Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself
Napisano 28.10.2006 - |12:25|
A jak to byłby jego to by o tym wiedział, ponieważ taki duży guz nierozwinie się w ciągu paru tygodni.
Napisano 28.10.2006 - |12:31|
Napisano 28.10.2006 - |12:35|
Bo niby kogo?
Napisano 28.10.2006 - |12:57|
Wlasciwie to jak wyjasnila sie sprawa porwania claire (s02e15) to mozna bylo przypuszczac ze Inni maja specjalistow w tej dziedzinie-wydaje sie ze ethan ktory opiekowal claire mogl sie tym zajmowac.
W takim razie Juliet prawdopodobnie rowniez zajmowala sie claire a moze nawet miala brac udzial w akcji "wyciagania aarona z claire" tak jak ten proceder opisala alex. moze dowiemy sie tego w retrospekcjach julii
Napisano 28.10.2006 - |13:02|
Raczej lekarz zajmujący sie płodnością, leczący ebzpłodnośc i dokonująca sztucznych zapłodniń (z prubówki)jasne, a kto ma go usunąć? skoro jedyny lekarz to Julia, która sama powiedziała ze jest lekarzem od urodzeń (lekarz położny?)
Genesis
Napisano 28.10.2006 - |13:43|
Mam taką teorię a może to Jack ma tego guza i inni go schwytali by go usunąć?
To raczej nie możliwe. Jack jest neurochirurgiem.. więc musi znać objawy jesli to jest tak duzy guz musiałby go wykryć wczesniej sam!
Napisano 28.10.2006 - |13:55|
To raczej nie możliwe. Jack jest neurochirurgiem.. więc musi znać objawy jesli to jest tak duzy guz musiałby go wykryć wczesniej sam!
A jakie są objawy takiego guza? Kaszel? Katar?
A co Inni mieliby do guza Jacka? Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności.Mam taką teorię a może to Jack ma tego guza i inni go schwytali by go usunąć?
Użytkownik garus edytował ten post 28.10.2006 - |13:57|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#188
Napisano 28.10.2006 - |14:01|
A co Inni mieliby do guza Jacka? Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności.
Przeca sam Benjamin powiedział: "zrobisz w odpowiednim czasie to, co my ci każemy a wtedy odeślemy cię do domu po drugiej stronie ekranu".
Jak już ktoś na tym forum wcześniej celnie zauważył, Inni mogą powiedzieć Jackowi tak: Jacek, stary, masz guza, umrzesz bracie, sam jesteś chirurgiem, ale sam siebie nie zoperujesz. Ale jak zrobisz to, co my ci każemy, to odeślemy cię do domu abyś mógł to świństwo z siebie wyciąć w jakiejś dobrej klinice".
Napisano 28.10.2006 - |14:06|
Przeca sam Benjamin powiedział: "zrobisz w odpowiednim czasie to, co my ci każemy a wtedy odeślemy cię do domu po drugiej stronie ekranu".
Jak już ktoś na tym forum wcześniej celnie zauważył, Inni mogą powiedzieć Jackowi tak: Jacek, stary, masz guza, umrzesz bracie, sam jesteś chirurgiem, ale sam siebie nie zoperujesz. Ale jak zrobisz to, co my ci każemy, to odeślemy cię do domu abyś mógł to świństwo z siebie wyciąć w jakiejś dobrej klinice".
Nie wyrywaj słów z kontekstu. Chodziło mi o to czemu Inni mieliby usunąć guza Jacka? A nie, że odeślą go do domu jeśli im pomoże.
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#190
Napisano 28.10.2006 - |14:43|
Napisano 28.10.2006 - |14:51|
Siema. Mam problem z tym odcinkiem... nie chce sie otworzyc... wersja taka jak podal Sandstrom... a xp pada jak chce otworzyc... mial ktos taki problem? pomocy!
Spróbuj VLC playerem, jak nim nie pójdzie, to coś poszło źle z transferem
ale inni nie mogą tego zrobić - nie mają personelu ani warunków. Jakie wyrywanie słów z kontekstu, bo nie qmam?Chodziło mi o to czemu Inni mieliby usunąć guza Jacka? A nie, że odeślą go do domu jeśli im pomoże.
Napisano 28.10.2006 - |14:57|
Bez urazy, ale wogóle mam wrażenie, że mało kumasz, bo napisałem to samo w poście wyżej (w razie czego zacytuję:ale inni nie mogą tego zrobić - nie mają personelu ani warunków. (...) bo nie qmam?
Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności.
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#193
Napisano 28.10.2006 - |15:11|
Bez urazy, ale wogóle mam wrażenie, że mało kumasz, bo napisałem to samo w poście wyżej (w razie czego zacytuję: "Przecież jedynym lekarzem z Innych(z tego co wiemy) jest Juliet, a i ona jest lekarzem od płodności."
Taaa, to nie było miłe, mogłeś sobie darować.
Przecież sam napisałem, że inni nie mieliby jak usunąć guza Jacka, czyli się z Tobą de facto zgodziłem. A Ty masz jakieś wydumane pretensje, że coś z kontekstu wyrywam, bo piszę to samo co Ty i zgadzam się z Twoją teorią - dodaję tylko, że skoro sami nie mogą tego guza usunąć, bo dysponują tylko doktorem od płodności - to chcą wykorzystać Jacka do czegoś, a jak to zrobi to go odeślą do domu aby sobie tego guza wyciął. A Ty się od razu zjeżyłeś. Zły dzień pewnie. Albo przeoczyłeś jakiegoś mojego posta.
Powyższa teoria odnośnie narośli może mieć jedynie sens wtedy, gdy rzeczywiście to Jack ma tego guza. Jeżeli jest to guz Bena, to już inna rozmowa.
Napisano 28.10.2006 - |15:13|
Bo Sayid i koreńczycy nie opłyneli całej wyspy do okołaAle z drugiej strony jakim bożym cudem nikt tych wysp nie zuważył(Said Sun i ten koreańczyk)jak płyneli łdka do okoła wyspy??
Czy to nie jest dziwne?
tylko jej część
A pozatym w 1 serii ostatnim odcniku
Ci na tratwie przepływali koło jakiś wysp
Więc to chyba nic dziwnego, że do okoła sa jakieś wyspy.
Napisano 28.10.2006 - |15:19|
Siema. Mam problem z tym odcinkiem... nie chce sie otworzyc... wersja taka jak podal Sandstrom... a xp pada jak chce otworzyc... mial ktos taki problem? pomocy!
Ja miałam taki probelm sciągnełam sobie VLC MEDIA PLAYER 0.8.4 <-- nie sciągaj nowszej wersji poniewaz nie czyta wszytskich napisów.
------------------------------------------------------------------------------
Pomyślmy logicznie, jeśli bylibyscie na takiej wyspie na jakiej są rozbitkowie pełnej tajemnic czy jesli zobaczylibyscie drugiej wysepki nie mielibyscie ochoty sprawdzic co jest na tej wyspie? nie pojawiła by sie mysl ze moze tam jest rozwiązanie?
MOIM ZDANIEM lostowicze nie widzieli wczesniej 2 wyspy!
Użytkownik Kasia16 edytował ten post 28.10.2006 - |15:21|
Napisano 28.10.2006 - |15:34|
Napisano 28.10.2006 - |15:35|
Napisano 28.10.2006 - |16:56|
co wy na to?
Użytkownik Kasia16 edytował ten post 28.10.2006 - |16:57|
Napisano 28.10.2006 - |17:28|
Wydaję mi się, że większość wątpliwości, co do istnienia drugiej wysepki mogą rozwiać zdjęcia map narysowanych przez Rousseau...
Rosseau's Maps and Notes - Lostopedia
Wyraźnie widać, że wokół wyspy jest wiele małych wysepek, a wśród nich jedna większa. Wydaje mi się, że nie jest to tylko skałka wystająca z wody, gdyż Rosseau naniosła na mapę jej szerokość widzianą z dużej wyspy (38 stopni).
Czy zauważyliście, że ekipa Collen, która wysłana po łódź przybyła "od morza"? Nie weszli oni na pokład z plaży, po pomoście. Wydaje mi się, że podpłynęli oni bezpośrednio z drugiej wyspy być może na jakiejś małej łódce z wiosłami.
I jeszcze jedno...
- Mamy problem.
- Zgłosił się Ryan.
- Irakijczyk znalazł naszą|pseudo-wioskę.
- O to nam chodziło.
- Ryan poszedł za nim|aż do plaży.
- Oni mają łódź.
- Jak to możliwe?
- Nie mam pojęcia.
- I co z tego? Będą pływać w kółko.
- Mogą nas znaleźć.
- Ben?
- Myślę.
- Jak szybko możesz zebrać ekipę?
- W przeciągu godziny.
- Więc nie marnuj czasu na rozmowy.
- Coleen...
- Chcę mieć tę łódź.
Pamiętacie? Wydaję mi się, że ta rozmowa sugeruje, że mogliby ich znaleźć tylko dzięki łodzi, czyli na przykład na innej wyspie, którą zobaczyliby w końcu, "pływając w kółko"...
Co Wy na to?
Napisano 28.10.2006 - |17:39|
Prawdopodobnie z łodzi podwodnej wysiedli. To Sub może mieć takei znaczenie... Ale nie musi.Czy zauważyliście, że ekipa Collen, która wysłana po łódź przybyła "od morza"? Nie weszli oni na pokład z plaży, po pomoście. Wydaje mi się, że podpłynęli oni bezpośrednio z drugiej wyspy być może na jakiejś małej łódce z wiosłami.
Thank you and Nestle!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych