Prison Break
Napisano 04.06.2006 - |13:30|
Napisano 04.06.2006 - |20:08|
Napisano 07.06.2006 - |13:37|
Napisano 07.06.2006 - |14:15|
Podsumowując, jak ci się 2 część Prison Break nie podobała to skończ na 13 odcinku i nie oglądaj dalej.
Napisano 07.06.2006 - |14:58|
Przedłużać??? sztucznie??? kolego Ty sie marnujesz na takim forum!!! powinienes jechac do Choliłud!!! :afro: adju!!! ten serial jest boski...a to ze kolo 13 odcinka bylo nudno to chyb apomyliles seriale...tam w kazdym odcinku sie cos odkrywalo co dotyczylo ucieczki i samych planow Michael'a...Prison Break? od 13 odcinku nie dziękuje. pierwsze odcinki zdecydowanie tak ale po 12 odcinku śmierdzi nudą jak nie wiem co. mam nadzieje ze nie będzie drugiego sezonu i zakończą tą produkcje. niestety w dzisiejszych czasach dla ludzi liczą się tylko zyski powinni zrobić tak jaki był plan. 12 czy tam 13 odcinków i koniec, a nie przedłużać sztucznie tylko dla zysków.
Napisano 07.06.2006 - |18:30|
Sam nie weźmie, innym też by nie dał... Nie podoba Ci się, to nie oglądaj, a nie wypisuj, że nie ma być drugiego sezonu. Jasne, masz prawo do wyrażania własnego zdania, ale można to zrobić w trochę inny sposób...Prison Break? od 13 odcinku nie dziękuje. pierwsze odcinki zdecydowanie tak ale po 12 odcinku śmierdzi nudą jak nie wiem co. mam nadzieje ze nie będzie drugiego sezonu i zakończą tą produkcje. niestety w dzisiejszych czasach dla ludzi liczą się tylko zyski powinni zrobić tak jaki był plan. 12 czy tam 13 odcinków i koniec, a nie przedłużać sztucznie tylko dla zysków.
A swoją drogą, czego Ty się spodziewasz? Że ktoś będzie pracował za darmo, czy że przestanie pracować, bo hańbą jest praca, która przynosi zyski? Czyli co, kiedy dobry serial zaczyna zarabiać, trzeba go zakończyć? Telewizja chciała dalszych częsci, to je zrobili. Normalne, że ludzie pracują dla pieniędzy. A nie wiesz czy to przynosi im satysfakcję. Dobrze płatna praca też może byż przyjemnością.
Użytkownik Kasia edytował ten post 07.06.2006 - |18:35|
Napisano 07.06.2006 - |22:27|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 08.06.2006 - |02:01|
Oczywiście, że kolega ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie i wysyłanie gdzies poza to forum świadczy tylko źle o tak odpowiadających. Ja sam i wielu tutaj lubi PB, a ja sam poza końcówką ostatniego odcinka, nie widzę nic kiepskiego w odcinakch powyżej 13go.
ALe chcę napisać coś innego.
Śmieszy mnie mówienie, że coś się robi w taki serialu dla kasy i nadawanie temu pejoratywnej wymowy. Cały ten serial jak i każdy inny jest czyimś biznesem. To jest po prostu biznes. Jakieś marudzenie o sztuce vs kasa jest wg mnie żenujące. Bo to od początku do końca jest biznes. Biznesem jest studio filmowe, biznesem hest TV, która to puszcza. Nikogo nie interesuje zbytnio serial tylko to ile da się przy nim sprzedać reklam - bo to jest biznes. Jak jest dobry efekt czyli towar się sprzedał to się go produkuje dalej bo przynosi zysk. W przypadku produkcji serialowej liczy się tylko oglądalność lub atrakcyjne reklamowo, niszowe rynki. Nie ma zysków/oglądalności to się wycofuje towar z produkcji. To jest proste jak słońce. Tak samo i z PB. Jest duża oglądalność to będzie produkowane i to niezależnie ile osób tego - jak kolega - nie kupiło. Ważne jest tylko ile osób to kupiło. Na szczęście tzw. sztuka na wolnym rynku weryfikuje się w jedyny logiczny sposób czyli przez sprzedawalność. Niestety dotąd nikt nie wymyślił i raczej nie wymyśli innego obiektywnego kryterium, a wszystkie uznaniowe i subiektywne to sprawa mało istotna. Tak to już jest.
Napisano 08.06.2006 - |09:09|
Śmieszy mnie mówienie, że coś się robi w taki serialu dla kasy i nadawanie temu pejoratywnej wymowy. Cały ten serial jak i każdy inny jest czyimś biznesem. To jest po prostu biznes. Jakieś marudzenie o sztuce vs kasa jest wg mnie żenujące. Bo to od początku do końca jest biznes. Biznesem jest studio filmowe, biznesem hest TV, która to puszcza. Nikogo nie interesuje zbytnio serial tylko to ile da się przy nim sprzedać reklam - bo to jest biznes. Jak jest dobry efekt czyli towar się sprzedał to się go produkuje dalej bo przynosi zysk. W przypadku produkcji serialowej liczy się tylko oglądalność lub atrakcyjne reklamowo, niszowe rynki. Nie ma zysków/oglądalności to się wycofuje towar z produkcji. To jest proste jak słońce. Tak samo i z PB. Jest duża oglądalność to będzie produkowane i to niezależnie ile osób tego - jak kolega - nie kupiło. Ważne jest tylko ile osób to kupiło. Na szczęście tzw. sztuka na wolnym rynku weryfikuje się w jedyny logiczny sposób czyli przez sprzedawalność. Niestety dotąd nikt nie wymyślił i raczej nie wymyśli innego obiektywnego kryterium, a wszystkie uznaniowe i subiektywne to sprawa mało istotna. Tak to już jest.
Brava dla CIebie kolego! widac ze wiesz co piszesz i to jest dobre...nie ma co poruwnywac sztuki do kasy...a jesli ktos szuka sztuki w serialu to moim zdaniem troche zbladzil :look: a jesli chodzi o to czy jesli nie ma zyskow z produkcji to nalezy wycofac serial to moim zdaniem najpierw nalezy zakonczyc jakiekolwiek spekulacje dotyczace danego serialu...np w PB trzeba by doprowadzic do konca sprawe morderstwa ( rzekomego ) i udowodnic niewinnosc Lincolna pozdro
Napisano 18.06.2006 - |11:23|
Natomiast śmieszy mnie twierdzenie że serial jest robiony dla kasy, że to komercja, a w ogóle komercja jest be. Otóż panie i panowie, oświadczam że istnieją dwa gatunki komercji: komercja i Komercja.
Przedstawicielami tej pierwszej jest np. pani Breatney S. tudzież Modern Talking w świecie muzyki lub Moda na Sukces i Beverly Hills 90210 w swiecie srebrnego ekranu.
Do Komercji zaliczamy chociażby Twean Peaks, PB, Lost, Soprano, Monk, z muzyki Tool.
Największą różnicą pomiędzy nimi jest to że ta pierwsza to zwykły chłam, podczas gdy ta druga ociera się o sztukę, prawie przez duże sz.
A wracając do PB. Kilka dni temu kupiłem DVD z możliwością odtwarzania DivX. Pierwszą rzeczą jaką zrobłem to ponowne obejżenie PB, tym razem nie na ekranie monitora ale w ludzkich warunkach. Oglądało mi sie wspaniale. Nie było dotąd serialu tak przemyślanego i tak trzymającego w napięciu jak PB. Bardzo mi go brakuje i nie mogę się doczekać drugiej serii. Do sierpnia coraz bliżej.
Napisano 20.06.2006 - |12:49|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 22.06.2006 - |10:29|
Napisano 22.06.2006 - |12:06|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 24.06.2006 - |17:30|
No to zacznie się ciekawie. Mam nadzieję, że ta cała zadyma z producentami nie wpłynie na samo przedstawienie. No i jak donoszą newsy przybędzie "obcy" szeryf z Inwazji. To może zapowiadaćcałkiem pasjonującą zabawę w kotka i myszkę.
Co do tego szeryfa(bardziej spoiler):
30 letni agent FBI Buck Mahone w konferencji prasowej daje do zrozumienia calej Ameryce, ze zbiegli z Fox River, sa najbardziej poszukiwanymi przestepcami w kraju. Przy przegladaniu zdjec uciekinierów, Mahone zainteresowal sie bardzo tatuazami Michaela.
Dlaczego tak renomowany inzynier zrobil sobie te tatuaze Bellick i Mahone nie moga dojsc do porozumienia co do zbiegów: Bellick chce byc w terenie, Mahone preferuje "wczuc sie" w przerazenie obywateli i zrozumienie myslenia zbiegów... Niech wiec rozpocznie sie rywalizacja.
cytat ze strony www.prison-break.pl
A tak wyglada:
Użytkownik garus edytował ten post 24.06.2006 - |17:33|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#195
Napisano 08.07.2006 - |22:21|
Pod tym linkiem znajdziecie kilkanaście zdjęć z nowego sezonu Prison Break. Kilka jest mało ciekawych, ale kilka dosyć spoilerowych, więc kto nie chce widzieć, niech nie zagląda
Napisano 08.07.2006 - |22:28|
Kurcze już się nie moge doczekać no
Jak 2 będzie choć w połowie tak ciekawa jak pierwsza to sezon już się im udał
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 09.07.2006 - |10:15|
Dlatego jestem troche na bakier z najnowszymi i stroche starszymi nowinkami
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 10.07.2006 - |20:29|
no i jeszcze
Użytkownik garus edytował ten post 10.07.2006 - |20:34|