Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 042 - S02E18 - Dave

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#181 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • Miastoz Polski ^^ -spytaj

Napisano 08.04.2006 - |18:55|

W ogóle nie widać na zdjęciu starszego pana.
Nie ma tej tablicy do której Leonard wrzucał kółeczka

Ludzie wy tu o Dave dywagacje robicie skoro to pewne że jest on halucynacja (prosty dowód - przy zrzuconej paczec inni by go zauważyli - lol łysy w szlafroku) Najdziwniejszą wskazówką/pytaniem jest to że nie ma na zdjęciach własnie kolesia pod oknem i kółeczek na stole. Co nasuwa pytanie czy Hugo skądś te liczby wymyślił i moze więcej osób w tym psychiatrowie było halucynacja? Czy może mały błąd twórców. Chociaż nie wydaje mi się zeby aż taki błąd popełnili. To jest dziwne...

Użytkownik stardust edytował ten post 08.04.2006 - |19:12|

• 0

#182 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:06|

Hmm... Ciekawe. Słuchajcie. W tym serialu naprawdę rzadko zdarza się coś takiego jak totalny błąd twórców. Żeby coś nie grało w jednej scenie. Ale tu jest coś nie tak w 3 różnych scenach
1) w scenie robienia zdjęcia z punktu widzenia Hugo
2) na zdjęciu
3) w scenie robienia zdjęcie z punktu widzenia Libby
Co to może oznaczać? Dave nie istnieje - to pewne. Ale jeżeli chodzi o wymysły Hurleya? Tu możemy trochę pogdybać. Wnioski:

... dokładnie własnie to zauważyłem .... 3 sceny w różnym czasie ..... twórcy podpowiadają nam , że nie ...ale przecież to widać, że zdjecie, moment robienia fotografii i scena z Libby gdy widzi moment robienia zdjęcia to 3 różne sceny !!!!!!!

Użytkownik t_o_w_i edytował ten post 08.04.2006 - |19:12|

• 0

#183 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:12|

A teraz patrzcie i dedukujcie kto znjadzie podobieństwo (chodzi o osoby) na tych fotach ten mistrz ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

sorki ale nie zmniejszałem obrazków zeby były jak w oryginale :D
  • 0

#184 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:30|

...no własnie chodzi mi o te krążki , które zaznaczyłem na screenie :
Link do zdjęcia
Dołączona grafika

... porównajcie to ze sceną z Libby oraz z fotką ( patrzecie na te krążki)

Użytkownik t_o_w_i edytował ten post 08.04.2006 - |19:38|

• 0

#185 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:49|

Lost jest już jednym z nich - każdy odcinek jest przeglądany właściwie klatka po klatce przez wielu ludzi.

Dodatkowo to chyba jedyny serial/film którego twórcy sami zamieszczają na swojej stronę galerie obrazków w wysokiej rozdzielczości z każdego odcinka.

Dlatego, że tu jak chyba w żadnym innym filmie liczą się szczegóły. Jeśli chodzi o zdjęcie z gabinetu doktorka to pewnie "Easter Egg" - chodzi o to, że część obrazu jest jaśniejsza, a w lewym górnym rogu widać coś podobnego do spadającego samolotu. Oczywiście część ludzi powie, że tam nic nie ma. Może to i racja, jedni coś tu zobaczą, inni nie.

Jak raz na zdjęciu wyspy nie ma nic.
http://lost-media.co...5533&fullsize=1
http://lost-media.co...5226&fullsize=1
http://lost-media.co...5220&fullsize=1

Moim zdaniem akurat to nie ma wielkiego znaczenia. Jednak jeśli chodzi o zdjęcie, to różnice są zbyt wyraźne. Nie wierzę, by to było przeoczenie twórców.

Te zdjęcie to raczej nie tyle błąd co niechlujność. Brakujący fragment filmu instruktarżowego znaleziony przez Pana Eko był dokręcony kiedy indziej. Twórcy zadbali by wszystkie szczegóły były identyczne z wersją z Łabędzia. Nie wyszło, azjata miał inną fryzurę, fani dopatrzyli się tego i powstało wiele spekulacji zanim zostały wszystkie zdementowane. Wiec teraz 'olali' sobie wiedząc że i tak fani wypatrzą każdy drobny szczególik.
  • 0

#186 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:52|

Hmm nikt nie widzi że koleś który siedzi z krążkami jest równiez na zdjęciu z Charlim?!!!!!
  • 0

#187 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08.04.2006 - |19:57|

Hmm nikt nie widzi że koleś który siedzi z krążkami jest równiez na zdjęciu z Charlim?!!!!!

.... widzi, widzi ...ale to jest jakaś fota z planu filmowego ... przecież ci aktorzy to normali ludzie i po robocie też mają swoje zajęcia :clap:
  • 0

#188 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 08.04.2006 - |20:00|

Fakt, sa podobni. Glowy bym nie dal, ze to ta sama osoba. A jesli, to jaki ma to miec zwiazek?

Użytkownik kabut edytował ten post 08.04.2006 - |20:01|

• 0

#189 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 08.04.2006 - |20:02|

Nikt nie widzi, bo to nie ta sama osoba!!!

Użytkownik gietek edytował ten post 08.04.2006 - |20:04|

• 0

#190 barney

barney

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08.04.2006 - |20:04|

No faktycznie jakby ten sam. Juz nie pamietam ale ten koles z psychiatryka to byl chyba jakims naukowcem czy wojskowym w stacji nasluchowej czy jakos tak, przypomnijcie...
Co on by robil w ekipie zespolu??? Moze dzwiekowiec ;)
  • 0

#191 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 08.04.2006 - |20:05|

Te zdjęcie to raczej nie tyle błąd co niechlujność. Brakujący fragment filmu instruktarżowego znaleziony przez Pana Eko był dokręcony kiedy indziej. Twórcy zadbali by wszystkie szczegóły były identyczne z wersją z Łabędzia. Nie wyszło, azjata miał inną fryzurę, fani dopatrzyli się tego i powstało wiele spekulacji zanim zostały wszystkie zdementowane. Wiec teraz 'olali' sobie wiedząc że i tak fani wypatrzą każdy drobny szczególik.

Z tym filmem to była trochę inna sytuacja. Przede wszystkim między samym filmem a obejrzeniem wyciętego kawałka minęło zdaje się kilka odcinków - może twórcy na początku nie chcieli w ogóle pokazywać tego wyciętego fragmentu? Stąd drobne (nawet bardzo) różnice między dwoma filmami. Ale mimo to zrobili wszystko, by to do siebie pasowało.

Tymczasem mamy tutaj do czynienia z tym samym odcinkiem, w dodatku zdjęcie to miało odgrywać dużą rolę - udowadniać, że Dave'a naprawdę nie ma. Na tym pomyśle oparta była fabuła tego odcinka. Dlatego nie rozumiem, dlaczego jest tak wiele różnic. I nie chodzi tu o jakieś drobne szczególiki. Różnica jest niezaprzeczalna. I wcale nie twierdzę, że Dave istniał. Moim zdaniem to właśnie przywidzenie Hurleya, ale nadal nie rozumiem, o co chodzi ze zdjęciem.

Jak raz na zdjęciu wyspy nie ma nic.

Wątpliwości budzi to, że sceny bez "tego czegoś w rogu" są z pierwszej wizyty Hurleya u lekarza, a z "tym czymś" z drugiej. Ale powtarzam, według mnie nawet, jeśli tam naprawdę coś jest, nie ma to raczej znaczenia. W przeciwieństwie do zdjęcia Hurleya ze szpitala.
  • 0

#192 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.04.2006 - |20:54|

To, że Dave jest Haluną Hurleya to oczywista sprawa, wszyscy na forum zauważyli, że nikt nie podał mu piłki, że Lostowicze by go na wyspie zauważyli itd. ale nikt nie wspomniał o tym o czym Dave mówił. Cały czas tylko kusił on Hurleya żeby zjadł se coś pożądnego (podkradanie herbatników od tego typka od liczb, namawia go żeby wziął niedojedzoną lazanię, mówi mu, że cheesburgery smakują lepiej niz wolność itd...) To jest przecież też wyraźny dowód na to, że Hurley cierpi na schizofrenię. A że na wyspie od dwóch miesięcy nie łykał żadnych piguł to mu choroba sie nawraca lekko (może jeszcze zobaczymy Dave w przyszłych odcinkach?). Zastanówmy się lepiej nad Libby, skąd się wzięła w szpitalu i czy na wyspie nie ściemnia że jest psychologiem (bo ostatnia scena z nią w szpitalu to mnie rozwaliła totalnie), narazie żadna sensowna teoria nie przychodzi mi do głowy, ale na pewno bede śledził wasze opinie
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#193 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 08.04.2006 - |20:56|

Myśle że istotnym faktem dla całej prawdy płynącym z tego odcinka jest fakt przynależności Henrego do Innych. Informacja ta wyraźnie sama się wymyka jemu. Wcześniej nikt z nas nie był na 100 % pewien tego czy jest on jednym z nich. Myśle że w tej kwesti wszelkie spekulacje są zbędne.

Co sie zaś tyczy Dave'a, to myśle że jest to wyimaginowana postać, która ukazuje nam powód leczenia się w psychiatryku grubaska i nic ponad to. Twórcy serialu przedmiot spekulacji zostawili w tym odcinku na sam koniec, a mianowicie postać Libby w tym szpitalu. Myśle że jest ona psychiatrą gdyż wcześniej pomogła matce Aarona w przeprowadzeniu hipnozy. Jak już ktoś wcześniej podsumował: prawdopodobnie udalo jej sie wyleczyć, i postanowiła że będzie pomagać innym ! (dosyć realna hipoteza)

Dziwi mnie fakt dlaczego John nie wierzy Henremu w to że ten nie wcisnoł guzika , skoro ten twierdzi iż widział owe hieroglify, które również widział John.

A tak wogóle to Sawyer naprawde widział ten samolot z dostawą? hehehe chyba żartował nie? :hyhy:
  • 0

#194 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 08.04.2006 - |20:57|

ciekawe ja jestem ślepy czy na obydwu obrazkach które zamieścił stardustjest charlie(na większym z koszluką z przekreślonym samochodzem tym psychologiem)
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#195 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 08.04.2006 - |21:06|

byc moze scene gdy doktorek robi zdjecie Grubemu i Davowi krecilo 3 rezyserow :P
fani nie znaja granic :P ;)
  • 0

#196 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 08.04.2006 - |21:08|

ciekawe ja jestem ślepy czy na obydwu obrazkach które zamieścił stardustjest charlie(na większym z koszluką z przekreślonym samochodzem tym psychologiem)

ślepy nie jesteś - chociaż mógłby podnieść głowę to nie byłoby wątpliwości... ciekawe czy to naprawdę on...
  • 0

Dołączona grafika

#197 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08.04.2006 - |21:09|

..istotnie troche podobni są ale raczej to zbieg okoliczności ( chociaż zbieg okoliczności w "lostach" to chyba ostatnia rzecz której należy się spodziewać :) )
  • 0

#198 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.04.2006 - |21:22|

Sprawa FHG nie jest wcale wyjaśniona. Nie dam głowy że współpracuje on z Othersami. Na pewno miał z nimi do czynienia, ale mógł przez nich zostać zmuszony do tego co teraz robi (czyli siedzi w bunkrze i wkurza Locke'a :P ) Widacć wyraźnie że sie strasznie boi innych, wie że mu coś zrobią. Gdyby był tylko ich szpiegiem to przecieżnie robił by w gacie na samą myśl o nich. Ja bym go podsumował tak: jest teraz między młotem a kowadłem (lostowicze-othersi). Ekipie Jacka nie powie prawdy bo go Othersi zabiją, a jak nie powie to go Sayid wykończy, ciekawie jak sie zakończy jego wątek...
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#199 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 08.04.2006 - |21:36|

Sprawa FHG nie jest wcale wyjaśniona. Nie dam głowy że współpracuje on z Othersami. Na pewno miał z nimi do czynienia, ale mógł przez nich zostać zmuszony do tego co teraz robi (czyli siedzi w bunkrze i wkurza Locke'a :P ) Widacć wyraźnie że sie strasznie boi innych, wie że mu coś zrobią. Gdyby był tylko ich szpiegiem to przecieżnie robił by w gacie na samą myśl o nich. Ja bym go podsumował tak: jest teraz między młotem a kowadłem (lostowicze-othersi). Ekipie Jacka nie powie prawdy bo go Othersi zabiją, a jak nie powie to go Sayid wykończy, ciekawie jak sie zakończy jego wątek...

pseudo henry będzie kręcił,ile się da,powiedziała to danielle do saida,(że będzie długo kłamał)i będzie dopuki nie przyniesie to skutków,wydaje mi się że jego wątek skończy się jego ucieczką,albo powiedzeniem całej prawdy lostowiczom,albo szybciej locke'owi bo mu chyba najbardziej ufa,według mnie "henry"nie ma złych intencji tylko boi się powiedzieć,żeby niestracić życia.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#200 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 08.04.2006 - |22:15|

pseudo henry będzie kręcił,ile się da,powiedziała to danielle do saida,(że będzie długo kłamał)i będzie dopuki nie przyniesie to skutków,wydaje mi się że jego wątek skończy się jego ucieczką,albo powiedzeniem całej prawdy lostowiczom,albo szybciej locke'owi bo mu chyba najbardziej ufa,według mnie "henry"nie ma złych intencji tylko boi się powiedzieć,żeby niestracić życia.

jakoś mi na nim nie zależy :P jak dla mnie może zginąć, np. tak:
Henry chce zabić Sayid'a a AL ratuje mu życie zabijają Henry'ego...
wtedy odkupiłaby swoje winy....
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych