Skocz do zawartości

Zdjęcie

No to zaczynamy dyskusje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#181 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 22.01.2007 - |19:17|

dobra pal licho, że jest dziadkiem (ale moim zdaniem i tak na większe akcje by się nie nadawał... tam naprawde trzeba biegać;) )
ale jego ostatni w miarę dobry epizod to s08e04 'Zero Hour' - tam był stary, dobry, ironiczny lekkoduch O'Neill. Potem postac zmarnowali a i sam RDA nie porywał grą... i jeżeli to by miało tak wyglądać, to ja naprawdę dziękuje...
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#182 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 25.01.2007 - |01:15|

Potwierdzam-RDA już nie ten, co kiedyś. Jakoś tak-nie chce mu się. Wygląda na zmęczonego i przygnębionego zbyt często.
  • 0

#183 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 25.01.2007 - |17:38|

wreszcie ktoś się ze mną zgadza :D
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#184 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 25.01.2007 - |21:01|

zgadzam się, co nie zmienia faktu, ze bardzo go lubię :*
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#185 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 26.01.2007 - |19:35|

po pierwsze trzeba miec stala ekipe - taka bylaby np. na statku tylko ze taki statek musialby sie wcisnac w waskie wrota...

ja moglbym tez chetnie poogladac przygody ekipy mjr Lorne'a (niewazne w jakiej galaktyce - zaluzyl na swoj serial), serial o Antarktydzie (przygody placowki pradawnych), o jakims odkryciu w strefie 51 ze swiata Stargate ktore zabiera glownych bohaterow, przygody ekpiy Rosjan (np. serial o Korolevie jakby go nie zniszczyli czy rosyjskich wrotach jakby ich nie zniszczyli), moglby byc serial o Tok'ra czy Jaffa (szkoda ze troche oberwali), przygody placowki "dyplomatycznej" u Asgardczykow

pomyslow jest duzo - oby tego nie spier... jakimis skokami w czasie (na szczescie bylo juz dementi) czy proba zmieniania SG w Sliders (przsuniecie fazy mozna dac w kilku odcinkach ale nie opierac na tym serial) i... nie szargac legendy RDA
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#186 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 31.01.2007 - |22:18|

Powiedzmy, ze nowy serial bedzie o podrozach przez alternatywne swiaty (Cos na wzor Slidersow;)... z bohaterami sg-1
A oto jeden z pomyslow:

Rownolegle z amerykanskim programem stargate prowadzony jest program w Niemczech. Wojna amerykanskiej ekipy z ORI trwa, natomiast nasi zachodni sasiedzi sprzymierzyli sie z kaplanami jedynej prawdziwej wiary;)
Trwa wojna na Ziemi pomiedzy tymi panstwami i ich sojusznikami...
Jack O'Neill-nadal przebywa na emeryturze...
Płk. Samantha Carterjava script:emoticon(':sma1:', 'smid_34')- Jest dowodca SG-1
Mjr. Cameron Mitchell - Członek zespolu
Teal'c java script:emoticon(':look:', 'smid_25') - Prowadzi atak Wolnych Jaffa na Berlin
Vala - Członek Sg-1
Jonas - Członek SG-1
Gen. Maybourne - Dowódca SGC
Dr. Daniel Jackson - Pracuje dla niemieckiego programu wrot
Gen. George Hammond - dowodzi flota ziemskich statkow klasy Dedal (ok.20)

PS. Mam nadzieje ze rowniez wymylicie cos ciekawego.

Moze ogłosimy konkurs na najciekawszy pomysl?

Użytkownik Ra [SG52] edytował ten post 31.01.2007 - |22:24|

• 0
STARGATE SG-1

#187 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 31.01.2007 - |22:23|

Równolegle światy? To już wole podróże w czasie :P Z kim oni by tam mieli walczyć?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#188 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 31.01.2007 - |22:25|

A czy odrazu musieliby walczyc. Moze szukaliby czegos co pomoglo by w walce z ORI... w niektorych odcinkach dodaloby sie zawirowania czasowe i byloby ok:D
  • 0
STARGATE SG-1

#189 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 31.01.2007 - |22:43|

Taaa... jasne :P Znając scenarzystów ten pomysł wyczerpał by się po kilku odcinkach.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#190 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 31.01.2007 - |23:54|

Potwierdzam-RDA już nie ten, co kiedyś. Jakoś tak-nie chce mu się. Wygląda na zmęczonego i przygnębionego zbyt często.

wreszcie ktoś się ze mną zgadza :D

Już dawno to mówiłem, RDA po prostu się wypalił. Nadal fajnie gra, ale mi np. Ben i Claudia z nawiązka go zastępują.
  • 0

Greed is eternal.

#191 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04.02.2007 - |14:27|

Pomysłów moze być tysiace :) fakt , Wiemy że Samantha pojedzie sobie na Atlantis:) ot tak A bo co (tylko jak to sie ma do ostatniego odcinka SG-1?? nie bardzo rozumiem ) scenarzyści zapewne jakoś rozdwoją ją TAK SOBIE MYSLE . Ok pomijając ten szczególik :) Film zapewne zakończy wątek Ori (mam nadzieję ) tak więc pozostaje nam Teal'c Vala (notabene Claudię od czasów Farscape bałdzo polubiwszy) i Mitchel (czy jak to tam się pisze pozwolę sobie na spolszczenie Miczel ) aha zapomniałem o Shanksie :) No i co oni robia ?? A no to samo co teraz , jak na początku serialu ,pokonali wrogów wiec sobie zwiedzają , odkrywają itp itd , trochę broją później naprawiaja , moze z czasem jakiegoś wroga znajda :D nowego , można domysły mnożyć :) Tak sobie pomyślałem że najprawdopodobniej nic się nie zmieni :) Oprócz tytułu , to zmienią napewno (z resztą był juz taki pomysł zeby zmienić tytuł jak SG1 przechodziło do Sci Fi ) Mimo wszystko widziałbym 11 sezon w formie (chocby jak ktos tu powiedział ) kilku odcinków * do 10 definitywnie zakańczający SG1 nie wiem najlepiej spektakularnym BUM, ale tak zeby wrota zostały w całosci :) I pod tą ruine SGA podpiać nowy pomysł Jaki?? Nie mam pojecia Jakikolwiek byle nie podróże w czasie ani slajdery :) bo to się przejadło
  • 0

#192 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 05.02.2007 - |16:57|

Ze 'starej' ekipy zostanie tylko Daniel. Po co robić nowy serial o tym samym i z tymi samymi postaciami? ;P Z resztą nowa ekipa wspierana przez Shanksa to wielkie odciążenie budżetu, który pewnie w znacznej części idzie na gaże dla 'starej gwardii'.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#193 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 05.02.2007 - |18:35|

Tyle jest sensu w tym odciążaniu z Shanksem w roli głównej, że się wlaśnie zROTFLowałem. Przecież SG-1 anulowano właśnie dlatego bo koszty produkcji był już zatrważająco wysokie, a oglądalność nie tak wysoka, by to olewać. Stara ekipa przecież ciągnie kassę jak się patrzy. Nie tyle co RDA, ale zawsze. A gaża Shanksa racze jniższa od obecnej nie będzie. Oszczędnościa to tutaj będzie wymiana reszty aktorów-jeśli nastąpi. Oraz ekipy filmowców.
  • 0

#194 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2007 - |19:04|

Już dawno to mówiłem, RDA po prostu się wypalił. Nadal fajnie gra, ale mi np. Ben i Claudia z nawiązka go zastępują.

Wow :| a ja sądziłem, że wlaśnie jest odwrotnie :) RDA zawsze będzie the best i tylko z nim odcinkim były godne oglądania

Mitchell jest wporzo ale raczej bardziej nadaje się do filmów sensacyjnych którego nawet niedawno oglądałem w tv
Vala - świetna postać ale to kobieta i raczej nie zastąpi nigdy RDA wśród "Prawdziwych fanów RDA i SG 1 od 1 do 8 sezonu "
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#195 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 05.02.2007 - |19:22|

Tyle jest sensu w tym odciążaniu z Shanksem w roli głównej, że się wlaśnie zROTFLowałem. Przecież SG-1 anulowano właśnie dlatego bo koszty produkcji był już zatrważająco wysokie, a oglądalność nie tak wysoka, by to olewać. Stara ekipa przecież ciągnie kassę jak się patrzy. Nie tyle co RDA, ale zawsze. A gaża Shanksa racze jniższa od obecnej nie będzie. Oszczędnościa to tutaj będzie wymiana reszty aktorów-jeśli nastąpi. Oraz ekipy filmowców.

Właśnie o tym pisałem ;P. A chyba zgodzisz się, że budżet będzie odciążony jeśli grać będzie Shanks plus nowi aktorzy, niż Daniel, Sam, Teal'c, Vala i Mitchel, gdzie każdy z nich dostaje podobnie wysoką kasę (może poza Mitchelem i Valą), prawda?
  • 0

#196 iceman

iceman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 05.02.2007 - |21:41|

rahl

Tak samo serial 7 days, gdzie agent NSA cofa się w czasie żeby naprawiać rzeczywistość. Ciekawe co się dzieje kiedy tą rzeczywistość naprawi i wraca do swoich czasów? Skoro naprawił rzeczywistość, to nic się nie stało i nie maił potrzeby wyruszać w przeszłość. Samego siebie w przeszłości nie spotyka, więc gdzie się podziewa mieszkaniec tej pierwotnej rzeczywistości? Kiedy wraca po naprawie dlaczego nie spotyka siebie samego w "nieuszkodzonej" rzeczywistości?

Bo to nie agent sie cofa tylko cala rzeczywistosc dookala niego :) Podobna sytuacja jest w filmie Time Machine
dlatego nie spotyka swojego sobowtora
  • 0

#197 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 05.02.2007 - |21:51|

Właśnie o tym pisałem ;P. A chyba zgodzisz się, że budżet będzie odciążony jeśli grać będzie Shanks plus nowi aktorzy, niż Daniel, Sam, Teal'c, Vala i Mitchel, gdzie każdy z nich dostaje podobnie wysoką kasę (może poza Mitchelem i Valą), prawda?

Z twojej wypwowiedzi wynikało, że dlatego, bo tam gra Shanks, to będzie tanio. To, że się można domyślić, o co ci chodzi nie oznacza, że się jasno wyraziłeś :P Gramatyka polska leży? ;P

Użytkownik Zarrow edytował ten post 05.02.2007 - |21:52|

• 0

#198 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 06.02.2007 - |20:05|

Leży i kwiczy ;)

sory za offtop.
  • 0

#199 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.02.2007 - |23:04|

Bo to nie agent sie cofa tylko cala rzeczywistosc dookala niego smile.gif Podobna sytuacja jest w filmie Time Machine dlatego nie spotyka swojego sobowtora

Jak dla mnie to jedno i to samo. Skoro żyjemy w jakiejś rzeczywistości, to jesteśmy z nią związani. Jeśli przesuniemy ją w jedną stronę to i tak spotkamy siebie samego. Dość naiwne wytłumaczenie. Nie widziałem pierwszego odcinka 7 days, może tam jakoś to wyjaśniali. Tak czy inaczej wyjaśnienie takie wydaje mi się strasznie naciągane.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#200 iceman

iceman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 08.02.2007 - |21:41|

Jak dla mnie to jedno i to samo. Skoro żyjemy w jakiejś rzeczywistości, to jesteśmy z nią związani. Jeśli przesuniemy ją w jedną stronę to i tak spotkamy siebie samego. Dość naiwne wytłumaczenie. Nie widziałem pierwszego odcinka 7 days, może tam jakoś to wyjaśniali. Tak czy inaczej wyjaśnienie takie wydaje mi się strasznie naciągane.

To zalezy od tego czym jest dla ciebie czas ? Dla mnie czas to wzajemne polozenie wszystkiego wzgledem siebie. Przyjmijmy dla uproszczenia ze mamy zamkniety pokoj w ktorym umieszczone sa rozne przemioty, jesli nie bedziemy zmieniac ich polozenia to lokalnie z punktu widzenia pokoju czas bedzie stal w miejscu jesli elementy sie przemieszcza bedziemy mogli powiedziec ze czas "posunal sie do porzodu" teraz jesli cofniemy je do poprzedniego polozenia to z punktu widzenia pokoju czas sie cofnal.
Chodzi o to ze polozenie wszystkich czasteczek w danym obszarze oraz ich wektory predkosci (ew stany energetyczne ) okreslaja czas, majac te dane mozemy przewidzec przyszlosc jak i dowiedziec sie co bylo w przeszlosci. Dysponujac odpowiednim urzadzeniem (ktore oczywiscie nie zostalo jecze wynalezione i nie wiadomo czy kiedykolwiek bedzie :) zapotrzebowanie na energie prawdopodobnie bylo by ogromne ) mozemy na podstawie tych danych ustawic te czastekczki w takim polozeniu ktore bedziemy mogli nazwac przeszloscia. Jesli teraz obserwator znajdujacy sie np w takim pokoju nie ma wplywu na to co go otacza (jest jakby przesuniety w fazie ) moze dokonac skoku w czasie i wtedy nie spotka swojego sobowtora bo zmieni sie tylko rzeczywistosc wokol niego.
Nie pamietam dokladnie ale w serialu 7 days byla mowa o tym ze urzadzenie ma zdolnosc do cofania czasu tylko o 7 dni wlasnie dlatego ze agencja nie dysponowala mocniejszym zrodlem zasialania.
Agent byl wysylany do innego wymiaru kiedy tam przebywal w naszej rzeczywistosci odbywal sie proces o ktorym mowilem cofania wszystkiego do odpowiedniego polozenia, kiedy proces sie juz dokonal agent wracal do naszego wymiaru i odnajdywal sie w "przeszlosci"
Dzialanie urzadzenia mialo charakter lokalny to znaczy dotyczylo tylko naszej planety ew ukladu slonecznego (analogia do pokoju )
O ile pamietam to agent byl przetrzymywany w bazie i nie mogl z niej wychodzi a to z tego powodu aby mial znikomy wplyw na bieg wydarzen.
:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych