Skocz do zawartości

Zdjęcie

Caprica - plotki, ciekawostki, fakty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
215 odpowiedzi w tym temacie

#181 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 28.10.2010 - |11:08|

Syfy zabiło Caprikę tak jak Fox Firefly - przez zmianę dnia emisji i kazanie czekania pół roku czy więcej na następną część. Wątpię, żeby oglądalność spadła tak znacznie, gdyby emitowali odcinki bez przerwy.

Użytkownik Magnes edytował ten post 28.10.2010 - |11:09|

• 0
http://magory.net - moja strona

#182 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 28.10.2010 - |13:17|

Caprica serial który wyprzedzał swoje czasy, owszem miał swoje wady ale kasacja go to moim zdaniem błąd.
  • 0

#183 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 28.10.2010 - |17:55|

Caprica serial który wyprzedzał swoje czasy, owszem miał swoje wady ale kasacja go to moim zdaniem błąd.

Wyprzedzał ? Czyli uważasz że w przyszłości ludzie zmądrzeją ? Przecież społeczeństwo  z roku na rok robi się coraz głupsze :P Ten serial niestety był dla wąskiej grupy odbiorców ... a do tego robienie półrocznych przerw co kilka odcinków plus nowa pora emisji gdzie nie miała szans praktycznie z konkurencją ... można wymieniac i wymieniac a SGU chyba też chcą skasowac skoro dali na stracenie praktycznie (pora emisji) ta stacja to prawdziwe syfy ....
  • 0

#184 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 28.10.2010 - |18:12|

Ja też podzielam obawę, że ten sezon to koniec wg Syfy. Nie rozumiem dlaczego nie daje się dziś szansy s-f. Mam tylko nadzieję, że decyzja zapadnie na tyle "po męsku", że gdyby tak się miało stać, ostatnie odcinki zostaną tak skonstruowane, aby tę historię sensownie spiąć ze światem przedstawionym z BSG. Może plecy twórcom wystarczą. Bo takie przerwanie produkcji w płonnej nadziei na sezon kolejny to najgorszy wariant. To już lepiej krócej a treściwiej.

PS. A tak w trybie pozaregulaminowym można uprzejmie poprosić Modów o odblokowanie komentarzy przy wyemitowanym już epie Capriki - z góry dziękuję :)

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 28.10.2010 - |18:17|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#185 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 28.10.2010 - |18:48|

Eeee piszesz tak jakbyś nie wierzył że anulowali Caprice :P Ale to już jest oficjalnie potwierdzone :P:P ;[
  • 0

#186 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2010 - |20:53|

Bardzo szkoda. Serial moim zdaniem miał potencjał. Liczyłem na zgrabne pokazanie historii powstania Cylonów i tego jak doszło do wojny. Niestety, idiotyczna polityka stacji zbiera swoje żniwo. Oby podobnej decyzji nie doczekało się SGU...
  • 1

#187 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 29.10.2010 - |10:44|

Tak to prawda :) mój mózg nie chce wierzyć, że mimo że rozum wie, że Amerykanie są inni, to widząc tego dowody, mimo wszystko broni się przed faktami :) :( :) :(
  • 0

#188 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 30.10.2010 - |16:02|

co za frajerska decyzja. najpierw sami robią kij wie jakie przerwy pomiędzy odcinkami i nagle decydują się jednak wznowić emisję, a potem dziwią się, że ludzie też mają ich gdzieś.
  • 1
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#189 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 02.11.2010 - |18:03|

Kandyjska stacja SPACE wyemituje ostatnie pięć odcinków, zgodnie z wcześniejszym harmonogramem, czyli odcinek 1x14 pokaże dzisiaj wieczorem.

Źródło: http://www.spacecast.com
  • 0
Everything happens for a reason!

#190 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.11.2010 - |18:47|

Niech żyje Kanada. :P
  • 0

#191 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 02.11.2010 - |19:08|

Z małą uwagą - chyba SPACE nie nadaje w HD.
  • 0

#192 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.11.2010 - |20:06|

Z małą uwagą - chyba SPACE nie nadaje w HD.

Lepszy rydz niż nic :) Zawsze można obejrzeć odcinki na monitorze CRT :lol:

Kandyjska stacja SPACE wyemituje ostatnie pięć odcinków, zgodnie z wcześniejszym harmonogramem, czyli odcinek 1x14 pokaże dzisiaj wieczorem.

Źródło: http://www.spacecast.com

W każdym bądź razie jest już 11 rano, a odcinka nie ma.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.11.2010 - |11:01|

• 0

#193 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.11.2010 - |16:55|

W ramówce Space Caprica nadal jest. Widocznie ripperzy zaspali :D.
Z drugiej strony, nie ma co liczyć na wersje 720p i WEB-DL, więc sam nie wiem czy nie poczekać na jakieś lepsze wydanie :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#194 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.11.2010 - |17:09|

Ja tam wole obejrzeć sobie 350tkę, niż czekać nie wiadomo ile na ciąg dalszy, tym bardziej że internet jak zwykle szwankuje, poza tym, to, skąd mam odcinki stało dośc popularne i to wszystko jest przeciążone. Kiedyś nie do pomyślenia było żeby przez http nie mieć max speed, teraz rzadko kiedy się zdarza. Zazwyczaj mam 10-20% możliwości łącza, a teraz ostatnio to w ogóle tragedia się zrobiła.
Tak na marginesie mówiąc to były czasu kiedy się Stargate SG-1 oglądało w 80tkach i człowiek był happy, że może sobie odcinek obejrzeć, a teraz się narzeka, mówię też o sobie. Technika nas rozpieszcza.
I 14 odcinka, jak nie było tak nie ma.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.11.2010 - |17:14|

• 0

#195 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.11.2010 - |20:05|

W ogóle zastanawia mnie czy w zarządzie stacji SyFy pracują ludzie, którzy posiadają mózg czy tylko śladowe ilości zwoi nerwowych??? Przecież to istny debilizm (nie mówię już tutaj o samym cancelu) dać cancel i urwać coś niedokończone, nie emitując odcinków już nakręconych ?!?!?!?!?!? Gdzie logika????? Przecież i tak za to już zapłacili ....... Czasu antenowego im brakuje, jak lecą same powtórki przecież większość czasu..............

Jestem bardzo zawiedziony, kolejny raz amerykanie pokazali, że w gruncie rzeczy i ogółem biorąc są zwykłymi pustakami... szlag mnie trafia...
Serial może nie był rewelacyjny, ale zły też nie był, poruszał ciekawe sprawy, a teraz pozostawi tylko niesmak, nawet tym dla których był ok...

Jak te 5 odcinków nie dokończy tego w miarę przyzwoicie, to przyrzekam, że jak się dorobię to pojadę do US and A i obrzucę siedzibę stacji zgniłymi jajami, zbiera im się na to już od dłuższego czasu...

Boże co za buractwo.... brak mi słów...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#196 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 04.11.2010 - |01:52|

Podoba mi się performerski cel wizyty w USA. Normalnie widać inspirację od Kozyry lub francuskich związkowców :) Do listy celów dodałbym siedziby stacji odpowiedzialnych za zejścia projektów Straczynskiego :) :) :)
  • 0

#197 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.11.2010 - |12:13|

Gibol, ale przerzuci się DVD na grudzień akurat pod choinkę i fani kupią, aby zobaczyć ostatnie odcinki :D.
Za ten ruch odpowiedzialne jest raczej NBC Universal.

Kolejna amerykańska propaganda? Dajcie sobie już spokój. Serial nie spodobał mi się, więc pewnie też jestem pustakiem.
Oglądasz pewnie 20 seriali, a z tego 18 amerykańskich i nazywasz ich pustakami. Caprica to był zły pomysł do stacji napędzanej reklamami.
  • 0

#198 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 04.11.2010 - |16:59|

Caprica to był zły pomysł do stacji napędzanej reklamami.

Niestety. Ale Syfy to przecież kablówka? Za małe wpływy mają od abonamentów i reklamy są ich głównym źródłem przychodów czy jak?
  • 0

#199 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.11.2010 - |17:15|

Kablówki dzielimy na basic cable czyli podstawowe i premium czyli prywatne, płatne. Prywatne to są HBO, Showtime, Starz z tych bardziej znanych, do tego jeszcze jest DirecTV i ich 101. Reszta należy do basic cable czyli FX, AMC, Syfy itd.
Różnica jest taka, że te kanały z basic cable dołączane są w ogólnym pakiecie kiedy ktoś zamawia kablówkę u jakiegoś dostarczyciela. Nie płacisz osobno za takie kanały jak FX czy AMC, ale ogólnie razem za te tam 1000 kanałów powiedzmy co ci dają w pakiecie. Natomiast, żeby otrzymać HBO czy Showtime to musisz osobno zamawiać usługę i płacisz od 10-15$ miesięcznie.
Płatne kablówki nie reklamują produktów więc nie ma cenzury. A kanały basic cable utrzymują się podobnie jak kanały ogólnokrajowe z reklam, ale mogą sobie pozwolić na ostrzejszy materiał z tego względu, że nie obejmuje ich FCC (coś jak KRRiT u nas). Dlatego FX ogólnie pokazuje materiał, który mogliby pokazywać na HBO, ale nie ma sutków, fucków bo reklamodawcy tak sobie życzą.

Dlatego też HBO, Showtime i Starz nie przykładają dużej wagi do oglądalności, bo po pierwsze nie reklamują produktów, a po drugie ich zadaniem jest utrzymanie bazy klienteli.
  • 1

#200 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.11.2010 - |02:56|

Dobrze wiedzieć, tak czy siak, z mojego punktu siedzenia, czyli Polaka zasysającego zawartość z Torrenta nie ma to żadnego znaczenia, może to i naiwne, ale oczekiwałoby się trochę logiki i przyzwoitości od stacji (odrobinę - na prawdę) nawet jeżeli żre tylko z reklam...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych