Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przyszłość Farka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
207 odpowiedzi w tym temacie

#181 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 05.11.2005 - |12:10|

Kilka tygodni temu odbyła się premiera Serenity, producenci uzależniali dalszą produkcje Farka (kinową) od ewentualnego sukcesu kasowego właśnie Serenity. Wiadomo już coś, Kemper i spółka jakoś sie ustosunkowała do tego?
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#182 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 06.11.2005 - |23:07|

Kilka tygodni temu odbyła się premiera Serenity, producenci uzależniali dalszą produkcje Farka (kinową) od ewentualnego sukcesu kasowego właśnie Serenity. Wiadomo już coś, Kemper i spółka jakoś sie ustosunkowała do tego?

Za niecałe 2 tygodnie jest doroczny konwent Farscape w Burbank, może tam coś powiedzą na ten temat... trzeba będzie uważnie śledzić raporty na www.watchfarscape.com/forums i www.terrafirmascapers.com
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#183 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 21.11.2005 - |21:49|

A Serenity zrobił calkiem niezłą kapuchę, więc i moze kinowy Farscape sie pojawi!!!! Ale co tam, niech dokręcą Firefly do momentu rozpoczęcia filmu i ruszają z kopyta z 5 sezonem FS!!! Kurcze obejrzalem pierwsze dziesięć odcinkow i normalnie SZOK!!! Jak to mozliwe ze nie znalem Farka wczesniej???? Grzech! Ale już sie nawróciłem na dobrą drogę!
  • 0
Dołączona grafika

#184 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.11.2005 - |02:01|

Nie wiem czy bedzie kontynuacja zarówno nasza Aeryn jak i John podpisali kontrakty na SG1 10 seria wiec czarno to widze :( a właśnie sobie przypomniałem wieczorami wszystkie serie i jestem wściekły bo przypomniało mi sie jaki to wspaniały serial no i Peacekeepers Wars było przecież hitem jeśli się nie mylę co do oglądalności wiec w czym problem? (pytanie retoryczne bo czytam forum i wiem że chodzi o kase kase i kase :(( )
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#185 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 28.11.2005 - |12:03|

Kilka dni temu odbył sie konwent Farscape, wiadomo coś ciekawego na temat kontynuacji Farka, kinowej lub jakieś formie miniserialu/serialu. Faktycznie zarówno Claudia jak i Ben podpisali kontrakty dla SG1, takze widze problem w tym zeby zagrali w Farku.... ciekawe... wie już ktoś coś? Kalliope jak Ty nie wiesz to pewnie nikt nie bedzie wiedział.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#186 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.11.2005 - |13:17|

Wczoraj skończyłem Farka i mam ochote sobie żyły podciąć
ALE
Jak widze Stargate Atlantis który dostał kase a niczym specjalnym nie jest to podcięcie żył nalezy się producentom.

Na dodatek Farek zebrał wszystkie nagrody dla seriali S-F jakie można było.

O "poziomie" SGA szkoda się wypowiadać, albo nie powiem to:

To jest poziom tej całej Atlantydy przed wynużeniem się, powinni zginąć w pilocie w otchłaniach oceanu a kasa przeznaczona na SGA pójść na Farka :clap:
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#187 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 28.11.2005 - |14:58|

Quendi: Obejrzałeś całego Farka, łącznie z 3 godzinną mini serią? (PeaceKeeper War).
Co do kasacji Farka to za przyczyne z tego co pamiętam podawali to ze serial nie zdobywał nowych fanów, bo nie da sie ukryć ze Farek nie jest dla debili czasem trzeba pomyśleć a od tego statystycznego amarykanina głowa boli już. Atlantis to taka komercja z płytką fabułą wyłożoną na odpowiednim talerzu podlana sowicie sosem politycznej poprawności, czyli całkowita odworotnosć IMO najlepszej produkcji wszechczasów czyli Farka.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#188 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.11.2005 - |16:07|

Oczywiście że całego Farka razem z PKW

Co tego że jest to robione dla inteligentnego widza to powiem nieskromnie że należe do tej bardzo inteligentnej cześci społeczeństwa i wiem że moje gusta to niestety SUPER NISZOWE segmenty rynku.

Dlatego tak podobał mi się inteligentnie zrobiony Farek w dodatku z humorem, nie poprawny politycznie. Zwłaszcza rozmowy Jona z Harveyem super
Poprawność polityczna tym się brzydze i żygam

Dlatego tak podoba mi się BSG, właszcza rozmowy Doc i 6, reszta też jest genialnie poprowadzona.

A gust muzyczny to OPEROWY SYMFONICZNY POWER METAL czyli coś co nie istnieje w radiu.

Co do Farka to przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i niestety wnioskuje że padł on ofiarą kłopotów poza serialowych producenta, choć moge się mylić.

Przychodzi mi na myśl Firefly serial LEPSZY w s1 od Farka, który niestety został skasowany.
I to jest wprost WK*RWIAJĄCE, bo Firefly bił na głowe Surface, Thresholda, Invasion, Supernatural itd
Gdyby Firefly nadal był kontynuowany uważam że miał potencjał dorównać Farkowi w kategorii przygodowego S-F, świetna realizacja, b.dobra gra aktorów i nie było bezsensownych postaci jak w Farku, czyli DrzącaRyja i Moja strona-Twoja strona oraz 3 oka kucharka

Farek
s1 ocena 5-
s2,s4 ocena 5+
s3 ocena 6-

Firefly
s1 ocena 5+ ale w podpise dałem mu 5 bo to w końcu tylko ucięty sezon 1 :/

Użytkownik Quendi edytował ten post 28.11.2005 - |16:18|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#189 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.12.2005 - |13:41|

W Fireflayu denerwowało mnie to coutry niecierpie mieszania konwencji, to jak oglądać daleką przyszłość, gdzie ludzie by chdzili ubrani na średniowiecze z mieczami, zbrojami itd
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#190 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 05.12.2005 - |21:40|

Taaa to Star Wars tez by ci nie podpasował :P Troche to mieszanie konwencji jest troche naciągane....ale ja wiem.... moze to taki "dziki zachód" kosmosu miał być. Farek to zupełnie inna klima, tam to sie mieszało wszystko ze wszystkim.
  • 0
Dołączona grafika

#191 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 06.12.2005 - |17:05|

Kilka dni temu odbył sie konwent Farscape, wiadomo coś ciekawego na temat kontynuacji Farka, kinowej lub jakieś formie miniserialu/serialu. Faktycznie zarówno Claudia jak i Ben podpisali kontrakty dla SG1, takze widze problem w tym zeby zagrali w Farku.... ciekawe... wie już ktoś coś? Kalliope jak Ty nie wiesz to pewnie nikt nie bedzie wiedział.

Ja wiem tylko tyle, co się pojawia na www.watchfarscape.com/forums albo na www.terrafirmascapers.com Generalnie też widzę przyszłość Farscape w niezbyt różowych barwach, w każdym razie w najbliższej przyszłości :( bez Claudii i Bena kompletnie sobie tego nie wyobrażam, no może prawie kompletnie, bo gdyby np. Brian Henson, Rockne i Kemper wymyślili np. spin-off z Rygelem w roli głównej i ogólnie na temat świata Hynerian, to Crichton, Aeryn i mały D'Argo mogliby tam ewentualnie tylko wpaść z okazjonalną wizytą :D
Musimy poczekać, aż Farscape "okrzepnie" w Stanach w syndykacji i zgromadzi większą ilość nowych fanów, którzy tak samo głośno, jak dotychczasowi będą się domagać kontynuacji, wtedy coś może ruszy z miejsca.
Bardzo się cieszę, że Claudię zaangażowali do SG-1 na "cały etat", bo Vala jest naprawdę niesamowita i od początku stała się moją ulubioną postacią w SG-1 :) Obawiam się jedynie, że teraz z kolei Scaperzy się podzielą i fani Bena będą narzekać, że Claudia mu zabiera czas ekranowy, niestety nie wszyscy lubią Valę...

A tak BTW, tutaj jest bardzo fajny i ze zdjęciami raport z panelu Bena na konwencie Farscape: http://www.pegasusga...st=0#entry29380

Użytkownik Kalliope edytował ten post 06.12.2005 - |19:39|

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#192 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 06.12.2005 - |22:00|

Z drugiej strony mozna sobie wyobrazic Farscape bez Dżona i Eryn :P Spi OFF mógłby być fajny! Ale z kim w roli głównej????? Hmmmm. Po obejrzeniu Wojen Rozjemców stwierdziłem ze niema lepszego zakończenia jakiegokolwiek serialu!!! Każdy kasowany serial powinien mieć coś takiego! To jest własnie to, teraz mozna tylko zalowac dlaczego np. SAAB nie miał czegos takiego.... :(
  • 0
Dołączona grafika

#193 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.12.2005 - |00:06|

Właśnie przed chwilą skończyłem oglądać Całość. Seriał jest naprawdę super. Ma to coś, czego brakuje wielu produkcjom. Przede wszystkim jakąś ciągłość. A Wojny - to rzeczywiście wyśmienity koniec tej sagi. Szkoda, że nie zostało dopowiedziane, co się stało z pozostałymi bohaterami, ale może kiedyś to zostanie powiedziane. Ma taką nadzieję.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#194 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 14.12.2005 - |01:53|

Serial mi się podobał, choć niektóre momenty, a zwłaszcza ta końcówka była "nieco" przegięta :P Cóż, lepsze takie zakończenie niż to że "wszystko się rozsypało" ... pamiętam, że jak zobaczyłem to "rozsypane" zakończenie to byłem dość mocno rozczarowany... a "wojny" choć przyniosły zakończenie, to fakt, że momentami "niesmaczyły" ale w sumie musi tak zostać :D
... No chyba, że coś się jednak zadzieje ku uciesze fanów dobrej rozrywki ...

P.S. :lol: i tym oto postem dochrapałem się kaprala ... :rolleyes:

Użytkownik Grishka edytował ten post 14.12.2005 - |02:04|

• 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#195 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.12.2005 - |22:19|

Zakończenie - Wojny Rozjemców, owszem może trochę naciągane, ale jakby nie patrzył kończy całą serię. A zdrugiej strony może to być być niezły początek do dalszej - nowej serii. Coś może, jak w Star treku - nowe pokolenia?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#196 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.01.2006 - |20:50|

Eh Farscape to jest to. Obejrzałem go sobie w oczekiwaniu na kontynuację SG-1 i Atlantis i powiem szczerze - powinie byc kontynuowany. Jest zarąbisty.

Właśnie obejrzałem sobie SAAB-a i też uważam, że wielka szkoda się stałą, iż nie było 2 sezonu - i raczej nie będzie...

Ale co do Firefly - obejrzałem Serenity i powiem szczerze - jak dobrze że nie ściągałem tych kilkunastu odcinków serialu - to jakaś porażka, Serenity to jeden z najnudniejszych filmów s/f jakie przyszło mi oglądać, flakowaty i niedorobiony, dobrze że go zarzucili bo szkoda kasy i gry aktorów na taką szmirę !

Ale to moej zdanie a pewnie są ludzie go uwielbiający....
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#197 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 14.01.2006 - |22:38|

Farscape jeśli miałby być kontynuowany, to wolałbym na zasadzie Spin-Off albo, nowego pokolenia ileś tam lat poźniej (20?) SAAB - szkoda, wielka szkoda! Mogliby wrócić do niego, też ileś tam lat później, ale to już nie byłoby to samo....
  • 0
Dołączona grafika

#198 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 14.01.2006 - |23:09|

Co Ty w życiu nie chcialbym kontynuacji po ilus tam latach....wole zeby nie było w ogole Farka juz :]
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#199 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.01.2006 - |23:16|

Farek to serial S-F oparty na relacjach między bohaterami a nie S-F ze swoim universem jak Star Trek a zwłaszcza Star Wars gdzie możesz żąglować bohaterami, miejscami i czasem akcji do woli
  • 0

#200 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 15.01.2006 - |22:39|

Tutaj sie nie do końca zgodzę, jednak Wszechświat tam jest dość rozbudowany, może nie jest tak wyraźny jak w SW czy B5 ale jest. I tutaj np jakiś Spin-off by się przydał, zwłaszcza może coś z synem Dargo i akcjach prowadzonych przez Luxan.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych