Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#181 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 24.10.2006 - |18:31|

Myślę, że po następnym odcinku będzie już można mówić o małej "unii" lub "sprzymierzeniu" jak kto woli.
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#182 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 24.10.2006 - |18:57|

bo jeśli dojdzie do jakiegokolwiek połączenia to chyba muszą być wszyscy

Ta, jakby ni z gruszki ni z pietruszki wszyscy Herosi znalezli sie w jednym pomieszczeniu i nagle odkryli ze inni tez sa nadzwyczajne moce to caly serial stracilby sens. Serial jak narazie opowiada o odkrywaniu zdolnosci naszych glownych aktorow o wedrowce by uratowac NY (Isaak i Hiro, teraz Peter moze wkrotce inni) i pewnie w dalszej perspektywie walczenia ze zlem.

A co do tego ze o sprzymierzeniu mozna mowic dopiero gdy wszyscy beda ze soba wspolpracowac to sie grubo mylisz. Kazda slynna postac zaczynala gromadzic poparcie od kilku dobrze zaufanych ludzi by z czasem laczyc wokol siebie setki ludzi. Biorac pod uwage ze 8 to max jaki nam scenarzysci zaproponowali to sprzymierzenie 3 osob to praktycznie polowa sukcesu (populacji).
  • 0

#183 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 24.10.2006 - |19:39|

Spokojnie możemy mówić o "sprzymierzeniu", przecież wizyta Hiro w metrze to nic innego jak danie ku temu impulsu, może to łatwizna ze strony scenarzystów, bo bez tego mogłoby to trwać wieki, ale trudno, Peter musiałby być idiotą, aby nie domysleć się o co Hiro chodzi, dał mu impuls do "łączenia się" i jasno mu powiedział, że "go potrzebują", że muszą "czemuś wielkiemu zapobieć", a potem już u malarza domyślił się czego, teraz spotkają Hiro i ten im potwierdzi, że chodzi o 'wybuch', no i sprawa z cheer, którą muszą ocalić, plus latający jak rakieta brajdak, układanka robi się dla Petera oczywista. Na 5 odcinek mamy malarza z Peterem plus Hiro, oni już wiedzą o co chodzi, reszta jeszcze nie, ale to pewnie kwestia czasu.
Acha, jako dowód "łączenia zdolności" można potraktować ukończenie wspólne przez Isaaca i Petera 'obrazu', w końcu obaj wykorzystali swoje zdolności w jednym celu, może to nic efektywnego, ale dla tych co szukają dziury w całym, warto przypomnieć. To dzieje się jeszcze nie w pełni świadomie, ale, z tym to już kwestia czasu i zapewne połączą siły w ratowaniu cheer.

Użytkownik Luizjana edytował ten post 24.10.2006 - |19:53|

• 0

#184 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 25.10.2006 - |03:06|

Jest nieźle po 1-05.
Zwolennikowi klasycznego SciFi to ciut wstyd przyznać, ale nadal mi się to coś podoba. Dziwne, ale chwyta i chce się dalej, więcej.
Nice.
  • 0

#185 pAblosik

pAblosik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoDrezdenko

Napisano 26.10.2006 - |20:54|

Witam jestem nowuy na forum.
Zaczałem oglądac Heroes i bardzo mi sie podoba ten serial. Co do odcinka piątego to duzo sie wyjaśniło:
-ojcem dziecka jest ten mużyn
-peter potrafi w jakiś sposób "uczyć" sie zdolności innych "herosów", ciekawe czy na stałe czy tylko na pewien okres
-lot brata petera

Widać że powoli zaczyna sie tworzyć coś na wzór Ligi sprawiedliwych albo Ligi niezwykłych Dżentelnemów yhyhyh.
Dla mnie odcinek bomba 10/10
postarali sie z tym odcinkiem
  • 0
Only the dead have seen the end of war.
----------------------------------------------------------------------
Dołączona grafika

Regulamin > Profil użytkownika > podpunkt B)

#186 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 26.10.2006 - |21:14|

-peter potrafi w jakiś sposób "uczyć" sie zdolności innych "herosów", ciekawe czy na stałe czy tylko na pewien okres

Przecież z poprzednich odcinków wynika że na pewien okres wiec cie wiem skąd to pytanie.

Użytkownik Anaris edytował ten post 26.10.2006 - |21:14|

• 0

#187 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 27.10.2006 - |08:14|

Obejrzałem przed chwilą zwiastun następnego odcinka i tak jak zawsze byłem zadowolony tak tym razem trochę z niepokojem czekam na nowy odcinek. Poza wątkiem Niki
to raczej żaden inny za specjalnie się nie rozwinie. Mam nadzieję, że jestem w błędzie.
  • 0

#188 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.10.2006 - |11:50|

Jestem po 5 odcinku.
Mnie z odcinka na odcinek coraz bardziej ten serial się podoba. Może i sposób przedstawiania akcji jest dosyć powolny jednak dla mnie jest to duży plus. Mnie to zupełnie nie nudzi a dzięki temu że wszystko dzieje się niezbyt szybko to nie robi się z tego jakaś nawalanka w stylu Mutant X ;).
Tak więc oby tak dalej, narazie Jericho i Heroes to jak dla mnie najlepsze nowe seriale.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#189 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 27.10.2006 - |22:36|

Nie dawała mi spokoju postać ojca cheerleaderki....a właściwie grającego go aktora, wydawał mi się znajomy... i rzeczywiście - jest to Jack Coleman, szerzej znany jako Steven Carrington z serialu "Dynastia" :)
  • 0

#190 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.10.2006 - |15:15|

hmmm a moze by ktos zrobil bloga o heroes. coś w rodzaju lost lub prison break
  • 0

#191 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.10.2006 - |15:31|

Witam wszystkich po długiej przerwie
ja zadam pytanko troche z innej beczki: czy ktoś z Was znalazł może czcionkę przewijającą sie w "HEROES" ?
wracając do tematu - podczas oglądania pierwszych 3 odcinków powieki zamykały sie same lecz szczerze przyznaje iż odcinki 4/5 zmyły mi całkowicie sen z oczu - więc jak do tej pory jest OKI
czekam z niecierpliwością na kontynuację
  • 0

#192 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 30.10.2006 - |15:54|

Powiem szczerze, ze pierwszy odcinek mnie rozczarował ale odzyskuje wiarę we ten serial.
Ogolnie wywalił bym wątek ze striptizerką ze rozdwojeniem jaźni, bo na razie nic nie widzę z nadprzyrodzonych możliwości. Natomiast ciekawie wygląda wątek narko-malarza i japończyka.

Gwoli scisłosci to widziałem tylko do 4 odcinka :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#193 Valkirie

Valkirie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 31.10.2006 - |13:59|

Serialik mnie wciągnal i milej mi sie go oglada niz 3 sezonu BSG, takie nowe, ciekawe, dobrze nakręcone "coś"... czekam na nastepne odcinki z nadzieją, że poziom nie będzie spadał.

Zastanawia mnie ojczym chilriderki, czy to nie pan "S" oraz czy pani striptizerka ma jakieś rzeczywiście specjalne moce, gdyż na moje oko ma typowe objawy pewnej choroby psychicznej i zastanawia mnie jej syn, czy oby scenarzyści nie szykuja nam zaskoczenia w zwiazku z nim.

Użytkownik Valkirie edytował ten post 31.10.2006 - |18:16|

• 0

#194 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 31.10.2006 - |17:21|

Odcinek 6 najsłabszy jak na razie dla mnie, może dla tego, że w zasadzie był powświecony 'wrogom' naszych herosów i to bez większych emocji, a ojciec cheer to już się zrobił głównym bohaterem serialu, tyle go na ekranie, ciekawa para Niki i jej mąż, trzeba przyznać, że drugie ego Niki to zło wcielone i ciekawe, czy w dalszej części będzie ona pozytywnym, czy negatywny herosem.
  • 0

#195 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 31.10.2006 - |20:22|

Zastanawia mnie ojczym chilriderki, czy to nie pan "S" oraz czy pani striptizerka ma jakieś rzeczywiście specjalne moce, gdyż na moje oko ma typowe objawy pewnej choroby psychicznej i zastanawia mnie jej syn, czy oby scenarzyści nie szykuja nam zaskoczenia w zwiazku z nim.

Ojczym Claire to z pewnością nie pan Sylar. Sylar to jeden z heroesów, który, zjadając mózgi pozostałych, zabiera im ich moce.
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Też mi się wydawało na początku, że Niki to tylko rozdwojenie jaźni ma i nic więcej. Ale ten cios, którym zdzieliła swojego męża, to już o czymś świadczy :D

Okazuje się, że koleżanka Mohindera to współpracownica ojca Claire. Ale miał minę, jak usłyszał coś o ratowniu chilriderki. Może zmieni od teraz swoje postępowanie i będzie pomagał heroesom :huh:

Użytkownik _Coen_ edytował ten post 01.11.2006 - |12:37|

• 0

#196 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 31.10.2006 - |21:23|

6-ty odcinek zdecydowanie najsłabszy, chociaż dostarcza trochę nowych faktów do naszej intrygi. Mam nadzieję, że następny odcinek będzie lepszy i to tylko taki chwilowy zastój.
  • 0

#197 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 31.10.2006 - |23:26|

No i po 6. odcinku... Kurcze, jak ja lubię ten serial :)

Żałuję tylko, że ktoś na tym forum wcześniej napisał o mocy męża Niki. Tym niemniej scena pojedynku alterego Niki z mężem i tak była po prostu świetna :) No i faktycznie, okazuje się że Niki to nie jest 'zwykłe' rozdwojenie jaźni. Ale się ładnie w parę dobrali... No i ta scena, gdy wchodzi jej syn, a mężuś ją załatwia... :D

Następny świetny moment tego odcinka, to gdy ojciec Claire dowiaduje się komunikatu z przyszłości 'save the cheerleader, save the world'. To jest coś :clap: Dodatkowo dowiadujemy się, skąd zapewne wzięło się jego zainteresowanie herosami. Gdy była mała wykryli jakąś wadę genetyczną... ;) To by oznaczało, że decyzja o adopcji zapadła przed informacją o specjalnych umiejętnościach córki.
Po dzisiejszym odcinku widzę ojca Claire w innym, jaśniejszym świetle ;)

No i nasza dziewczyna Mohindera (teraz Isaaca? ;)). Myślałem, że to współpracownica Sylara, a tu jednak pudło...

Następny fajny element to oczywiście Hiro. Miał dwie fajne sceny.
Scena załamania, gdy nie zapobiegł zbrodni.
Scena gdy się dowiaduje, że będzie miał miecz :D
Ten gość to jest klasa sama w sobie!

No i wygląda na to, że zaczyna nam się współpraca naszych bohaterów :)

Nie dawała mi spokoju postać ojca cheerleaderki....a właściwie grającego go aktora, wydawał mi się znajomy... i rzeczywiście - jest to Jack Coleman, szerzej znany jako Steven Carrington z serialu "Dynastia" :)

Jeju... To się nazywa skojarzenie :D Ja był jeszcze młody, gdy to to leciało i takich skojarzeń nie mieć ;)

Ogolnie wywalił bym wątek ze striptizerką ze rozdwojeniem jaźni, bo na razie nic nie widzę z nadprzyrodzonych możliwości.

Oj, po dzisiejszym odcinku absolutnie powinieneś zmienić zdanie :) Podoba mi się teraz postać Niki ze względu na jej mały dylemacik ;)

Tak... Genetyka i ewolucja w tym serialu to wytłumaczenie specjalnych mocy naszech bohaterów. Tak więc, czy syn dwójki bohaterów będzie specjalny? :) Stawiam, na tak.

Odcinkowi daję 9.

Użytkownik eXPrezes edytował ten post 31.10.2006 - |23:28|

• 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#198 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 01.11.2006 - |16:54|

tak jak szybko moja sympatia do tego serialu urosla, tak szybko teraz maleje. Zarowno piaty jak i 6 epizod zupelnie mnie nie wciagnal. Gdzies zagubiono klimat, akcja sie wlecze bez wiekszych niespodzianek, a na ekranie pelno nieciekawych scen i nudnych dialogow. Jesli 7 odcinek pozostanie w tym klimacie, to ja sobie dam spokoj z Heroesami...
  • 0

#199 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.11.2006 - |18:41|

Żałuję tylko, że ktoś na tym forum wcześniej napisał o mocy męża Niki.

Mnie na szczęście gdzieś to umknęło i zostałem bardzo zaskoczony podczas seansu :D. Ogólnie bardzo fajny odcinek, oby tak dalej :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#200 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.11.2006 - |23:09|

jestem na swiezo po 6tym odcinku - nie bede spojlerowac, tylko opisze, co widzialam :) :

Bohaterowie sympatyczni. Hiro, Peter, Claire... latwo ich polubic. wkurzona jestem na te mala donosicielke - co ten niedobry tatus w okularach planuje w stosunku do Mohindara?? na co on mu jest potrzebny??
koniec odcinka i Nikki - straszne... a maly Micah, skoro ma takich rodzicow, moze tez kryje jakies zdolnosci?
Hiro jest przeslodki. rozterki superbohatera...

niby niewiele akcji do przodu, a jednak oglada sie fajnie...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych