Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 052 - S03E05 - The Cost of Living

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#181 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 06.11.2006 - |22:48|

Dobre,dobre..jeśli tylko to pochodzi naprawdę z losta. hmm mamy jeszcze jedną alcatrazową wyspę? :)

Mogłem jeszcze troszke powrzucać tutaj ale dałem se spokój. Ci goście inych krajów to są chorzy........
musicie wejść na jakieś forum i popatrzeć........
Nie mówie że są lepsi od nas bo tak nie jest ale są CHORZY
A co do tej mapy to nie wiem z którego to dcinka ale prawdopodobnie coś z Tą francuską z Seasonu ! jak Saida złapała. (jutro wrzuce tu wszystko)
  • 0

#182 Roger

Roger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06.11.2006 - |23:55|

W moim mniemaniu najsłabszy odcinek jaki do tej pory zobaczyliśmy w trzecim sezonie.... ale i tak jestem zadowolony że go obejrzałem i czekam na następny, nie mam zamiaru lamentować jak to co po niektórzy po każdym odcinu piszą że był słaby i beznadziejny, nawet nie zabardzo chcę mi się czytać takich wpissów, niech nie oglądają jak im nie pasuje.
  • 0

#183 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.11.2006 - |07:56|

Siema.....
Niczytałem poprzednich postów ale raczej nikt tutaj tgo nie wrzucił(sory za moje teksty)

Była teoria ,że producenci wymyślil sobie te wyspy na której widzieliśmy Sawyera z Benem.........gdy potrzebowali tego!!!
A tutaj mam dowód.......sam go nie znalazłem(gdzieś na angileskich forach), że one były..i to od dawna

http://img340.images...6/cap0109tm.jpg
Pozdrowienia od stolicy :)

A to nie jest czasem jedna z mapek Roussou? Tak mi się coś wydaje...
Skleroza nie boli, wiem ;)
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#184 Ef_

Ef_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 07.11.2006 - |12:32|

Czy nikt nie zauważył drobego niedopatrzenia... Kwestią jest tłumaczenie.

Eko niekoniecznie musiał powiedzieć "Wy będziecie następni". Z angielska brzmiało by to "You are next", co równie dobrze można przetłumaczyć na "Ty będziesz następny". Jakby nie było, Lock przeżył coś podobnego do Eko. Widział Boona, który też rzekomo miał mu pomóc i go poprowadzić. Może to z Lockiem chce się rozliczyć 'dymek', a nie od razu ze wszystkimi lostowiczami..? :>
  • 0

#185 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 07.11.2006 - |14:54|

Gdyby chciał, to by to po prostu zrobił. Chodzi raczej o to, że Locke może mieć wciąż jakąś misję do wykonania . Dymek-Boone mówił, że NA RAZIE nie może pomóc porwanym, bo musi posprzątać własny bałagan. Teraz już to zrobił, więc może dymek chce, by uwolnił Jacka, Kate i Sawyera? Słów Eko nie brałbym specjalnie na serio, po pierwsze niby skąd miałby to wiedzieć? A po drugie, to po prostu miał być mocny akcent kończący odcinek i nie ma co się specjalnie rozwodzić nad przedśmiertnymi majakami Eko.
Aha przypomniałem sobie jeszcze, że w trzecim odcinku, nieprzytomny Eko przemówił do Locke'a, że wciąż może uratować rozbitków. Jak dla mnie to też był dymek.
  • 0

#186 djkonus

djkonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.11.2006 - |15:00|

Czy nikt nie zauważył drobego niedopatrzenia... Kwestią jest tłumaczenie.

Eko niekoniecznie musiał powiedzieć "Wy będziecie następni". Z angielska brzmiało by to "You are next", co równie dobrze można przetłumaczyć na "Ty będziesz następny". Jakby nie było, Lock przeżył coś podobnego do Eko. Widział Boona, który też rzekomo miał mu pomóc i go poprowadzić. Może to z Lockiem chce się rozliczyć 'dymek', a nie od razu ze wszystkimi lostowiczami..? :>

Ekchm.... Damon Lindelof i Carlton Cuse w wywiadzie powiedzieli, że ostatnie słowa Eko brzmią: ”Wy będziecie następni.”, a więc John nie kłamał... :D
  • 0

#187 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 07.11.2006 - |16:01|

A to nie jest czasem jedna z mapek Roussou? Tak mi się coś wydaje...
Skleroza nie boli, wiem ;)

No też mi sie tak zdaje.......ale napisałem o tym poźniej!!!
Sprawdź amigo lepiej.......serio napisałem!!!

A tak w ogóle miałem tu coś wrzucić ale nie wiem co..........
Nie mam 1 sezonu Losta na kompie to nie wiem , z którego odcinka ta mapa jest(poszukajcie sobie)

Ale mam tu coś ciekawego...............
Pewnie admin to wywali bo nie na temat ale może komuś uda sie obejrzeć..........

Dołączona grafika

Użytkownik ODINisLOST edytował ten post 07.11.2006 - |16:02|

• 0

#188 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.11.2006 - |16:06|

Ale mam tu coś ciekawego...............
Pewnie admin to wywali bo nie na temat ale może komuś uda sie obejrzeć..........

Dołączona grafika

A niby co w tym ciekawego? Kate ucieka z MRI.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#189 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 07.11.2006 - |16:38|

Jakoś to powiązane jest z tym bunkrem na wyspie............
Nie miałem pomysłu.....i skopiowałem pierwsze lepsze.
Ostatni raz coś takiego zrobiłem......
Sorry guys :D

PS. (Wyraz MAGNETIC jest więc sie nie czepiaj)
  • 0

#190 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.11.2006 - |16:46|

Mój Boże! Jest magnetic to znaczy, że musi być związane z wyspą, bo na niej też jest magnes :D Trzymajcie mnie... skończ waść, wstydu oszczędź...
PS. MRI/MRT = tomografia rezonansu magnetycznego

Użytkownik garus edytował ten post 07.11.2006 - |17:01|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#191 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.11.2006 - |16:46|

Jakoś to powiązane jest z tym bunkrem na wyspie............
Nie miałem pomysłu.....i skopiowałem pierwsze lepsze.
Ostatni raz coś takiego zrobiłem......
Sorry guys :D

MRI jest urzadzeniem diagnostycznym znajdujacym sie w kazdym szpitalu. Trudno więc dopatrywać się czegoś dziwnego.
  • 0
Genesis

#192 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 07.11.2006 - |17:51|

Czepiacie sie chłopaki......
Według mnie jeżeli widz jest w stanie zauważyć coś w filmie(coś niepokojącego itd.)to twórcy LOSTA celowo właśnie te pier.... COŚ umieścili.
Kiepski był ten poprzedni przykład......ale jest na pewno wiele innych interpretacji(Ciekawe jakie?)
hmmm......Może fakt, że tutaj widzimy Kate w szpitalu przechodzącą obok tego napisu na dzrzwiach miało nas przygotować to poźniejszego wątku z.........Benem.
Chłopak też ma przecież jakieś guzy czy cuś.
Nie wiem.......chciałem dobrze :) ale sie kur.... nie udało. :angry:

PS. Lost jest jak wiersz, każdy może go interpretować na swój sposób.
[beeep]...A CO JA GADAM??
  • 0

#193 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.11.2006 - |18:02|

Czepiacie sie chłopaki......
Według mnie jeżeli widz jest w stanie zauważyć coś w filmie(coś niepokojącego itd.)to twórcy LOSTA celowo właśnie te pier.... COŚ umieścili.

I producenci nazywają taki rzeczy Eastern Eggs (pisanki) sami jednocześnie przyznając, że nie mają one wielkiego znaczenia dla ogólnej treści.
  • 0
Genesis

#194 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 07.11.2006 - |19:07|

Ależ oczywiście Jonaszu!
Bardzo dobrze,świetnie!
Najważniejsze, że wkrótce następny odcinek Losta!!!
  • 0

#195 waral

waral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 07.11.2006 - |20:42|

Ekchm.... Damon Lindelof i Carlton Cuse w wywiadzie powiedzieli, że ostatnie słowa Eko brzmią: ”Wy będziecie następni.”, a więc John nie kłamał... :D

Rzeczywiście w odcinku jest to w liczbie mnogiej. Bo przeciez sam John powiedzial "We"...ale jest pytanie, czy Locke mogl nie zrozumiec Eko ktory mowil tylko do niego...ciekaawee :)
  • 0

#196 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 08.11.2006 - |05:11|

ODINisLOST - walnij kilka razy główką w mur. A potem jeszcze kilka razy. A potem poczytaj o rezonansie. Z tego co pamiętam to cały tamten odcinek opierał sie na rezonansie magnetycznym, na który zabierano matkę Kate. I nie ma to nic wspólnego z magnetyzmem gry. a teraz wrzuć kolejny obrazek.

Eko nie musiał mu powiedzieć You are next. Mógł powiedzieć coś innego... Nie słyszeliśmy tego.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#197 Tomash

Tomash

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoGryfino (pod Szczecinem)

Napisano 08.11.2006 - |07:38|

Od razu mówie że nieczytałem waszych postów w tym temacie, więc jak coś się powtórzy to nie bijcie :bag:
Odcinek przeciętny jak na całą serię lostów. Za mało akcjii :/ Ciekawi mnie sytuacja w tym drugim bunkrze. Jak zobaczyli w ekranie tego pirata. On chyba nie jest z tych Othersów co przetrzymują Kate, Jacka i Sawyera. Być może istnieją jeszcze jedni "OTHERSI" o których nikt nie ma pojęcia. Być może zamieszkują którąś wysp w pobliżu. :> To co powiedział Mr Eko do Johna było takie ,a la Oszukać Przeznaczenie, nieprawdaż? Wy będziecie następni :D
  • 0

#198 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.11.2006 - |07:58|

ODINisLOST:
1. To jest chyba mapka Russou, którą jej zabrał Sayid. Więc praktycznie od 1 sezonu było wiadomo, że jest jedna duża wyspa i pare mniejszych.
2. Kaśka uciekała ze szpitala, w którym była jej matka. Napis oznacza "Rezonans Magnetyczny" - nie ma się co czepiać.
3. Ben ma guza, ale to było zdjęcie rentgenowskie, a nie z rezonansu (rezonans sprawdza uszkodzenia kości).
4. Do wykrywania raczków służy - tak na marginesie - tomograf komputerowy (i jego nowsza wersja - czyli PET), a nie rtg czy rezonans.

Mnie bardziej intryguje gościu z opaska na oku. Bo po sprawdzeniu, kto występuje w jego roli - mam wrażenie, że po przerwie wywrócą nam pół Losta do góry nogami. :P
Pytanie - czy Jednooki jest po stronie Othersów, czy przeciw nim?
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#199 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.11.2006 - |14:09|

ODINisLOST:
1. To jest chyba mapka Russou, którą jej zabrał Sayid. Więc praktycznie od 1 sezonu było wiadomo, że jest jedna duża wyspa i pare mniejszych.
2. Kaśka uciekała ze szpitala, w którym była jej matka. Napis oznacza "Rezonans Magnetyczny" - nie ma się co czepiać.
3. Ben ma guza, ale to było zdjęcie rentgenowskie, a nie z rezonansu (rezonans sprawdza uszkodzenia kości).
4. Do wykrywania raczków służy - tak na marginesie - tomograf komputerowy (i jego nowsza wersja - czyli PET), a nie rtg czy rezonans.

Mnie bardziej intryguje gościu z opaska na oku. Bo po sprawdzeniu, kto występuje w jego roli - mam wrażenie, że po przerwie wywrócą nam pół Losta do góry nogami. :P
Pytanie - czy Jednooki jest po stronie Othersów, czy przeciw nim?

Pomysł, że jednooki to Razinsky, jest banalny, choc oczywiscie prawdopdobny. jeśłi prawdziwy, to ze szkodą do integralności serialu. Postac Razinskiego została wprowadzona tylko po to by zapewnic pewną ciągłość i dac Kavinowi wiedzę o rzeczach, których z doświadczenia znac nie mógł. Jego zaś samobójcza śmierc potrzebna było tylko jaka klamra zpinająca historie Deesmonda, który także był bliski takiego końca.

Jeśli Jednooki jest Razinskim, to mogłny byc praktycznie jakimkolwiek zapomnianym operatorze Dharmy. Nazwisko gra tu drugorzedną rolę. Dla dobra dramatu lepiej, by był to ktos wazny - renegat z obozu obcych, Hanso lub jakaś postac calkowicie zewnetrzna lecz obdarzona wielka mocą. Takim Entem, co "nie jest po niczyjej stronie, gdyż nikt nie jest po jego stronie".
  • 0
Genesis

#200 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.11.2006 - |14:25|

Jonasz:
To by było najbanalniejsze rozwiązanie.
Ale ponoć producenci już oficjalnie zaprzeczyli, że to nie jest Radzinsky (sprawdzałam na lostpedii).

---Jeśli Jednooki jest Razinskim, to mogłny byc praktycznie jakimkolwiek zapomnianym operatorze Dharmy.---
Jeśli siedzi we "Flame", to na pewno nie jest "zapomniany". Raczej - nie wolno sie zapuszczać w tamte rejony z uwagi na "Cerbera" :) (przynajmniej tyle wiemy z mapy).
Desmond-bis? Nie bardzo mi się chce w to wierzyć. Desmond nie wiedział w ogóle, że może być obserwowany, po co ma naciskać klawisz...
Jednooki zorientował sie, że go "podglądają", pytanie tylko - czy on ich widział.

---Dla dobra dramatu lepiej, by był to ktos wazny - renegat z obozu obcych, Hanso lub jakaś postac calkowicie zewnetrzna lecz obdarzona wielka mocą.---
Np. Mittelwerk? Lub jakiś jego asystent, nadzorujący prace na wyspie?
Tajemniczy "ON"?
Dlaczego Zeke sie przebiera za deGrootha? Gdzie jest prawdziwy deGrooth?

Btw - aktor grający Jednookiego zna 8 języków, w tym portugalski i włoski :)

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 08.11.2006 - |14:25|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych