Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#181 darjusz20

darjusz20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17.08.2007 - |23:36|

Najlepszy serial :

ENTOURAGE (EKIPA) 10/10 !!!!!

Serial jest tak dobry ze obejrzałem pierwszy sezon 3 razy w 3 dni.

Dexter 9,5/10

Bardzo dobrze zrobiony, wciągający, z niecierpliwością czekam na drugi sezon.

My name is Earl 9.0/10

Świetna komedia, na luzie.

Wiecej mi sie opisywać nie chce chociaż jest jeszcze parę seriali godnych uwagi. Oglądałem 20 seriali od Jekylla do Prison Break'a i tylko Eureka mi nie przypadła do gustu. Mimo tego i tak ściągam:D
  • 0

THE SHIELD------DEXTER------ENTOURAGE

#182 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.08.2007 - |10:36|

a ja polecam The Shield. Świetny realistyczny serial o grupie policjantów zamujących się gangami. Chyba nalepszy serial o takie tematyce, i w ogóle jeden z nalepszych jakich oglądałem. Póki co są 6 sezonów, a 7 będzie w kwietniu 2008 i będzie ostatnim niestety sezonem. Do serialu przykuwa też postać Vica, dobrego łobuza :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#183 Tala Cardullo

Tala Cardullo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.09.2007 - |18:06|

Damages....polecam
  • 0

#184 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 06.09.2007 - |18:10|

a co to takiego?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#185 Tala Cardullo

Tala Cardullo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.09.2007 - |18:20|

a co to takiego?

Nowy serial stacji FX z Glen Close. Jest dobry, wciąga po pierwszym odcinku.
  • 0

#186 daHaka

daHaka

Szeregowy

• Email
  • 19 postów
  • MiastoKutno

Napisano 11.09.2007 - |19:56|

Chciałbym się podzielić pewną konkluzją. Kończą się seriale sci-fi. SG-1 już nie ma, SGA na szczęście jeszcze jest ale nie za długo pociągnie, BSG też powoli zmierza do końca. Wygląda na to, że nie będę miał czego oglądać za jakiś czas. Czy posiada ktoś wiedzę o jakiś nowych produkcjach tego typu? Czy zapowiada się jakiś ciekawy tytuł?
  • 0

#187 marv10

marv10

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26.09.2007 - |20:04|

polecam city homicide, nr 1 na antypodach no i life może być ciekawe, na razie jednak nie ma jeszcze napisów do tych seriali, no i nie wiadomo czy będą
  • 0

#188 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.10.2007 - |10:57|

O to dość subiektywna wizja tego, co uważam za warte w mniejszym czy większym stopniu poświęcenia czasu:

DR. WHO\Torchwood 9/10
Bardzo dojrzałe scifi raczej dla wyrobionego widza, trzeba poświęcić trochę czasu by odkryć piękno i złożoność tego świata, wspaniałe aktorstwo, postacie i scenariusze a także odwaga w podejmowaniu trudnych tematów czynią z tego serialu niezapomniane przeżycie, raczej nie dla fanów Losta i Atlantisa.

BATTLESTAR GALACTICA 9/10
Z tym serialem mam problem gdyż nadal czekamy na zakończenie, bazując jednak na tym, co stworzono do tej pory to muszę potwierdzić wszelkie achy i ochy, jest to jedna produkcja, która wywołuje u mnie wypieki, gdy zbocze Noego Toronta w sieci. Panie Modre nie popsuje tego.

STAR TREK

- TOS
To serial dla tych, którzy znają scifi od podszewki, nie polecam od niego zaczynać przygody z tym uniwersum, wielu odpycha innych urzeka tak jak Halo. Klasyka, którą trudno ocenić.

- TNG 8/10
Serial trochę się zestarzał, ale ciągle mam do niego sentyment gdyż od niego zacząłem przygodę z tym gatunkiem, nadal broni się jednak ciekawymi odcinkami i końcowymi sezonami, trzeba jednak przeboleć dość nudny początek, polecam wszystkim, bo można się przekonać ile pomysłów z tego zostało potem skopiowanych przez innych, był kiedyś taki odcinek South Parku – Simsonowie to zrobili już, to samo mogło się tyczyć późniejszych scifi – W TNG już to było.

- DS9 9/10
Uwielbiam ten serial, wielu uważa go za najlepszy i coś w tym jest, wprowadził wiele świeżych pomysłów w świecie Treka, ma jedne z najlepiej zagranych postaci pierwszego i drugiego planu oraz zapadające w pamięci scenariusze, często do niego wracam, starzeje się godnie.

- VOYAGER 6,5 /10
Z nim mam największy problem gdyż ilość dobrych odcinków jest porównywalna ze złymi, nadal jedna można znaleźć ciekawe pomysły i dobre aktorstwo, zbrakło jednak trochę magii. Osobiście najbardziej boli brak szacunku twórców dla innych postaci niż Janeway, Siedem i Doktor.

- ENTERPRISE 5/10
Da się oglądać właściwie jedynie ostatni sezon i odcinki z Andorianami, fatalne aktorstwo pierwszego planu, brak odwagi i wizji i kompletna olewka dla kanonu to tylko główne a nie jedyne wady.

STARGATE

- SG1 7/10
Patrząc na ostatnie sezony zastanawiałem się, czemu, czemu twórcy nie mieli odwagi go skończyć wcześniej w pełni chwały. Czemu zmuszone Bena Browdera do powtarzania swojej roli z Farscape, czemu liczba dobrych odcinków stopniowa zbliżała się do ilości palców w ręce. Pomimo jednak kiepskiego końca warto poświęcić czas na te serial, zwłaszcza, że nudne odcinki można pominąć bez szkody dla fabuły.

- ATLANTIS 5,5/10
Poziom porównywalny z Entkiem z tą różnicą, że twórcy mieli łatwiej, bo to nie prequel, ale i tak udało im się stworzyć serial, który zabija głupotą i schematycznością, brakiem wyrazistych postacie jeden Coyla wiosny nie czyni. Jeśli tak wygląda przyszłość gatunku to ja dziękuje. Czy warto oglądać powiem, jeśli nie macie nic ciekawszego po ręką lub jesteście fanatykami świata to można, ale czy nie lepiej najpierw obejrzeć lepsze produkcje?

FARSCAPE 9/10
Bardzo wysoko ocena dla tego serialu to nie żadne zaskoczenie, wyraziste postacie, ciekawa historia, wspaniałe podejście względem humoru plus urzekający świat owocuje jedną z najlepszych produkcji gatunku wartej każdej wolnej chwili, szkoda, że tak szybko się skończyło.

BABYLON 5 9/10
Miałem pewne opory z wystawieniem z dziewiątki, bo za bardzo nie lubię części pierwszego i ostatniego sezonu, jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdziłem, że serial ten wniósł zbyt wiele to gatunku by nie przymknąć oczy dla tego małego minusa. Po raz kolejny widać jak ważna jest kreacja świata i przekonujące postacie, może efekty się zestarzały, ale opowiadane historia jest nadal niedoścignionym wzorem i co najważniejsze jest mroczna a to lubię najbardziej. Wstyd nie obejrzeć. Warto też obejrzeć CRUSADE serial, który miał być kontynuacją świata, ale został przedwcześnie skasowany.

SPACE ABOVE AND BEYOND 7/10
Niektórym może się wydać dziwna ta ocena, ale mimo nowatorstwo i mojej dużego sentymentu dla tego serialu to jednak nie wszystkie odcinki są ciekawe, szkoda, że niedane było zobaczyć następnych sezonów lub choćby jakieś kontynuacji, no cóż niedosyt pozostanie każdemu po obejrzeniu końcowych odcinków. Każdy szanujący się koneser gatunku nie może przejść obojętnie.

THE 4400 7/10
Nie ma w tym serialu wysokiego budżetu i oszołamiających kreacji aktorskich a ogląda się bardzo przyjemnie. Serial trzyma w napięciu i co najważniejsze swej wewnętrznej logiki. Miło odskocznia od pozostałych produkcji

ROME 9/10
Najlespszy serial historyczny, jaki powstał i basta, duża odwaga i konsekwencja w wprowadzaniu zamierzonych celów przez twórców wyniosła tą produkcje na szczyt. Nie mogę też nie wspomnieć o wspanialej grze aktorskiej na każdym palnie, postacie są przekonuwujące, wydaję się tak żywe, że chyba dla mnie już na zawsze, gdy będę myślał o Cezarze czy Oktawianie będę myśl o nich. Serial wart nie tylko polecanie, ale ubóstwienia

DEXTER 9/10
Kolejne zaskoczenie, seryjny morderca, którego się da lubić zaatakowal z zaskoczenie i zdobył szczyt. Nie wiem czy to zasługa gry aktorskiej, czy świetnego scenariusza czy umieszczenia akcji w Miami, ale serial trzyma w napięciu do końca. A wypiekami twarzy czekam na następny sezon.

SUPERNATURAL 9/10
Gdy czytałem zapowiedź serialu i zobaczyłem głównych aktorów pomyślałem, że będzie klapa, że produkcja ta przeznaczona jest dla piszczących nastolatek. Proszę sobie wyobrazić moje zaskoczenie, gdy zacząłem to gadać na bieżąco, Wciągające, odcinki, przekonywujące postacie, duża dawka humoru i muzyka rockowa… tak wczasach zalewy tandetnej muzyki stary dobry i to nie tylko jak zapchaj dziur tylko istotny element klimatu. Wprost nie mogę się doczekać nowego sezonu.

HEROES 7/10
Serial miał bardzo mocne wejście, pomysł może wtórny, ale wykonanie ciekawe do tego kilka interesujących postaci i nadziej, że będzie jeszcze lepiej. Niewątpliwie wart bliższej uwagi i poświęcenia czasu.

RED DWARF 8/10
Bardzo brytyjskie i komediowe podejście do scifi nie dla każdego, ale warto spróbować możecie zostać pochłonięci jak czarna dziura połyka materie.

EUREKA 7/10
Odwaga procentuje. twórcy nie silili się na coś, co jest ponad ich możliwości tworząc dobry familijny serial dla wszystkich, odcinki są dobre, postacie się lubi, humor nie jest klozetowy, czego chcieć więcej od tej produkcji.

KYLE XY 7/10
Kolejne doby serial familijny i miła odskocznia od innych produkcji, głównego bohatera nie sposób nie lubić.

DEAD LIKE ME 8/10
Bardzo przyjemny serial z ambicjami i pomieszaniem gatunków. Największa jego zaleta to duża porcja sarkazmu i czarnego humoru. Gwarantuje, że takiej menażerii zakręconych postaci nie zoczycie nigdzie więcej. Największy zaś minus to ze tak szybko się kończy, ale ponoć ma być film… będę wiernie czekał.

BLACK ADDER(Czarna Żmija) 9/10
Największe życiowe osiągnięcie pana Fasoli, niecodzienne spojrzenie na historię Anglii, szkoda ze nasi twórcy nie mają tyle odwagi.

Użytkownik Krusty edytował ten post 07.10.2007 - |10:58|

• 0

#189 Vaccine

Vaccine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.10.2007 - |08:28|

Moim zdaniem CSI: Las Vegas ;)
  • 0

#190 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 18.10.2007 - |18:36|

No to ja naturalnie dorzucam od siebie "House, M.D.". Jeden z najpopularniejszych obecnie seriali w USA, geniusz udokumentowany Złotymi Globami i nagrodami Emmy. No i świetna kreacja Hugh Lauriego w roli głównej.
Mnóstwo humoru, inteligentnego i błyskotliwego, ciekawa fabuła, genialny serial i kropka :)
  • 0
Dołączona grafika

#191 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 21.10.2007 - |20:04|

Czy posiada ktoś wiedzę o jakiś nowych produkcjach tego typu? Czy zapowiada się jakiś ciekawy tytuł?

Zamiast gonić za nowościami, może warto sięgnąć po coś starszego?
Polecam Inwazję.
  • 0

#192 dix

dix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWu-wu-a

Napisano 04.11.2007 - |23:55|

Hmm... moze mi doradzicie jakis fajny serial :P obejrzalem sg- sg1/atlantis , bsg , farka , andromede , polowe saab , koncze 1 sezon b5 ale ogladam z doskoku tak jak saaba . Sa jeszcze jakies fajne seriale s-f typu farek /andromeda ? - statek kosmiczny gr ludzikow lataja sobie przezywaja przygody itp :P ?
  • 0

#193 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.11.2007 - |00:03|

polecam całego star treka :]

Jeżeli chcesz luźny serial, to Voyager. Jak dobry klasyk to The Next Generation. Jak lubisz rozbudowaną fabułę to Deep Space Nine. Jak aktorów modeli to Enterprise. A jak prawdziwą klasykę to oryginał sprzed 40 lat :]
  • 0
VeeDee

#194 dix

dix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWu-wu-a

Napisano 05.11.2007 - |00:07|

wlasnie troche nie jestem przekonany do Treka kiedys ogladalem pare odcinkow za malolata nawet nie wiem jaki dokladnie serial to byl znaczy ktory z Trekow ale zle mi sie kojarzy z jakimis klingonami i strzelaniem z pistoletow wygladajacych jak troche wieksze dlugopisy :P

Użytkownik dix edytował ten post 11.11.2007 - |18:49|

• 0

#195 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 05.11.2007 - |10:41|

wlasnie troche nie jestem przekonany do Treka kiedys ogladalem pare odcinkow za malolata nawet nie wiem jaki dokladnie serial to byl znaczy ktory z Trekow ale zle mi sie kojarzy z jakimis klingonami i strzelanim z pistoletow wygladajacych jak troche wieksze pistolety :P

to śmieszne nie znać ST i mienić się fanem SF - można nie polubić ale aż przykro nie poznać - dla ułatwienia warto zacząć od nowszych produkcji no Voy albo DS9 no i jest jeszcze 10 fabuł, które też mogą robić za serial - i tu z uporem maniaka polecam "Pierwszy Kontakt"
a z serii kosmicznych to dobry choc któtki Firefly :)
no i warto poczytać ten wątek od 1 strony :P
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#196 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 06.11.2007 - |21:16|

Z racji tego że strasznie sie nudze i nie mam juz co ogladac ( wszystko juz obejrzalem z bieżacych pozycji ) prosze Was o pomoc.
Jesli bylo gdzies na forum to znaczy ze za malo sie staralem szukajac i nie znalazlem :)
Ale do rzeczy, poszukuje jakis fajnych seriali ale z gatunku miniserii. Do tej pory obejrzalem:

Taken
Lost Room ( bardzo mi sie podobal )
Fallen ( to rownież mi sie podobalo )
Superstorm ( lubie te klimaty i dlatego tez mi sie podobal :) )

Znacie jeszcze jakies pozycje ktore warto obejrzec ? Najlepiej jakby z szeroko pojetego gatunku "supernatural" :)

Użytkownik Shade edytował ten post 06.11.2007 - |21:35|

• 0

#197 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.11.2007 - |16:54|

Znacie jeszcze jakies pozycje ktore warto obejrzec ? Najlepiej jakby z szeroko pojetego gatunku "supernatural" :)

Polecam serial o tytule idealnie wpasowywującym sie w twoje wymagania, adres znajdziesz u mnie w podpisie, na tamtym portalu możesz sobie poczytać o serialu i zdecydujesz czy oglądać czy nie.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#198 asia1968

asia1968

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10.11.2007 - |10:45|

Oprócz takich hitów jak SG1, SGA, BSG, Supernatural, 4400, Farscape czy Dexter i 24 godziny, polecam ponadto Rescue Me. Serial o strażakach z NY, raczej męskie kino, choć niektórym kobietom też się podoba. Jeden z nielicznych projektów filmowych obyczajowych, które mogą przyciągnąć mężczyzn na równi z kobietami. Lub nawet bardziej facetów. 9/10, czyli nieco słabszy niż Dexter (któremu daję 10/10), ale godzien polecenia.
Acha, i jeszcze gorąco polecam Dead Like Me oraz Six Feet Under!

Użytkownik asia1968 edytował ten post 10.11.2007 - |10:46|

• 0

#199 jackie58

jackie58

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 28.11.2007 - |13:17|

moja propozycja to :
Stargate Atlantis - bo jeszcze jest i się dzieje :D
Stargate SG-1 :lol
4400 :D
  • 0

#200 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 02.12.2007 - |20:44|

poniewaz z powodu obecnego strajku scenarzystow straszna susza serialowa zapanowala,
zapewne niektorzy maja juz ten problem - co tu ogladac???

wiec polecam serial, nie fantastyczny, ale sensacyjny - akcja- komedia obyczajowa;
chodzi mi o LAS VEGAS (nie zagadki kryminalne Las Vegas, tylko samo "Las Vegas")
akcja dzieje sie w hotelu Monte Cito (tym samym, gdzie Hiro i Ando trafiaja kiedys ;) ) - bohaterami sa dyrektor hotelu, byly agent CIA, za ktorym przeszlosc sie nieco ciagnie ;) - w tej roli James Caan (znany z Ojca chrzestnego np.), jego rodzina i pracownicy kasyna (piekna coreczka kreci z szefem ochrony, czyli Joshem Duhamelem, ostatnio widzialnym w Transformers jako dzielny zolnierz)
W kazdym odcinku pojawia sie jakas kryminalna - senasacyjna sprawa, poza tym troche seksu, pieknych kobiet i super facetow, jakis gosc specjalny (od Sylwestra Stallone w dwoch czy trzech odcinkach do Pussycats Dolls ;) ) - oglada sie baaardzo przyjemnie :D ;) i zawsze cos sie dzieje.
w chwili obecnej emitowany jest juz w USA 5ty sezon. w Polsce na jakiejs TV cyfrowej/satelitarnej/czy cus - nie wiem dokladnie na jakim kanale - pokazuja pierwszy sezon. ja widzialam we Francji trzy sezony i POLECAM !!!!
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych