Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 046 - S02E22 - Three Minutes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
272 odpowiedzi w tym temacie

#181 Mrs Eve

Mrs Eve

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21.05.2006 - |21:31|

wszstkie 4 osoby mialy w zyciu niezlego farta !

to chyba troche za malo. Wlasciwie kazda z postaci w Lostach miala jakiegos farta, chyba tylko poza Boonem (beznadziejna milosc do siostry), Shannon (poczucie bezuzytecznosci), AL (poronienie, morderstwo) oraz (boje sie wykrakac) Sayidem.

A moze wlasnie nie jest istotne to, ze kazali dejtukmajsonowi przyprowadzic akurat tych rozbitkow, ale o to, ze ZABRONILI zabierac kogokolwiek innego.
  • 0

#182 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.05.2006 - |21:39|

to chyba troche za malo. Wlasciwie kazda z postaci w Lostach miala jakiegos farta, chyba tylko poza Boonem (beznadziejna milosc do siostry), Shannon (poczucie bezuzytecznosci), AL (poronienie, morderstwo) oraz (boje sie wykrakac) Sayidem.

A moze wlasnie nie jest istotne to, ze kazali dejtukmajsonowi przyprowadzic akurat tych rozbitkow, ale o to, ze ZABRONILI zabierac kogokolwiek innego.

Eeee to chyba troche fantazjujesz. Idąc Twoim tokiem rozumowania, wszyscy niedługo powinni zginąć, bo prawda jest taka, że każdy na tej wyspie ma w swoim życiu jakieś porażki.....
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#183 Mrs Eve

Mrs Eve

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21.05.2006 - |21:54|

Eeee to chyba troche fantazjujesz. Idąc Twoim tokiem rozumowania, wszyscy niedługo powinni zginąć, bo prawda jest taka, że każdy na tej wyspie ma w swoim życiu jakieś porażki.....

Absolutnie nie o to mi chodzi. Pytanie tylko czy ta wybrana czworka miala w zyciu wiekszego farta niz np. Locke, ktory odzyskal wladze w nogach ? Teoria, ze osoby z listy sa najwiekszymi szczesciarzami na wyspie i dlatego Inni chca ich dostac, jest wg mnie troche naciagana. Tylko tyle. Ale moge sie mylic, oczywiscie.
  • 0

#184 Japcok

Japcok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 21.05.2006 - |23:53|

szczerze mówiąc nie wiem dlaczego piszecie że w tej łódce może być Desmond, przyjrzyjcie sie, tam nikogo nie ma przecież :D, no chyba że sie położył, ukrył, ale niby po co? czy pod taką łódeczką jest taka kabina pod wodą? (nie wiem jak to sie nazywa), bo może ewentualnie tam ktoś siedzi.. ale czy ja wiem..

TejTukMajSon jak byl w obozie othersów to poprosił o łódke... odrazu pomyślałem, że po prostu będzie chciał z waltem tą łódką odpłynąć z wyspy po wykonaniu zadania. ale może to był już element tego co miał wymyślić żeby ściągnąć naszą fantastyczną czwórke do othersów? wsiądą do łódki i sobie popłyną elegancko, zamiast iść przez dżungle dwa dni. a po drodze Zeke z ekipą ich zgarną:D. tylko co wtedy zrobi Sayid? po dżungli może za nimi iść, ale po wodzie... może właśnie michael przewidział to że ktoś może za nimi chcieć iść. lepszy cfaniak.

pozatym za dużo miejsca w tej łódce nie ma, więc będzie pretekst żeby nie brać za dużo osób, tylko akurat fantastic four + tejtukmajson; chociaż hugo bedzie tam robił za dwóch :P

(takie moje żałosne kombinacje :bag:)

[dopisane].
zauważcie że gdy lostowicze zauważają tę łódkę, to kamera pokazuje nam całą plejade naszych zagubionych, ale michaela nie pokazuje, dlaczego? może jego mina mogłaby nam coś zdradzić? jeżeli by zrobił tą swoją minę cfaniaka to już wiedzielibyśmy że on tej łodzi wyczekiwał. i ja na to stawiam. w następnym odcinku zobaczymy jak michael udaje zdziwionego, ale tak w stylu losta znacząco podniesie wzrok czy coś :)

ps. zobaczcie sobie ten moment gdy Sun po raz pierwszy mówi "boat" i reakcję tej babki co jest wtedy całkiem po lewej stronie ekranu :D

Użytkownik Japcok edytował ten post 22.05.2006 - |01:15|

• 0

#185 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 22.05.2006 - |05:45|

Moim zdaniem w łódce nie będzie nic przecież gdyby był w niej Desmond to :
- Skąd by ją miał ?
- Jakby ją miał od dłuższego czasu to mógłby już dawno odpłynąc z wyspy ?!
- Łódka którą pożyczył od Libby osiadła na mieliznie tak samo jak statek Rouseau !
Więc łódka jest pusta i już od dawna pływa sobie po oceanie ,aż wreszcie dopłynęła do naszych rozbitków !
  • 0

#186 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 22.05.2006 - |09:28|

Witajcie!
To mój pierwszy post i od razu pytanie:
Ile dni przed pogrzebem Lock został "zalockowany" zamknietym włazem?
Bo teraz tak łatwo odrzucił łupki, jak kiedyś wózek....choć mięło - jak myślę - tylko kilka dni (jeśli od odejścia Michaela minęło raptem 14 dni)
Mnie każde ukąszenie komara schodzi przez 3 dni a poważna rana na obu nogach nie goi się chyba tak raz dwa?
No chyba, że te pola magnetyczne tak leczą ...
Czy przesadzam?
  • 0

#187 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 22.05.2006 - |09:37|

Witajcie!
To mój pierwszy post i od razu pytanie:
Bo teraz tak łatwo odrzucił łupki, jak kiedyś wózek....choć mięło - jak myślę - tylko kilka dni (jeśli od odejścia Michaela minęło raptem 14 dni)
Mnie każde ukąszenie komara schodzi przez 3 dni a poważna rana na obu nogach nie goi się chyba tak raz dwa?
No chyba, że te pola magnetyczne tak leczą ...
Czy przesadzam?

Nie przesadzasz. Lock uwierzył ponownie w Wyspę tym samym poraz kolejny został przez nią uleczony.
  • 0

#188 Guu

Guu

Szeregowy

• Email
  • 2 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.05.2006 - |11:01|

Nie przesadzasz. Lock uwierzył ponownie w Wyspę tym samym poraz kolejny został przez nią uleczony.

Szkoda ze wyspa nie uleczyla innych np. z glupoty. Jakby zaczeli sobie wszystko mowic to mieliby wieksze szanse, nie wiem po co ta szopka.
  • 0

#189 gregul

gregul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 22.05.2006 - |11:29|

moje spostrzezenia:

1. kobieta pojawiajaca sie o czasie 23:35 podobna jest do tej która leciała w tylnej sekcji samolotu i ktora Eko prosil o zaopiekowanie sie dziecmi

2. jestem prawie pewny że juz gdzies widziałem kobietę z 23:41, moze w obozie lostowiczów

3. ciekawe dlaczego na liscie nie ma locke'a, w koncu Henry szedl po niego, chyba ze klamal

4. misja Eko jako informatyka ma pewnie duze znaczenie bo inaczej scenarzysci nie kladliby takiego nacisku na jego nowe zadanie
  • 0

#190 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 22.05.2006 - |12:32|

1. kobieta pojawiajaca sie o czasie 23:35 podobna jest do tej która leciała w tylnej sekcji samolotu i ktora Eko prosil o zaopiekowanie sie dziecmi

2. jestem prawie pewny że juz gdzies widziałem kobietę z 23:41, moze w obozie lostowiczów

Gdyby było tak jak piszesz, to twócy jakoś uwydatniliby tą osobę.

3. ciekawe dlaczego na liscie nie ma locke'a, w koncu Henry szedl po niego, chyba ze klamal

Już o tym pisałem. Być może wiedzą, że John prędzej czy później sam do nich przyjdzie.
Kto wie czy właśnie tego nie zrobił?

4. misja Eko jako informatyka ma pewnie duze znaczenie bo inaczej scenarzysci nie kladliby takiego nacisku na jego nowe zadanie

Dla niego samego ma to ogromne znaczenie, co mówił w odcinku 21.
  • 0

#191 Mrs Eve

Mrs Eve

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22.05.2006 - |12:33|

Mnie bez przerwy zastanawia ta lista.
Duzo bardziej logiczne byloby, gdyby Others chcieli Locke'a albo nawet Eko.
Probuje sobie przypomniec czy w jakiejs sytuacji na wyspie znalezli sie wspolnie tylko Jack, Kate, Sawyer i Hurley albo co maja ze soba wspolnego (moze to cos w retrospekcjach, moze nie mieli leciec tym samolotem i sa na wyspie przypadkiem - Jack zalatwial powrot trumny w ostatniej chwili, Hurley praktycznie cudem zdazyl, Kate w ogole nie chciala leciec do wiezienia w LA, ale Sawyer?). Co laczy te postacie??? Pomozcie.
  • 0

#192 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 22.05.2006 - |12:47|

moje spostrzezenia:

1) Przykro mi ale ty chyba nie widziałeś jak wygląda Cindy - stewardesa która była z tyłu ta co jest 23:35 to Alex córka Rouseau

2) Tez mi się tak wydawało !

3) Nie amm pojęcia ,może oni wiedzą ,że Locke i tak tam przyjdzie !

4) Chyba tak , ale Eko wierzy w to bo tak powiedział mu brat w śnie !
  • 0

#193 Maker3

Maker3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 22.05.2006 - |12:54|

Witam, to mój pierwszy post na forum choć czytuje je już od dłuższego czasu.

Właśnie skończyłem oglądać najnowszy odcinek.
Sądze że łódką płynie Desmond, próbował uciec z wyspy jednak były złe wiarty i musiał zawrócić.
Czy było gdzieś powiedzaine co stało się zjego śodkiem transportu którym podrózówał do okoła świata?

Lecznicze działania wyspy zostały juz dawno powierdzone(m.in. 2x19 Rose)

W Perle nie bylo zadnego nagrywania!

A szkoda, mogło być ciekawie gdyby Locke i Eko wiedzieli co zrobił Michael.

Użytkownik Maker3 edytował ten post 22.05.2006 - |13:02|

• 0

#194 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 22.05.2006 - |13:02|

Witam, to mój pierwszy post na forum choć czytuje je już od dłuższego czasu.

Właśnie skończyłem oglądać najnowszy odcinek.
Sądze że łódką płynie Desmond, próbował uciec z wyspy jednak były złe wiarty i musiał zawrócić.
Czy było gdzieś powiedzaine co stało się zjego śodkiem transportu którym podrózówał do okoła świata?
Lecznicze działania wyspy zostały juz dawno powierdzone(m.in. 2x19 Rose)

Wyspa leczy tylko niektóre choroby
- choroba Rose
- odzyskanie władzy w nogach przez Locka
- odzyskanie płodności przez Jina

Ale nie wyleczyła :
- astmy Shannon
- odzyskanie amnezji Claire (dopiero przypomniała sobiue w 2x15)
  • 0

#195 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.05.2006 - |13:07|

1) Przykro mi ale ty chyba nie widziałeś jak wygląda Cindy - stewardesa która była z tyłu ta co jest 23:35 to Alex córka Rouseau

2) Tez mi się tak wydawało !

3) Nie amm pojęcia ,może oni wiedzą ,że Locke i tak tam przyjdzie !

4) Chyba tak , ale Eko wierzy w to bo tak powiedział mu brat w śnie !

Powtórzyłeś tylko to co 2 posty wyżej napisał gietek :/
Natomiast należy zwrócić uwagę na to dlaczego Locke'a nie było na liście. Przecież jeśli othersi wiedzą tak dużo o lostowiczach to na pewno wiedzą też że Locke bardzo chciałby poznać ich tajemnicę - chyba ze wiedzą że gdyby ją poznał mógłby się bardzo wkurzyć na nich albo po prostu zrezygnować. Może Locke i Eko jak man of faith nie nadają się (nie są odpowiednimi ludźmi) więc dlatego othersi wciskają im wizje że trzeba wciskac guzik żeby sie do nich nie pchali?
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#196 Maker3

Maker3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 22.05.2006 - |13:20|

Ale nie wyleczyła :
- odzyskanie amnezji Claire (dopiero przypomniała sobiue w 2x15)

Może gdyby nie wyspa w ogóle by nie odzyskała pamięci
  • 0

#197 Foxygirl

Foxygirl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 22.05.2006 - |13:43|

Witam!
Nie wiem czy myśleliście już o tym, ale zastanawia mnie pewna sprawa. Otóż zauważyliście, że jak TheyTookMySon zobaczył się ze swoim synem, to Walt mówił mu o tym, ze robią mu jakieś testy, czy coś...
Przeprowadzają jakieś doświadczenia na nim czy co? Co o tym myślicie?
A tak na marginesie: jak się nazywa ta muzyka przy której umiera Libby (leciała też jak Boone umierał)?
  • 0

#198 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 22.05.2006 - |13:45|

Może gdyby nie wyspa w ogóle by nie odzyskała pamięci

Ale to nie przez wyspe odzyskała pamięc , gdyby Libby nie przezyła katastrofy to by nawet nie próbowała odzyskac pamięci ?
Razem z Libby zrobiły seans i wtedy przypomniało sie jej kilka ogólnych rzeczy a gdyby nie Libby to może by odzyskała pamiec ale po kilkunastu miesiącach a nie w przeciągu 5 minut - bo tyle to trwało gdy uprawiały seans z Libby ! A co do amnezji to tam napisałem to bardzo oglednie chodziło mi o zanik pamięci z danej chwili (z jakiegoś okresu) chodziło o te 2 tygodnie co była przetrzymywana przez innych w bunkrze medycznym !
  • 0

#199 Japcok

Japcok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 22.05.2006 - |13:58|

tak sobie zauważyłem, że cała czwórka z listy miała na wyspie zwidy osób które nie żyją, i których śmierć właśnie od nich zależała...:

Jack -- widział ojca (wszystko sie zaczeło od tego że jack go wsypał, pośrednio go zabił)
Kate -- akcja z tym koniem (to był chyba ten jej ojciec co go zabiła, (chyba?))
Sawyer -- akcja z dzikiem w I sezonie (sawyer wierzył że to ten facet co go zabił przez pomyłke)
Hugo -- widział Dave'a (dave nie żyje, bo był wytworem wyobraźni hugo. ale czy hugo go zabił? hmm, można powiedzieć że jak wyzdrowiał (i już go nie widział) to go w jakiś sposób zabił ;) )

nie przypominam sobie teraz żeby jeszcze jacyś inni lostowicze mieli tego typu zwidy :bag:
  • 0

#200 Pula

Pula

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 22.05.2006 - |15:03|

tak sobie zauważyłem, że cała czwórka z listy miała na wyspie zwidy osób które nie żyją, i których śmierć właśnie od nich zależała...:

Jack -- widział ojca (wszystko sie zaczeło od tego że jack go wsypał, pośrednio go zabił)
Kate -- akcja z tym koniem (to był chyba ten jej ojciec co go zabiła, (chyba?))
Sawyer -- akcja z dzikiem w I sezonie (sawyer wierzył że to ten facet co go zabił przez pomyłke)
Hugo -- widział Dave'a (dave nie żyje, bo był wytworem wyobraźni hugo. ale czy hugo go zabił? hmm, można powiedzieć że jak wyzdrowiał (i już go nie widział) to go w jakiś sposób zabił ;) )

nie przypominam sobie teraz żeby jeszcze jacyś inni lostowicze mieli tego typu zwidy :bag:

Charlie w jednym z najbardziej badziewnych odcinków Fire&Water czy coś w tym stajlu
Jak już tak bardzo poruszacie sie tą listą (bo mnie jakoś ona aż tak bardzo nie zainspirowała :P) to mi sie wydaje że im może bardziej chodzić o tych co pozostaną po drugiej stronie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych