Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona broń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czym chcemy walczyć podczas misji :> (213 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#181 Renfri

Renfri

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20.02.2005 - |09:37|

Ulubiona broń.... zaty. male poreczne, nie trzeba zaabic jak nie chcesz a jak chcesz to trup znika. bajeranckie. :) i nie uwazam zebyw wgladaly jak galaź... sa razcej zgrabne i poreczne.
  • 0

#182 Jaffa

Jaffa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoLądek

Napisano 20.02.2005 - |10:50|

najlepsze są stafy, szybkie i bardzo skuteczne.
  • 0

#183 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.02.2005 - |23:06|

...To jest na boga smg (smal machine gun)...

Wyświetl post

Może ktoś mi powie, że się nie znam, ale SMG oznacza Sub Machine Gun nie Small Machine Gun. Chyba, że ostatnio zmienili to, co oznacza ten skrót <_<

Co do P-90 to powiem tyle, że nigdy nie zapomnę jak Sam strzelała z niego w odcinku "The Warrior" (chyba) z całkiem niezłej odległości z b.dobrą skutecznością
i to całkiem bardzo długą serią, a jak czytałem za czasów kiedy Counter-Strike był na topie to P-90 to nie jest jakaś ultra-celna broń tak jak to było w Stargate'ach, ale jak się myle niech ktoś mnie poprawi :)

Użytkownik Baal edytował ten post 21.02.2005 - |23:07|

• 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#184 yotr

yotr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.02.2005 - |22:53|

Zat jest cool chcialbm miec takiego na wyposazeniu :)
  • 0

#185 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 10.03.2005 - |21:10|

Ja najbardziej to zata lubie... Akcje po cichu jak w Commandosie to jest to co lubie, a zat do tego jest najlepszy...
  • 0
STARGATE SG-1

#186 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 15.03.2005 - |21:23|

Zdecydowanie zat, jest cichy poręczny no i jeżeli ktoś ma skłonności pacyfistyczne nie musi nikogo zabijać wystarczy jeden strzał i wiążemy kolesia w kij ;)
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#187 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.03.2005 - |22:40|

Już kiedyś tutaj przedstawiłem swoje zdanie i mimo, że od tego czasu pojawiło się coś nowszego, to nadal najbardziej podoba mi się zat - jest pełen finezji.
  • 0

#188 kshycho

kshycho

Think Tank

• VIP
  • 47 postów
  • Miastookolice Krakowa

Napisano 16.03.2005 - |14:35|

Wybiera tez Zat-a, najlepsza bron 1 strzal i gosc lezy :),drugi zabity no i 3 juz go nie ma na tym swiecie :D
  • 0

#189 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.03.2005 - |17:27|

Może ktoś mi powie, że się nie znam, ale SMG oznacza Sub Machine Gun nie Small Machine Gun. Chyba, że ostatnio zmienili to, co oznacza ten skrót <_<

Co do P-90 to powiem tyle, że nigdy nie zapomnę jak Sam strzelała z niego w odcinku "The Warrior" (chyba) z całkiem niezłej odległości z b.dobrą skutecznością
i to całkiem bardzo długą serią, a jak czytałem za czasów kiedy Counter-Strike był na topie to P-90 to nie jest jakaś ultra-celna broń tak jak to było w Stargate'ach, ale jak się myle niech ktoś mnie poprawi :)

Wyświetl post

Ja uważam ze celnosć w znacznym stopniu zalezy od strzleca a ne od broni, ale jak się orientuje to jest jeszcze cos takiego jak "efektywny zasięg" i o ile sie nie mmyle to wynosi to mniej wiecej tak (ale specjalistą nie jestem więc sienie czepiajcie)
broń krutka (pistolety) ich efektywny zasięg to około 100 (co nie znaczy ze strzelec wyborowy nie trafi i z 250 w sam środek celu)
lekkie karabinki 200-300 metrów (to klasa mp3, p-90 jak się nie mylę)
RKM minum 300 (M-16 i AK74 na pewno taką sprawność posiadają)
CKM około 500m (ale nie wiem )
karabiny snajperskie (a tu w kilometrach chyba sie liczy, ale takie sie nigdzie nie znajdzie bo to jak sądze tajemnica zawodowa)

Efektywny zasieg to o ile mi wiadomo odlęgłość jaką przebywa pocisk zanim zacznie zbaczać z taru lotu w skutek przyciagania ziemskiego.

Teraz o ile mi wiadomo zawodowi strzelcy myszą umieć trafiać RKM w cel o srednicy 5cm z odległości 500m bez przyrządów optycznych, zwykły żołnie tylko z 300m.

A teraz wracająć do waszej celność to wszystko zależy od szczelca, a dopiero potem od broni.

A sam nie wybieram ulubionej bo takowej nie mam.

#190 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.03.2005 - |17:49|

MP5 to pistolet maszynowy, nie karabin. A poza tym snajperki wymiatają. Tylko ja bym raczej proponował SPR (zrobione na bazie M16).
  • 0

#191 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 22.03.2005 - |12:40|

No to trochę info o broni Berreta kaliber9mm 15naboi w magazynku ,P90 kaliber5,7mm 50naboi broń bardzo dobra mało rozbragowana lecz jej kaliber 5,7 jest o wiele mocniejszy od 9mm ponieważ 5,7 przebija standardową kamizelkę rosyjską (czyli płyta 1,6mmtytan+20 warstw kevlaru) z 150metrów a 9 nie ,jedno czego mi brakuje w wyborze broni to M249 kaliber5,56mm taśma 200naboi(inna nazwa Minimi),MP5 kaliber9mm 30 naboi w magazynku choc powstały wersje dla jednostek specjalnych 10mm( łatwo poznać bo magazynek jest prosty a nie wygięty), to co ja bym wybrał to tak normalnie to P90 i Zat-a sądze że większa skutecność od pistoletu więcej możliwości bo pistoletem to gościa tylko rozwale a zat-em to ogłusze zabije i jeszcze facet zniknie i to jest to.Pozdrawiam wszystkich miłośników broni.
  • 0

#192 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.03.2005 - |11:48|

jak bym miał wybierać z tej listy to bym wybrał Zat i M-24. A prywatnie wybałbym Kałacha ( nie gniotsja nie łamiosja)
  • 0

#193 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.03.2005 - |13:27|

Z listy wybrałem Zata, ale najbardziej podoba mi się arsenał pradawnych.
  • 0

#194 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 29.03.2005 - |19:34|

Wybralem Zata. Dlaczego ?? to chyba jasne bron ma 3 zastosowania.
1. pojedynczy strzal oglusza przeciwnika.
2. podwójny zabija
3. potrójny sprawia ze cialo znika :D

I jeszcze ten milutki odglos wystrzalu :)
moj ulubiony w kazdym badz razie :)
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#195 Frantic

Frantic

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 09.04.2005 - |10:23|

Ja bym wybrał broń która mieli super żołnieże Anubisa :D:D:D i ten Kombinezonik :)) i juz nikt niema szans ...

POZDRO :D
  • 0

#196 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 21.06.2005 - |17:09|

najbardziej widzi mi się MP-5, zaś najbardziej morderczą i zjadliwą jest dobry tekst Jack`a
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#197 TBH

TBH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 24.06.2005 - |19:42|

Zat.... chociaz Ribbon Device kusi ;-) :D
  • 0

Ludzie mają władzę, szkoda, że nie nad samym sobą

#198 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 24.06.2005 - |21:59|

Ja chyba wybrał bym P-90 chociaż jedyny kontakt z tą bronią miałem przy okazji granie w niektóre gry. To w przeciwieństwie do moich kolegów strasznie mnie denerwuje dźwięk wystrzału z Zata.
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#199 Nerevar

Nerevar

Szeregowy

• Email
  • 22 postów
  • MiastoPolska; Łódź

Napisano 25.06.2005 - |15:51|

Osobiście uważam że najlepszą bronią jest P-90:
- gdyż ma 50 nabojów ( można zrobić z kolesia ser szwajcarski)
- można podłączyć celownik laserowy
- albo broń na Superżołnierzy Anubisa
- ma stały celownik optyczny
- jest mały
- można poczepić go do kamizelki.
  • 0

#200 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.06.2005 - |01:10|

heh mnie sie podoba staff zdjety z glidera :) pamietacie ten odcinek z piatym? tealc w pewnej scenie stzrela z takiego dzialka:P heh to jest dopiero stuff :clap:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych