora czeka z lopata :P
2. Raz robia z Lany "Luthor-owa" (wlasna smierc, okablowanie posiadlosci, kradziesz forsy itp)
Drugi raz "strasznego laika" (wykupienie tej ziemi kolo tamy - chyba tylko po to, zeby znalezli pape, wynajecie "profesionalistki:p" do pilnowania Lionela, i ta scena na koncu - robi w majtki po tym jak jej Luthor grozi... tak jakby wczesniej nie wiedziala z kim ma doczynienia"
3. Lex-owi chyba wrocila obsesja Clarkiem :)
4. Spojrzenie Clarka jak spadaja z Lana z tego budynku - bezcenne :P
5. Tu mi musicie pomoc :P - Jak ten pajac siedzial na Lanie i poczestowal ja pradem, to nie powinien ten prad na niego tez przejsc ? ....

Dzisiaj skojarzylem po tym podpisie na umowie z ta ziemia, ze cala trojka ma inicjaly "L L" :P
  • 0

#188 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.10.2007 - |11:02|

7x05

Bardzo fajny odcinek, trochę autoironiczny, z powodu nawiązania do słabości superbohatera który nie korzysta ze swoich mocy.

Ocena: 9/10

PLUSY:

+ Christina Milan ;)
+ wreszcie powrócono do tematu Lionela. Trzeba było aż 4 odcinków na to, ale i tak wyszło dobrze. Szalona kobieta przetrzymuje Lionela (extra wypadły tutaj żelazne pułapki na ręce), a im dalej tym głebiej, gdyż z czasem okazuje się, że tera\en na którym znajduje się wiezienie Lionela jest kupiony przez Lanę i ona tak naprawde przeprowadza swoją małą vendettę na Luthorach
+ zaskoczyło mnie zachowanie tego gościa mającego fioła na punkcie komiksów, lktóry po osadzeniu w Belle Reve nie skusił się ofertą Lexa i nie wydał mu Clarka
+ ładna aluzja pod koniec odcinka z czerwoną pelerynką ;)

MINUSY:

- jak można było olać fantastyczny moment na aktywację usługi "latanie" u Clarka?! Przecież moment kiedy Lana spadała był wyśmienity, w nawiązaniu do wcześniejszych rozmów o superbohaterze który nie wykorzystuje w pełni swoich mocy. Szkoda.

Użytkownik Halavar edytował ten post 03.11.2007 - |20:26|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#189 PrometeuszQ

PrometeuszQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoLesko

Napisano 29.10.2007 - |11:15|

sorka za OT, ale nie moglem wytrzymac...

Ja też przepraszam za OT ale muszę odpowiedzieć.
Ależ robisz z tego błędu wielką ORTO-aferę. Może o tym nie wiesz ale nie każdy tak jak Ty pisał doktorat na temat ortografii i niektórzy mogą mieć z nią problemy. Poza tym rozumiałbym twoje zachowanie gdybym w każdym poście robił błędy ale nie robię. Raz mi się zdarzyło a ty już wytykasz mi błędy robiąc wielkie "HALO"

Co to uaktywnienia mocy latania to cóż. Patrząc jak on złapał Lane i razem tak sobie spadali byłem pewien że Clark wyhamuje i będzie wielkie zdziwienie. No cóż jednak tak się nie stało a szkoda.
  • 0

#190 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 29.10.2007 - |16:37|

Ja też przepraszam za OT ale muszę odpowiedzieć.
Ależ robisz z tego błędu wielką ORTO-aferę. Może o tym nie wiesz ale nie każdy tak jak Ty pisał doktorat na temat ortografii i niektórzy mogą mieć z nią problemy. Poza tym rozumiałbym twoje zachowanie gdybym w każdym poście robił błędy ale nie robię. Raz mi się zdarzyło a ty już wytykasz mi błędy robiąc wielkie "HALO"

nie robie 'halo', jak to nazwales. wytknalem Tobie i zwrocilem sie do reszty. Tobie sie zdarzylo, trudno, ale nie moge przepatrzec jak ludziska robia razace bledy. poza tym nie robie zadnego doktoratu, de facto, troche mi jeszcze do niego brakuje... najpierw magistra trzeba zrobic...
sorka, ze padlo na Ciebie, ale nic nie poradze ;)

P.S. nie zaczynamy zdania od "ale" czy "alez". co do problemow, to nie wiem czy zauwazyles, ale jest mnostwo edytorow tekstu, ktore owe bledy wychwytuja...
  • 0
Dołączona grafika

- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

#191 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 30.10.2007 - |08:57|

Co to uaktywnienia mocy latania to cóż. Patrząc jak on złapał Lane i razem tak sobie spadali byłem pewien że Clark wyhamuje i będzie wielkie zdziwienie. No cóż jednak tak się nie stało a szkoda.

Tak samo mysalalem - to by bylo takie naturalne!
Ale nie, producenci musza z tym poczekac zapewne do "Season Finalle".

PS.

nie każdy tak jak Ty pisał doktorat na temat ortografii i niektórzy mogą mieć z nią problemy

Bez przesady kolego, juz sie nie kompromituj :)
O zasadach pisowni typu "swój - swoje" uczono we wczesnych klasach podstawowki i zaden doktorat tu jest niepotrzebny.
Nawet dobrym z polskiego byc nie trzeba, aby takie zasady jak "wymiana ó na o" , "ów" czy "uje" znac.
A jesli ktoś ma z tym problem - to nowa wersja Firefoxa ma wdubowany słownik i podkresla błedy :)
  • 0

#192 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 30.10.2007 - |12:20|

Wracajac do glownego watku tego tematu czyli Smallville....

Ja uważam ze serial powoli idzie na dno, zaczynaja mnie denerowowac w kółko wałkowane te same tematy Lana-Clark, Clark-Lionel/Lex, Lana-(Clark)-Lionel/Lex. W sumie ogladam ten serial bo ogladam, ale bez jakiegos wiekszego przekonania. W porownaniu do obecnego poziomu z Supernatural czy Dextera to Smallville u mnie wypada blado.
Ciekawe jak Smallville wypada w ratingach ogladalnosci ?
Wy też macie podobne odczucia ?

edit. Zapomnialem napisac ze troche nie rozumiem dlaczego Oliver tak szybko zniknal z serialu, byla to bardzo ciekawa postac ktora przynajmniej wniosła coś nowego do fabuły...

Użytkownik Shade edytował ten post 30.10.2007 - |12:22|

• 0

#193 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 30.10.2007 - |14:31|

Ciekawe jak Smallville wypada w ratingach ogladalnosci ?

Czwartek 25.10.2007

The CW

Smallville 4,50 mln
Supernatural 3,27 mln

Bodajże wciąż najwyższa oglądalność wśród seriali CW :-)
  • 0

#194 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 30.10.2007 - |15:17|

Smallville 4,50 mln
Supernatural 3,27 mln

troszke sie zdziwilem. lubie Smallville'a, ale co jak co, Supernatural bije go na glowe...
  • 0
Dołączona grafika

#195 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30.10.2007 - |22:57|

Czwartek 25.10.2007

The CW

Smallville 4,50 mln
Supernatural 3,27 mln

Bodajże wciąż najwyższa oglądalność wśród seriali CW :-)

Szkoda, bo pewnie dostanie kolejny sezon, a na to nie zasługuje, obecny jest żałosny. :( W pewnym sensie chyba dobrnęli do ściany, bo nie chcąc pokazywać Supermana "dorosłego", latającego ileż można pokazywać jego dorastanie? Oglądając ten sezon, czuje się jakbyśmy się cofnęli o 2-3 do tyłu, takie tematy porusza. Przegapili moim zdaniem moment honorowego zakończenia serii (zakończenia Smallville po 5 sezonie i przekształcenia go w Justice League), ale wiadomo, nie o względy "artystyczne" tu idzie, a słupki notowań. Szkoda, szkoda.

Użytkownik Marlowe edytował ten post 30.10.2007 - |22:58|

• 0

#196 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.10.2007 - |19:23|

troszke sie zdziwilem. lubie Smallville'a, ale co jak co, Supernatural bije go na glowe...

Rzecz gustu :rolleyes: , ja tam wolę smallville, jednakże braćmi Winchester nie gardzę, bo serial jest świetny i oglądam go z przyjemnością. :rolleyes:
  • 0

#197 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.11.2007 - |01:12|

07x06

Cóż..Odcinek duzo lepszy od dwoch poprzednich. Cos juz sie dzialo. Wiele ciekawych informacji. Dobry odcinek 9/10
Ciekawe czy Lionel zabil tego Cartera? I kolejny odcinek z ta rzecza co mnie denerwuje. Clark pojawia sie od tak w Daily Planet i ludzi niedziwi ze gosciu pojawil sie z nikad. Co do krysztalo to jak Clark wszedl w jego posiadanie?

Szkoda, bo pewnie dostanie kolejny sezon, a na to nie zasługuje, obecny jest żałosny. :( W pewnym sensie chyba dobrnęli do ściany, bo nie chcąc pokazywać Supermana "dorosłego", latającego ileż można pokazywać jego dorastanie? Oglądając ten sezon, czuje się jakbyśmy się cofnęli o 2-3 do tyłu, takie tematy porusza. Przegapili moim zdaniem moment honorowego zakończenia serii (zakończenia Smallville po 5 sezonie i przekształcenia go w Justice League), ale wiadomo, nie o względy "artystyczne" tu idzie, a słupki notowań. Szkoda, szkoda.

Dla kogo zalosny dlatego zalosny. Dla mnie sezon 7 jest dobry a np taki 6 byl na dnie.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.11.2007 - |01:22|

• 0

#198 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.11.2007 - |10:35|

No mi sie tez odcinek podobal :)

Co do krysztalo to jak Clark wszedl w jego posiadanie?

Lionel powiedzial wszystko Clarkowi na temat ABW i tego projektu "Star Hawk" i tak wlasnie Clark stal sie szczesliwym posiadaczem krysztalu :P

Wroce do watku z ktoregos z poprzednich odcinkow - wyszlo na to, ze Lana jest podlaczona pod monitoring w posiadlosci, a nie ma swoich kamer u niego...

Nie dlugo wyjdzie na to, ze ona za te 10 baniek polowe USA sobie kupi ^^

I wychodzi na to, ze nasz marsjanski przyjaciel nie jest taki dobry jak go maluja :)
Chcial zklocic rodzinke, tylko dlaczego ?
  • 0

#199 cahirt

cahirt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03.11.2007 - |12:29|

Odcinek (07x06) oceniam na 9/10.

Moim zdaniem pojawiło się kilka ciekawych wątków - Romans Kary z Jimmy; Pojednanie Kary z Clarkiem; Poznanie przeszłości Zel-Ela; Odnalezienie kryształu; Poznanie matki Clarka; Wybudowanie przez lany laboratorium zajmującego się freak'ami itp. Może z tego wyniknąć ciekawa akcja.

@ Soul_of_Warrior
1. Zgadzam się - Lana mnoży te pieniądze jak Jezus ryby i chleb.
2. Marsjanin powiedział, że jej ojciec był zły, co w sumie znalazło potwierdzenie w tym odcinku.
3. Myślę, że chciał chronić Clarka.

@ Marlowe

Akcja rozwija się dość powoli, ale systematycznie - pokazują każdy rok z życia młodego supermena. Na początku miał gdzieś 16lat, teraz ma około 22. Zanim stanie się dorosłym i wejdzie do JL, trochę czasu jeszcze upłynie. Obstawiam, że całość zamknie się w 10 sezonach.
  • 0

#200 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.11.2007 - |18:07|

2. Marsjanin powiedział, że jej ojciec był zły, co w sumie znalazło potwierdzenie w tym odcinku.

Ostrzegal go takze przed Kara, ze jest niebezpieczna i ze musi znalezc krysztal przed nia. Wychodzi na to, ze cos kombinuje...

Chyba Ci sie literowka zoribla albo cos :P nie Zel-El tylko Zor-El :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych