Destiny
Napisano 15.11.2010 - |19:17|
Napisano 01.12.2010 - |16:17|
I niby po co Aurora miałaby lądować na Atlantydzie? Do przeglądu stoczniowego? -w zasadzie mogło by mieć to nawet sens - ale co to jest właściwie jest ta Atlantyda - latająca sypialnia pasażerska czy może jednak ciut więcej? skandaliczne że przez pięć lat nikt się nawet nie zająknął na ten temat(czyli zaplecze techniczno-obsługowo-remontowo-logistyczne)
ps.nie wiem akurat czy na Aurorze były myśliwce(skoczki-na pewno) - ale jakby to było że lotniskowiec wylądował na lotniskowcu? - no tak wiem Atlantyda-jest klasą sama dla siebie
Dzień niepodległości , były małe myśliwce , statki matki , i statek matka , dla statków matka chyba Tam gdzie wirusa ładowali ;p
Napisano 20.04.2011 - |14:26|
Ale jest zdolna do lotów w atmosferze - odcinek z kopią Atlantis stworzoną przez rebeliantów Asuran .
Poza tym pierwsze pojawienie się Apollo i atak na planetę Asuran , widać na jej powierzchni kilka Auror w budowie .
Z innej beczki - zastanawia mnie system zasilania Destiny .
Wiemy że w celu uzupełniania energii Destiny wlatuje w fotosferę gwiazdy - przywodzi mi to na myśl dwa sposoby zasilania :
- reaktory fuzyjne - Destiny uzupełnia paliwo do nich - plazma słoneczna to głównie wodór , w tym przypadku paliwo można uzupełniać na kilka sposobów - np. chwilowy lot w atmosferze planety bogatej w wodór ( np. gazowy gigant )
- system akumulatorów o gigantycznej pojemności , może wczesna wersja ZPM z możliwością ładowania - w tym przypadku wykorzystywane jest ciepło gwiazdy - Destiny zamienia energię cieplną w energię elektryczną .
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 16.06.2011 - |18:34|
Napisano 16.06.2011 - |20:50|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych