Przyszłość Farka
Napisano 05.11.2005 - |12:10|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 06.11.2005 - |23:07|
Kilka tygodni temu odbyła się premiera Serenity, producenci uzależniali dalszą produkcje Farka (kinową) od ewentualnego sukcesu kasowego właśnie Serenity. Wiadomo już coś, Kemper i spółka jakoś sie ustosunkowała do tego?
Za niecałe 2 tygodnie jest doroczny konwent Farscape w Burbank, może tam coś powiedzą na ten temat... trzeba będzie uważnie śledzić raporty na www.watchfarscape.com/forums i www.terrafirmascapers.com
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Gadu Gadu: 1454784
Napisano 21.11.2005 - |21:49|
Napisano 22.11.2005 - |02:01|
Napisano 28.11.2005 - |12:03|
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 28.11.2005 - |13:17|
ALE
Jak widze Stargate Atlantis który dostał kase a niczym specjalnym nie jest to podcięcie żył nalezy się producentom.
Na dodatek Farek zebrał wszystkie nagrody dla seriali S-F jakie można było.
O "poziomie" SGA szkoda się wypowiadać, albo nie powiem to:
To jest poziom tej całej Atlantydy przed wynużeniem się, powinni zginąć w pilocie w otchłaniach oceanu a kasa przeznaczona na SGA pójść na Farka :clap:
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 28.11.2005 - |14:58|
Co do kasacji Farka to za przyczyne z tego co pamiętam podawali to ze serial nie zdobywał nowych fanów, bo nie da sie ukryć ze Farek nie jest dla debili czasem trzeba pomyśleć a od tego statystycznego amarykanina głowa boli już. Atlantis to taka komercja z płytką fabułą wyłożoną na odpowiednim talerzu podlana sowicie sosem politycznej poprawności, czyli całkowita odworotnosć IMO najlepszej produkcji wszechczasów czyli Farka.
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 28.11.2005 - |16:07|
Co tego że jest to robione dla inteligentnego widza to powiem nieskromnie że należe do tej bardzo inteligentnej cześci społeczeństwa i wiem że moje gusta to niestety SUPER NISZOWE segmenty rynku.
Dlatego tak podobał mi się inteligentnie zrobiony Farek w dodatku z humorem, nie poprawny politycznie. Zwłaszcza rozmowy Jona z Harveyem super
Poprawność polityczna tym się brzydze i żygam
Dlatego tak podoba mi się BSG, właszcza rozmowy Doc i 6, reszta też jest genialnie poprowadzona.
A gust muzyczny to OPEROWY SYMFONICZNY POWER METAL czyli coś co nie istnieje w radiu.
Co do Farka to przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i niestety wnioskuje że padł on ofiarą kłopotów poza serialowych producenta, choć moge się mylić.
Przychodzi mi na myśl Firefly serial LEPSZY w s1 od Farka, który niestety został skasowany.
I to jest wprost WK*RWIAJĄCE, bo Firefly bił na głowe Surface, Thresholda, Invasion, Supernatural itd
Gdyby Firefly nadal był kontynuowany uważam że miał potencjał dorównać Farkowi w kategorii przygodowego S-F, świetna realizacja, b.dobra gra aktorów i nie było bezsensownych postaci jak w Farku, czyli DrzącaRyja i Moja strona-Twoja strona oraz 3 oka kucharka
Farek
s1 ocena 5-
s2,s4 ocena 5+
s3 ocena 6-
Firefly
s1 ocena 5+ ale w podpise dałem mu 5 bo to w końcu tylko ucięty sezon 1 :/
Użytkownik Quendi edytował ten post 28.11.2005 - |16:18|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 05.12.2005 - |13:41|
Napisano 05.12.2005 - |21:40|
Napisano 06.12.2005 - |17:05|
Kilka dni temu odbył sie konwent Farscape, wiadomo coś ciekawego na temat kontynuacji Farka, kinowej lub jakieś formie miniserialu/serialu. Faktycznie zarówno Claudia jak i Ben podpisali kontrakty dla SG1, takze widze problem w tym zeby zagrali w Farku.... ciekawe... wie już ktoś coś? Kalliope jak Ty nie wiesz to pewnie nikt nie bedzie wiedział.
Ja wiem tylko tyle, co się pojawia na www.watchfarscape.com/forums albo na www.terrafirmascapers.com Generalnie też widzę przyszłość Farscape w niezbyt różowych barwach, w każdym razie w najbliższej przyszłości bez Claudii i Bena kompletnie sobie tego nie wyobrażam, no może prawie kompletnie, bo gdyby np. Brian Henson, Rockne i Kemper wymyślili np. spin-off z Rygelem w roli głównej i ogólnie na temat świata Hynerian, to Crichton, Aeryn i mały D'Argo mogliby tam ewentualnie tylko wpaść z okazjonalną wizytą
Musimy poczekać, aż Farscape "okrzepnie" w Stanach w syndykacji i zgromadzi większą ilość nowych fanów, którzy tak samo głośno, jak dotychczasowi będą się domagać kontynuacji, wtedy coś może ruszy z miejsca.
Bardzo się cieszę, że Claudię zaangażowali do SG-1 na "cały etat", bo Vala jest naprawdę niesamowita i od początku stała się moją ulubioną postacią w SG-1 Obawiam się jedynie, że teraz z kolei Scaperzy się podzielą i fani Bena będą narzekać, że Claudia mu zabiera czas ekranowy, niestety nie wszyscy lubią Valę...
A tak BTW, tutaj jest bardzo fajny i ze zdjęciami raport z panelu Bena na konwencie Farscape: http://www.pegasusga...st=0#entry29380
Użytkownik Kalliope edytował ten post 06.12.2005 - |19:39|
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Gadu Gadu: 1454784
Napisano 06.12.2005 - |22:00|
Napisano 14.12.2005 - |00:06|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 14.12.2005 - |01:53|
... No chyba, że coś się jednak zadzieje ku uciesze fanów dobrej rozrywki ...
P.S. i tym oto postem dochrapałem się kaprala ...
Użytkownik Grishka edytował ten post 14.12.2005 - |02:04|
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 20.12.2005 - |22:19|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 14.01.2006 - |20:50|
Właśnie obejrzałem sobie SAAB-a i też uważam, że wielka szkoda się stałą, iż nie było 2 sezonu - i raczej nie będzie...
Ale co do Firefly - obejrzałem Serenity i powiem szczerze - jak dobrze że nie ściągałem tych kilkunastu odcinków serialu - to jakaś porażka, Serenity to jeden z najnudniejszych filmów s/f jakie przyszło mi oglądać, flakowaty i niedorobiony, dobrze że go zarzucili bo szkoda kasy i gry aktorów na taką szmirę !
Ale to moej zdanie a pewnie są ludzie go uwielbiający....
Napisano 14.01.2006 - |22:38|
Napisano 14.01.2006 - |23:09|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 14.01.2006 - |23:16|
Napisano 15.01.2006 - |22:39|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych