Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telewizja polska i zagraniczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#181 [USS]<NeoKiller>

[USS]<NeoKiller>

Szeregowy

• 33 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 05.10.2004 - |23:47|

Wiesz co ja mam HBO na codzień i przeklinam to że odkodowali je na te parę dni!! PREZ TO NIE PUŚCILI DALSZYCH ODCINKÓW TYLKO PLUTONASZA KTÓREGO WIDZIAŁEM 3 RAZY!! i muszę czekać do następnej niedzieli na dalsze odcinki :( więc nic na tym nie zyskałem :(
  • 0

#182 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.10.2004 - |12:09|

14 grudnia ma być premiera drugiej części sezonu na Sky One. No i mam pytanie jakiej jakości będą te odcinki. Przy transmisji na SCi-Fi Chanell ta jakośc emisji była bardzo wysoka (chyba było nadawne w HDTV), więc i ripy były b.wysokiej jakości.
Jak to będzie wyglądało na Sky One (bo oile wiem w Europie poza jednym jakimś testowym kanalem nie nadaje się w HDTV), więc jakość ripów bedzie chyba niższa niz tych nadawanych w USA.

Wiece coś więcej na ten temat???

ps. a jak będzie nadawane SG Atlantis w Kandzie od 8 listopadz??? HDTV czy tradycyjna tv??????
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#183 Zyzik

Zyzik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 81 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 16.10.2004 - |12:42|

Ktos na forum (ale nie pamietam kto, gdzie i kiedy:) pisal, ze bedzie to PDTV.
  • 0
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem
~~~~~~~~~~~
Forum serialu 'Third Watch' / 'Brygada ratunkowa'.
~~~~~~~~~~~
Member of SG-21 TEAM (Czestochowa TEAM)

#184 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 16.10.2004 - |13:37|

No to żeby wszystko było jasne:

Stargate SG-1
Sci-Fi - DSRip
Sky One - PDTV (więc lepsze niż to co na Sci-Fi)

porównanie Sci-Fi - Sky One

Ja sam zamierzam mieć całoś w wersji ze Sky One :D

Przy okazji kilka słów o Atlantis.

Wiadomo wersja HDTV jest najlepsza, a pochodzi z Kanady, jako że tam również będą najszybciej odcinki drugiej połowy sezonu, to od razu będziemy mieli najlepszą możliwą wersję.
Jeśli ktoś lubi standardowe 350MB to wiadomo pierwsze dziesięć jest dostepne w takiej wersji, a kolejne 10 będzie się pojawiać zawsze we wtorki rano, premiera na The Movie Network w Kandzie około 3 rano naszego czasu w nocy z poniedziałku na wtorek. Potem pewnie będą sie pojawiać wersje HR.HDTV, ja sam planuję skompletować cały sezon właśnie w takiej wersji, wtedy DVDRIP nie ma racji bytu, bo i tak będzie gożej wyglądał :lol: No może dla maniaków dźwięku 6-kanałowego przydadzą się DVDRIP'y Guyver'a, ale za to obraz będzie gożej wyglądał...
  • 0
Master of possimpible ;)

#185 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.10.2004 - |15:17|

Potem pewnie będą sie pojawiać wersje HR.HDTV, ja sam planuję skompletować cały sezon właśnie w takiej wersji, wtedy DVDRIP nie ma racji bytu, bo i tak będzie gożej wyglądał :lol: No może dla maniaków dźwięku 6-kanałowego przydadzą się DVDRIP'y Guyver'a, ale za to obraz będzie gożej wyglądał...

Może ktoś pokusi się o mix dźwięku z dvd z obrazem z HDTV :-)
Swoją drogą coraz bardziej widać zbliżanie się blue-raya (albo jego konkurent)

dzięki Kwiatek za szybką odpowiedź :-)
ale jeszcze jedna wątpliwość pozostaje: czy Sci-Fi chanell nie nadaje obrazu HDTV, a Sky One nie? i to co pokazałeś to kwestia wydania ripa?
  • 0
o poranku..."

#186 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 16.10.2004 - |16:07|

Może ktoś pokusi się o mix dźwięku z dvd z obrazem z HDTV :-)
...czy Sci-Fi chanell nie nadaje obrazu HDTV, a Sky One nie? i to co pokazałeś to kwestia wydania ripa?

W sumie 700MB z dzwiękiem 5.1 AC3 brzmi miło, bo w tych HR.HDTV mamy 2.0 AC3.

Z przekazów telewizyjnych Sci-Fi max co da się wycisnąć to DSRip, bo nie nadają ani HD ani PDTV.
Sky One nadaje PDTV.
  • 0
Master of possimpible ;)

#187 ZenOm

ZenOm

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 13.01.2005 - |23:17|

Na stronie HBO znalazłem informacie ze 7 seria juz w marcu a w styczniu i lutym 5 i 6 sezon.

Pewnie bym nie zauwazył ale w "bannerze" rekalmujacym jest pokazana atlantyda i nowe wrota, ale na Atlantis jeszcze troche bedziemy musieli poczekac :)

screen kawałka strony HBO

Użytkownik ZenOm edytował ten post 13.01.2005 - |23:18|

• 0

#188 Zdrapek

Zdrapek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.02.2005 - |14:51|

wybacz szefie :)
jesli chodzi o SG-1 i TV to raczej watpie bysmy jeszcze kiedykolwiek je ujrzeli w naszej "kochanej" TV

Wyświetl post

A moim skromnym zdaniem jest to możliwe. Musimy sie tylko wszyscy zebrać i napisać petycje, na której zbierzemy jak najwięcej podpisów i wysłać wszystkie petycje(najlepiej z całej Polski) do Np. TVNu
  • 0

#189 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 08.02.2005 - |15:01|

A moim skromnym zdaniem jest to możliwe. Musimy sie tylko wszyscy zebrać i napisać petycje, na której zbierzemy jak najwięcej podpisów i wysłać wszystkie petycje(najlepiej z całej Polski) do Np. TVNu

Wyświetl post

TVN nie będzie tym zainteresowany, gdyż tego typu audycje to nie ich tzw. target. Poprostu w USA kultura czytania/oglądania fantasy i Sci-Fi jest o wiele dłuższa i większa, i tam dla nikogo nie jest głupie że ogląda się Stargate. U nas nadal pokutuje pogląd, że Sci-Fi jest dla "dzieciuchów" (jasne, a Słowacki wielkim poetą był <_< )

Popatrz na ramówki TVNu i POLSATu - głównie reality show, i to wg. formuły, która na Zachodzie przejadła się 2 lata temu. Albo telenowele, które powinny być zakazane ze względu na zabijanie komórek w mózgu.
  • 0

#190 Zdrapek

Zdrapek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2005 - |09:49|

Już pisałem, że jest to możliwe wiec trzeba po prostu znalesc osobę, która będzie umiała ładnie napisać to, co my chcemy przekazać i na spotkaniach regionalnych zebrać jak najwięcej podpisów. Z Warszawa niema problemu, ale pozostałe regiony będą musiały przesłać petycje do Warszawy. Mam jeszcze małą prośbę, kto podjął by się napisania takiej petycji (bo ja raczej nie :P )
  • 0

#191 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2005 - |20:00|

Już pisałem, że jest to możliwe wiec trzeba po prostu znalesc osobę, która będzie umiała ładnie napisać to, co my chcemy przekazać i na spotkaniach regionalnych zebrać jak najwięcej podpisów. Z Warszawa niema problemu, ale pozostałe regiony będą musiały przesłać petycje do Warszawy. Mam jeszcze małą prośbę, kto podjął by się napisania takiej petycji (bo ja raczej nie  :P )

Wyświetl post

TVN już nadawał Sg1 i porzucił ten serial. Jak myslisz dlaczego???? Bo niestety według TVN nie zdobył on odpowiedniej ilości widzów, a pewnie jeszcze był owiele droższy w zakupie praw do emisji. więc może TVN by się ruszył jakby napisało milion ludzi taką petycję, tylko wierzysz w to, że dasię zebrać tyle p[odpisów w Polsce...
Zobacz jest to w tej chwili9 jeden z najpopularniejszych seriali sf w świecie. Można go oglądac w POlsce jak masz HBO, nie masz tej stacji nie oglądasz.
Może za pare lat jakaś stacja się zdecyduje go póścić...
  • 0
o poranku..."

#192 Gabram

Gabram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoAleksandrów Łódzki

Napisano 09.02.2005 - |20:33|

W Polsce można oglądać nasz serial na HBO, ale oczywiście z pewnym opóźnieniem. Na ogólno dostępnej stacji może za 5 lat. Tak samo dzieje się z serialem "The x files". W USA skończył się w 2002 roku a my cały czas nie możemy doczekać się ostatniego sezonu w Polsce. Ale zostało wyemitowanych chociaż 8 sezonów, A StarGate tylko 2 (pomijając HBO oczywiście).
  • 0

#193 Zdrapek

Zdrapek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2005 - |23:46|

Widzę że poprostu nie chcecie :/ Ja naprzykład wiem że jest możliwe to żeby poprostu naprawde trzeba napisac tą petycje. Kurcze mam dobre informacje

Widze że nadal nikt nie jest zainteresowany :/

Użytkownik Zdrapek edytował ten post 11.02.2005 - |23:36|

• 0

#194 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 18.02.2005 - |16:41|

Ludziska ja mysle ze petycja do polsatu mialaby szanse na polsacie niejednokrotnei były seriale sf wiec moze moze ogulnie trwa walka o prymat na rynku telewizji prywatnych na rynku polskim wiec jakby dobrze uderzyc do polsatu to kto wie ale trzeba napisac ta petycje bo inaczej nei mamy o czym mowic i zuccie ktos pomyslem jak ona ma wygladac
  • 0

#195 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.02.2005 - |16:41|

Też jestem za petycją, najlepiej jakiś szablon z proźbą o serial który by każdy mógł podpisać i potem to wszystko zebrać i zanieść pare kartonów do różnych tv !!
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#196 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 23.02.2005 - |17:04|

Petycja nic nie da. Jeżeli nasza TV, ma w d.. takie seriale jak „Przyjaciele”, „Kryminalne zagadki Las Vegas” to tym bardziej ma w d.. seriale SF. Nic pozostaje nam TV Torrents. Ja osobiście już nie oglądam Polskiej TV. Na moim TV oglądam filmy z kompa.
  • 0

#197 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 24.02.2005 - |00:21|

Petycja nic nie da. Jeżeli nasza TV, ma w d.. takie seriale jak „Przyjaciele”, „Kryminalne zagadki Las Vegas” to tym bardziej ma w d.. seriale SF. Nic pozostaje nam TV Torrents. Ja osobiście już nie oglądam Polskiej TV. Na moim TV oglądam filmy z kompa.

Wyświetl post

o jakiej Ty telewizji piszesz? CSI Las Vegas lecą teraz zarówno na TVP2 jak i na AXN.... Przyjaciele od przyszłego tygodnia na TVN7..... tak więc akurat te uwagi były trochę nietrafne....

A co do petycji do jestem za...jednakże trzeba by ją odpwiednio przygotować i powinna być wysłana tradycyjną pocztą - na jakiejś stronie o star treku było dokładnie wyjaśnione jak pisać petycje i kiedy może odnieść sukces - na przykładach :)
  • 0

#198 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.02.2005 - |08:52|

Petycja nic by nie dała - takie jest moje zdanie, a nawet jeśli już miałaby coś dać to lepiej byłoby wysłać ją do TVN niż do Polsatu. Dlaczego, otóz popatrzcie:
- TVN i HBO są w pewnym stopniu ze sobą związane, a HBO puszczać będzie w maju 7 sezon SG-1
- TVN ma chyba raczej większy budżet niż Polsat
- TVN puszczał w zeszłym roku co niedzielę jakiś film ze Star Trek'a
- Polsat od czałkiem długiego czasu wcale nie zmieniał swojej ramówki, a TVn jak najbardziej :)

Użytkownik Baal edytował ten post 24.02.2005 - |08:55|

• 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#199 Jaffa

Jaffa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoLądek

Napisano 24.02.2005 - |15:08|

na TVN powinny leciec odcinki SG ale czy SG-1 czy Atlantis, atlantis w polsce nie bedzie jeszcze dluuuuuuuuuuuuuuugo, ale nic nie szkodzi, kto chce to obejzec to mysle ze ma juz jakies odcinki, na tvn jakby puscili sg1 tak jak kiedys to jeden sezon by im zajol pol roku, wiec wiecie, jakby dali tak jak hbo bardzo czesto odcinki to by cos wyszlo, a jak dadzą, raz na kiedy im sie chce to by byl bezsens, pozdro
  • 0

#200 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 24.02.2005 - |18:52|

Ave,

- ... , a HBO puszczać będzie w maju 7 sezon SG-1
...

no chyba nie do konca masz racje :hyhy: bo w "To&Owo" z tego tygodnia w programie HBO na marzec (strona 109 - 5 wiersz od dolu tabelki) pisza ze siudmy sezon zaczna puszczac juz od 6 marca o godzinie 19,00 :clap: :clap: :clap:

Żelazny
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych