Telewizja polska i zagraniczna
Napisano 05.10.2004 - |23:47|
Napisano 16.10.2004 - |12:09|
Jak to będzie wyglądało na Sky One (bo oile wiem w Europie poza jednym jakimś testowym kanalem nie nadaje się w HDTV), więc jakość ripów bedzie chyba niższa niz tych nadawanych w USA.
Wiece coś więcej na ten temat???
ps. a jak będzie nadawane SG Atlantis w Kandzie od 8 listopadz??? HDTV czy tradycyjna tv??????
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 16.10.2004 - |13:37|
Stargate SG-1
Sci-Fi - DSRip
Sky One - PDTV (więc lepsze niż to co na Sci-Fi)
porównanie Sci-Fi - Sky One
Ja sam zamierzam mieć całoś w wersji ze Sky One
Przy okazji kilka słów o Atlantis.
Wiadomo wersja HDTV jest najlepsza, a pochodzi z Kanady, jako że tam również będą najszybciej odcinki drugiej połowy sezonu, to od razu będziemy mieli najlepszą możliwą wersję.
Jeśli ktoś lubi standardowe 350MB to wiadomo pierwsze dziesięć jest dostepne w takiej wersji, a kolejne 10 będzie się pojawiać zawsze we wtorki rano, premiera na The Movie Network w Kandzie około 3 rano naszego czasu w nocy z poniedziałku na wtorek. Potem pewnie będą sie pojawiać wersje HR.HDTV, ja sam planuję skompletować cały sezon właśnie w takiej wersji, wtedy DVDRIP nie ma racji bytu, bo i tak będzie gożej wyglądał No może dla maniaków dźwięku 6-kanałowego przydadzą się DVDRIP'y Guyver'a, ale za to obraz będzie gożej wyglądał...
Napisano 16.10.2004 - |15:17|
Może ktoś pokusi się o mix dźwięku z dvd z obrazem z HDTV :-)Potem pewnie będą sie pojawiać wersje HR.HDTV, ja sam planuję skompletować cały sezon właśnie w takiej wersji, wtedy DVDRIP nie ma racji bytu, bo i tak będzie gożej wyglądał No może dla maniaków dźwięku 6-kanałowego przydadzą się DVDRIP'y Guyver'a, ale za to obraz będzie gożej wyglądał...
Swoją drogą coraz bardziej widać zbliżanie się blue-raya (albo jego konkurent)
dzięki Kwiatek za szybką odpowiedź :-)
ale jeszcze jedna wątpliwość pozostaje: czy Sci-Fi chanell nie nadaje obrazu HDTV, a Sky One nie? i to co pokazałeś to kwestia wydania ripa?
o poranku..."
Napisano 16.10.2004 - |16:07|
W sumie 700MB z dzwiękiem 5.1 AC3 brzmi miło, bo w tych HR.HDTV mamy 2.0 AC3.Może ktoś pokusi się o mix dźwięku z dvd z obrazem z HDTV :-)
...czy Sci-Fi chanell nie nadaje obrazu HDTV, a Sky One nie? i to co pokazałeś to kwestia wydania ripa?
Z przekazów telewizyjnych Sci-Fi max co da się wycisnąć to DSRip, bo nie nadają ani HD ani PDTV.
Sky One nadaje PDTV.
Napisano 13.01.2005 - |23:17|
Pewnie bym nie zauwazył ale w "bannerze" rekalmujacym jest pokazana atlantyda i nowe wrota, ale na Atlantis jeszcze troche bedziemy musieli poczekac
screen kawałka strony HBO
Użytkownik ZenOm edytował ten post 13.01.2005 - |23:18|
Napisano 08.02.2005 - |14:51|
A moim skromnym zdaniem jest to możliwe. Musimy sie tylko wszyscy zebrać i napisać petycje, na której zbierzemy jak najwięcej podpisów i wysłać wszystkie petycje(najlepiej z całej Polski) do Np. TVNuwybacz szefie
jesli chodzi o SG-1 i TV to raczej watpie bysmy jeszcze kiedykolwiek je ujrzeli w naszej "kochanej" TV
Napisano 08.02.2005 - |15:01|
TVN nie będzie tym zainteresowany, gdyż tego typu audycje to nie ich tzw. target. Poprostu w USA kultura czytania/oglądania fantasy i Sci-Fi jest o wiele dłuższa i większa, i tam dla nikogo nie jest głupie że ogląda się Stargate. U nas nadal pokutuje pogląd, że Sci-Fi jest dla "dzieciuchów" (jasne, a Słowacki wielkim poetą był )A moim skromnym zdaniem jest to możliwe. Musimy sie tylko wszyscy zebrać i napisać petycje, na której zbierzemy jak najwięcej podpisów i wysłać wszystkie petycje(najlepiej z całej Polski) do Np. TVNu
Popatrz na ramówki TVNu i POLSATu - głównie reality show, i to wg. formuły, która na Zachodzie przejadła się 2 lata temu. Albo telenowele, które powinny być zakazane ze względu na zabijanie komórek w mózgu.
Napisano 09.02.2005 - |09:49|
Napisano 09.02.2005 - |20:00|
Już pisałem, że jest to możliwe wiec trzeba po prostu znalesc osobę, która będzie umiała ładnie napisać to, co my chcemy przekazać i na spotkaniach regionalnych zebrać jak najwięcej podpisów. Z Warszawa niema problemu, ale pozostałe regiony będą musiały przesłać petycje do Warszawy. Mam jeszcze małą prośbę, kto podjął by się napisania takiej petycji (bo ja raczej nie )
TVN już nadawał Sg1 i porzucił ten serial. Jak myslisz dlaczego???? Bo niestety według TVN nie zdobył on odpowiedniej ilości widzów, a pewnie jeszcze był owiele droższy w zakupie praw do emisji. więc może TVN by się ruszył jakby napisało milion ludzi taką petycję, tylko wierzysz w to, że dasię zebrać tyle p[odpisów w Polsce...
Zobacz jest to w tej chwili9 jeden z najpopularniejszych seriali sf w świecie. Można go oglądac w POlsce jak masz HBO, nie masz tej stacji nie oglądasz.
Może za pare lat jakaś stacja się zdecyduje go póścić...
o poranku..."
Napisano 09.02.2005 - |20:33|
Napisano 10.02.2005 - |23:46|
Widze że nadal nikt nie jest zainteresowany :/
Użytkownik Zdrapek edytował ten post 11.02.2005 - |23:36|
Napisano 18.02.2005 - |16:41|
Napisano 23.02.2005 - |16:41|
Napisano 23.02.2005 - |17:04|
Napisano 24.02.2005 - |00:21|
Petycja nic nie da. Jeżeli nasza TV, ma w d.. takie seriale jak „Przyjaciele”, „Kryminalne zagadki Las Vegas” to tym bardziej ma w d.. seriale SF. Nic pozostaje nam TV Torrents. Ja osobiście już nie oglądam Polskiej TV. Na moim TV oglądam filmy z kompa.
o jakiej Ty telewizji piszesz? CSI Las Vegas lecą teraz zarówno na TVP2 jak i na AXN.... Przyjaciele od przyszłego tygodnia na TVN7..... tak więc akurat te uwagi były trochę nietrafne....
A co do petycji do jestem za...jednakże trzeba by ją odpwiednio przygotować i powinna być wysłana tradycyjną pocztą - na jakiejś stronie o star treku było dokładnie wyjaśnione jak pisać petycje i kiedy może odnieść sukces - na przykładach
Napisano 24.02.2005 - |08:52|
- TVN i HBO są w pewnym stopniu ze sobą związane, a HBO puszczać będzie w maju 7 sezon SG-1
- TVN ma chyba raczej większy budżet niż Polsat
- TVN puszczał w zeszłym roku co niedzielę jakiś film ze Star Trek'a
- Polsat od czałkiem długiego czasu wcale nie zmieniał swojej ramówki, a TVn jak najbardziej
Użytkownik Baal edytował ten post 24.02.2005 - |08:55|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 24.02.2005 - |15:08|
Napisano 24.02.2005 - |18:52|
- ... , a HBO puszczać będzie w maju 7 sezon SG-1
...
no chyba nie do konca masz racje :hyhy: bo w "To&Owo" z tego tygodnia w programie HBO na marzec (strona 109 - 5 wiersz od dolu tabelki) pisza ze siudmy sezon zaczna puszczac juz od 6 marca o godzinie 19,00 :clap: :clap: :clap:
Żelazny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych