Heroes
Napisano 24.10.2006 - |18:31|
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 24.10.2006 - |18:57|
bo jeśli dojdzie do jakiegokolwiek połączenia to chyba muszą być wszyscy
Ta, jakby ni z gruszki ni z pietruszki wszyscy Herosi znalezli sie w jednym pomieszczeniu i nagle odkryli ze inni tez sa nadzwyczajne moce to caly serial stracilby sens. Serial jak narazie opowiada o odkrywaniu zdolnosci naszych glownych aktorow o wedrowce by uratowac NY (Isaak i Hiro, teraz Peter moze wkrotce inni) i pewnie w dalszej perspektywie walczenia ze zlem.
A co do tego ze o sprzymierzeniu mozna mowic dopiero gdy wszyscy beda ze soba wspolpracowac to sie grubo mylisz. Kazda slynna postac zaczynala gromadzic poparcie od kilku dobrze zaufanych ludzi by z czasem laczyc wokol siebie setki ludzi. Biorac pod uwage ze 8 to max jaki nam scenarzysci zaproponowali to sprzymierzenie 3 osob to praktycznie polowa sukcesu (populacji).
Napisano 24.10.2006 - |19:39|
Acha, jako dowód "łączenia zdolności" można potraktować ukończenie wspólne przez Isaaca i Petera 'obrazu', w końcu obaj wykorzystali swoje zdolności w jednym celu, może to nic efektywnego, ale dla tych co szukają dziury w całym, warto przypomnieć. To dzieje się jeszcze nie w pełni świadomie, ale, z tym to już kwestia czasu i zapewne połączą siły w ratowaniu cheer.
Użytkownik Luizjana edytował ten post 24.10.2006 - |19:53|
Napisano 25.10.2006 - |03:06|
Zwolennikowi klasycznego SciFi to ciut wstyd przyznać, ale nadal mi się to coś podoba. Dziwne, ale chwyta i chce się dalej, więcej.
Nice.
Napisano 26.10.2006 - |20:54|
Zaczałem oglądac Heroes i bardzo mi sie podoba ten serial. Co do odcinka piątego to duzo sie wyjaśniło:
-ojcem dziecka jest ten mużyn
-peter potrafi w jakiś sposób "uczyć" sie zdolności innych "herosów", ciekawe czy na stałe czy tylko na pewien okres
-lot brata petera
Widać że powoli zaczyna sie tworzyć coś na wzór Ligi sprawiedliwych albo Ligi niezwykłych Dżentelnemów yhyhyh.
Dla mnie odcinek bomba 10/10
postarali sie z tym odcinkiem
----------------------------------------------------------------------
Regulamin > Profil użytkownika > podpunkt
Napisano 26.10.2006 - |21:14|
Przecież z poprzednich odcinków wynika że na pewien okres wiec cie wiem skąd to pytanie.-peter potrafi w jakiś sposób "uczyć" sie zdolności innych "herosów", ciekawe czy na stałe czy tylko na pewien okres
Użytkownik Anaris edytował ten post 26.10.2006 - |21:14|
Napisano 27.10.2006 - |08:14|
to raczej żaden inny za specjalnie się nie rozwinie. Mam nadzieję, że jestem w błędzie.
Napisano 27.10.2006 - |11:50|
Mnie z odcinka na odcinek coraz bardziej ten serial się podoba. Może i sposób przedstawiania akcji jest dosyć powolny jednak dla mnie jest to duży plus. Mnie to zupełnie nie nudzi a dzięki temu że wszystko dzieje się niezbyt szybko to nie robi się z tego jakaś nawalanka w stylu Mutant X .
Tak więc oby tak dalej, narazie Jericho i Heroes to jak dla mnie najlepsze nowe seriale.
Napisano 28.10.2006 - |15:15|
Napisano 30.10.2006 - |15:31|
ja zadam pytanko troche z innej beczki: czy ktoś z Was znalazł może czcionkę przewijającą sie w "HEROES" ?
wracając do tematu - podczas oglądania pierwszych 3 odcinków powieki zamykały sie same lecz szczerze przyznaje iż odcinki 4/5 zmyły mi całkowicie sen z oczu - więc jak do tej pory jest OKI
czekam z niecierpliwością na kontynuację
Napisano 30.10.2006 - |15:54|
Ogolnie wywalił bym wątek ze striptizerką ze rozdwojeniem jaźni, bo na razie nic nie widzę z nadprzyrodzonych możliwości. Natomiast ciekawie wygląda wątek narko-malarza i japończyka.
Gwoli scisłosci to widziałem tylko do 4 odcinka
Napisano 31.10.2006 - |13:59|
Zastanawia mnie ojczym chilriderki, czy to nie pan "S" oraz czy pani striptizerka ma jakieś rzeczywiście specjalne moce, gdyż na moje oko ma typowe objawy pewnej choroby psychicznej i zastanawia mnie jej syn, czy oby scenarzyści nie szykuja nam zaskoczenia w zwiazku z nim.
Użytkownik Valkirie edytował ten post 31.10.2006 - |18:16|
Napisano 31.10.2006 - |17:21|
Napisano 31.10.2006 - |20:22|
Ojczym Claire to z pewnością nie pan Sylar. Sylar to jeden z heroesów, który, zjadając mózgi pozostałych, zabiera im ich moce.Zastanawia mnie ojczym chilriderki, czy to nie pan "S" oraz czy pani striptizerka ma jakieś rzeczywiście specjalne moce, gdyż na moje oko ma typowe objawy pewnej choroby psychicznej i zastanawia mnie jej syn, czy oby scenarzyści nie szykuja nam zaskoczenia w zwiazku z nim.
Też mi się wydawało na początku, że Niki to tylko rozdwojenie jaźni ma i nic więcej. Ale ten cios, którym zdzieliła swojego męża, to już o czymś świadczy
Okazuje się, że koleżanka Mohindera to współpracownica ojca Claire. Ale miał minę, jak usłyszał coś o ratowniu chilriderki. Może zmieni od teraz swoje postępowanie i będzie pomagał heroesom
Użytkownik _Coen_ edytował ten post 01.11.2006 - |12:37|
Napisano 31.10.2006 - |21:23|
Napisano 31.10.2006 - |23:26|
Żałuję tylko, że ktoś na tym forum wcześniej napisał o mocy męża Niki. Tym niemniej scena pojedynku alterego Niki z mężem i tak była po prostu świetna No i faktycznie, okazuje się że Niki to nie jest 'zwykłe' rozdwojenie jaźni. Ale się ładnie w parę dobrali... No i ta scena, gdy wchodzi jej syn, a mężuś ją załatwia...
Następny świetny moment tego odcinka, to gdy ojciec Claire dowiaduje się komunikatu z przyszłości 'save the cheerleader, save the world'. To jest coś :clap: Dodatkowo dowiadujemy się, skąd zapewne wzięło się jego zainteresowanie herosami. Gdy była mała wykryli jakąś wadę genetyczną... To by oznaczało, że decyzja o adopcji zapadła przed informacją o specjalnych umiejętnościach córki.
Po dzisiejszym odcinku widzę ojca Claire w innym, jaśniejszym świetle
No i nasza dziewczyna Mohindera (teraz Isaaca? ). Myślałem, że to współpracownica Sylara, a tu jednak pudło...
Następny fajny element to oczywiście Hiro. Miał dwie fajne sceny.
Scena załamania, gdy nie zapobiegł zbrodni.
Scena gdy się dowiaduje, że będzie miał miecz
Ten gość to jest klasa sama w sobie!
No i wygląda na to, że zaczyna nam się współpraca naszych bohaterów
Jeju... To się nazywa skojarzenie Ja był jeszcze młody, gdy to to leciało i takich skojarzeń nie miećNie dawała mi spokoju postać ojca cheerleaderki....a właściwie grającego go aktora, wydawał mi się znajomy... i rzeczywiście - jest to Jack Coleman, szerzej znany jako Steven Carrington z serialu "Dynastia"
Oj, po dzisiejszym odcinku absolutnie powinieneś zmienić zdanie Podoba mi się teraz postać Niki ze względu na jej mały dylemacikOgolnie wywalił bym wątek ze striptizerką ze rozdwojeniem jaźni, bo na razie nic nie widzę z nadprzyrodzonych możliwości.
Tak... Genetyka i ewolucja w tym serialu to wytłumaczenie specjalnych mocy naszech bohaterów. Tak więc, czy syn dwójki bohaterów będzie specjalny? Stawiam, na tak.Zastanawia mnie ojczym chilriderki, czy to nie pan "S" oraz czy pani striptizerka ma jakieś rzeczywiście specjalne moce, gdyż na moje oko ma typowe objawy pewnej choroby psychicznej i zastanawia mnie jej syn, czy oby scenarzyści nie szykuja nam zaskoczenia w zwiazku z nim.
Odcinkowi daję 9.
Użytkownik eXPrezes edytował ten post 31.10.2006 - |23:28|
Napisano 01.11.2006 - |16:54|
Napisano 01.11.2006 - |18:41|
Mnie na szczęście gdzieś to umknęło i zostałem bardzo zaskoczony podczas seansu . Ogólnie bardzo fajny odcinek, oby tak dalej .Żałuję tylko, że ktoś na tym forum wcześniej napisał o mocy męża Niki.
Napisano 01.11.2006 - |23:09|
Bohaterowie sympatyczni. Hiro, Peter, Claire... latwo ich polubic. wkurzona jestem na te mala donosicielke - co ten niedobry tatus w okularach planuje w stosunku do Mohindara?? na co on mu jest potrzebny??
koniec odcinka i Nikki - straszne... a maly Micah, skoro ma takich rodzicow, moze tez kryje jakies zdolnosci?
Hiro jest przeslodki. rozterki superbohatera...
niby niewiele akcji do przodu, a jednak oglada sie fajnie...
www.science-fiction.com.pl/forum