Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
287 odpowiedzi w tym temacie

#181 Elessar

Elessar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 28.10.2006 - |12:25|

Wydaje mi się to troche niedorzeczne,bo Jack mówił że to duży guz.
A jak to byłby jego to by o tym wiedział, ponieważ taki duży guz nierozwinie się w ciągu paru tygodni.
  • 0

#182 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 28.10.2006 - |12:31|

jasne, a kto ma go usunąć? skoro jedyny lekarz to Julia, która sama powiedziała ze jest lekarzem od urodzeń (lekarz położny?)
  • 0

#183 Others

Others

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 28.10.2006 - |12:35|

A ja sie zaloze ze to guz bena
Bo niby kogo?
  • 0

#184 waral

waral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28.10.2006 - |12:57|

Skoro juz jestesmy w temacie Juliet, ktora rzekomo jest specjalistka od urodzen:
Wlasciwie to jak wyjasnila sie sprawa porwania claire (s02e15) to mozna bylo przypuszczac ze Inni maja specjalistow w tej dziedzinie-wydaje sie ze ethan ktory opiekowal claire mogl sie tym zajmowac.
W takim razie Juliet prawdopodobnie rowniez zajmowala sie claire a moze nawet miala brac udzial w akcji "wyciagania aarona z claire" tak jak ten proceder opisala alex. moze dowiemy sie tego w retrospekcjach julii :)
  • 0

#185 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.10.2006 - |13:02|

jasne, a kto ma go usunąć? skoro jedyny lekarz to Julia, która sama powiedziała ze jest lekarzem od urodzeń (lekarz położny?)

Raczej lekarz zajmujący sie płodnością, leczący ebzpłodnośc i dokonująca sztucznych zapłodniń (z prubówki)
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#186 Kasia16

Kasia16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 28.10.2006 - |13:43|

Mam taką teorię a może to Jack ma tego guza i inni go schwytali by go usunąć?

To raczej nie możliwe. Jack jest neurochirurgiem.. więc musi znać objawy jesli to jest tak duzy guz musiałby go wykryć wczesniej sam!
  • 0

#187 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.10.2006 - |13:55|

To raczej nie możliwe. Jack jest neurochirurgiem.. więc musi znać objawy jesli to jest tak duzy guz musiałby go wykryć wczesniej sam!

A jakie są objawy takiego guza? Kaszel? Katar?

Mam taką teorię a może to Jack ma tego guza i inni go schwytali by go usunąć?

A co Inni mieliby do guza Jacka? Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności.

Użytkownik garus edytował ten post 28.10.2006 - |13:57|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#188 kadi500

kadi500

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.10.2006 - |14:01|

A co Inni mieliby do guza Jacka? Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności.

Przeca sam Benjamin powiedział: "zrobisz w odpowiednim czasie to, co my ci każemy a wtedy odeślemy cię do domu po drugiej stronie ekranu".

Jak już ktoś na tym forum wcześniej celnie zauważył, Inni mogą powiedzieć Jackowi tak: Jacek, stary, masz guza, umrzesz bracie, sam jesteś chirurgiem, ale sam siebie nie zoperujesz. Ale jak zrobisz to, co my ci każemy, to odeślemy cię do domu abyś mógł to świństwo z siebie wyciąć w jakiejś dobrej klinice".
  • 0

#189 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.10.2006 - |14:06|

Przeca sam Benjamin powiedział: "zrobisz w odpowiednim czasie to, co my ci każemy a wtedy odeślemy cię do domu po drugiej stronie ekranu".

Jak już ktoś na tym forum wcześniej celnie zauważył, Inni mogą powiedzieć Jackowi tak: Jacek, stary, masz guza, umrzesz bracie, sam jesteś chirurgiem, ale sam siebie nie zoperujesz. Ale jak zrobisz to, co my ci każemy, to odeślemy cię do domu abyś mógł to świństwo z siebie wyciąć w jakiejś dobrej klinice".

Nie wyrywaj słów z kontekstu. Chodziło mi o to czemu Inni mieliby usunąć guza Jacka? A nie, że odeślą go do domu jeśli im pomoże.
  • 0

#190 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 28.10.2006 - |14:43|

Siema. Mam problem z tym odcinkiem... nie chce sie otworzyc... wersja taka jak podal Sandstrom... a xp pada jak chce otworzyc... mial ktos taki problem? pomocy!
  • 0

#191 kadi500

kadi500

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.10.2006 - |14:51|

Siema. Mam problem z tym odcinkiem... nie chce sie otworzyc... wersja taka jak podal Sandstrom... a xp pada jak chce otworzyc... mial ktos taki problem? pomocy!

Spróbuj VLC playerem, jak nim nie pójdzie, to coś poszło źle z transferem

Chodziło mi o to czemu Inni mieliby usunąć guza Jacka? A nie, że odeślą go do domu jeśli im pomoże.

ale inni nie mogą tego zrobić - nie mają personelu ani warunków. Jakie wyrywanie słów z kontekstu, bo nie qmam?
  • 0

#192 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.10.2006 - |14:57|

ale inni nie mogą tego zrobić - nie mają personelu ani warunków. (...) bo nie qmam?

Bez urazy, ale wogóle mam wrażenie, że mało kumasz, bo napisałem to samo w poście wyżej (w razie czego zacytuję:

Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności.

• 0

#193 kadi500

kadi500

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.10.2006 - |15:11|

Bez urazy, ale wogóle mam wrażenie, że mało kumasz, bo napisałem to samo w poście wyżej (w razie czego zacytuję: "Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności."

Taaa, to nie było miłe, mogłeś sobie darować.
Przecież sam napisałem, że inni nie mieliby jak usunąć guza Jacka, czyli się z Tobą de facto zgodziłem. A Ty masz jakieś wydumane pretensje, że coś z kontekstu wyrywam, bo piszę to samo co Ty i zgadzam się z Twoją teorią - dodaję tylko, że skoro sami nie mogą tego guza usunąć, bo dysponują tylko doktorem od płodności - to chcą wykorzystać Jacka do czegoś, a jak to zrobi to go odeślą do domu aby sobie tego guza wyciął. A Ty się od razu zjeżyłeś. Zły dzień pewnie. Albo przeoczyłeś jakiegoś mojego posta.

Powyższa teoria odnośnie narośli może mieć jedynie sens wtedy, gdy rzeczywiście to Jack ma tego guza. Jeżeli jest to guz Bena, to już inna rozmowa.
  • 0

#194 Maker3

Maker3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 28.10.2006 - |15:13|

Ale z drugiej strony jakim bożym cudem nikt tych wysp nie zuważył(Said Sun i ten koreańczyk)jak płyneli łdka do okoła wyspy??
Czy to nie jest dziwne?

Bo Sayid i koreńczycy nie opłyneli całej wyspy do okoła
tylko jej część

A pozatym w 1 serii ostatnim odcniku
Ci na tratwie przepływali koło jakiś wysp

Więc to chyba nic dziwnego, że do okoła sa jakieś wyspy.
  • 0

#195 Kasia16

Kasia16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 28.10.2006 - |15:19|

Ja miałam taki probelm sciągnełam sobie VLC MEDIA PLAYER 0.8.4 <-- nie sciągaj nowszej wersji poniewaz nie czyta wszytskich napisów.

------------------------------------------------------------------------------

Pomyślmy logicznie, jeśli bylibyscie na takiej wyspie na jakiej są rozbitkowie pełnej tajemnic czy jesli zobaczylibyscie drugiej wysepki nie mielibyscie ochoty sprawdzic co jest na tej wyspie? nie pojawiła by sie mysl ze moze tam jest rozwiązanie?

MOIM ZDANIEM lostowicze nie widzieli wczesniej 2 wyspy!

Użytkownik Kasia16 edytował ten post 28.10.2006 - |15:21|

• 0

#196 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 28.10.2006 - |15:34|

III sezon mocno się trzyma :D . Odcinek rewelacyjny 8/10. Ciekawe flashbacki. Sawyer jest ojcem i ma córkę. Tego się nie spodziewałem. Super akcja na wyspie. Nie bardzo rozumiem motywu z piorunochronem zbudowanym przez Desa. Nieźle wrobili Sawyera z tym rozrusznikiem. Ciekawe czyi jest ten kręgosłup? W pierwszej chwili po obejżeniu pomyślałem, że Jamesa, ale teraz sie z tego wycofuje. Sądze, że należy on do Bena. Nie wiem co myśleć o Innych. Są argumenty mówiące, że są tymi złymi, są sugerujące, że są good people. Jack zaczął manipulować Juliette. Wyraźne nawiązanie do sytuacji z II sezonu, gdy w ten sam sposób Ben manipulował Lockiem. Strasznie mnie irytuje, że Hurley nie powiedział reszcie o zdradzie Michaela. Nie wiem, czy ktoś to zauważył- ten czarnuch z retrospekcji to ten sam, z którym James kręcił biznes w odcinku "Confidence Man" w I sezonie. Skończcie z tym spekulowaniem pt. czy jest jedna wyspa czy dwie. Istnieją dwie!!! Basta. Widzieliśmy to przecież wyraźnie. Nie wiem tylko czy rzeczywiście ucieczka nie miałaby sensu. Jack, Kate i Sawyer to przecież fizycznie silni ludzie, a odległość między dwoma wyspami nie jest aż taka duże. Mogliby ją poprostu przepłynąć. Co do wątku "Jakby mieli Othersi ich przetransportować", mnie nasuwa się jeden sposób. Ogłuszyć ich (bo zostali ogłuszeni, co wiemy z I odcinka obecnego sezonu), a potem włorzyć zwykłe łodzie napędzane wiosłami. Poroste jak parasol.
  • 0

#197 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 28.10.2006 - |15:35|

Serdeczne dzieki za pomoc. Zawsze mozna na was liczyc. THX
  • 0

#198 Kasia16

Kasia16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 28.10.2006 - |16:56|

co sądzicie o tym, że Desmond przewiduje przyszlość. Ja jestem w 100% pewna ze on ma jakies wizje i ze Hurley domyśla sie co jest grane. zauważył, że w dach Claire walnie piorun i zrobił jej piorunochron. Ciekawe czy te zdolności dostał dopiero po implozji ;] jesli tak to moge stwierdzic ze Lock tez ma jakies zdolności widział jak Eko mówił choc był nieprzytomny itp. Ciekawe czy Eko otrzymał jakiś dar przewidywania :D

co wy na to?

Użytkownik Kasia16 edytował ten post 28.10.2006 - |16:57|

• 0

#199 Nevar

Nevar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28.10.2006 - |17:28|

Witam!

Wydaję mi się, że większość wątpliwości, co do istnienia drugiej wysepki mogą rozwiać zdjęcia map narysowanych przez Rousseau...
Rosseau's Maps and Notes - Lostopedia
Wyraźnie widać, że wokół wyspy jest wiele małych wysepek, a wśród nich jedna większa. Wydaje mi się, że nie jest to tylko skałka wystająca z wody, gdyż Rosseau naniosła na mapę jej szerokość widzianą z dużej wyspy (38 stopni).

Czy zauważyliście, że ekipa Collen, która wysłana po łódź przybyła "od morza"? Nie weszli oni na pokład z plaży, po pomoście. Wydaje mi się, że podpłynęli oni bezpośrednio z drugiej wyspy być może na jakiejś małej łódce z wiosłami.

I jeszcze jedno...

- Mamy problem.
- Zgłosił się Ryan.
- Irakijczyk znalazł naszą|pseudo-wioskę.
- O to nam chodziło.
- Ryan poszedł za nim|aż do plaży.
- Oni mają łódź.
- Jak to możliwe?
- Nie mam pojęcia.
- I co z tego? Będą pływać w kółko.
- Mogą nas znaleźć.
- Ben?
- Myślę.
- Jak szybko możesz zebrać ekipę?
- W przeciągu godziny.
- Więc nie marnuj czasu na rozmowy.
- Coleen...
- Chcę mieć tę łódź.

Pamiętacie? Wydaję mi się, że ta rozmowa sugeruje, że mogliby ich znaleźć tylko dzięki łodzi, czyli na przykład na innej wyspie, którą zobaczyliby w końcu, "pływając w kółko"...

Co Wy na to?
  • 0

#200 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 28.10.2006 - |17:39|

Chciał mieć łódź bo każdy chciał by mieć jacht dalekomorski. Kupę kasy jest wart. Mogli by ich znaleźć owszem. Jak by wypatrzyli pomost do cumowania łódek na tej wysepce to y się mogli sprawą zainteresować...

Czy zauważyliście, że ekipa Collen, która wysłana po łódź przybyła "od morza"? Nie weszli oni na pokład z plaży, po pomoście. Wydaje mi się, że podpłynęli oni bezpośrednio z drugiej wyspy być może na jakiejś małej łódce z wiosłami.

Prawdopodobnie z łodzi podwodnej wysiedli. To Sub może mieć takei znaczenie... Ale nie musi.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych