Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koniec Stargate SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
291 odpowiedzi w tym temacie

#181 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.08.2006 - |00:04|

scoffi: przecietny amerykanin to debil, mu sie serial podoba ale nie chce mu sie go ogladac.
Pozatym ogladalsnosc to tylko przykrywka do cancella, tak naprawde MGM chcial ogromne pieniadze za wykorzystywanie nazwy SG-1 ;) co jak co, ale serial ktory istnieje juz 10 lat musi kosztowac, szczegolnie tak wychwytywana nazwa.
  • 0

#182 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.08.2006 - |10:24|

Pozatym ogladalsnosc to tylko przykrywka do cancella, tak naprawde MGM chcial ogromne pieniadze

Masz oczywiście rację.
Do tego dołóż stale wzrastające koszty produkcji odcinków związane z rosnącymi płacami itp itd.
A tak można znów zacząć z nic nie znaczącymi aktorami od dołu drabinki płacowej.
A czasami płacić za wystep jakiejś gwiazdy ze starego serialu.

::. GRUPA TARDIS .::

#183 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.08.2006 - |12:54|

Do tego dołóż stale wzrastające koszty produkcji odcinków związane z rosnącymi płacami itp itd.

Tez fakt, chodz tym razem producenci nie narzekali na gaze aktorow, wiec serial z tego punktu widzenia mogl trwac dalej :)
  • 0

#184 fayette

fayette

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 30.08.2006 - |23:56|

Moze ktos mi podac jaka najwyzsza ogladalnosc mial sg-1 i atlantis na scifi?
  • 0

#185 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 31.08.2006 - |06:32|

sa rankingi na gateworld.net. Zaczely sie pokazywac dopiero od 6 sezonu ze stacji Sci-Fi Channel. Sprawdz sobie wszystkie odcinki. Przejrzalem pare i widze ze w niektorych odcinkach zbliza sie do 2.0. A przewaznie bylo od 1.4 do 1.8

Użytkownik Ground edytował ten post 31.08.2006 - |06:39|

• 0

#186 Tom0000

Tom0000

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 01.09.2006 - |13:01|

Odcinek "200" powinien byc ostatnim serialu. Po nim to nawet nie byloby zal , ze to juz koniec.
  • 0

#187 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.09.2006 - |22:14|

Eureka ma tylko 2.0 oglądalności, a jest to serial nowy. Więc nie wiem czego chcą od oglądalności 10 letniego serialu. Mogliby sie przestać wygłupiać i zacząc kręcić odcinki na miarę Pegasus Project. Zresztą poczekajmy na wyniki z Kanady i UK, jeśli będą wysokie to myślę, że MGM nie przerwie produkcji, a my będziemy mieć piękne HD ripy.
  • 0

#188 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.09.2006 - |01:01|

Wraith: To nie chodzi o ogladalnosc ale o ogrmna kase ktora MGM chce za wykorzystywanie nazwy StraGate SG-1, a ktorej SCIFI Channel nie zamierza placic.
MGM nie moze wypuscic 11 serii SG-1 w stanach zjednoczonych, czyli w kraju w ktorym 70-80% zyskow jest generowane.
MGM takze jak smo stwierdzilo nie chce krecic kolejnego sezonu serialu. Sa oni bardziej zainteresowani filmami TV (ala seria filmow Star Trekowych) ewentualnie STV (na wideo/dvd).

Użytkownik Modes edytował ten post 02.09.2006 - |01:02|

• 0

#189 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.09.2006 - |17:28|

Dla mnie SG-1 się skończyło na 8 sezonie, wątek Ori rozpoczął jakby nowy serial, powinni od dziewiątego sezonu zmienić nazwę serialu i wprowadzić trochę zmian.
  • 0

Dołączona grafika

#190 aranel

aranel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05.09.2006 - |10:17|

Nawet nie wiecie ile SG1 ma wspólnego z rzeczywistością....uwielbiam go za to, nie za fabułę, efekty czy grę aktorów, ale za ten związek...moim zdaniem serial powinien być kontynuowany do 2012 r. aby przygotowac nas na ten dzień...

Użytkownik aranel edytował ten post 05.09.2006 - |10:18|

• 0

#191 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.09.2006 - |10:49|

Nawet nie wiecie ile SG1 ma wspólnego z rzeczywistością....uwielbiam go za to, nie za fabułę, efekty czy grę aktorów, ale za ten związek...moim zdaniem serial powinien być kontynuowany do 2012 r. aby przygotowac nas na ten dzień...

WOW !
No cóż, zdradz nam maluczkim jakisz to dzień będzie w tym 2012 r bo jako żywo, my niewierni nie wiemy o tym.
Wszak droga Żródła jeszcze nam nie została objawiona.

#192 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.09.2006 - |17:07|

WOW !
No cóż, zdradz nam maluczkim jakisz to dzień będzie w tym 2012 r bo jako żywo, my niewierni nie wiemy o tym.
Wszak droga Żródła jeszcze nam nie została objawiona.

To ty niewiesz? :bangin: Przeciez w 2012 roku ma byc to co mialo byc w 1974, 1989, 1994, 2000, 2001 (jak sie okazalo ze pierwszy rok nowego tysiaclecia to 2001 a nie 2000), 2002 (20.02.2002) a teraz w 2012 roku.
Ma byc koniec swiata, ale patrzac na to ile juz koncow swiata przezylismy to ja bym sie nie martwil :P

Nawet nie wiecie ile SG1 ma wspólnego z rzeczywistością

Na przyklad?

moim zdaniem serial powinien być kontynuowany do 2012 r. aby przygotowac nas na ten dzień...

BUehahahahahahha, jesczze ktos w te bzdury wierzy? ;P
  • 0

#193 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.09.2006 - |17:24|

BUehahahahahahha, jesczze ktos w te bzdury wierzy? ;P

No jak widać, jak widać...

#194 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.09.2006 - |18:02|

Eureka ma tylko 2.0 oglądalności, a jest to serial nowy. Więc nie wiem czego chcą od oglądalności 10 letniego serialu. Mogliby sie przestać wygłupiać i zacząc kręcić odcinki na miarę Pegasus Project. Zresztą poczekajmy na wyniki z Kanady i UK, jeśli będą wysokie to myślę, że MGM nie przerwie produkcji, a my będziemy mieć piękne HD ripy.

Tylko 2.0? Jak na stacje kablową, która w dodatku nie obejmuje całych Stanów jest to BARDZO duża oglądalność, szczególnie porównując z SG-1 na poziomie 1.4-1,6 (nie licząc odcinka 200)
  • 0

#195 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 06.09.2006 - |12:54|

Ogladalem wczoraj ta wysmienita Eureke na scifi i musze przyznac ze serial w moim odczucuiu jest gorszy od najgorszego odcinka SG1 :/ niestety. Same bzdety :rolleyes:
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#196 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.09.2006 - |16:37|

Tylko 2.0? Jak na stacje kablową, która w dodatku nie obejmuje całych Stanów jest to BARDZO duża oglądalność, szczególnie porównując z SG-1 na poziomie 1.4-1,6 (nie licząc odcinka 200)

No właśnie, czy przy takim wyniku nowego serialu 1.4-1.6 to jest źle?? Chyba nie,SG pewnie nawet jest na podium.
  • 0

#197 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.09.2006 - |12:37|

Ale przecież SciFi mówiło, że to nie oglądalność jest powodem zdjęcia serialu z anteny. Przecież oni już od jakiegoś czasu chcieli skasować SG-1 zostawiając tylko swojego originala SGA, ale jakoś nie mogli się do tego zebrać. Sądze, że ta decyzja już zapadła przed emisją 10 sezonu, a spadek oglądalności tylko ich w tym utwierdził. Masz rację jak na 10 sezon to nie jest to aż tak mała oglądalność, ale mogłoby się okazać, że 11 sezon utrzyma tendencję spadkową i będzie osiągać jeszcze słabsze wyniki ( oczywiście tylko spekuluję ). Podsumowując sądze, że najważniejsze jest by zakończyli wszystkie wątki i dla mnie mogą go skończyć, w końcu to i tak 10 SEZONÓW i rekord guinesa , nie można czegoś ciągnąć w nieskończoność, bo z kultowego serialu można zrobić jakiś szajs.
  • 0

#198 Liki

Liki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 08.09.2006 - |19:06|

Ja obejrzałem pilot Eureki i następujący po nim odcinek. Jak tak ma wyglądać przyszłość seriali SF, to ja dziękuje. Eureka przegrywa nawet z najgorszymi odcinkami ze StarGate, co więcej sam pomysł nie daje dużych możliwości. Małe miasteczko pełne geniuszy, a nierozgarnięty szeryf wszystkich ratuje. Bzdury naukowe, których ciężko słuchać. Ciekawe jak to miasteczko przetrwało tyle lat, jak co tydzień tam jakaś katastrofa jest.

Z drugiej strony, może SG-1 powróci za 2-3 lata, gdy zamkną te "lepsze" seriale.
  • 0

#199 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 08.09.2006 - |19:45|

Liki: Kolejna osoba popelniajaca ten sam blad ;) Eureka byla zapowiadana jako scifi komediowy, czego oczekujesz po serialu komediowym? Dramatu? Akcji? Naukowych wywodow (ala Carter, ktore sa wymyslone - to apropo bzdur naukowych w Eurece ;) i wiekszosci seriali SCIFI).
Jak pojdziesz na Forresta Gumpa oczekujac filmu akcji to sie zawiedziesz, poprostu musisz wiedziec czego oczekiwac by sie nie wplatac w pulapke jaka jest "to nie to czego oczekiwalem".

A SG-1 jak juz serial zamkna to nigdy nie powruci. Znacie serial scifi ktory powrocil (poza Dr. WHo ktory krecono w UK ponad 40 lat)? Co wiecej znacie jakis serial w ogole (nie scifi) ktory po calnelu wznowiono? Ja niepotrafie sobie w tej chwili przypomniec.
  • 0

#200 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 08.09.2006 - |20:12|

A SG-1 jak juz serial zamkna to nigdy nie powruci. Znacie serial scifi ktory powrocil (poza Dr. WHo ktory krecono w UK ponad 40 lat)? Co wiecej znacie jakis serial w ogole (nie scifi) ktory po calnelu wznowiono? Ja niepotrafie sobie w tej chwili przypomniec.

Battlestar Galactica ?
Night Stalker ?
Kojak ?
Tarzan ?
A brytole szykuja się do reaktywacji serialu z 1961 r. "A jak Andromeda"

Użytkownik psjodko edytował ten post 08.09.2006 - |20:18|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych