ale jego ostatni w miarę dobry epizod to s08e04 'Zero Hour' - tam był stary, dobry, ironiczny lekkoduch O'Neill. Potem postac zmarnowali a i sam RDA nie porywał grą... i jeżeli to by miało tak wyglądać, to ja naprawdę dziękuje...
No to zaczynamy dyskusje.
Napisano 22.01.2007 - |19:17|
ale jego ostatni w miarę dobry epizod to s08e04 'Zero Hour' - tam był stary, dobry, ironiczny lekkoduch O'Neill. Potem postac zmarnowali a i sam RDA nie porywał grą... i jeżeli to by miało tak wyglądać, to ja naprawdę dziękuje...
- I think you're hugging wrong.
Napisano 25.01.2007 - |01:15|
Napisano 25.01.2007 - |17:38|
- I think you're hugging wrong.
Napisano 25.01.2007 - |21:01|
Napisano 26.01.2007 - |19:35|
ja moglbym tez chetnie poogladac przygody ekipy mjr Lorne'a (niewazne w jakiej galaktyce - zaluzyl na swoj serial), serial o Antarktydzie (przygody placowki pradawnych), o jakims odkryciu w strefie 51 ze swiata Stargate ktore zabiera glownych bohaterow, przygody ekpiy Rosjan (np. serial o Korolevie jakby go nie zniszczyli czy rosyjskich wrotach jakby ich nie zniszczyli), moglby byc serial o Tok'ra czy Jaffa (szkoda ze troche oberwali), przygody placowki "dyplomatycznej" u Asgardczykow
pomyslow jest duzo - oby tego nie spier... jakimis skokami w czasie (na szczescie bylo juz dementi) czy proba zmieniania SG w Sliders (przsuniecie fazy mozna dac w kilku odcinkach ale nie opierac na tym serial) i... nie szargac legendy RDA
Napisano 31.01.2007 - |22:18|
A oto jeden z pomyslow:
Rownolegle z amerykanskim programem stargate prowadzony jest program w Niemczech. Wojna amerykanskiej ekipy z ORI trwa, natomiast nasi zachodni sasiedzi sprzymierzyli sie z kaplanami jedynej prawdziwej wiary;)
Trwa wojna na Ziemi pomiedzy tymi panstwami i ich sojusznikami...
Jack O'Neill-nadal przebywa na emeryturze...
Płk. Samantha Carterjava script:emoticon(':sma1:', 'smid_34')- Jest dowodca SG-1
Mjr. Cameron Mitchell - Członek zespolu
Teal'c java script:emoticon(':look:', 'smid_25') - Prowadzi atak Wolnych Jaffa na Berlin
Vala - Członek Sg-1
Jonas - Członek SG-1
Gen. Maybourne - Dowódca SGC
Dr. Daniel Jackson - Pracuje dla niemieckiego programu wrot
Gen. George Hammond - dowodzi flota ziemskich statkow klasy Dedal (ok.20)
PS. Mam nadzieje ze rowniez wymylicie cos ciekawego.
Moze ogłosimy konkurs na najciekawszy pomysl?
Użytkownik Ra [SG52] edytował ten post 31.01.2007 - |22:24|
Napisano 31.01.2007 - |22:23|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 31.01.2007 - |22:25|
Napisano 31.01.2007 - |22:43|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 31.01.2007 - |23:54|
Potwierdzam-RDA już nie ten, co kiedyś. Jakoś tak-nie chce mu się. Wygląda na zmęczonego i przygnębionego zbyt często.
Już dawno to mówiłem, RDA po prostu się wypalił. Nadal fajnie gra, ale mi np. Ben i Claudia z nawiązka go zastępują.wreszcie ktoś się ze mną zgadza
Greed is eternal.
Napisano 04.02.2007 - |14:27|
Napisano 05.02.2007 - |16:57|
Napisano 05.02.2007 - |18:35|
Napisano 05.02.2007 - |19:04|
Już dawno to mówiłem, RDA po prostu się wypalił. Nadal fajnie gra, ale mi np. Ben i Claudia z nawiązka go zastępują.
Wow :| a ja sądziłem, że wlaśnie jest odwrotnie
Mitchell jest wporzo ale raczej bardziej nadaje się do filmów sensacyjnych którego nawet niedawno oglądałem w tv
Vala - świetna postać ale to kobieta i raczej nie zastąpi nigdy RDA wśród "Prawdziwych fanów RDA i SG 1 od 1 do 8 sezonu "
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 05.02.2007 - |19:22|
Tyle jest sensu w tym odciążaniu z Shanksem w roli głównej, że się wlaśnie zROTFLowałem. Przecież SG-1 anulowano właśnie dlatego bo koszty produkcji był już zatrważająco wysokie, a oglądalność nie tak wysoka, by to olewać. Stara ekipa przecież ciągnie kassę jak się patrzy. Nie tyle co RDA, ale zawsze. A gaża Shanksa racze jniższa od obecnej nie będzie. Oszczędnościa to tutaj będzie wymiana reszty aktorów-jeśli nastąpi. Oraz ekipy filmowców.
Właśnie o tym pisałem ;P. A chyba zgodzisz się, że budżet będzie odciążony jeśli grać będzie Shanks plus nowi aktorzy, niż Daniel, Sam, Teal'c, Vala i Mitchel, gdzie każdy z nich dostaje podobnie wysoką kasę (może poza Mitchelem i Valą), prawda?
Napisano 05.02.2007 - |21:41|
rahl
Tak samo serial 7 days, gdzie agent NSA cofa się w czasie żeby naprawiać rzeczywistość. Ciekawe co się dzieje kiedy tą rzeczywistość naprawi i wraca do swoich czasów? Skoro naprawił rzeczywistość, to nic się nie stało i nie maił potrzeby wyruszać w przeszłość. Samego siebie w przeszłości nie spotyka, więc gdzie się podziewa mieszkaniec tej pierwotnej rzeczywistości? Kiedy wraca po naprawie dlaczego nie spotyka siebie samego w "nieuszkodzonej" rzeczywistości?
Bo to nie agent sie cofa tylko cala rzeczywistosc dookala niego
dlatego nie spotyka swojego sobowtora
Napisano 05.02.2007 - |21:51|
Z twojej wypwowiedzi wynikało, że dlatego, bo tam gra Shanks, to będzie tanio. To, że się można domyślić, o co ci chodzi nie oznacza, że się jasno wyraziłeśWłaśnie o tym pisałem ;P. A chyba zgodzisz się, że budżet będzie odciążony jeśli grać będzie Shanks plus nowi aktorzy, niż Daniel, Sam, Teal'c, Vala i Mitchel, gdzie każdy z nich dostaje podobnie wysoką kasę (może poza Mitchelem i Valą), prawda?
Użytkownik Zarrow edytował ten post 05.02.2007 - |21:52|
Napisano 06.02.2007 - |20:05|
sory za offtop.
Napisano 06.02.2007 - |23:04|
Jak dla mnie to jedno i to samo. Skoro żyjemy w jakiejś rzeczywistości, to jesteśmy z nią związani. Jeśli przesuniemy ją w jedną stronę to i tak spotkamy siebie samego. Dość naiwne wytłumaczenie. Nie widziałem pierwszego odcinka 7 days, może tam jakoś to wyjaśniali. Tak czy inaczej wyjaśnienie takie wydaje mi się strasznie naciągane.Bo to nie agent sie cofa tylko cala rzeczywistosc dookala niego smile.gif Podobna sytuacja jest w filmie Time Machine dlatego nie spotyka swojego sobowtora

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 08.02.2007 - |21:41|
Jak dla mnie to jedno i to samo. Skoro żyjemy w jakiejś rzeczywistości, to jesteśmy z nią związani. Jeśli przesuniemy ją w jedną stronę to i tak spotkamy siebie samego. Dość naiwne wytłumaczenie. Nie widziałem pierwszego odcinka 7 days, może tam jakoś to wyjaśniali. Tak czy inaczej wyjaśnienie takie wydaje mi się strasznie naciągane.
To zalezy od tego czym jest dla ciebie czas ? Dla mnie czas to wzajemne polozenie wszystkiego wzgledem siebie. Przyjmijmy dla uproszczenia ze mamy zamkniety pokoj w ktorym umieszczone sa rozne przemioty, jesli nie bedziemy zmieniac ich polozenia to lokalnie z punktu widzenia pokoju czas bedzie stal w miejscu jesli elementy sie przemieszcza bedziemy mogli powiedziec ze czas "posunal sie do porzodu" teraz jesli cofniemy je do poprzedniego polozenia to z punktu widzenia pokoju czas sie cofnal.
Chodzi o to ze polozenie wszystkich czasteczek w danym obszarze oraz ich wektory predkosci (ew stany energetyczne ) okreslaja czas, majac te dane mozemy przewidzec przyszlosc jak i dowiedziec sie co bylo w przeszlosci. Dysponujac odpowiednim urzadzeniem (ktore oczywiscie nie zostalo jecze wynalezione i nie wiadomo czy kiedykolwiek bedzie
Nie pamietam dokladnie ale w serialu 7 days byla mowa o tym ze urzadzenie ma zdolnosc do cofania czasu tylko o 7 dni wlasnie dlatego ze agencja nie dysponowala mocniejszym zrodlem zasialania.
Agent byl wysylany do innego wymiaru kiedy tam przebywal w naszej rzeczywistosci odbywal sie proces o ktorym mowilem cofania wszystkiego do odpowiedniego polozenia, kiedy proces sie juz dokonal agent wracal do naszego wymiaru i odnajdywal sie w "przeszlosci"
Dzialanie urzadzenia mialo charakter lokalny to znaczy dotyczylo tylko naszej planety ew ukladu slonecznego (analogia do pokoju )
O ile pamietam to agent byl przetrzymywany w bazie i nie mogl z niej wychodzi a to z tego powodu aby mial znikomy wplyw na bieg wydarzen.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »