Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Wrocław] 21.10.2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
207 odpowiedzi w tym temacie

#181 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.10.2006 - |14:55|

No cóż, trzeba zacząć Raport. Będzie seks, przemoc i pieniądze :] Nie no, żartuję, tego chyba nie będzie, więc się nie cieszcie. Nudno będzie : ) No ale, po kolei…
Jak zawsze wstałem o 4.10 i od razu straszna sprawa, volt pierwszy wpisał mi się na Forum. „Ja z nim pogadam, całą Polskę jadę i jeszcze na Forum nie jestem pierwszy….”. Podróż w zasadzie nieciekawa, 8h z kawałkiem jakoś upłynęło. Na dzień dobry zrobiłem ludziom niespodziankę, bo wszedłem na dworzec nie od tej strony co trzeba :] Katharn pierwszy przejrzał mój plan, przywitałem się z ludźmi (nowymi i starymi) i kierunek „Kurna Chata”. Po drodze zahaczyliśmy o rynek, Tokar wyskoczył z laptopa i sprawdzamy czy są napisy… nie było. Wtedy też dostałem SMSa, że będą za godzinę. „OK., wrócimy”. Doszliśmy do jadłodajni, usiadłem obok Toudiego i Alexa i zaczęło się oczekiwanie. Trochę rozmów, śmiechu, złożenie zamówienia i czekanie… czekanie… czekanie. Siarenka dostała jedzenie, zaczęła walkę z pierwszym Jaffa (o wzroście 0,5), Alex dostał, Januszek też, a ja czekam. Po drodze chciałem podprowadzić kawałek siarence, ale jej zabójczy wzrok mnie powstrzymał.
Jedna sprawa… wstyd się przyznać, ale Toudiego nie kojarzyłem ; ] Ktoś do mnie mówi, a ja Tokara się pytam, kto to jest… „Toudi”… Ups… Zjedliśmy i ja z Tokarem i Alexem poszliśmy na rynek po napisy. Poprosiłem tylko Toudiego, żeby zaniósł mi plecak do Pracoffni, bo jakoś mi się nosić nie chciało : ) Trzeba było pogadać z kilkoma osobami, żeby je załatwić, ale w końcu się udało. Z tego miejsca muszę się do czegoś przyznać… małej prywaty… Jak Zlotowicze pamiętają w napisach była mała dedykacja… ja ją tam dodałem : D Siarenka nie pisnęła słowem, ale moje sumienie kazało mi to powiedzieć ; ) Trzeba też było pomóc Bazylowi i Kasi znaleźć hotel (fajny nawet, w oczku wodnym była rybka w ciąży… to ten seks o którym wspomniałem na początku ;) ). Leciały komentarze wrocławskich remontów, dziur i miasta, a w trakcie tego kierunek Pracoffnia. Doszliśmy, rozgościliśmy się, pokazałem gdzie wodopój jest i zaczęliśmy oglądać BSG. W trakcie okazało się, że barmanka jest „nasza” bo widziała całe 2 sezony serialu :D Odcinek świetny, Jaffa padali jeden po drugim, a na zewnątrz zobaczyliśmy Prezesa! : D Od razu lepszy Zlot się zrobił. Część imprezy przeniosła się na zewnątrz, tam „przyjaciołom się UFO”, rozmowy, śmiech i ogólnie bomba. Zapomniałbym, Alex oczywiście robił to co zawsze, a i przywiózł mi 2 sezony Boston Legala, dzięki wielkie :)
Talon z Toudim postanowili coś przekąsić, a ja, siarenka, Katharn i Alex postanowiliśmy do nich dołączyć. Tam ogólnie mówiąc było pikantnie. Z siarenką wzięliśmy na pół Hot Pepperoni (z extra przyprawami) i ostrym sosem, inni polecieli w jakieś lightowe potrawy. Było ostro… pot się lał, twarz czerwona, ale weszło. Siarenka, twarda zawodniczka, rzuca mi tekst „Hmm… w sumie nawet ostre”… nie rozumiem tej kobiety, kubków smakowych nie ma czy jak??? :P Świetna kelnerka umiliła nam czas, oglądanie dowodów osobistych, no i telefon. Okazało się, że mój kuzyn był we Wrocławiu i zapraszał mnie na walkę z jednym Jaffa. Odłączyłem się od grupy, obaliłem tego Jaffa i wróciłem do Pracoffni.
Tam straszna wiadomość! Goa’uldowie zaatakowali, a konkretniej dwóch o wzroście 0,7. Do walki z nimi stanęli Prezes, havolt, Majkel i SGTokar. Lali ich w mordę ostro, aż wrogowie Tauri padli. Brawa dla nich : D Niestety chwilę potem kwiatek musiał nas opuścić, szkoda, ale liczę, że niedługo uda się spotkać znowu. Opole rządzi ;] Ja z żalu po ominięciu bitwy z Goa’uldami, rzuciłem się do walki z Jaffa, inni chyba też :) Tak czy inaczej w pewnym momencie volt, Tokar, Majkel i Alex udali się na spoczynek do SGTokara. Ja, siarenka i Katharn zostaliśmy w Pracoffni gdzie przycupnięci w kąciku razem z kilkoma innymi osobami prowadziliśmy sobie rozmowę. Zrobiło się późno to doszliśmy do wniosku, że trzeba zakończyć Zlot. „Jak mówią, tak robią” więc poszliśmy. Wcześniej dałem chłopakom plecak i kurtkę, żeby zabrali ją do Tokara i to był mój błąd. Zimno jak cholera, a ja w sweterku paraduję… na szczęście ktoś w tym towarzystwie myślał i siarenka wyjęła ze swojego plecaczka bonusową kurtkę i ją mi pożyczyła : ) Boże błogosław tą kobietę… zamarzłbym. Nienajgorzej w niej wyglądałem, więc nikt się ze mnie nie śmiał ; ] Odprowadziliśmy Toudiego na dworzec, w końcu go poznałem osobiście, dzięki za Zlot, a potem udaliśmy się na nocne autobusy. Kupiliśmy bilety (nie wiem po co, ale ok.) i wsiedliśmy… Ludzie święci, Sajgon, tyle powiem, bo tego aż się opisywać nie chce. Nocne życie Wrocławia to prawie jak wojna : / Dotarliśmy na miejsce, siarenka GPS mode on i szukamy mieszkania SGTokara. GPS średnio się przydał, napotkany tubylec też, więc telefon. Znaleźliśmy Tokara, doszliśmy do domu, gdzie kolejne zagrożenie! Goa’uld… Apophis! Wzrost 0,7 ; ) Nic to, kazaliśmy mu czekać, kiedy to my się szykowaliśmy. Panowie piracili, część spała, a część się myła. Osobno, żeby nie było : P Po tym wszystkim część twardo zasnęła, a ja z siarenką zasiedliśmy do walki. Goa’uld padł. Gdzieś w połowie dołączył do nas Katharn i nas dopingował.
Rano pobudka i… „zakwasy” po walce. Wzrok rozmyty, głowa boli, „dajcie mi umrzeć”. Siarenka wyglądała o wiele lepiej (jak to kobieta), ale i tak dochodziliśmy do siebie kawałek czasu. Po drodze warszawka i Alex musieli nas opuścić, a my zostaliśmy i poszliśmy na „pozlocie” o 13. Tokar poratował jogurtem i pojechaliśmy (Hatak siarenki rządzi ; ) ). Parking podziemny, potem obiad, kawa, a kac jak męczył tak męczy. Kierunek Spiż, piwa nie piłem (piwo to zło ; ) ), oglądanie zdjęć i telefon z Poznania. Okazało się, że muszę wyjeżdżać chwilę wcześniej, żeby w Poznaniu móc zrobić zakupy. Pożegnałem się ze wszystkimi i razem z siarenką, Katharnem i Tokarem pojechaliśmy na PKP (dzięki za podwiezienie). Tam się rozstaliśmy i razem z Tokarem czatowaliśmy na mój bilet. Kolejki jak… no duże, ale się udało. Szybkie zlokalizowanie transportu, pożegnanie z Tokarem i jedziem.
Tu w zasadzie można by skończyć, ale dla mnie Zlot trwał jeszcze kawałek. Do Poznania rozmowa z fanką zespołu Acid Drinkers (nawet plakaty u siebie miała rozwieszać), potem zakupy w biegu i do saggi i BST. Szynobus dał radę, na miejscu zostałem 2 dni wypełnione śmiechem, spacerem nad jezioro i ogólnie dobrą zabawą. Powrót średnio ciekawy, na dworcu w Poznaniu czas umilali śpiewający rezerwiści, a i znalazłem ciekawe ogłoszenie KLIK : d

Kilka uwag:
- nie zbliżajcie się do siarenki… te jej treningi powodują, że lubi rękoczyny, rękę wykręciła, nadgarstek boli… ale w sumie było warto, bo człowiek załapał nowy chwyt, który kiedyś może się przydać ; ) Dobrze tylko, że nie miała przy sobie swojego scyzoryka, bo by chyba mnie zabiła ; ) to ta przemoc z początku raportu
- jestem spłukany (no i mamy pieniądze), ale szczęśliwy, jeden z lepszych Zlotów na jakich byłem
- przez ten Poznań muszę zaliczać nieobecności na zajęciach… cholerne Zloty :]
- cały raport napisany na wykładzie u prof. Katafiasza, za co serdecznie mu dziękuję ;)

Chciałbym też podziękować wszystkim za spotkanie, rozmowy i obecność : ) Szczególne podziękowania dla SGTokara za nocleg. Stary, jesteś wielki. Z tego też miejsca rezerwuję sobie miejscówkę na kolejny Zlot Wrocławski. Teraz kierunek… no na pewno Sieraków, ale zobaczymy czy coś po drodze nie wypadnie. Coś o Katowicach słyszałem, bazyl też coś chyba proponował… będzie dobrze : ] Live Long Zloty.

Do zobaczenia : )

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 25.10.2006 - |15:09|

• 0

->1019<-

#182 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 25.10.2006 - |17:06|

Nic dodać, nic ująć ... :D

Najlepszy zlot na jakim byłem (bo jedyny ;P jak narazie)

P.S. Tokarku ... nie chcę Cię martwić ale jak ty sobie wyobrażasz iść/jechać gdzieś w piątek po południu, jak wcześniej odwiedzę Cię razem z kilkoma Jaffa (podłapałem od Neo, tnx :D)

Przy okazji omówimy plan następnego zjazdu we wrocku ;) lub gdziekolwiek - byle się dało :)
  • 0
... And They Have A Plan ...

... cokolwiek by nie było to i tak będzie ...

#183 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.10.2006 - |17:48|

P.S. Tokarku ... nie chcę Cię martwić ale jak ty sobie wyobrażasz iść/jechać gdzieś w piątek po południu, jak wcześniej odwiedzę Cię razem z kilkoma Jaffa (podłapałem od Neo, tnx :D)

Tokar nie da rady? Tokar?? On zawsze daje radę ;) Zresztą plan wyjścia zawsze można mieć, najwyżej w trakcie się go zmodyfikuje ;) Szkoda, że mieszkam tak daleko, teżbym wpadł ;) Muszę przenieść się ze studiami gdzieś bliżej centrum Polski ;) Bo obecna lokalizacja co tu ukrywać jest kijowa ;]

PS. Hasła na Zloty: "Jaffa to zło, trza ich lać w mordę" :]
  • 0

->1019<-

#184 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 25.10.2006 - |20:42|

uch.. sama prawda _Neoo_, sama prawda... niestety :P

zlot byl b. udany, czekam na nastepny.. byle gdzies na poludniu Polski, bo niestety, funduszy tez niewyczerpanych nie mam.. ale raz na 2 miesiace jakis zlocic czemu nie :)

Użytkownik siarenka edytował ten post 25.10.2006 - |21:44|

• 0

#185 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 25.10.2006 - |23:52|

ale raz na 2 miesiace jakis zlocic czemu nie :)

A nie mówiłem, że jak ktoś raz spróbuje, to nie może się oprzeć?;)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#186 bob_czarny

bob_czarny

Mega Organizator

• Użytkownik
  • 230 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.10.2006 - |06:49|

Fotki będą w czwartek - łacznie z momi... Przepraszam za te opóxnienia ale właśnie się przeprowadzam...

juz był a tu ani śladu linka :D

widze ze przeprowadzka daje odczuc hehe :)
  • 0
Dołączona grafika

#187 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.10.2006 - |12:08|

Obalanie Jaffa trwa! Ogniem Ori wypalamy.

Szykować wątroby na 2-3 grudnia ;> Wrocek czy może inne miasta chętne?

Pozdrowienia od mnie i Nosfiego :D
Log65: Happy camper

#188 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 27.10.2006 - |12:17|

Zwolnij ... szkoda wątroby ;P

2-3 Grudzień - Wrocław lub inne miasto - czekamy na propozycje ;)
  • 0

#189 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 27.10.2006 - |13:39|

Odpowiedź jest prosta - serwer leży. Znaczy nie tyle serwer co sieć wydziałowa - więc z fotek nici - :( :( :(
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#190 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 27.10.2006 - |20:45|

Zwolnij ... szkoda wątroby ;P

2-3 Grudzień - Wrocław lub inne miasto - czekamy na propozycje ;)

popytam tu i ówdzie i może by tak w Świeradowie w pełni zimy :P :P Jak będzie śnieg to tylko JAFFA pomoże. Wiem że to daleko ale może się udać. Dojazd tylko autobusem lub autem bo tory ORI zabrali i nie chcą oddać.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#191 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 27.10.2006 - |21:29|

popytam tu i ówdzie i może by tak w Świeradowie w pełni zimy :P :P Jak będzie śnieg to tylko JAFFA pomoże. Wiem że to daleko ale może się udać. Dojazd tylko autobusem lub autem bo tory ORI zabrali i nie chcą oddać.

No by było cool ... :) jestem za ;)
Niech się pozostali wypowiedzą ...
  • 0

#192 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 28.10.2006 - |09:39|

no jesl chodzi o mnie.. to nie wiem.. zbliza sie grudzien i zima i duzo wydatkow wiec im blizej tym taniej i wieksza szansa zebym sie pojawila.. na razie daje na to jakies 5%
  • 0

#193 kasias32

kasias32

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 30.10.2006 - |17:37|

W Świeradowie było by oki, nawet może by się udało, najeść, napoić :) i może oglądnąć jakiś serialik na rzutniku w jednym miejcu.

no jesl chodzi o mnie.. to nie wiem.. zbliza sie grudzien i zima i duzo wydatkow wiec im blizej tym taniej i wieksza szansa zebym sie pojawila.. na razie daje na to jakies 5%

siarenka mam nadzieję że nie zostawicz mnie samą z samcami :)

Użytkownik kasias32 edytował ten post 30.10.2006 - |17:41|

• 0

#194 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 30.10.2006 - |22:26|

siarenka mam nadzieję że nie zostawicz mnie samą z samcami

hy hyhyh hyhy hyhy.. [taka imitacja rechotu] Wybacz Kasiu, nie mogłem się powstrzymać... siarenka też swoje przeżyła z samcami... u Tokara ;) Nie czuj się osamotniona w swoich bólach ;)
  • 0

->1019<-

#195 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 30.10.2006 - |22:54|

W Świeradowie było by oki, nawet może by się udało, najeść, napoić :) i może oglądnąć jakiś serialik na rzutniku w jednym miejcu.
siarenka mam nadzieję że nie zostawicz mnie samą z samcami :)

pomyslimy.. zobaczymy.. nie mowie nie.. nie mowie tak...

hy hyhyh hyhy hyhy.. [taka imitacja rechotu] Wybacz Kasiu, nie mogłem się powstrzymać... siarenka też swoje przeżyła z samcami... u Tokara Nie czuj się osamotniona w swoich bólach

na szczescie samce z gatunku tauricon sa zupelnie niegrozne.. nie ma sie co obawiac... w razie poczucia zagrozenia warto miec przy sobie flaszeczke wodki lub innego trunku - podrzucona niepostrzeżenie na stół zajmuje samce na dlugi okres czasu.. wiekszosc jednak samcow z tego gatunku zasypia w swoich legowiskach bez tej dodatkowej 'przynety'...
  • 0

#196 kasias32

kasias32

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 30.10.2006 - |23:00|

warto miec przy sobie flaszeczke wodki lub innego trunku - podrzucona niepostrzeżenie na stół zajmuje samce na dlugi okres czasu.. wiekszosc jednak samcow z tego gatunku zasypia w swoich legowiskach bez tej dodatkowej 'przynety'...

A to dobre:) Zapamiętam sobie i może to kiedyś wykorzystam z tobą siarenka albo bez :)
  • 0

#197 bob_czarny

bob_czarny

Mega Organizator

• Użytkownik
  • 230 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.11.2006 - |10:08|

ludzie co jest nikt tu jusz nie pisze, a gdzie są wszystkie zdiecia, jak widze jedna osoba tylko wystawiła dajcie jakieś liku albo napiszcie skont ściągną, dobrze że z sgtokarem wiadomo na co :D jutro spotkanie to coś wyciągnę ale mile by był jakiś link :)

Pozdrawiam was wszystkich. :)
  • 0
Dołączona grafika

#198 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 06.11.2006 - |12:55|

z tego co mi wiadomo to lacze u Katharna na uczelni padlo czy cos i jest kopot.
jak ktos chce moje nie w wersji galerii ktora jest to na prv poprosze info to wieczorkiem wlacze eftepa...
  • 0

#199 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 06.11.2006 - |13:18|

Ale ja oczywiście mogę udostępnić serwer ... 24h/dobę i nie ma z tym najmniejszego problemu ... ;)

Jutro wieczorkiem (późnym) zabiorę fotki od Tokara, które ma na kompie i w środę o poranku :) zarzucę na serwer i udostępnie publicznie ...
  • 0

#200 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.11.2006 - |23:36|

No i nareszcie stało się :D
Zdjęcia :] i wszystko jasne

namiary:
http://zlot.bs24.pl

Gdyby cos nie tak z plikami to do Ciebie (Nosfiego) :D