Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
196 odpowiedzi w tym temacie

#181 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 14.02.2008 - |12:45|

Dziękuję Ci MacGyver za ten skromny opis. Szkoda, że tam nie byłem, ale wrażenia ze Spodka mam jeszcze świeże i liczę, że spotkam się jeszcze czy to z KoRnem, czy to z JD kiedy ten ruszy na solową trasę. Co do Spodka to z tym wpuszczaniem tam też szału nie było. Otwarta była jedna brama, a przed nią stała gigantyczna kolejka fanów. Dopiero potem łaskawie otworzyli drugą bramę i poszło znacznie prędzej. I tak jednak wszedłem dopiero gdy grał już support. Wcale mnie to jednak nie zmartwiło, bo nie na nich przyjechałem do Katowic :)
Pozdrawiam kolegę-wyznawcę KoRna. Do kolejnego. miejmy nadzieję rychłego koncertu.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#182 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.02.2008 - |23:36|

No to Jovish słuchaj :) Ledwo ochłonąłem po koncercie KoRn'a,a tu taka nowina !!!

"Wokalista Korna, Jonathan Davis w Warszawie!

Agencja Live Nation z przyjemnością zaprasza na koncert Jonathana Davisa, wokalisty zespołu KoRn. Charyzmatyczny artysta wystąpi już 20 maja b.r. w warszawskiej Stodole. To rewelacyjna informacja dla wszystkich sympatyków talentu KoRn. Davis gościł w kraju kilka dni temu, podczas koncertu swojej grupy na warszawskim Torwarze. Gorące przyjęcie publiczności i wyjątkowa atmosfera sprawiły, że postanowił powrócić z nową dawką energii.

Trasa „Alone I Play” to niezwykłe wydarzenie, którego nie może pominąć żaden fan Korna.
Jonathan przedstawi zbiór utworów, które dotychczas nie pojawiały się na koncertach zespołu, niepublikowane dotychczas kompozycje, „ulubione” utwory Korna oraz m.in. kawałki ze ścieżki dźwiękowej „Królowa potępionych” (w roli gł. Aaliyah) oraz garść coverów swoich ulubionych artystów. Wszystko to w zaskakujących i niepowtarzalnych aranżacjach!

Bilety na koncert w cenie 120 zł dostępne już od dziś! Do 3 marca 2008 można je rezerwować jedynie za pośrednictwem strony livenation.pl, później pojawią się w ogólnopolskiej sprzedaży, m.in. w sieci punktów Ticketpro.
Więcej informacji na livenation.pl."

Jak dla mnie rewelka w każdym calu :) Tydzień przed Metalliką taaaaaka rozgrzewka :) Oooouuu yeeeaah :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#183 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 21.02.2008 - |20:01|

Yes Yes Yes!!! Marzyłem o tym i się spełniło. Jestem w siódmym niebie. Muszę tam być :)
JD chyba polubił Polskę i polską publiczność, bo w ciągu niecałego roku zagra u nas 3 koncerty. Co by nie mówić ma u nas oddanych fanów. Wystarczy spojrzeć jak go przyjmują. Na niewielu koncertach jest taka atmosfera. Oczywiście ten koncert w Stodole będzie czymś zupełnie innym, ale jestem pewien, że będzie to niezapomniane przeżycie. A więc do dzieła: cel - bilet.
A co do Metalliki to super nowiną jest to, że jako support ma wystąpić Machine Head. Świetny zespół, tylko boję się, że nie pozwolą im rozwinąć skrzydeł i nie dadzą dobrego nagłośnienia. W ten sposób skiepścili występ Slipknota 4 lata temu. Nic to, Metallikę widziałem już 2 razy, więc sobie tym razem odpuszczam. Najważniejsze to być 20 maja w warszawskiej Stodole. O Yeah! :)
  • 0

#184 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.02.2008 - |23:46|

Davis na pewno nie omieszka zaśpiewać kilku hitów KoRn'a :) Tak samo pewnie będzie z Tankianem 11 kwietnia :) Muszę być na tych koncertach,nie ma bata :) Poza tym jeszcze Metallica...istna sielanka :) Machine Head powiadasz ? Woooow !!! Hole in the sky !!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#185 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 23.02.2008 - |19:22|

Nie inaczej, Machine Head jako żywo. Informacja potwierdzona oficjalnie :)
Hole in the Sky to akurat cover Black Sabbath. No chyba że miałeś na mysli zjawisko, które będzie miało miejsce w dniu koncertu w Chorzowie? :) Co by nie mówić Robert Flynn i jego załoga potrafią zagrać. Polecam ich dvd "Elegies". Kawał koncertu dla tych, którzy lubią cięższe brzmienia.
  • 0

#186 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.02.2008 - |21:32|

Sex Pistols na Open'erze!! W takim razie nie może mnie tam zabraknąć, jeszcze gdyby tak Arktyczne Małpki się zjawiły to byłabym w pełni usatysfakcjonowana.
  • 0

#187 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.03.2008 - |23:22|

Nie inaczej, Machine Head jako żywo. Informacja potwierdzona oficjalnie :)
Hole in the Sky to akurat cover Black Sabbath. No chyba że miałeś na mysli zjawisko, które będzie miało miejsce w dniu koncertu w Chorzowie? :) Co by nie mówić Robert Flynn i jego załoga potrafią zagrać. Polecam ich dvd "Elegies". Kawał koncertu dla tych, którzy lubią cięższe brzmienia.

Zjawisko będzie nieziemskie,gdyż kolejnym supportem ma być...Mudvayne !!! A na Metalmanii gwiazdą koncertu będzie Megadeth :P
  • 0

#188 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.03.2008 - |20:19|

Przepraszam, że się tak wepchnę teraz z małym off-topiciem ale... To niesamowite uczucie czytać swoje posty sprzed paru lat. To co widzę na początku tego emocjonującego tematu to użyszkodnika o nicku Apophis_ który zachowuje się troszkę jak współczesne dziecko Neostrady (kocham je krytykować na innych forach!). No cóż, na szczęście z tego się wyrasta więc widzę jasne światełko w przyszłości Polskiego Internetu.
Jestem troszkę zażenowany w tym momencie...
I prostując: nie słucham już HH :> No chyba, że Łonę albo O.S.T.R. Teraz jadę ostro z muzyką filmową, Drum'n'bass, klasyką, ragga i Red Hot Chili Peppers - byłem na koncercie ostatnim w Polsce :>
  • 0

#189 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 26.03.2008 - |10:38|

Płonę z rozpaczy :( Przez ciągłą pracę i brak czasu nie udało mi się zdobyć biletu na koncert wokalisty mojego ukochanego zespołu :( Serj'a Tankian'a :( Mało tego nie pojadę nawet na Metallikę :( Może ktoś ma odsprzedać bilecik ? Cena nie gra roli ;)

Na pocieszenie pozostał bilecik na koncert Davis'a w Stodole :]

Na szczęście udało mi się zakupić ostatni bilet Serj'a Tankian'a na allegro,ale czy dojdzie do jutro przed koncertem ? That is the question.Oby tak,bo inaczej pozostaje mi tylko skok życia... ;)

Użytkownik MacGyver edytował ten post 10.04.2008 - |21:57|

• 0

#190 Papillon

Papillon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 20.06.2010 - |23:12|

Ja jeśli chodzi o muzykę to się nie ograniczam z każdego gatunku da się coś fajnego wyciągnąć .Bardzo lubię rocka GnR,Metalicke,AC/DC, U2, Offspring i innych .Reege też mi odpowiada zwłaszcza Junior Stress .Na koncerty nie chodzę nie lubię tłumów .
  • 0

#191 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 21.06.2010 - |01:21|

A ja mam baaardzo szerokie zainteresownia muzyczne, choć najwięcej słucham dsbm lub bm innego rodzaju; czasami death

Użytkownik Grzebul edytował ten post 21.06.2010 - |02:34|

• 0

#192 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 06.07.2010 - |19:42|

Witam.
Chciałbym wam polecić 2 zespoły amerykańskie o których część z was pewnie słyszała.
Jako pierwszy chciałem zaprezentować mój ulubiony zespół muzyczny-The offspring. Dla tych którzy ich nie znają informacja że grają muzykę z gatunku punk-rock i rock alternatywny. Szczególnie chciałem zwrócić waszą uwagę na te oto utwory-The kids aren't allright, Your gonna go far kid, Kristy are you doing ok, Half-Truism.
Następnie pragnę polecić John'a Bon Jovi'ego. A wg. mnie jego najlepsze kawałki to It's my life, One wild night(wersja z 2001r ma lepsze wejście jak dla mnie), Raise your hands, Runaway, You give love a bad name, Born to be my babe, The radio saved my life tonight.
Mam nadzieje że po przesłuchaniu tych kawałków skusicie sie na więcej i moje ulubione zespoły zyskają kolejnych fanów.
  • 0

#193 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |14:59|

Rowniez tu zeby sie zbytnio nie rozpisywac o niewiadomo czym to polecam udac sie na: http://www.last.fm/user/Lcsh . W miare dokladne odwzorowanie tego co slucham od jakichs 4,5 roku jezeli dobrze licze.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#194 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 14.08.2010 - |15:34|

Hm...
Lubię klasykę. Metallica, Iron Maiden. Czasami Genesis. Bob Dylan i Frank Sinatra.
Zdarza mi się słuchać muzyki filmowej - zawsze przestaję zwracać na nią uwagę jakoś po pierwszych pięciu minutach i potem mam niespodzianki, bo zupełnie nie kojarzę sceny, w której melodia się pojawiła (No, może poza Marszem Imperialnym XD).

Zdarza mi się mieć na odtwarzaczu HappySad albo Akurat lub Dżem (ze wskazaniem na to pierwsze. Mam słabość co coraz rzewniejszych tekstów HS).
Serj Tankian i SOAD naturalnie też się pojawiają.
I cuda takie jak Faith and the Muse czy Abney Park.

Ostatnio jednak (od kwartału...) moje życie muzyczne całkowicie zdominowała Emilie Autumn i nie odejdzie prędko. Jest zbyt zmienna i różnorodna, a przy tym ma ciekawe pomysły i chwytliwe melodie. I jest na tyle dobra, że przez pierwszy tydzień-dwa po prostu jej słuchałam, ignorując fakt, że miałam się uczyć/pisać przy muzyce...
(różnorodność - porównajcie "Rapunzel" i "I know where you sleep" albo "liar" )
  • 0

#195 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.03.2013 - |10:58|

Witam po kilkuletniej przerwie ?

Kto z forumowiczów wybiera się na dwa poniższe wydarzenia ?

Impact Festival w Warszawie 4 czerwca

Koncert System Of A Down 13 sierpnia w Atlas Arenie w Łodzi ?

Pozdro

• 0

#196 hukilopak

hukilopak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17.03.2015 - |00:59|

a kto w tym roku jedzie na Impact do Łodzi?

• 0

Co można polecić takim osobom, które z różnych powodów nie mogą wziąć kredytu w banku? Cóż, kredyty http://www.doradztwo-kredytowe.com.pl nie są udzielane w naszym kraju wyłącznie przez banki - zwróćmy uwagę na instytucje bankowe, które są godne uwagi.

#197 VirrunPL

VirrunPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25.01.2016 - |20:38|

Najlepsze jest Disco Polo, z zespołów Akcent, a aktualnie z piosenek Przekorny Los:)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych