Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#181 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 22.03.2011 - |16:11|

Też tego nie rozumiem :P

A ja rozumiem :P Najwidoczniej kamienie mają jakąś pamięć :P Coś jak wrota (odc jak Teal'c nie przeszedł przez wrota)
I świadomość Gin (czy jak tam sie pisze) będąc w czyimś ciele zostanie przeniesiona przy pomocy krzesła do ciała Gin - najprostsze co mi sie nasuwa po promo :P
Oczywiście jeśli to naprawdę ma sie zdarzyć to nieźle zakonserwowali ciało Gin xD
  • 0

#182 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 22.03.2011 - |17:43|

Wzorzec Teal'ca został zapisany na kamieniach we wrotach bo te nie zdążyły go zdematerializować (otrzymać od drugim wrót potwierdzenie otrzymania całego obiektu - wrota przesyłają tylko całe obiekty).

W sumie to Ginn niby umarła przez kamienie, ale co w takim razie z dr. Perry? Jej akurat się nie udało? Nie powiem, że mi się to dziwne wydaje.
  • 0

#183 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 22.03.2011 - |20:13|

A może wszechmocne istoty wskrzesiły Ginn tak samo jak ludzi z Edenu ( widać jak coś jej dolega)

tylko że wskrzesili ją gdzie indziej i jej ciała podłączyli do kamieni a teraz umiera

taki obrót zdarzeń tłumaczy nie-wskrzeszenie Perry - to nie jej ciało znajduje się blisko końca wszechświata + niby Ginn była na Ziemii ale to jej mózg został na Destiny , a że świadomośc sobie latała to ich niezbyt obchodziło

Użytkownik aster9990 edytował ten post 22.03.2011 - |20:20|

• 0

#184 YB3

YB3

Szeregowy

• VIP
  • 5 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.03.2011 - |18:05|

A może wszechmocne istoty wskrzesiły Ginn tak samo jak ludzi z Edenu ( widać jak coś jej dolega)

tylko że wskrzesili ją gdzie indziej i jej ciała podłączyli do kamieni a teraz umiera

Jest jeszcze jedna możliwość - moim zdaniem najbardziej prawdopodobna. Zwróćcie uwagę na to, jak pokazywane są osoby w czasie korzystania z kamieni - "widać" osobę (nie ciało, którego używa). Pokazana w promo Ginn to może być ktoś inny, kto zgodził się żeby użyć jego ciała żeby mogła się pożegnać z Elim zakładając, że kamienie mają taką samą pamięć, jak wrota. Choć wydaje się to trochę niespójne, bo z tego co kilkukrotnie podkreślano, kamienie są "resetowane", żeby mogły korzystać z nich różne osoby.

Użytkownik YB3 edytował ten post 23.03.2011 - |18:12|

• 0

#185 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.03.2011 - |22:31|

Zwróćcie uwagę na to, jak pokazywane są osoby w czasie korzystania z kamieni - "widać" osobę (nie ciało, którego używa). Pokazana w promo Ginn to może być ktoś inny, kto zgodził się żeby użyć jego ciała

Ale nie odkrywaj Ameryki na siłę. Na promo widać, że Gin sama jest zdziwiona skąd wyskoczyła a Young nie bez powodu pyta kim jest. Swojego ciała już nie dostanie bo Simeon je zabił.
  • 0
don't try

#186 YB3

YB3

Szeregowy

• VIP
  • 5 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.03.2011 - |20:16|

Ale nie odkrywaj Ameryki na siłę. Na promo widać, że Gin sama jest zdziwiona skąd wyskoczyła a Young nie bez powodu pyta kim jest. Swojego ciała już nie dostanie bo Simeon je zabił.

Nie miałem najmniejszego zamiaru :) Chodziło mi głównie o niekonsekwencję twórców w sprawie czyszczenia "kejszu" przed zmianą osoby korzystającej z kamieni. Owszem można powiedzieć, że ten kamyczek mógł sobie spokojnie leżeć, ale trochę czasu od śmierci dziewczyn minęło. Z drugiej strony, osobiście wcale bym się nie obraził gdyby Ginn wróciła nie tylko duchem :)

Poza tym mój angielski pozostawia wiele do życzenia więc proszę o zrozumienie.
  • 0

#187 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 29.03.2011 - |12:37|

To będzie epickie! Nie mogę się doczekać :)
  • 0

#188 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 29.03.2011 - |14:23|

Zapowiada się ciekawie :D
Wszyscy fani SGA pewnie szaleją ^^
  • 0

#189 Sopranoss

Sopranoss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 29.03.2011 - |15:37|

Nie mogę doczekać się wyników oglądalności Seizure. Pewnie będą niezwykle wysokie.
  • 0
Uznałem,że ten podpis, który tutaj gościł obniżał poziom każdej mojej wypowiedzi, więc teraz jest ten.

#190 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 04.04.2011 - |19:12|

panowie wy chyba nie ten odcinek oglądacie ;]

Amanda Perry także została wskrzeszona ;)
W pewnym momencie jest to pokazane a skoro nie widzieliście to chyba oglądacie z pomijaniem niektórych faktów ;]

Sorka za brak interpunkcji ale się śpieszę ;)
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#191 Perkoz

Perkoz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 04.04.2011 - |19:15|

Z tego co widzimy to mają kolejnego ikarusa, i po raz kolejny jest boom! Mam nadzieję że się mylę, i że będzie dostawa stała do destiny :rolleyes: Chociaż ucieszę się czymkolwiek, bo zostało kilka odcinków a dalej moja wyobraźnia sama dopowie zakończenie :(
  • 0

#192 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.04.2011 - |20:16|

Przecie w sneak peaku wyraźnie mówią o Langarze za co twórcy mają minusa bo nie widzę Corina Nemeca w obsadzie tego odcinka i wątpię żeby ją wysadzili ;) Będzie mocny odcinek.
  • 0
don't try

#193 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 08.04.2011 - |09:13|

Czas na łowy :

• 0

#194 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 10.04.2011 - |22:42|

Info o kolejnych odcinkach.

COMMON DESCENT
EPISODE NUMBER - 217
ORIGINAL U.S. AIR DATE - 04.18.11

Attacking drones return when the Destiny tries to recharge in a star. Eli proposes a risky alternative, which requires the rest of the crew to gate to a nearby planet for safety, where they find an abandoned city.
Destiny discovers the survivors of an interplanetary expedition who claim their civilization, Novus, was founded two thousand years earlier by Destiny's crew.

EPILOGUE
EPISODE NUMBER - 218
ORIGINAL U.S. AIR DATE - 04.25.11

Destiny reaches an abandoned modern civilization on a planet in the throes of seismic destruction. While the crew retrieves valuable data archives stored underground, Rush discovers a possible way to help the planet's survivors.

Zapowiada się ciekawie :D
Opis odc z www.gateworld.net
  • 0

#195 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 12.04.2011 - |12:23|

• 0

#196 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 12.04.2011 - |19:59|

gdyby nie kilka szczegółów to bym wierzył że się sgu stoczyło .. a jednak .. ;]
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#197 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 13.04.2011 - |15:35|

No... zapowiada się bardzo ciekawie :D

I tak ma być :)

ten filmik mówi więcej : http://www.youtube.com/watch?v=xcQEJgSqVSY

i sneak peak : http://www.youtube.com/watch?v=2kwPF0cI4kk&feature=related
  • 0

#198 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 13.04.2011 - |17:03|

MGM zrobiło swój trailer ? :blink:
  • 0
Dołączona grafika

#199 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 13.04.2011 - |17:49|

Nie takie cuda się na świecie dzieją :P :)
  • 0

#200 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14.04.2011 - |00:00|

o, SyF przeniósł SGU z 22 na 21 xD Czyżby ten tragiczny serial z 21 był mało popularny?? xD - widziałem tylko kawałek czekając na SGU, tragedia że szok, chyba że to coś ma ciekawą fabułę xD
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych